radusha, в 19 July 2010 - 02:33 PM, написа:
ralina, в 19 July 2010 - 12:12 PM, написа:
ето го мишока
иначе да, абсолютно права си, radusha. сега е момента да му покажеш кой е шефа

еди в момента ми се е качил на главата и почти не ме слуша, така че умната

Охххх какъв е красавееееец..... ама наистина имат нещо общо с моя в окраската и най-вече в цветовете и очичките

Дано и нашия стане такъв 'убавец
Аз искам също да питам някой дали се е сблъсквал с доминантно поведение и как сте се справили с него?
Моя щурчо много ме хапе и усещам, че не е само на игра, а влага и количество злоба в цялата работа - ръмжи, опитва се да разклаща главичка като ме захапе, дори лае! Не мисля, че това е нормално поведение и започвам да се притеснявам... Днес го наказах след като се опита да ме напада по време на игра, да стои сам в една стая. След като го пусна има краткотраен ефект и после пак се почва :(
Не ми се вярва всичко да е само от зъбките и предстоящия разтеж, мислите ли, че е добре да се консултирам със възпитатели и да го пратя на училище?
изобщо няма място за притеснение

така по написаното ми се струва, че малкия дебеланко ти е първо кученце

и на мен едката ми е първо и аз по абсолютно същия начин като теб реагирах

от всичко изчетено и споделено от други хора стигнах до извода, че всички бебешори минават през тоя етап на лудост и неистово желание да ти отхапят колкото може повече пръсти наведнъж

цялата съм все още в белези по ръце, крака, но всичко преминава за един два месеца сякаш. той на колко е джаспър вече, доколкото си спомням не го извеждаш значи няма 3 месеца. всичко зависи и от характера на кучето де, но това което можеш да направиш освен наказанията е да го научиш какво означава НЕ

всеки път като стане груб му го казвай по няколко пъти със строг глас, спирай играта и го оставяй самичък уж че си му сърдита, за да разбере че така не трябва. хехе ако трябва да съм откровена еди е вече зряло животно ама в радостта си пак си посръфва от време на време

добре че постоянните зъби не бодат така и сега си знае вече силата, а като малък не преценяваше как стиска. относно училището на мен ми дадоха съвет да не си давам парите защото ще го напердашат и не е сигурно дали от мен ще има респект и дали ще се превърна в авторитет, така че .. а за доминантното държание .. едва ли, той просто си показва тепърва характера и ше се напаснете

едиствено което може би е притеснително е, ако докато се храни и му буташ паничката с храната, или посягаш към нея и ръмжи или се спуска да хапе. не вярвам да е такъв случая тия гадинки са толкови добрички
оле какъв дъжд се сипе тук, пак ще пребирам черно куче след разходка