Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1181 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2009 - 05:10 PM

Вчера се случи чудо - Кода ходи по голяма нужда в парка, ....от бурните ми овации, награди и комплименти. -САМО ТАКА!!!!!!!!!!!!!! Ще свикне и после сутрин ще ти сгъва одеалото и ще те облича само и само да излезе на вън!!!!!!!!!
Само не се отказвай!
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1182 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 08:28 PM

Пак се отчайвам. Не се получава с това куче и това си е. Ходи само вкъщи и това си е. Знам, че не може постоянно да сме с нея навън, но майка ми вече се изнервя много. :'(

Освен това сега е в цикъл и не знам дали се дължи на това, обаче от 2-3 дни изяжда какъвто боклук види в парка. Въпреки че я понатупах лекичко и и се скарах и тя разбра много добре, че е виновна пак продължи. Сложих и наморник за малко, но се тормози ужасно. Не се излиза на глава с нея.
Кажете какво да правя?!

#1183 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 February 2009 - 09:30 PM

Цитат

Пак се отчайвам. Не се получава с това куче и това си е. Ходи само вкъщи и това си е. Знам, че не може постоянно да сме с нея навън, но майка ми вече се изнервя много. :'(

Освен това сега е в цикъл и не знам дали се дължи на това, обаче от 2-3 дни изяжда какъвто боклук види в парка. Въпреки че я понатупах лекичко и и се скарах и тя разбра много добре, че е виновна пак продължи. Сложих и наморник за малко, но се тормози ужасно. Не се излиза на глава с нея.
Кажете какво да правя?!

Bluberry, най-важното е да не се отчайваш!!! Относно боклуците ще ги остави в момента в който се научи, че най-важно е да идва при теб, когато я повикаш, но предвид факта, че сте разгонени ще Ви е малко трудно. И ние в момента сме така и въпреки , че все още идваме е съвсем различно. Избягваме да я пускаме без повод и в момента пиша с една ръка, защото явно съм Атрактивен мъжки  ;D. Ако не се лъжа Вие бяхте на 8 месеца и това е първото ви разгонване. Ние се разгонихме за първи път на 6м., но сега е по-зле отпреди :angry: Въпреки всичко всяка вечер след разходка и изненадващо вечеря /понеже вече сме сити/ за около половин час учим команди. Поздрави от нас с Джаки.
User's Signature

Качена снимка

#1184 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 11:24 PM

Мерси за успокоението, Изидра! Имах нужда да чуя нещо добро. Не знам какво и става на Кода - направо като надрусана е с тези боклуци от два дни. Не съм сигурна, че и е първото разгонване, защото братовчедка ми не можа да каже, дали е била така преди, но предполагам, че не е. Колко време продължава това състояние?
Иначе, когато я извикам идва страшно бързо. Направо е като пружинка. Но май няма да я пускам без каишка сега, докато е неразположена. Аз я пусках с идеята да се научи да си върши работата навън, да и е по-спокойно, но това не се получава така или иначе.
Тази вечер майка ми каза, че пак всичко вкъщи е съвршила. Уфффф :(((
Все пак се надявам утре да съм по-оптимистично настроена.
Днес нямам ден.

#1185 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 12:30 PM

Не я пускай без повод, за да не станете много и най-различни!!!!!!!!!!
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1186 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 12:59 PM

Цитат

Няма страшно за това. Първо аз я пускам където няма кучета, а и да има, тя и без друго им се хвърля да ги хапе. Дотолкова се справям, ама с другите неща много сложно :(

#1187 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 February 2009 - 01:04 PM

Цитат

тя и без друго им се хвърля да ги хапе.
По време на разгонването е напълно възможно това поведение за ден да се промени. Стане ли "готова" ще отиде и ще се предложи на първия мъж, които си хареса, може дори да ти избяга. Така че риска не си заслужава.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1188 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 01:18 PM

Цитат

Цитат

Няма страшно за това. Първо аз я пускам където няма кучета, а и да има, тя и без друго им се хвърля да ги хапе. Дотолкова се справям, ама с другите неща много сложно :(

Не я пускай, защото наистина може да избяга-случвало се е на много хора!!!!!!!!!!!
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1189 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 05:37 PM

Цитат

Цитат

User's Signature

hp5500@abv.bg

#1190 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2009 - 02:11 PM

[tt]Оказа се, че Кода ми е съседка  :P

Много е хубава, наистина !

Ние вчера бяхме на първа разходка, пикахме 2 пъти, днес сутринта пак на разходка и пак пикахме, само акото си го пазим за вкъщи  :rolleyes:
[/tt]

#1191 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2009 - 03:14 PM

Тополинка, мерси за комплиментите!  Твоят "дзвер" скоро ще се научи, ама Кода... не знам. Надявам се скоро да го разгледаме по-обстойно :)

Кода е сладка, но след като вчера ме зарадва неистово, че се престарши да направи всичко навън, после, вечерта пак се е напикала при майка ми. За днес сутринат направо не смея да се обадя да питам.

Предполгам, че това, че ч разхождаме по различно време има значение, но какво да направя - това са ми възможностите. Понякога направо си мисля, че никога няма да се научи навъни да ходи само и така ще си остане, но все пак не губя надежда след вчерашния успех... засега :)

Имам няколко въпроса.
Колко време продължава разгонването при женските? И кога, на каква възраст горе-долу спират да рушат и гризат всичко? :)

#1192 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 10:58 PM

[tt]Здравейте ! Пак всички се загубихте  :'(
Ние днес бяхме на разходка в Южния парк, учим се да правим чиш навън  :->)

Тичаме и без повод, но само когато няма хора около нас, че иначе малкия лудва  :rolleyes:

Ето и малко снимки от днес

Качена снимка

Качена снимка

[/tt]

#1193 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 11:03 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#1194 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 February 2009 - 10:00 AM

Загубихме се, защото сме разгонени, разходки в парка в момента не правим, за да не дразним момчетата, а вкъщи се преследваме с един парцал, защото гащичките са ни враг номер едно  ;D. Предполагам и при Кода е така. Bluberry, рагонването ще Ви е мин. 30 дни, кървенето 8-10 дни, така че зареди се с търпение и много внимателно. А това с рушенето на къщата ще спре може би когато станат на по 14 год.  ;D. Джаки не руши само когато е била пусната навън мин. 2 часа или сме вкъщи с нея. Между другото тя по цял ден е сама вкъщи и има достъп на всякъде, но бели не прави, заварвам къщата както съм я оставила, след това е нейното време и ако излезнем за по бира с приятели след като сме я разходили и позакъснеем, тогава е времето за нейното отмъщение и разрухата у дома. Иначе е хубаво разходките да са по едно и също време, не знам как, но се научават да стискат, поне при нас е така. Поздрави на всички.
User's Signature

Качена снимка

#1195 Потребителят е офлайн   dodo757 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 03:44 PM

;D

#1196 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 08:10 AM

Рядко влизам тук и не съм чел цялата тема, но сте ми любимци. :blink:
Ето на това попаднах случайно:
http://books.google.......=result#PPP1,M1
Ако го имате извинявайте, ако пък не се забавлявайте... ;)
И една снимчица....
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1197 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 February 2009 - 09:34 AM

Цитат

Рядко влизам тук и не съм чел цялата тема, но сте ми любимци. :blink:
Ето на това попаднах случайно:
http://books.google....ooks?id=k1n7bQ-

Bagatur, книгата наистина е много добра и е илюстрована супер, аз и до ден днешен като не мога да намеря нещо правя справка с нея. Моето мнение е, че най-застъпена е темата със здравето и грижата за JRT, главата с обучението дава основни насоки. Лично аз я четох докато бяхме на море и да ти кажа честно след това ми се искаше Джаки да е само на повод от страх да не й се случи нещо, заради всевъзможните рискове които се описват в книгата. Снимката е супер  :yahoo:    
User's Signature

Качена снимка

#1198 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 11:28 AM

[tt]Вашите Джаковци като бяха малки  страхуваха ли се от по-големите кучета ?

Спарки много го е страх, особено ако чуе кучешки лай започва да плаче и да дърпа за да се прибираме .

Другото което ме притеснява е , че в парка има голями кучета. Като месеци са малки , но едното е Кане Корсо и е доооста едро.

Вие водите ли мъниците при толкова големи кучета ?

Хубавото е, че всичките "пишканици" си ги вършим навън. Е , вкъщи също се изпуска, но ще свикне.  :->)

П.П БлуБери, кога ще се засечем в парка ? Вчера ми казаха, че за малко сме се разминали.
[/tt]

#1199 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 February 2009 - 11:51 AM

Цитат

[tt][size=10pt][color=black]Вашите Джаковци като бяха малки  страхуваха ли се от по-големите кучета ?

Спарки много го е страх, особено ако чуе кучешки лай започва да плаче и да дърпа за да се прибираме .

Тополинка, явно всичко е много индивидуално. Джаки например от малка обожава да си играе с големи кучета. Любими са и хъскитата, а най не обичаме мопсове. Нямам обяснение защо е така, но от съвсем малка като види мопс и направо откача, налита им, ръмжи, направо страшна работа :rolleyes:. По принцип е доста социализирана, никакъв страх от кучета и хора, но някъде от около 2-3 месеца налита на по-малките /като възраст/ кученца. Няма значение от породата им малка или голяма, дори и на по-големите от нея на ръст, аз лично си го обяснявам с това че в момента в който ги излае или изръмжи стопаните им веднага ги взимат на ръце, което я влудява още повече, не ги оставят да се подушат. При един такъв случай след като Джаки налетя на по-малко кученце я хванах за повода и направихме кръгче на парка, след което се върнахме на поляната и двете кучета на повод ги оставихме да се опознаят, след което за наша радост започна игра  :yahoo:.
User's Signature

Качена снимка

#1200 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 11:57 AM

[tt]Спарки определено не е толкова контактен.
С малки породи си играе, но от големите го е страх. Свива ушите назад, подвива опашката и се чуди на къде да избяга  :(

[/tt]

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема