Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1491 Потребителят е офлайн   Милен Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2009 - 08:18 AM

Кученцето е на 3,5 месеца . За хигиенните навици - пишаме на вестника в банята и с пишането проблем няма ,нямаме грешка . Другото е проблем всеки път ака в коридора до банята ,има случай когато си ака и в банята ,но това е голяма рядкост , но задължително всеки път ака в коридора на едно и също място . Всеки път го измивам в препарат , пръскам го с парфюми за дане усеща миризмата ,ноооооо

Куших някакъв спреи ( 12 лв италиански) който ,като напръскаш мястото и повече не ходели там кучетата . Ефект никакъв , продължава да си ходи там. Дайте съвет с какво да напръскам там ,че да не ходи там
Гледам да я следя и да я хвана на "местопрестъплението" ,но рядко става това :(

#1492 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2009 - 01:03 PM

Цитат(Милен @ Nov 6 2009, 07:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кученцето е на 3,5 месеца . За хигиенните навици - пишаме на вестника в банята и с пишането проблем няма ,нямаме грешка . Другото е проблем всеки път ака в коридора до банята ,има случай когато си ака и в банята ,но това е голяма рядкост , но задължително всеки път ака в коридора на едно и също място . Всеки път го измивам в препарат , пръскам го с парфюми за дане усеща миризмата ,ноооооо

Куших някакъв спреи ( 12 лв италиански) който ,като напръскаш мястото и повече не ходели там кучетата . Ефект никакъв , продължава да си ходи там. Дайте съвет с какво да напръскам там ,че да не ходи там
Гледам да я следя и да я хвана на "местопрестъплението" ,но рядко става това :(

По времето, когато Сконси беше малка не се занимавах с нищо друго, освен с нея. Такива грижи хвърлих да я науча да не пика и ака вкъщи, или ако го прави да е в банята, но ... уви. Тя мразеше банята, а не можеше да стиска достатъчно и си маркираше където си поиска. Мога да кажа, че окончателно се разделихме с тези проблеми, когато стана на година. Така че фактът, че мъникът пишка в банята и понякога дори ака там, а е само на 3.5 месеца, за мен е голямо постижение. Не мисля, че имаш повод за притеснение, защото кучетата са устроени така, че не желаят да пикат там, където живеят. А колкото повече растат, толкова повече този техен житейски кръг се разширява. Първо ще започне в банята, само и само да е по-далече от леглото му, а после като започне да стиска няма да го прави вкъщи изобщо. Според мен някои неща идват с времето. Това е моето мнение.

#1493 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2009 - 06:52 PM

Здравейте, радвам се че се е активизирал форумът. Относно студа- и нашето момиче доста потреперва и в студено време и слагаме дрешка. Мисля, че че тази порода не държи много на студ, то си е и логично- с тази козинка.... :)
Пускам малко снимки от полето :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1494 Потребителят е офлайн   pol Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2009 - 08:39 AM

Дивак най-ужасен:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1495 Потребителят е офлайн   zazapanchev Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2009 - 02:00 PM

Ето я Фокси! Зададох въпроса, защото тя самата не иска да се прибира в къщи. Просто там вън на двора е толкова щастлива и доволна! Няма как да ви го опиша трябва да сте там, за да я видите! Иначе вчера понеже искаше да си зарови една хапчица в покривалото на дивана и си разкърви нослето милата, а на двора си рови на воля... И после тъжи.. иска пак навън... Ето ви снимки на сладураната ни

Прикачени файлове

#1496 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 05:18 PM

Цитат(izidra @ Oct 31 2009, 11:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Chriss, благодаря, просто видях, че форума ни се е пораздвижил, зарадвах се е и че Тolis е писала, а те не се бяха включвали отдавна и реших и аз да сложа някоя забавна според мен наша снимчица. По този повод някъде в другите теми видях, че Jack Daniels е писал и го подканвам и той да пусне някоя снимка на неговия английски бандит, защото е голям сладур и отдавна не сме го виждали smile.gif
Chriss, между другото не писа как реагира Сконсет след раздялата ви това лято, просто ми е любопитно, защото ние никога досега не сме я оставяли Джаки, а може би тази Нова Година ще я оставим при родителите ми и много се притеснявам. Тъгувала ли е много, позна ли те като се върна ей такива неща, защото плануваме да празнуваме в чужбина и няма ка да я вземем, а отсега не мога да си представя, че няма да ми спи в краката и много се опасявам това да не я стресира, затова и още се колебаем.

Здравей,
преди доста време ми се наложи да замина за 4 месеца.Тогава Ози го нямаше още, но голямата беше на 3 години и не се бяхме разделяли за повече от ден. Като капак бяхме планирали и да ражда. Когато се върнах радостта й не беше това което очаквах (не че не ми се радваше), беше малко стресната (и бременна smile.gif), но дълго след това лежеше не ме изпускаше от поглед, лежеше и пред банята....... Имам и друга случка с кучето на баба, с което всички деца в семейството израстнахме. Братовчед ми замина за 2 години в Либия, когато си дойде кучето не го позна, поне не веднага. Седнахме в хола да си говорим, а кучето седеше до баба ни и следеше братовчед ми с поглед, в един момент докато той говореше скочи в скута му и нямаше такава радост на земята! Вероятно и трябваше време да познае миризмата и гласът му. Така че спокойно, няма да е много доволна, но бързо ще ви прости (може да прави повече пакости за отмъщение докато ви няма)

#1497 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 05:57 PM

Здрвейте,
ако живеещите в София имат желание и време може да направим една среща на малките дивачета. Ние имаме късмет фамилията на Ози да живее до нас и е голям купон когато се срещаме. Това е единствената разходка когато аз си почивам, а той се забавлява.

#1498 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 05:59 PM

Ози вече го познавате, а това е Рея

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1499 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 06:01 PM

И фамилията.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1500 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 09 November 2009 - 07:19 PM

Цитат(Ози! @ Nov 9 2009, 05:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И фамилията.....

Еее, със сигурност пада голяма игра. Ние така и не сме си играли с нито един Джак.

Zazapanchev, Аз мисля, че зная какво имаш предвид, защото Сконсет се държи по същия начин, когато сме на вилата. Тя не само, че не иска да се прибира, но и няма начин да я хванеш. Дори да я мамя с храна и т.н., докато тя сама не се наиграе до изтощение и не си дойде вътре, не можеш да прекъснеш забавлението й. Но е имало и случаи, когато играе в снега, трепери цялата, краката и са се вкочанили, а пак не иска да влезе да се стопли. Май дивото (или пък детското) в тях надделява и те просто искат да играят на воля. Не може ли да измислите компромисен вариант, поне да спи в коридора (антрето) или нещо такова ... да настине зимата, може да бъде и опасно.

П.П. Иначе Сконси вече е съвсем кротка, само се клатушка из къщи, а бебенцата вече мърдат в корема й. ab_041.gif

#1501 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 11:17 PM

Въпрос: по колко мъници са раждали майчиците от форума?

#1502 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2009 - 03:33 PM

Цитат(Chriss @ Nov 9 2009, 11:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Въпрос: по колко мъници са раждали майчиците от форума?

Ози се роди сам, въпреки че майка му като бременна приличаше повече на кашалот отколкото на джак. Той се роди едричък, а и маминка беше много млада - 11,5 месеца, по умните глави казаха че затова е само той. Чувала съм че се раждат поне 3-4, до колкото знам зависи и колко пъти е била с мъжкия.
Голямата я водихме при мъжкия два поредни дни (за да сме сигурни че работата е станала), като роди бяха 9, започна около 14,00, роди 3 едно след друго после си почина няколко часа и до вечерта станаха 8, а към три през ноща се роди деветото но за жалост мъртво.

#1503 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2009 - 04:59 PM

Нашата Джаки роди 7 миналото лято(4момичета и 3 момчета)- всичките са живи и здрави. Роди ги през 20'на минути и през цялото време ги обгрижваше без проблем. Аз в началото се уплаших от 7'те бебчовци- бях чел, че средно се раждат по 3-4. Носихме я 3 пъти на мъж- беше тотално ощастливена :) и и беше за 1'ви път.

#1504 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 12 November 2009 - 10:05 PM

Етоя и Shona първото от 7-те бебчета на Джаки(volokin) smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1505 Потребителят е офлайн   woried Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2009 - 11:58 AM

Цитат(Ози! @ Nov 9 2009, 05:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И фамилията.....

tova tam ne e li moq Ody :D:D

#1506 Потребителят е офлайн   woried Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2009 - 12:05 PM

Цитат(kapanec @ Oct 24 2009, 03:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Zdr. smile.gif woried vijdase samo edna snimka sloji o6te nqkoq snim4ica beer.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1507 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 13 November 2009 - 03:10 PM

Цитат(volokin @ Nov 10 2009, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нашата Джаки роди 7 миналото лято(4момичета и 3 момчета)- всичките са живи и здрави. Роди ги през 20'на минути и през цялото време ги обгрижваше без проблем. Аз в началото се уплаших от 7'те бебчовци- бях чел, че средно се раждат по 3-4. Носихме я 3 пъти на мъж- беше тотално ощастливена :) и и беше за 1'ви път.

volokin, копирахте ли опашките на мъниците? Страшни сладури са с късите опашки, но вече няколко ветеринарни клиники ми отказват.
Дайте ми съвет, моля.

#1508 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 November 2009 - 03:16 PM

Отказват ви, защото спазват законите в България! Според 'Закона за защита на животните':
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;

#1509 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2009 - 03:28 PM

Цитат(Waikikii @ Nov 13 2009, 02:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Отказват ви, защото спазват законите в България! Според 'Закона за защита на животните':
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;

Аз ще намеря лекар, който да го направи, не се притеснявам от това. По-скоро ме интересува мнението на хората. Смятате ли, че бъдещите собственици на кученцата ще искат копирани опашките или и те ще са на мнението на лекарите?

#1510 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 November 2009 - 03:36 PM

Има закони в тази страна и те трябва да се спазват!
Евала на лекарите, които са ви отказали!

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни