Джак Ръсел териер
Публикувано: 03 February 2009 - 05:10 PM
Само не се отказвай!

hp5500@abv.bg
Публикувано: 03 February 2009 - 08:28 PM
Освен това сега е в цикъл и не знам дали се дължи на това, обаче от 2-3 дни изяжда какъвто боклук види в парка. Въпреки че я понатупах лекичко и и се скарах и тя разбра много добре, че е виновна пак продължи. Сложих и наморник за малко, но се тормози ужасно. Не се излиза на глава с нея.
Кажете какво да правя?!
Публикувано: 03 February 2009 - 09:30 PM
Цитат
Освен това сега е в цикъл и не знам дали се дължи на това, обаче от 2-3 дни изяжда какъвто боклук види в парка. Въпреки че я понатупах лекичко и и се скарах и тя разбра много добре, че е виновна пак продължи. Сложих и наморник за малко, но се тормози ужасно. Не се излиза на глава с нея.
Кажете какво да правя?!
Bluberry, най-важното е да не се отчайваш!!! Относно боклуците ще ги остави в момента в който се научи, че най-важно е да идва при теб, когато я повикаш, но предвид факта, че сте разгонени ще Ви е малко трудно. И ние в момента сме така и въпреки , че все още идваме е съвсем различно. Избягваме да я пускаме без повод и в момента пиша с една ръка, защото явно съм Атрактивен мъжки ;D. Ако не се лъжа Вие бяхте на 8 месеца и това е първото ви разгонване. Ние се разгонихме за първи път на 6м., но сега е по-зле отпреди :angry: Въпреки всичко всяка вечер след разходка и изненадващо вечеря /понеже вече сме сити/ за около половин час учим команди. Поздрави от нас с Джаки.
Публикувано: 03 February 2009 - 11:24 PM
Иначе, когато я извикам идва страшно бързо. Направо е като пружинка. Но май няма да я пускам без каишка сега, докато е неразположена. Аз я пусках с идеята да се научи да си върши работата навън, да и е по-спокойно, но това не се получава така или иначе.
Тази вечер майка ми каза, че пак всичко вкъщи е съвршила. Уфффф :(((
Все пак се надявам утре да съм по-оптимистично настроена.
Днес нямам ден.
Публикувано: 04 February 2009 - 12:59 PM
Цитат
Няма страшно за това. Първо аз я пускам където няма кучета, а и да има, тя и без друго им се хвърля да ги хапе. Дотолкова се справям, ама с другите неща много сложно :(
Публикувано: 04 February 2009 - 01:04 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 February 2009 - 01:18 PM
Цитат
Цитат
Няма страшно за това. Първо аз я пускам където няма кучета, а и да има, тя и без друго им се хвърля да ги хапе. Дотолкова се справям, ама с другите неща много сложно :(
Не я пускай, защото наистина може да избяга-случвало се е на много хора!!!!!!!!!!!

hp5500@abv.bg
Публикувано: 04 February 2009 - 05:37 PM
Цитат
Цитат

hp5500@abv.bg
Публикувано: 05 February 2009 - 03:14 PM
Кода е сладка, но след като вчера ме зарадва неистово, че се престарши да направи всичко навън, после, вечерта пак се е напикала при майка ми. За днес сутринат направо не смея да се обадя да питам.
Предполгам, че това, че ч разхождаме по различно време има значение, но какво да направя - това са ми възможностите. Понякога направо си мисля, че никога няма да се научи навъни да ходи само и така ще си остане, но все пак не губя надежда след вчерашния успех... засега :)
Имам няколко въпроса.
Колко време продължава разгонването при женските? И кога, на каква възраст горе-долу спират да рушат и гризат всичко? :)
Публикувано: 08 February 2009 - 10:00 AM
Публикувано: 11 February 2009 - 08:10 AM
Ето на това попаднах случайно:
http://books.google.......=result#PPP1,M1
Ако го имате извинявайте, ако пък не се забавлявайте... ;)
И една снимчица....

Публикувано: 11 February 2009 - 09:34 AM
Цитат
Ето на това попаднах случайно:
http://books.google....ooks?id=k1n7bQ-
Bagatur, книгата наистина е много добра и е илюстрована супер, аз и до ден днешен като не мога да намеря нещо правя справка с нея. Моето мнение е, че най-застъпена е темата със здравето и грижата за JRT, главата с обучението дава основни насоки. Лично аз я четох докато бяхме на море и да ти кажа честно след това ми се искаше Джаки да е само на повод от страх да не й се случи нещо, заради всевъзможните рискове които се описват в книгата. Снимката е супер :yahoo:
Публикувано: 11 February 2009 - 11:28 AM
Спарки много го е страх, особено ако чуе кучешки лай започва да плаче и да дърпа за да се прибираме .
Другото което ме притеснява е , че в парка има голями кучета. Като месеци са малки , но едното е Кане Корсо и е доооста едро.
Вие водите ли мъниците при толкова големи кучета ?
Хубавото е, че всичките "пишканици" си ги вършим навън. Е , вкъщи също се изпуска, но ще свикне. :->)
П.П БлуБери, кога ще се засечем в парка ? Вчера ми казаха, че за малко сме се разминали. [/tt]
Публикувано: 11 February 2009 - 11:51 AM
Цитат
Спарки много го е страх, особено ако чуе кучешки лай започва да плаче и да дърпа за да се прибираме .
Тополинка, явно всичко е много индивидуално. Джаки например от малка обожава да си играе с големи кучета. Любими са и хъскитата, а най не обичаме мопсове. Нямам обяснение защо е така, но от съвсем малка като види мопс и направо откача, налита им, ръмжи, направо страшна работа :rolleyes:. По принцип е доста социализирана, никакъв страх от кучета и хора, но някъде от около 2-3 месеца налита на по-малките /като възраст/ кученца. Няма значение от породата им малка или голяма, дори и на по-големите от нея на ръст, аз лично си го обяснявам с това че в момента в който ги излае или изръмжи стопаните им веднага ги взимат на ръце, което я влудява още повече, не ги оставят да се подушат. При един такъв случай след като Джаки налетя на по-малко кученце я хванах за повода и направихме кръгче на парка, след което се върнахме на поляната и двете кучета на повод ги оставихме да се опознаят, след което за наша радост започна игра :yahoo:.