Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2091 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2010 - 11:35 PM

Показване на мнениетоralina, в 18 July 2010 - 05:52 PM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 17 July 2010 - 12:28 PM, написа:

Джаспър вече започна да копае дупки :))))) Все още тренира само вкъщи из двора, но и двамата с нетърпение чакаме да мине още един месец за да можем спокойно да се ширим и навън :af_089:

:r_181: много много сладък е малкия шишко :ab_041: гледайки го все едно се върнах във времето, когато моя пакостник Еди беше такова бебенце

Хихи качи малко снимки на твоят Еди сега, да му се опрадваме и ние :)

И моя е голям пакостник.. мисля, че проявява доминантен характер и ще трябва да ставам строга, защото ми е много хубав, но голям калпазанко :dog:

#2092 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 12:07 PM

ето го мишока :rc_036:
иначе да, абсолютно права си, radusha. сега е момента да му покажеш кой е шефа :ab_041: еди в момента ми се е качил на главата и почти не ме слуша, така че умната :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2093 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 01:40 PM

ralina, много сте хубави! Еди прилича в главичката точно на джакчето Майло от Маската :af_089:
Скоро гледах филма отново само заради кучето и много се смях, защото същите номера като у нас с фризбито и уж командата "пусни", а той не пуска, вечно готов за игра и т.н. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2094 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 01:53 PM

Показване на мнениетоralina, в 19 July 2010 - 12:12 PM, написа:

иначе да, абсолютно права си, radusha. сега е момента да му покажеш кой е шефа :ab_041: еди в момента ми се е качил на главата и почти не ме слуша, така че умната :ae_085:

Браво, голям красавец е мишока :ba_025:
Маша ако го види ще се влюби в него :wub:
Колко голям стана вече?
User's Signature

Качена снимка

#2095 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 02:28 PM

:db_046:

Охххх какъв е красавееееец..... ама наистина имат нещо общо с моя в окраската и най-вече в цветовете и очичките :wub: Дано и нашия стане такъв 'убавец :ab_041:

Аз искам също да питам някой дали се е сблъсквал с доминантно поведение и как сте се справили с него?

Моя щурчо много ме хапе и усещам, че не е само на игра, а влага и количество злоба в цялата работа - ръмжи, опитва се да разклаща главичка като ме захапе, дори лае! Не мисля, че това е нормално поведение и започвам да се притеснявам... Днес го наказах след като се опита да ме напада по време на игра, да стои сам в една стая. След като го пусна има краткотраен ефект и после пак се почва :(
Не ми се вярва всичко да е само от зъбките и предстоящия разтеж, мислите ли, че е добре да се консултирам със възпитатели и да го пратя на училище?

#2096 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 02:32 PM

Показване на мнениетоpacko, в 19 July 2010 - 01:58 PM, написа:

Браво, голям красавец е мишока :ba_025:
Маша ако го види ще се влюби в него :wub:
Колко голям стана вече?

днес точно става на 13 месеца :be_107: :beer:
User's Signature

#2097 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 03:30 PM

Показване на мнениетоradusha, в 19 July 2010 - 02:33 PM, написа:

:db_046:

Охххх какъв е красавееееец..... ама наистина имат нещо общо с моя в окраската и най-вече в цветовете и очичките :wub: Дано и нашия стане такъв 'убавец :ab_041:

Аз искам също да питам някой дали се е сблъсквал с доминантно поведение и как сте се справили с него?

Моя щурчо много ме хапе и усещам, че не е само на игра, а влага и количество злоба в цялата работа - ръмжи, опитва се да разклаща главичка като ме захапе, дори лае! Не мисля, че това е нормално поведение и започвам да се притеснявам... Днес го наказах след като се опита да ме напада по време на игра, да стои сам в една стая. След като го пусна има краткотраен ефект и после пак се почва :(
Не ми се вярва всичко да е само от зъбките и предстоящия разтеж, мислите ли, че е добре да се консултирам със възпитатели и да го пратя на училище?

изобщо няма място за притеснение :ea_103: така по написаното ми се струва, че малкия дебеланко ти е първо кученце :md_064: и на мен едката ми е първо и аз по абсолютно същия начин като теб реагирах :smile: от всичко изчетено и споделено от други хора стигнах до извода, че всички бебешори минават през тоя етап на лудост и неистово желание да ти отхапят колкото може повече пръсти наведнъж :ab_041: цялата съм все още в белези по ръце, крака, но всичко преминава за един два месеца сякаш. той на колко е джаспър вече, доколкото си спомням не го извеждаш значи няма 3 месеца. всичко зависи и от характера на кучето де, но това което можеш да направиш освен наказанията е да го научиш какво означава НЕ :smile: всеки път като стане груб му го казвай по няколко пъти със строг глас, спирай играта и го оставяй самичък уж че си му сърдита, за да разбере че така не трябва. хехе ако трябва да съм откровена еди е вече зряло животно ама в радостта си пак си посръфва от време на време :ab_041: добре че постоянните зъби не бодат така и сега си знае вече силата, а като малък не преценяваше как стиска. относно училището на мен ми дадоха съвет да не си давам парите защото ще го напердашат и не е сигурно дали от мен ще има респект и дали ще се превърна в авторитет, така че .. а за доминантното държание .. едва ли, той просто си показва тепърва характера и ше се напаснете :smile: едиствено което може би е притеснително е, ако докато се храни и му буташ паничката с храната, или посягаш към нея и ръмжи или се спуска да хапе. не вярвам да е такъв случая тия гадинки са толкови добрички :ab_041:
оле какъв дъжд се сипе тук, пак ще пребирам черно куче след разходка :ab_041:
User's Signature

#2098 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2010 - 04:12 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 19 July 2010 - 01:45 PM, написа:

ralina, много сте хубави! Еди прилича в главичката точно на джакчето Майло от Маската :af_089:
Скоро гледах филма отново само заради кучето и много се смях, защото същите номера като у нас с фризбито и уж командата "пусни", а той не пуска, вечно готов за игра и т.н. :ae_085:

хахахахахах да ! :xb_035: и аз в много случаи откривам сходство във движения и изражението, особено като хване нещо и му се каже пусни, той бяга ухилен надалеч и иска да ме разиграва да го гоня :bi_051:
User's Signature

#2099 Потребителят е офлайн   yavor_slavov Икона

Публикувано: 20 July 2010 - 09:56 AM

Мод: Тук не е пазар!!!

#2100 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 10:10 AM

Мод: Тук не е пазар!!!

Дано сестричката ни си намери хубав дом :wub:

#2101 Потребителят е офлайн   zazapanchev Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2010 - 11:53 AM

Здравейте!
Не сме се включвали от месеци!
Нашата Фокси вече е на 1 год и 4 месеца, време през което ни дари с толкова много радост :smile:
Ето я и нея

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2102 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:29 PM

Показване на мнениетоRonsity, в 18 July 2010 - 12:02 PM, написа:

Добре ясно ми е, нашите ми казаха, че ще ми вземат когато стана на 13. :dh_188: Как да ги обедя да ми вземат по рано?

Такааа, до колкото разбирам, ти още не си навършила 13. Трудно е да убедиш родителите си да направят такава крачка. Особено с вземането на куче от тази порода, защото, ако трябва да сме честни, те са малко по-особени! По принцип се препоръчва да бъдат отглеждани от хора които имат предходен опит, и то доста добър, във възпитанието на кучета /очевидно е обаче, че повечето от нас не сме от тази категория хора/. Основното което ще ти помогне да убедиш родителите си е не само да им кажеш, но и да им докажеш, че си достатъчно порастнала и отговорна да поемеш грижите за домашен любимец. В противен случай те просто ще имат още един ангажимент, който си е доста сериозен и си иска доста внимание. Кученцето, особено когато е малко, трябва да се обгрижва много, то пишка на всеки 2-3 часа, а и доста често върши и другата работа. Това предполага, че на всеки 2-3 часа трябва да има кой да го води до определеното му за "тоалетна" място, докато започнат разходките навън. Когато започне да се извежда пък, то не се интересува дали на теб ти се спи, дали си първа или втора смяна на училище и искаш да поспиш още час. То ще търси да излиза по едно и също време, което определено ще бъде рано сутринта /около 06,00-07,00 часа/. Освен това стои ангажиментът по хранене, следене на биологичните му показатели, редовните разходки, редовното посещение на ветеринар и куп други неща! Отглеждането на куче е като отглеждането на дете!
Та, вариантът да убедиш родителите си е просто да ги убедиш и по някакъв начин да покажеш, че си готова за всичко това.
По отношение на алергиите, въпреки че не си ти алергична, може да ти е полезно да знаеш, че подходящи за алергичните хора кученца са йоркширските териери, тъй като тяхната козина е близка до човешката коса и не предизвиква никакви алергични реакции дори и у алергични към кучета хора. Пък и йоркитата са едни голееееми сладури, типично декоративни кучета, с доста по-спокоен и уравновесен нрав ...
User's Signature

Качена снимка

#2103 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:39 PM

Показване на мнениетоzazapanchev, в 20 July 2010 - 09:58 AM, написа:

Здравейте!
Не сме се включвали от месеци!
Нашата Фокси вече е на 1 год и 4 месеца, време през което ни дари с толкова много радост :smile:
Ето я и нея

Красавица! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2104 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 12:41 PM

[/quote]
относно училището на мен ми дадоха съвет да не си давам парите защото ще го напердашат и не е сигурно дали от мен ще има респект и дали ще се превърна в авторитет, така че .. [/quote]

С всичко написано съм съгласна, с изключение на този цитат. Има класни школи, където възпитават доста добре кучетата. Моя приятелка даде кучео си в една такава школа, плати 600 лева и за един месец й върнаха кучето доста възпитано, без да е загубило представа кой е алфата в тяхната "глутница". Освен това има и друг вариант - обучение на кучето в присъствието на собственика, т.е. някои школи обучават кучетата без да ги откъсват от домашната им обстановка, а ежедневно имат занятия заедно със собственика, като то се приучава да изпълнява неговите команди.
Все пак, най-добре е въпросът да се проучи доста обстойно.
Аз лично бих записала кучето си на такъв курс, но просто вече минахме възрастта ...
User's Signature

Качена снимка

#2105 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 01:53 PM

katetol, това е теза която беше споделена с мен от човек занимаващ се с животни през първите месеци от съжителството ни с Ед Ведър, не е мое съждение :ea_103: тогава обаче не исках изобщо да се отделям от него и за миг, а и такава сума не можах да я преглътна, може би затова мишока е на този хал хахахха :ab_041: аз също бих го записала, защото не можах да го науча сама на почти нищо :dh_188: а всичко което е научил, го изпълнява когато си поиска (като има лакомство) :eg_033: пък сега в периода, в който се доказва като мъж е направо неконтролируем..
User's Signature

#2106 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 02:07 PM

Цитат

С всичко написано съм съгласна, с изключение на този цитат. Има класни школи, където възпитават доста добре кучетата. Моя приятелка даде кучео си в една такава школа, плати 600 лева и за един месец й върнаха кучето доста възпитано, без да е загубило представа кой е алфата в тяхната "глутница". Освен това има и друг вариант - обучение на кучето в присъствието на собственика, т.е. някои школи обучават кучетата без да ги откъсват от домашната им обстановка, а ежедневно имат занятия заедно със собственика, като то се приучава да изпълнява неговите команди.
Все пак, най-добре е въпросът да се проучи доста обстойно.
Аз лично бих записала кучето си на такъв курс, но просто вече минахме възрастта ...

Аз изчетох доста за доминантното поведение, моето зверче освен, че хапе в повече и ме ръмжи и лае по време на игра няма другите показатели - не спи при нас, не се бута да излиза пръв, не ръмжи когато посегнеш да му вземеш купичката за храна (не че яде с апетит де) и т.н.
Но притеснението ми е да не продължи с опитите за хапане и като порасне, защото тогава едва ли ще се разминем с няколко драскотини! Вашите джакчета ръмжали ли да ви докато бяха малки? Наистиан това ми е първо куче и всичко ми е ново и притеснително, даже мисля, че гледането и възпитанието на куче е по-трудо от това на дете, защото все пак сме си себеподобни и малко или много усещаме какви са нуждите на едно "човешко" дете, докато с кучето.... :ea_103:

Та относно поста на 13 годишният фен на породата ще кажа - Изчакай още няколко годинки преди да направиш тази крачка, въпроса е не само до желание и отговорност, но и до време... все пак на тази възраст няма да ти се занимава с бърсане на наакан под или възпитание на някое пале... а щом и вашите не искат кучето? Кой ще му купува необходимите за преживяването неща? Не на последно място освен ангажимент, едно куче е и не малък финансов разход!

И да ви питам с какво си хранихте малчуганите докато бяха бебета? Моят изобщо не харесва Роял Канин Джуниър и искам да му я заменя с нещо по-апетитно и също толкова качесвено? Ще съм ви безкрайно благодарна ако ме посъветвате с какво да го храним докато израства :wub:

#2107 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 02:37 PM

"Аз изчетох доста за доминантното поведение, моето зверче освен, че хапе в повече и ме ръмжи и лае по време на игра няма другите показатели - не спи при нас, не се бута да излиза пръв, не ръмжи когато посегнеш да му вземеш купичката за храна (не че яде с апетит де) и т.н.
Но притеснението ми е да не продължи с опитите за хапане и като порасне, защото тогава едва ли ще се разминем с няколко драскотини! Вашите джакчета ръмжали ли да ви докато бяха малки? Наистиан това ми е първо куче и всичко ми е ново и притеснително, даже мисля, че гледането и възпитанието на куче е по-трудо от това на дете, защото все пак сме си себеподобни и малко или много усещаме какви са нуждите на едно "човешко" дете, докато с кучето.... :ea_103:"

Според мен няма за какво да се притесняваш - осигури му играчки с които ръцете ти да са по-далеч от муцунката, кокал от пресована кожа и с времето и смяната на зъбките всичко ще отшуми. Е не е зле и да му се караш и шляпваш лекичко по носа ако го прави нарочно, но при нас ставаше повече по невнимание и увличане в играта. Не знам за другите, но ние не сме имали чак такива белези по ръце и крака :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2108 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 02:47 PM

:wub:

Показване на мнениетоralina, в 20 July 2010 - 11:58 AM, написа:

katetol, това е теза която беше споделена с мен от човек занимаващ се с животни през първите месеци от съжителството ни с Ед Ведър, не е мое съждение :ea_103: тогава обаче не исках изобщо да се отделям от него и за миг, а и такава сума не можах да я преглътна, може би затова мишока е на този хал хахахха :ab_041: аз също бих го записала, защото не можах да го науча сама на почти нищо :dh_188: а всичко което е научил, го изпълнява когато си поиска (като има лакомство) :eg_033: пък сега в периода, в който се доказва като мъж е направо неконтролируем..

Аз много обичам едно предаване по Animal Planet - 101 Dogs или нещо такова! Предаването, в което говореха за породата Джак Ръсел териер го гледах с толкова голям интерес и установих, че всичко, което казват, е на 100 % валидно за моя дивак. Едно от нещата беше, че кучетата ДРТ са доста темпераментни и имат различна податливост към обучение и възпитание - едни се възпитават много лесно, а други са по-инати ... Ние сме си от инатите ... :ab_041: Аз също не исках да се отделям от Джими, а и първата година ние постоянно пътувахме, така че нямаше как да се случи две или три седмици да сме си тук, за да посещаваме такъв вид курс. Аз го научих сама на няколко неща, като командите "Тук", "Седни", "Легни", "Глас" и чат-пат "Стой" ... Проблемът обаче е, че ... също като вас често решава, че не му иде отвътре да ги изпълнява!!! На мен лично най-ми е гадно, като не изпълни командата "Тук" ... :eg_033: ... Големи ядове съм брала! Но това не е нещо нетипично за породата! Все пак, ние сме си си избрали ... и аз вече не мога да си представя даимам различно куче ... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2109 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 02:50 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 20 July 2010 - 02:42 PM, написа:

"Аз изчетох доста за доминантното поведение, моето зверче освен, че хапе в повече и ме ръмжи и лае по време на игра няма другите показатели - не спи при нас, не се бута да излиза пръв, не ръмжи когато посегнеш да му вземеш купичката за храна (не че яде с апетит де) и т.н.
Но притеснението ми е да не продължи с опитите за хапане и като порасне, защото тогава едва ли ще се разминем с няколко драскотини! Вашите джакчета ръмжали ли да ви докато бяха малки? Наистиан това ми е първо куче и всичко ми е ново и притеснително, даже мисля, че гледането и възпитанието на куче е по-трудо от това на дете, защото все пак сме си себеподобни и малко или много усещаме какви са нуждите на едно "човешко" дете, докато с кучето.... :ea_103:"

Според мен няма за какво да се притесняваш - осигури му играчки с които ръцете ти да са по-далеч от муцунката, кокал от пресована кожа и с времето и смяната на зъбките всичко ще отшуми. Е не е зле и да му се караш и шляпваш лекичко по носа ако го прави нарочно, но при нас ставаше повече по невнимание и увличане в играта. Не знам за другите, но ние не сме имали чак такива белези по ръце и крака :db_046:

Нарочно си го прави.. има си и кокал и какви ли не играчки, но определено се цели на човешко месо! За сега процедирам със строго НЕ, вчера го наказах 2 пъти да стои сам в една стая и имаше краткотраен осмирителен ефект, после пак на ново с атаките :ab_041:

#2110 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 03:27 PM

Показване на мнениетоradusha, в 20 July 2010 - 12:55 PM, написа:

Показване на мнениетоvani6366, в 20 July 2010 - 02:42 PM, написа:

Нарочно си го прави.. има си и кокал и какви ли не играчки, но определено се цели на човешко месо! За сега процедирам със строго НЕ, вчера го наказах 2 пъти да стои сам в една стая и имаше краткотраен осмирителен ефект, после пак на ново с атаките :ab_041:

Аз имам предвид играчки с които ти да играеш с него! не да му ги дадеш и да очакваш сам да играе с тях - хапането може да е за да привлече вниманието ти и да иска непрекъснато с него да се занимаваш! Което е естествено - при нас така беше, добре че мъжо си е в къщи почти през целия ден, та имаше кой да му обръща внимание :ae_085:
Но вече посвикна и сам да стои и да не хапе и всичко друго за което се притесняваш - търпение повече и много много любов, както ме съветваха и мен преди три месеца :md_064:
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема