Джак Ръсел териер
Публикувано: 11 January 2010 - 01:23 PM
Здравейте всички.
Вече и аз мога да се похваля че съм горд стопанин на Джак Ръсел
.
Кученцето е на около 50-60 дни и е женско.За съжаление в момента не мога да кача снимки но скоро ще се коригирам
.В тази връзка искам да помоля ако някой има под ръка някакви "tips & tricks" за отглеждането и възпитаването на нашата порода да ми прати някой.Как ги обучавате?Как сте с пишкането и акането насам натам из стаите?Оставяте ли ги сами за повече от 4-5 часа и как те привикват към това?Въобще всичко което се сетите по въпорса би било перфектно,защото из интернет няма много такива неща за тази порода.
Благодаря на всички и със здраве.
Вече и аз мога да се похваля че съм горд стопанин на Джак Ръсел

Кученцето е на около 50-60 дни и е женско.За съжаление в момента не мога да кача снимки но скоро ще се коригирам

Благодаря на всички и със здраве.
Публикувано: 12 January 2010 - 11:06 AM
Цитат(kapanec @ Jan 11 2010, 09:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Yanko.p Честито и на тебе дате слушка и радва много.кажи нещо повече за кученцето от къде го взема ,имаше желание за мъжко до колкото си спомням 

Здрасти,
от БГ го взех.Иначе си напълно прав като казвах че имах желание за мъжко,но не успях да намеря.Но пък въобще не съжалявам.Аси е страшно игрива и палава(даже май прекалелно палава).Много ми се иска да ме посъветвате за някои техники за обучение.Най-вече ме притеснява това че много хапе като си играем.Ясно че това за нея вероятно е игра,но ми се иска да я отуча някак си докато е малка за да не свикне така.Съшо така има ли начин да се обучи кученцето да ходи на точно определено място на тоалетна?Вършат ли работа пясъци и друго подобни както е при котките?Има ли някакви специални техники за обучение?
Въобще ще съм благодарен за всякакви съвети относно обучението на кученцето.
Поздрави.
Публикувано: 12 January 2010 - 06:33 PM
Yanko.p ако ти е първото домашно кученце ще ти е малко трудничко трябва си усет и практика за възпитанието на малко кученце по принцип за един месец то разбира кое е правилно и кое не после трябва само по строг контрол и търпение това е за теб :

Прикачени файлове
-
Obu4enie_na_podrastva6to_ku4e.doc (328.5K)
Брой сваляния: 193 -
priu4avane_kam_higienni_navici.doc (54K)
Брой сваляния: 152
Публикувано: 12 January 2010 - 06:51 PM
Цитат(Yanko P. @ Jan 12 2010, 11:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kapanec @ Jan 11 2010, 09:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Yanko.p Честито и на тебе дате слушка и радва много.кажи нещо повече за кученцето от къде го взема ,имаше желание за мъжко до колкото си спомням 

Здрасти,
от БГ го взех.Иначе си напълно прав като казвах че имах желание за мъжко,но не успях да намеря.Но пък въобще не съжалявам.Аси е страшно игрива и палава(даже май прекалелно палава).Много ми се иска да ме посъветвате за някои техники за обучение.Най-вече ме притеснява това че много хапе като си играем.Ясно че това за нея вероятно е игра,но ми се иска да я отуча някак си докато е малка за да не свикне така.Съшо така има ли начин да се обучи кученцето да ходи на точно определено място на тоалетна?Вършат ли работа пясъци и друго подобни както е при котките?Има ли някакви специални техники за обучение?
Въобще ще съм благодарен за всякакви съвети относно обучението на кученцето.
Поздрави.
Здравей Янко,
Маша е на същата възраст като Аси

Нашето също доста хапе като си играе. Растат й зъбките и иска да ги чеше. Ние й купуваме играчки, гледаме почти всеки ден да й даваме нова защото бързо й омръзват. Ако прекали с хапането повишаваме тон, за да разбере че не трябва да прави така.
За пишкането сме взели от памперсите които се постилат на пода. Имахме късмет с Маша, още на 2-ия ден започна да пишка на него. В началото като започна да пишка по пода го попивахме със салфетки и ги слагахме върху памперса. И започна сама да си пишка на него. С акането не е така обаче, прави го където й скимне.
Маша е хиперактивна. Понякога е същински терминатор

Също така много обича да позира за снимки.
Отказва да спи сама. Иска да спи при нас, никакъв компромис не допуска с това. Ако я затворим не спира да скимти.
Аз също ще се радвам ако "старите" кучета споделят опит с техните джакове.
Качвам и най-скорошната й снимка - абсолютно невинна физиономия само 2 минути след поредната беля

Публикувано: 14 January 2010 - 06:36 PM
Цитат(kapanec @ Jan 13 2010, 08:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Shona също е така от 3 дена
и пробваме разни методи. но ще пробваме и идеята
на джаки
защото се прварнахме на баба(дядо) Яга само че със (стирката)
;)

Публикувано: 14 January 2010 - 11:11 PM
Цитат(kapanec @ Jan 13 2010, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
на джаки
;)

Страхотни гащички kapanec

Като се сетя че след година и аз ще трябва да избирам и слагам, лелеееее

Публикувано: 15 January 2010 - 06:10 PM
Цитат(packo @ Jan 14 2010, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kapanec @ Jan 13 2010, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
на джаки
;)

Страхотни гащички kapanec

Като се сетя че след година и аз ще трябва да избирам и слагам, лелеееее

при теб най вероятно ще ти се наложи след 6-7 месеца

Shona и дойде точно като навърши 8 месеца тая порода са скорозрелки

Публикувано: 16 January 2010 - 09:34 PM
Това с разгонването е кофти работа. Вие поне понасяте гащичките, докато ние купихме 3 пъти от тези специално за кученца и не стана, проклетийката след като й ги сложим прави няколко опита за сваляне на някой ъгъл, след което те поглежда нагло и се изпикава, нещо което при други обстоятелства не прави никога у дома, а забравиш ли ги на достъпно място - СБОГОМ КАТАРАМКЕ
Затова вече сме като по време на ремонт - навсякъде покрито. Освен това на Нова Година не бяхме в БГ и след като бяхме запазили хотел за нея и ей на ИЗНЕНАДА разгонихме се 5 дни преди Новата година и от хотела за домашни любимци тук в БГ ни отказаха да я вземат, така че пак разчитахме на близки, които прекараха тежки празници
, но като се прибрахме радост голяма
.
Да Ви кажа честно приятно изненадани сме от отношението към животните на о-в Корфу, то бе страхотно, почти навсякъде приемат с домашни любимци, няма проблем и с плажа, така че следващия път Джаки ще е с нас. Понеже нашата лигла много ни липсваше си намерихме отдушник и мачкотихме едно куче Лара, което си имаше свое място в хотела и което никой не подритваше и не гледаше накриво.
А това е и Лара, която от малка си е намерила място в отделението за плажни кърпи които хотела продава
И една хубава спяща бяла маца

Да Ви кажа честно приятно изненадани сме от отношението към животните на о-в Корфу, то бе страхотно, почти навсякъде приемат с домашни любимци, няма проблем и с плажа, така че следващия път Джаки ще е с нас. Понеже нашата лигла много ни липсваше си намерихме отдушник и мачкотихме едно куче Лара, което си имаше свое място в хотела и което никой не подритваше и не гледаше накриво.
А това е и Лара, която от малка си е намерила място в отделението за плажни кърпи които хотела продава

И една хубава спяща бяла маца

Публикувано: 17 January 2010 - 10:01 PM
Здравейте,за първи път пиша тук,но искам да ви покажа колко умен Джак Ръсел Териер!!!Може да смята
и е толкова красив...
http://www.vbox7.com/play:aacbdf02
П.С. Извинете,че не мога да кача линка :(

http://www.vbox7.com/play:aacbdf02
П.С. Извинете,че не мога да кача линка :(