Джак Ръсел териер
Публикувано: 19 January 2009 - 04:08 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 January 2009 - 06:56 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 19 January 2009 - 08:58 PM
Публикувано: 19 January 2009 - 10:25 PM
Цитат
Tolis, Тара си остава нашата любима "Френска Мацка", защото и такава има един характер :yahoo:..... Надяваме се, че всичко лошо е приключило за нея и я очакват само щастливи мигове с Вас, защото знаем колко много значи тя за Вас и каква малка сладка глезла / в добрия смисъл/ е. Надяваме се морската вода и слънцето да Ви помогнат, колкото и на нас. Снимките са много хубави и малко Ви завиждаме на дългите разходки :angry:. Разбира се, скоро ще очакваме и още все по-добри новини от Вас :->)
Публикувано: 20 January 2009 - 12:57 AM
Цитат

Публикувано: 20 January 2009 - 09:26 AM
Цитат
Цитат
Bushka, ще оставя Толиш да ти отговори за какво точно става въпрос. Минали са през истински АД, защото Тара е била наранена от Човек, което лично мен много ме разгневи и натъжи, но най-важното е, че е случила на стопани, които не са щадили време, средства и най-вече емоции, за да бъде тя отново това което беше. Аз лично за дисплазията четох доста и ако съм разбрала правилно, и си спомням добре се прави след година. За наше успокоение планирам някой ден да направим такава и на Джаки.
Публикувано: 20 January 2009 - 12:03 PM
Цитат
И наистина, кучето е случило на стопани. Всичко лошо да остане в миналото вече :blink:

Публикувано: 20 January 2009 - 01:17 PM
Малко са хората,които биха направили всичко това за някое животинче!
Нека повече хора взимат пример от вас :->)
Публикувано: 20 January 2009 - 02:10 PM

hp5500@abv.bg
Публикувано: 20 January 2009 - 02:28 PM
Цитат
http://www.jackrusse.../health-62.html
По принцип четох някъде в интернет, че най-голям резултат има по време смяна на зъбите, защото тогава ушният хрущял е най-податлив на моделиране.
Публикувано: 20 January 2009 - 02:33 PM
Публикувано: 20 January 2009 - 02:41 PM
Цитат
http://www.jackrusse.../health-62.html
Бях чувала за това но....не ми се вярва да помага :rolleyes:
Трябва да го пробвам на Габето ;D ;D

Публикувано: 20 January 2009 - 02:47 PM
В сила от 31.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г.
Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 1. (1) Този закон урежда защитата на животните и механизмите за нейното осъществяване.
(2) Защитата на животните се изразява в опазване на техния живот, здраве и добро състояние, предпазването им от нехуманно, жестоко и особено жестоко отношение, осигуряване на подходящи грижи и условия за живот, съобразени с техните физиологични и поведенчески особености.
Чл. 2. Органите на изпълнителната и местната власт съвместно с неправителствените организации изготвят и прилагат образователни програми за защита на животните и за запознаване с отглеждането, развъждането, обучението и търгуването на животни в съответствие с разпоредбите на този закон.
Чл. 3. Професионалните гимназии и висшите училища, които подготвят ветеринарномедицински специалисти, агроном-животновъди, биолози, еколози и други, провеждат и обучение за защита на животните съгласно изискванията на наредбата по чл. 19, ал. 5 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
Чл. 4. Съсловната организация на ветеринарните лекари в България, организациите за защита на животните и асоциациите на животновъдите популяризират мерките за защита на животните.
Чл. 5. Националната ветеринарномедицинска служба съдейства при извършване на обучението по чл. 3.
Чл. 6. (1) Забранява се проявата на нехуманно отношение към животните.
(2) За нехуманно отношение към животните се смята причиняване на болка или страдание на животно или предизвикване на силен страх.
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
1. всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или трайно увреждане на здравето му или стрес;
2. действия по чл. 151 от Закона за ветеринарномедицинската дейност;
3. нарушаване на принципа на добрата практика по отглеждане на животни, когато това води до вредни последици за здравето на животните;
4. увеличаване агресивността на животните чрез селекция или обучение в агресивност към други животни и хора;
5. използване на строги и електрически нашийници, електрически остени, химически дразнещи или увреждащи субстанции или на технически уреди, помощни средства или приспособления, които целят да се повлияе върху поведението на животно, като му се причинява силен страх и болка;
6. организиране на тренировки и състезания по настилки, които увреждат крайниците;
7. използване на животни за филмови снимки, реклама и изложби, при които им се причинява болка, страдание, увреждане или стрес;
8. принуждаване на животни към усилия, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;
9. излагане на животни на температурни или други неблагоприятни атмосферни влияния, недостиг на кислород или ограничаване на свободното им движение, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;
10. изоставяне на животни;
11. използване на живи животни за хранене на животни, с изключение на тези, чиято биология го изисква;
12. лишаване на животни от почивка;
13. подлагане на физическо натоварване на болни, наранени или стресирани животни;
14. пускане на свобода на животни, които са отглеждани от хората, в случай, че предварително не са подготвени за оцеляване в естествена среда;
15. ампутиране или кастриране с помощта на еластичен пръстен;
16. пълно или частично ампутиране на части от тялото или отстраняване на органи на животни;
17. подковаване на копитни животни с вредни подкови;
18. отглеждане, използване и умъртвяване на кучета и котки за добиване на кожи и месо, за производство на храна, както и внасяне и изнасяне на кучешки и котешки кожи и месо;
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
20. отстраняване на нокти, зъби и гласни връзки;
21. излагане в магазини, заведения за обществено хранене и други увеселителни или питейни заведения на всички видове бозайници, примати, птици и влечуги и на опасни декоративни животни;
22. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни;
23. сексуално малтретиране на животни.
(3) Действията по ал. 2, т. 16, 19 и 20 се допускат, когато:
1. извършването им е необходимо по ветеринарномедицинско предписание или процедурата се налага, за да се запазят животът, здравето и доброто състояние на животното;
2. процедурата е предназначена за научни и изследователски цели в съответствие със Закона за ветеринарномедицинската дейност;
3. стерилизацията или кастрацията е необходима за ограничаване на размножаването на животни;
4. са извършени според изискванията на Закона за лова и опазване на дивеча;
5. процедурата е необходима за:
а) предотвратяване на значително нараняване на животните;
б) защитата на други животни.
Чл. 8. За жестокост към животните не се смятат действията, които се извършват при:
1. ограничаване и ликвидиране на заразни болести по животните;
2. професионална борба с вредни гризачи;
3. лов и риболов, извършвани според изискванията на Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите;
4. прилагане на дресировъчни методи, които имат за цел придобиването и/или развиването на ловни, охранителни, следотърсачески или водачески качества у кучетата;
5. медицински експерименти и лекарствени изпитвания;
6. поставяне на "спъвачки" на овчарски или скитащи кучета с цел ограничаване на възможностите им да преследват дивеча.
Чл. 9. Министърът на земеделието и продоволствието, министърът на вътрешните работи и министърът на отбраната определят с наредба правилата за обучение на кучета.
Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.
(2) За особена жестокост се смятат:
1. умишленото причиняване на смърт на животни;
2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;
3. организирането на боеве с животни;
4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.
(3) Не се смята за особена жестокост деянието по ал. 2, т. 4, когато се извършва при условията на крайна необходимост или съгласно разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча или Закона за биологичното разнообразие.
(4) Не се смята за особена жестокост деянието по ал. 2, т. 1, когато се извършва съгласно разпоредбите на чл. 117, ал. 1, т. 10, 11 и 12, чл. 159, ал. 1 и 3, чл. 160, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и 2 и чл. 179, ал. 3 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

hp5500@abv.bg
Публикувано: 21 January 2009 - 09:36 AM
С каква храна си храните кучето? Знам, че Кода досега се храни само с Роял канин, но братовчедка ми ми каза, че вече не иска да я яде.
На каква възраст спират да "рушат" цялата къща и всичко, до което се докопат?
Има ли начин да ускоря този процес?
Кода не е излиза на много дълги разходки (даже не е свикнала да ходи по нужда навън) и сега ще трябва да я уча аз и да я социализирам наново. Какво ще ме посъветвате?
Въпреки, че съм имала винаги куче и съм се справяла успешно с възпитанието и дресировката, питам, защото знам, че всяка порода си има различни характериситики и се поддава на различни неща. Не познавам толкова джак ръселите.
И последно (засега), как се държат тези кученца навън по време на разходка - дърпат ли се много, свикват ли бързо да се вървят със стопнаниа си без каишка и идват ли веднага като ги извикаш или са по-своенравни?

Вход

Горе
Цитиране +