Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1371 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 July 2009 - 08:59 PM

Здраевей!
Всички кучета си сменят зъбките.

Показване на мнениетоrados, в Jul 4 2009, 06:42 PM, написа:

Показване на мнениетоdistan, в Oct 22 2006, 08:45 PM, написа:

Здравейте всички които харесват и предпочитат това динамично и умно куче.Не видях във форума нищо за породата.Ако има съмишленици нека пишем тук.Когато гледах филма "Маската"-това куче ме грабна и докато не си намерих не се спрях.И ето вече 1 година сме заедно.На снимката е мама;

здравейте,аз съм от новите 4ленове на форума.И аз от скоро имам такова ку4е,и имам един въпрос. Сменят ли си зъбите тези кучета?Дано да не прозвучи смешно,но преди малко установих,4е двете предни зъбчета ги няма.Той е на 4 месеца.Много съм притеснена :dh_188:

#1372 Потребителят е офлайн   rados Икона

Публикувано: 04 July 2009 - 09:40 PM

Показване на мнениетоvolokin, в Jul 4 2009, 09:59 PM, написа:

Здраевей!

Здравейте всички които харесват и предпочитат това динамично и умно куче.Не видях във форума нищо за породата.Ако има съмишленици нека пишем тук.Когато гледах филма "Маската"-това куче ме грабна и докато не си намерих не се спрях.И ето вече 1 година сме заедно.На снимката е мама;

здравейте,аз съм от новите 4ленове на форума.И аз от скоро имам такова ку4е,и имам един въпрос. Сменят ли си зъбите тези кучета?Дано да не прозвучи смешно,но преди малко установих,4е двете предни зъбчета ги няма.Той е на 4 месеца.Много съм притеснена :dh_188:

благодаря за отговора.Много се притесних.Гледам го като писано яйце и само като видях че ги няма зъбките направо се побърках.Гледах в интернет и няма много подробна информация за тази порода.Интересужа ме о6те как да го дресирам.Научих го да сяда само.

#1373 Потребителят е офлайн   pando Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2009 - 01:35 PM

Показване на мнениетоrados, в Jul 4 2009, 07:40 PM, написа:

Показване на мнениетоvolokin, в Jul 4 2009, 09:59 PM, написа:

Здраевей!

благодаря за отговора.Много се притесних.Гледам го като писано яйце и само като видях че ги няма зъбките направо се побърках.Гледах в интернет и няма много подробна информация за тази порода.Интересужа ме о6те как да го дресирам.Научих го да сяда само.

Здравей ,
Смятам, че е хубаво да прочетеш малко литературка по въпросчето, но на ХАРТИЕН НОСИТЕЛ !
http://i.helikon.bg/115304z.jpg
User's Signature

hp5500@abv.bg

#1374 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2009 - 12:37 PM

Здравейте, приятели!

Как я карате, напоследък никой не е писал, може би вси4ки се наслаждавате на хубавото време и нямате време да пишете тук.
Пускам малко снимки от първото излизане на нашите "деца". Ние всички сме в Силистра. Малко трудно ни понасят жегите, но...... Мислим днес да заведем Джаки на плуване в дунава- тя много обича :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1375 Потребителят е офлайн   Mailooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 10:02 PM

Привет на всички съфорумци.Понеже не съм влизала доста отдавна във форума нямах възможността да проследя дали е ставало въпрос за смяната на козината.Може ли да Ви питам какъв е начина да намалим падането на козината?Знам, че е нормално да сменя козина,но вече 3 месец козината не спира да пада.На всякъде у дома има косми и всеки ден е едно яко чистене направо ужас...Настръхва ми косата вече.Моля дайте ми съвет.Какво да му дам на Майло,че да се спре вече линеенето,много се проточи сякаш...Купих му някакви хапчета уж витамини,но ефект от тях така и не получих.
Надявам се да ми дадете съвет.Благодаря предварително.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1376 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 August 2009 - 10:05 AM

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1377 Потребителят е офлайн   Huxley Икона

