Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4461 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2012 - 08:06 PM

Показване на мнениетоplamka8711, в 16 April 2012 - 05:59 PM, написа:

Здравейте :) Имам проблем с моята Карина, на 50 дни е и е ужасно агресивна......Вчера когато й се скарах за нещо тя ме ухапа ама много жестоко.... как да постъпя като направи беля ? И как, когато ми ръмжи и хапе, защото й се карам? Да я удрям ли с вестника или не? Направо се видях в чудо... изгриза всичко, сега ще заграждам кабелите.... другото четох, че се маже с люто ... ще видим, защото май яде и люто..Освен това от две седмици е вкъщи, но пикае навсякъде ... пробвах всичко което прочетох, но ...нямам никакъв напредък??? Ако може да ми дадете някакви съвети, защото направо съм отчаяна..... особено с хапането и зверското ръмжене,като се има предвид колко е малко кученцето :ud_009: .... Как да постъпя?

Всяко малко кученце, затворено в апартамент, е в състояние да направи такива поразии, за каквито не сте си и помисляли. Най-добре е ако породата на кучето Ви позволява, да се оглежда на двор. Ако все пак сте принудени да гледате животното в апартамент, не допускайте да се разхожда навсякъде. Доста добри резултати можете да получите ако използвате клетка, съобразена с размера на животното. То трябва да може да се завърта спокойно вътре, да има място за две паници, легло и вестник или абсорбираща пелена, на които да пишка (докато не започнете да го извеждате). Ако нямате такава клетка бихте могли да оставите животното на място (коридор, балкон), където да няма ценни вещи, за които да се притеснявате. Ако ще го гледате на двора, щетите по двора също не са изключени. Удобно е да имате клетка, в която да оставите животното, докато отсъствате от къщи. Поражения ще имате почти винаги, ако не осигурите нужната свобода за движение и игра на малкото кученце. Ако сте играли достатъчно време с палето и сте го изморили порядъчно, нахранете го и то няма да има сили да прави бели в следващите няколко часа.

Когато се карате на кучето е важно да наблегнете на интонацията. Един от начините да се скарате на кученцето е чрез вестник (навит на руло), но за да разбере санкцията, важно е тя да бъде направена на момента. Още от самото начало покажете на кученцето, че шефът сте Вие, а не то. Вие командвате, то се подчинява. цитат от сайт който мисля че ще ви помогне :wb_052:

#4462 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2012 - 08:55 PM

И аз имах от начало подобен проблем ,но той като продължаваше аз му се карах и му виках и го изкарвах в коридора на тъмно и му дойде акъла сега като му се скарам той знае че е виновен обръща се на гръб вдига краката и се придава :ab_041: ,голям образ е ,а за ръфането и то ще спре след време .И също така моя беше акгресивен към чужди хора като бебе ,а сега го е страх от тях и от всичко.
User's Signature

Качена снимка

#4463 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2012 - 08:48 PM

Благодаря за съветите:) Ще опитам с всичко, да не казвам голяма дума ама от 2 дни се държи добре:))) Карам се и явно има ефект, но определено е нужно постоянство:)) Тя разбира ама се прави на ударена ..ако и мине номера:)))Актьорче:) :r_181:

#4464 Потребителят е офлайн   poliazm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 10:19 AM

Здравейте, :re_037:
Нова съм тук и от днес си имам една страхотна дву-месечна Карина (Джак Ръсел Териер).Много съм щастлива,но най-вече малката ми дъщеричка (подарък за нея). :af_089:
Малката Карина е много любвеобилна и доста игрива...няма спирка :smile:
Ето и нейната първа снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4465 Потребителят е офлайн   poliazm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 April 2012 - 10:24 AM

Вашите Джакове са просто уникални :af_089: ...прегледах темата доста добре преди нашето диваче да дойде при нас :)
Надявам се че ако имам някакви въпроси относно Карина може да се консултирам с вас,като по голям опит :)

Поздрави на всички :re_037:

