Ronsity, в 18 July 2010 - 12:02 PM, написа:
Добре ясно ми е, нашите ми казаха, че ще ми вземат когато стана на 13.

Как да ги обедя да ми вземат по рано?
Такааа, до колкото разбирам, ти още не си навършила 13. Трудно е да убедиш родителите си да направят такава крачка. Особено с вземането на куче от тази порода, защото, ако трябва да сме честни, те са малко по-особени! По принцип се препоръчва да бъдат отглеждани от хора които имат предходен опит, и то доста добър, във възпитанието на кучета /очевидно е обаче, че повечето от нас не сме от тази категория хора/. Основното което ще ти помогне да убедиш родителите си е не само да им кажеш, но и да им докажеш, че си достатъчно порастнала и отговорна да поемеш грижите за домашен любимец. В противен случай те просто ще имат още един ангажимент, който си е доста сериозен и си иска доста внимание. Кученцето, особено когато е малко, трябва да се обгрижва много, то пишка на всеки 2-3 часа, а и доста често върши и другата работа. Това предполага, че на всеки 2-3 часа трябва да има кой да го води до определеното му за "тоалетна" място, докато започнат разходките навън. Когато започне да се извежда пък, то не се интересува дали на теб ти се спи, дали си първа или втора смяна на училище и искаш да поспиш още час. То ще търси да излиза по едно и също време, което определено ще бъде рано сутринта /около 06,00-07,00 часа/. Освен това стои ангажиментът по хранене, следене на биологичните му показатели, редовните разходки, редовното посещение на ветеринар и куп други неща! Отглеждането на куче е като отглеждането на дете!
Та, вариантът да убедиш родителите си е просто да ги убедиш и по някакъв начин да покажеш, че си готова за всичко това.
По отношение на алергиите, въпреки че не си ти алергична, може да ти е полезно да знаеш, че подходящи за алергичните хора кученца са йоркширските териери, тъй като тяхната козина е близка до човешката коса и не предизвиква никакви алергични реакции дори и у алергични към кучета хора. Пък и йоркитата са едни голееееми сладури, типично декоративни кучета, с доста по-спокоен и уравновесен нрав ...