Публикувано: 21 August 2009 - 08:14 PM

Здравейте фенове и фенки на джак ръсел териер. Леля ми има куче от тази порода казва се Huxley. Аз наскоро се запознах с него и за три дена се влюбих в него. То е толкова игрив и мил. Всяка сутрин скача на леглото ми в 9 часа и започва да ме ближе по лицето докато не се събудя, и като види че съм буден се обръща по корем и иска да го чеша. Много обича да си играе с топка. Като му я метна той хуква да я вземе, връща се и ми я дава. А като седна да уча той взима топката и я слага върху тетрадката ми и ако не му обърна внимание почва да джавка.Изобщо той е страшно куче. Обаче леля ми е лекар в чужбина и днес рано сутринта замина да работи и взе господин Хъкъл (така още наричам Хъксли) със себе си и не ме е срам да си призная че днес плаках за него. Просто много ми липсва. Не мога да повярвам че ще го видя чак след една година. Скоро ще кача снимки да го видите колко е сладък.

#1378 Потребителят е офлайн   detelinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 22 August 2009 - 01:05 PM

Тоби изчезна на 2 март 2007 г. Сега би трябвало да е 3 годишно женско кученце. E-mail: neli_gg@abv.bg

Помогнете!!!

#1379 Потребителят е офлайн   mi6uela Икона

Публикувано: 03 September 2009 - 04:34 PM

moeto milo ku4e spe6no se nujdae ot jenska smile.gif a te sa malko sa_021.gif ili pone ne sam sre6tala :) POMO6T :)

#1380 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 September 2009 - 03:18 AM

Zdraveite na vsi4ki.

Izvinqvam se za latinicata no sam na rabota i tuk nqma kirilica. dry.gif

Naskoro se vlubih s porodata i si vzeh tazi sladurana ( Jackie ):

Interesuvam se kak da q nau4a na higienni navici i dali e problem ako ne i se mahnat 5tite prust4eta na lapite. Razbrah che nqkoi ku4eta imat , drugi nqmat.

User's Signature

Качена снимка

#1381 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 September 2009 - 08:39 AM

Здравейте отново. Този път на кирилица :)

Интересува ме също и кога мога да го изкарвам навън?

Jackie е на 2 месеца и половина почти и има само 1на ваксина отразена в паспорта и.
Доколкото знам 2рата ваксина е за бяс , което означава че преди нея не мога да я изкарвам.... dry.gif

Ето и още малко снимки :

Интересува ме и как стои въпросът с петото пръстче на задните лапи.... dog.gif

Добре ли е да се махнат пръстчетата за да не му пречат или по- добре да си стоят? dog.gif
User's Signature

Качена снимка

#1382 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 September 2009 - 12:52 AM

Chenchy, първо пожелавам ви да намерите дом за всичките кученца.

Не искам да ви засегна, но е било повече от излишно да заплождате кучето си - ще се опитам да ви обясня защо без в никакъв случай да се заяждам, като се надявам при следващото и последващите разгонвания да не правите същата грешка.

Кучето ви е голям симпатяга на снимките и предполагам е много обичано от вас и бидейки кръстоска между две породи е непородисто. Макар и да сте го събрали с чистокръвен джак ръсел с родословие, малките сладури навярно ще бъдат дребни кученца с остри муцунки, в кафяво-бяла окраска, със щръкнали ухо (уши), някои по-късокраки, други не, и пр. и нищо повече.

По улиците е пълно с несретни и бездомни кучета, голяма част от тях носят белезите на определена порода и мноооого малко от тях намират стопани.
Въпросът е можете ли да поемете отговорност за бъдещето на тези сладури, на които ще се радвате месец-два?

Ако човек иска да си вземе кученце без порода, просто защото иска и обича кучетата, е достатъчно да надникне например в подфорума "Без дом" - там чакащи има много: дребни, едри, млади, стари... Ако човек иска да си вземе Джак ръсел териер - няма да го вземе/купи (!) от вас, защото вие не предлагате това. Т.е. излишно е било да доведете на тоя свят още четири (по снимката съдя) душички, които да се конкурират със стотици такива търсещи дом.

От друга страна стопаните на бащата с родословието не само, че не пазят, ами направо осират породата...така де, кому е нужно...

Та цялото ми хабене с тоя скучен и дълъг пост е, за да да се спре с тоя мит, че кучето е добре да роди поне веднъж,или да се пусне поне веднъж, че се мъчи, или да се пусне, че кво пък толкова...все с добри намерения. А за да бъде отговорен човек за действията си, трябва да разполага с информация.
Надявам се да го осмислите, преди да ни нападнете пак с главни букви.

#1383 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 September 2009 - 01:20 AM

Haide de. Nqma li koi da mi otgovori na vaprosa dry.gif wb_052.gif

Мод: Моля, пиши на кирилица!
User's Signature

Качена снимка

#1384 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 08:42 AM

Здравей sickdog, много странен прякор си избрал ab_041.gif
Кученцето ти е голям сладур, аз много харесвам тази порода и преглеждам тази тема от време на време. Тук както забелязвам се пише рядко, затова ще ти отговоря аз, понеже въпросът ти за ваксините е общовалиден за всички породи. Можеш да извеждаш кучето едва след като са минали 2 седмици от последната трета ваксина, за да си е изградило вече имунитет.
Вчера видяхме една такава сладурка на три месеца и моят пощуря af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#1385 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 September 2009 - 07:12 PM

Аз вече го изкарвах няколко пъти но само на повод и до мене md_064.gif smile.gif Надявам се нищо да не му е станало.
Знаех че не трябва да го изкарвам още но нямах търпение.

2рата ваксина следва да бъде на 25 този месец.. dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif

Засега Jackie се справя добре със социализацията и командите НЕ , ДОЛУ и ЕЛА ТУК!
За мое щастие е и покорна dog.gif

П.С. Кажете са това 5то пръстче на лапите.... dog.gif

Искам да прочета няколко мнения за да знам какво да правя! rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

#1386 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Икона за мнението  Публикувано: 16 September 2009 - 09:23 PM

[quote name='sickdog' date='Sep 15 2009, 05:12 PM' post='688792']
Аз вече го изкарвах няколко пъти но само на повод и до мене md_064.gif smile.gif Надявам се нищо да не му е станало.
Знаех че не трябва да го изкарвам още но нямах търпение.

2рата ваксина следва да бъде на 25 този месец.. dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif

Засега Jackie се справя добре със социализацията и командите НЕ , ДОЛУ и ЕЛА ТУК!
За мое щастие е и покорна dog.gif

П.С. Кажете са това 5то пръстче на лапите.... dog.gif

Искам да прочета няколко мнения за да знам какво да правя! rc_036.gif
[/нее голям проблем че сия изкарала все пак неможеш да и създадеш идеално стерилна среда. трета ваксина влючва и бяс но след втора си я изкарваи без дая събираш непременно със други кучета и особенно улични.Доколкото знам не би трябвало да има 5-ти пръст smile.gif

#1387 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 September 2009 - 03:10 PM

хей! здравейте db_046.gif отскоро имам дребосък - абсолютна фурия ab_041.gif обаче му се появиха по коремчето петна тъмни и все повече стават и по различни части от тялото се появаят. това нормално ли е ? и като че ли от вътрешната страна на хълбоците и под мишниците му оредява козинката вместо да става по гъста .. водих го на лекар, но не го отразиха това с петънцата .. освен това му поставиха и диагноза гъбички - незнайно от къде ги е лепнал зашото не е контактувал с никакви животни .. ако някой може нещо да сподели .. благодарско dog.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1388 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 September 2009 - 08:31 PM

По принцип това е нормално за тази порода. Четох за това тук :

http://books.google....S...;q=&f=false

Много полезна информация дава тази книга :) Прочетох я с удоволствие
User's Signature

Качена снимка

#1389 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 September 2009 - 08:57 AM

Имам впредвид че петната по коремчето са нещо нормално , не и гъбичките ea_103.gif

Успех с твоя сладур ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1390 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 11:30 AM

Цитат(sickdog @ Sep 22 2009, 09:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам впредвид че петната по коремчето са нещо нормално , не и гъбичките ea_103.gif

Успех с твоя сладур ab_041.gif

благодаря ти :)
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »