Джак Ръсел териер
Публикувано: 27 September 2012 - 04:35 PM
Публикувано: 02 October 2012 - 10:52 PM
Нашата Рокси е на четири месеца, всичко беше наред преди да започне да сменя зъбите, ушичките и започнаха да се вдигат. Нямам нищо напротив да останат така, както са в момента, но не да ги вдигне изцяло. Четох, че от калция се вдигат, но единствения калций е в храната, която й даваме (Еукануба) 1,3%. Родителите й са и двамата с клепнали уши, така, че не е наследствено. За момента пробваме с масажи на ушите, но не знам дали го правим правилно. Ето и снимки преди и сега. Ще се радваме ако някой ни открехне какво можем да направим.

Публикувано: 03 October 2012 - 09:56 AM
Dafi_Dick, в 02 October 2012 - 08:52 PM, написа:
Нашата Рокси е на четири месеца, всичко беше наред преди да започне да сменя зъбите, ушичките и започнаха да се вдигат. Нямам нищо напротив да останат така, както са в момента, но не да ги вдигне изцяло. Четох, че от калция се вдигат, но единствения калций е в храната, която й даваме (Еукануба) 1,3%. Родителите й са и двамата с клепнали уши, така, че не е наследствено. За момента пробваме с масажи на ушите, но не знам дали го правим правилно. Ето и снимки преди и сега. Ще се радваме ако някой ни открехне какво можем да направим.

Старо мое мнение: Павлов, от това което аз съм намирала и чела в пространството пък и от наблюдения, в периода в който Джак Ръсела сменя зъбите тогава се наблюдава това повдигане в основата или нетипичното положение на ушите. Именно в този период се препоръчват разните му там лепенки, мачкането и даването на храна с по-малко калций за период от около месец или по-малко докато приемат нормално положение. Обясняват го с това че през този период, когато сменят зъбите ушния хрущял е най-податлив на промени. След като изцяло си сменят зъбките може да ги зобите с колкото искате калций и няма да повлияе, но в този период влие и подпомага изправянето.
П.С. Еукануба е добър вариант за Рокси, не би трябвало да има проблем или опасения
Публикувано: 15 October 2012 - 02:00 PM
Dafi_Dick, в 02 October 2012 - 10:52 PM, написа:
Не се притеснявай, и Чара беше вдигнала ушаците докато й растяха зъбките. Нито съм масажирала, нито лепила, нито сменяла храната - клепнаха си самички.
Ето някоя снимчица от лятото, че в това мрачно време да си оправим настроението. Малко са еднакви, но такива имам в момента.
Публикувано: 19 October 2012 - 09:16 PM
Нова съм във форума и имам доста въпроси, но за момента ме интересува само няколко :) .
Възможно ли е първо разгонване на джак ръсел да е едва когато е на годинка (и един месец). От около седмица виждам кървене и уголемяване на половите органи! Промяна в поведение не забелязвам. По принцип съпругът ми се занимава с кучето - разходки, обучение, посещения при лекар. За мен са хранене, домашни игри, глезене и понякога раходки с децата . За съжаление в момента го няма, нямам връзка с него по телефон и интернет и няма как да питам него. не си спомням да ми е казвал някога да е разгонена, в същото време аз по рано не съм намирала капки кръв по пода или на леглото и.
Ето ги и въросите:
- Трябва сега само на повод ли да я разхождам?
- Как да разбера кога е преминал периода на разгонване?
- ако е първо разгонване това означава ли че трябва да пропуснем "среща" с мъжки когато е навършила 18 месеца. Четох, че е най добре да се пусне женката чак когато е навършила 18 месеца , но при трето разгонване?
- И накрая, вярно ли е че поне веднъж кучето трябва да роди т.к. това оказвало благоприятно влияние върху организма и чак тогава да се кастрира (това ветеринарят го е казал на съпруга ми)
П.П. Какво е мнението ви за кастрацията?
Благодаря!
Публикувано: 19 October 2012 - 09:29 PM

Има и други неприятни неща,които можете да избегнете посредством кастрацията,като мнима бременност ,пиометра и др.
Щом е разгонена за ваша сигурност на повод,избягвайте и полянки с много кучета,защото ще ги дразните

Публикувано: 22 October 2012 - 09:22 AM
Nefera, в 20 October 2012 - 11:59 AM, написа:

От развъдник. Има огромна рубрика в този форум, която разяснява защо. Препоръчвам Ви да я прочетете. .. Успех с откриването наВашата сродна кучешка душичка.
Публикувано: 22 October 2012 - 11:49 AM
Nefera, в 20 October 2012 - 01:59 PM, написа:

Естесвено, че е по-добре от развъдник. Проблема е, ако може да се нарече така, че в България няма регистриран развъдник за Джак Ръсели.
ето ти линк на всички официално регистрирани развъдници - http://www.eurobreed...ll_terrier.html
Успех в намирането на твоя нов най-добър приятел.

Публикувано: 27 October 2012 - 12:39 PM
Публикувано: 27 October 2012 - 05:42 PM
Chriss, в 27 October 2012 - 12:39 PM, написа:
Честито много са сладки