#4466 Потребителят е офлайн   Dex Икона

Публикувано: 18 April 2012 - 12:59 PM

Здравейте,
от месец и половина сме щастливи собственици на мъжки джак ръсел. Казва се Декстър и е най-енергичното и любеобвилно същество. Прави ми впечатление, че е ужасно своенравен и инат, когато пожелае :))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Life is better with a Jack Russel

#4467 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2012 - 06:46 AM

Да са ви живи и здрави и много да ви радват, големи са сладури. :ba_025: Моята Карина стана в ранни зори и почнахме с играта :) така ми се спеше амааа няма ... на чудото му се играе:)))) :tb_195:

#4468 Потребителят е офлайн   poliazm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 08:52 AM

Здравейте,
Ние не сме спали цяла нощ,докато не я пуснах при дъщеря ми....много се привърза към нея.Заедно с Карина я заведохме на градина и после падна голям рев за нея ;( Само нея слуша и нас не ни отразява :D
Иначе е голяма веселба в къщи :be_107:

#4469 Потребителят е офлайн   poliazm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 01:52 PM

Здравейте отново :)
Днес ходихме на ВЕТ и да се похваля че сме перфектни от всякъде :af_089:
Препоръча ми храна на "Royal Canin Junior"...но те са много варянти за малки породи и аз незнам точно коя да избера :ud_009:
Може ли някакъв съвет? Ако трябва и за друга храна която да е така пълноценна
Благодаря предварително :rc_036:
Поздрави :)

#4470 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 01:58 PM

Показване на мнениетоpoliazm, в 19 April 2012 - 02:52 PM, написа:

Препоръча ми храна на "Royal Canin Junior"...но те са много варянти за малки породи и аз незнам точно коя да избера :ud_009:

Mini junior е само един вид,няма варианти:
роял канин
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#4471 Потребителят е офлайн   poliazm Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 02:31 PM

Благодаря :)

#4472 Потребителят е офлайн   Dex Икона

Публикувано: 20 April 2012 - 10:14 AM

Показване на мнениетоRinusha, в 19 April 2012 - 01:58 PM, написа:

Показване на мнениетоpoliazm, в 19 April 2012 - 02:52 PM, написа:

Mini junior е само един вид,няма варианти:
роял канин

На нас ни препоръчаха същата и вече втори месец храним малкия Декстър с такава. Яде я и определено му харесва :)
User's Signature

Life is better with a Jack Russel

#4473 Потребителят е офлайн   p_krysteva Икона

Публикувано: 26 April 2012 - 12:07 AM

здравейте!

със съпруга ми искаме да вземем куче джак ръсел като подарък за нашите две малки момчета. Но от няколко места чувам мнения, че това не е подходящ избор заради нрава им - от ветеринарни лекари, собственици на зоомагазини...
Днес в един магазин имаше две братчета кръстоска между мини пинчер и чихуахуа. Сладури. Моите деца се залепиха и харесаха едното и заявиха, че него искат. След това, вече в къщи, решиха, че си искат джак ръсела.
раздвоена съм в решението си, побърках се да чета форумите.
обичам всякакви кучета. Предпочитам джакче, но ме притесняват малко тези предупреждения, че са "ненормални" кучета с неизчерпаема енергия и разрушителен нрав....
може ли някой, ако има желание, време да ми нахвърля няколко за и против двете породи?
продължителност на разходките, навици в къщи...подобна информация.
благодаря!

#4474 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 08:21 AM

Показване на мнениетоp_krysteva, в 26 April 2012 - 12:07 AM, написа:

здравейте!

със съпруга ми искаме да вземем куче джак ръсел като подарък за нашите две малки момчета. Но от няколко места чувам мнения, че това не е подходящ избор заради нрава им - от ветеринарни лекари, собственици на зоомагазини...
Днес в един магазин имаше две братчета кръстоска между мини пинчер и чихуахуа. Сладури. Моите деца се залепиха и харесаха едното и заявиха, че него искат. След това, вече в къщи, решиха, че си искат джак ръсела.
обичам всякакви кучета. Предпочитам джакче, но ме притесняват малко тези предупреждения, че са "ненормални" кучета с неизчерпаема енергия и разрушителен нрав....
може ли някой, ако има желание, време да ми нахвърля няколко за и против двете породи?
благодаря!

здравейте!
Джак ръсела наистина са "ненормални: ;DD кучета. Ако е оставено само в къщи и има достъп по цялия апартамент /къща може да направи голями поразии ( затова е по добре да се оставя в коридора и да има играчки ) . Обучава се лесно на команди , много са енергични и наистина им трябват разходки и много игри . Предимството им е че имат къса козина и не се решат често но на моята много пада и то през цялата година незнам дали и при другите е така . ето още малко инфо от 1 сайт за Джак Ръсели >>> Всеки, който си купи кученце от тази порода, трябва да се отнася към него както трябва, защото когато порасне едно изпуснато, невъзпитано куче може да тероризира цялотото семейство. Отнасяйте се към този симпатяга още от началото като към голямо куче, а не като към плюшена играчка! Независимо от малкия си ръст, Джак Ръсел териерът е много яко и здраво куче. Селекциониран за лов и живот на открито при всякакви метеорологични условия и климат, той не се притеснява от дъжд, сняг, лед, горещина и студ. Може да живее на открито, в градинска колибка, но предпочита, разбира се, да бъде вкъщи с господаря си. Освен това животът му в контакт с човека благоприятства пълното развитие на необикновената интелигентност, типична за породата. Необходим му е господар, който обича спорта и движението и е смел и решителен. Изразходвалият енергията си Джак Ръсел териер ще е най-послушното и кротко куче у дома. Те са нежни с децата и отлични семейни кучета. Обичат да са на открито и винаги са готови за игра.Трябва им висока и здрава ограда. Защото в противен случай с лекота могат да прокопаят проход под нея, да прескочат живия плет или по-ниска ограда. Имат лесна за поддържане козина. Тя се нуждае единствено от изчеткване веднъж на седмица. Разбира се, като всички кучета, и те сменят козината си няколко пъти в годината. Те са чудесни приятели! <<< на моята нз защо но енергията и се възтановява много бързо :D ето и клипче >> http://youtu.be/dsutopW-6k8 << надявам се да съм помогнала :rc_036:

#4475 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 08:30 AM

Показване на мнениетоp_krysteva, в 25 April 2012 - 10:07 PM, написа:

здравейте!

благодаря!

Здравейте!

ДРТ са наистина невероятно енергични кучета със страхотен нрав! Те са умни, интелигентни и ще използват всяка възможност да се наложат над вас. Разбира се, всичко зависи от възпитанието на кученцето още от първите дни, в които го вземете, но, въпреки всичко, ДРТ няма да се откаже да ви "пробва". На много места съм чела, че тази порода не се препоръчва като първо куче, т.е. на неоптини във възпитанието на кучета собственици. От собствен опит мога да кажа, че съм съгласна с това твърдение :) :) :). Иначе са прекрасни, любвеобвилни, живи, игриви и какво ли още не. Ако сте енергично семейство, което обича разходките навън, сред природата и в парка, това е вашето куче - те се нуждаят от поне един час активно движение на ден. Или, както е казал Мечо Пух, "... колкото повече, толкова повече...". Обичат да са навън, да играят, да се изморяват физически и умствено, т.е., добре е да им се дават различни по вид задачи, които да изпълняват. Малкият им ръст не бива да ви подвежда, те наистина могат да бъдат опустошителни, особено ако не им обръщате достатъчно внимание и ги оставяте на "самотек". Те търсят внимание, но, ако не го получат, си намират сами забавления. Лошото е, че на вас не винаги ще ви се вижда забавно това, което са натворили. :) :) :).
Друго, което знам е, че мъжките кучета се привързват много към собственика си и, няма значение къде се намират, те са щастливи, ако са с него. При женските е малко по-различно - те се привързват основно към дома като такъв ... Това обаче не са съвсем лични наблюдения - моят красавец е мъжки и със сигурност тъгува много, ако ми се наложи да го оставя на някой друг да се грижи за него.
Ами ... с две думи, ДРТ са прекрасни кучета ... Аз лично обожавам моя мъник ... а и той мен (слава Богу).
Колкото до другите породи, които сте посочили - аз не съм голям експерт и това, което зная със сигурност за тях е, че те не се препоръчват за семейства с малки деца, тъй като са доста "крехки", особено докато са малки и съществува реална опасност от сериозни травми по животинчето при малко по-груба игра от страна на децата. По принцип има подфоруми и за тях, от там можете да получите повече информация.
Моят основен съвет е, преди да решите да купите своето кученце, внимателно да подберете мястото, от което го вземате. Прочетете малко повече във форума за фермите за кученца, зоомагазините и рисковете, свързани със закупуването на куче от тях ... Вероятността да получите болно кученце, което, като порастне, да няма нищо общо с породата, за която сте го купили, е огромна ... В този форум можете да намерите цялата информация, която трябва да прочетете преди да изберете своят, а и на децата ви любимец! ( http://forum.dog.bg/...83%d0%b2%d0%b0/ ; http://forum.dog.bg/...b9%d1%82%d0%b5/ )
Надявам се да съм била поне малко полезна и не много многословна :)
User's Signature

Качена снимка

#4476 Потребителят е офлайн   p_krysteva Икона

Публикувано: 26 April 2012 - 12:18 PM

благодаря за информацията и бързите отговори :) прегледах всичко.
един ден ще имаме джак ръсел, но може и да не е днес.

#4477 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 26 April 2012 - 02:00 PM

Показване на мнениетоp_krysteva, в 26 April 2012 - 12:18 PM, написа:

благодаря за информацията и бързите отговори :) прегледах всичко.
един ден ще имаме джак ръсел, но може и да не е днес.

JRT са много умни и се привързват силно към членовете на семейството особенно към децата . Щом нямате опит с други кучета а искате JRT
Вземети си женско те с малко по благ характер .Относно поразийте който правят всички кученца като са малки лично аз не съм имал проблеми и с двете който съм възпитавал,относно разходките е различно зависи колко време имам.Които си вземе JRT завинаги става почитател на породата

#4478 Потребителят е офлайн   Милена Янкова Икона

Публикувано: 26 April 2012 - 03:02 PM

Здравейте!
Нова съм във форума и изключително много се радвам, че има толкова хора, които са привърженици на тази уникална порода кученца. Преди четири седмици си взехме мъжки Джак Ръсел. Не съм вярвала, че има толкова умно куче. Вече е на 12 седмици, знае си името (Ранго) и го научихме на няколко команди. Страхотен е!

Поздрави.
Ранго

#4479 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 April 2012 - 03:13 PM

Показване на мнениетоFrroggy, в 16 April 2012 - 06:06 PM, написа:

Един от начините да се скарате на кученцето е чрез вестник навит на руло

в никакъв случай не си бийте кучето още повече с вестник. :ea_103: Такива отживелици са това с вестника и натриването на муцуната в пикано,че няма на къде :dh_188: Лошото е че още витаят по кучкарските среди и полянки....
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4480 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 03:50 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 26 April 2012 - 03:13 PM, написа:

Показване на мнениетоFrroggy, в 16 April 2012 - 06:06 PM, написа:

Един от начините да се скарате на кученцето е чрез вестник навит на руло

в никакъв случай не си бийте кучето още повече с вестник. :ea_103: Такива отживелици са това с вестника и натриването на муцуната в пикано,че няма на къде :dh_188: Лошото е че още витаят по кучкарските среди и полянки....

Хм...няма да се съглася с това мнение. Няма как да на го пошляпваме, а с ръка е изключено-изнервяме го и става недоверчив. Джафи свикна като види вестника и да разбира, че прави бели. Даже само като му кажа "ще взема вестника" и мирясва. Преди него съм имала две кучета и при всички вестника беше главнокомандващ. Няма какво да се лъжем, че можем с думи да му обясним какво може и какво не-трябва си някаква средство. А и никой не говори да го бием яко- става дума за тупване.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема