Джак Ръсел териер
Публикувано: 12 March 2010 - 05:16 PM
Цитат(nedev @ Mar 2 2010, 03:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vani6366 @ Mar 2 2010, 07:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nedev, това момченце ли е или момиченце? Голямо сладурче 

Момченце!

Здравейте!
Преди около година и половина се сдобих с моя превъзходен Джак Ръсел, като собственикът беше от Сливен! Кученцето ми поразително прилича на тези, които виждам на публикуваните снимки! Чудно ми е, дали пък случайно нямат някаква роднинска връзка!?! До колкото си спомням майката се казваше Джаки.

Публикувано: 13 March 2010 - 07:54 PM
Здравейте!
Преди около година и половина се сдобих с моя превъзходен Джак Ръсел, като собственикът беше от Сливен! Кученцето ми поразително прилича на тези, които виждам на публикуваните снимки! Чудно ми е, дали пък случайно нямат някаква роднинска връзка!?! До колкото си спомням майката се казваше Джаки.
[/quote]
Напълно е възможно. Майката на моята Лина също се казва Джаки и също е от Сливен. Само дето много кучета от нашата порода се казват Джаки. Пускам ти снимка да кажеш тя ли е. А ти от кои град си? Кажи нещо повече? Пусни и снимки да видим твоето джакче.

[/quote]
Напълно е възможно. Майката на моята Лина също се казва Джаки и също е от Сливен. Само дето много кучета от нашата порода се казват Джаки. Пускам ти снимка да кажеш тя ли е. А ти от кои град си? Кажи нещо повече? Пусни и снимки да видим твоето джакче.

Ниамам подпис
Публикувано: 14 March 2010 - 08:35 AM
Здравейте!
................................................................................
.................................................................................
.................
Ами ние в момента живеем в София. Когато го взех, работех извън България. По отношение на името, да, забелязах, че много от кученцата се казват Джаки или Майло. :) . За снимките нищо конкретно не мога да кажа, защото аз, типично по женски, моя бандит го избрах по интернет, по общо три негови снимки! Влюбих се в муцунката му още щом го видях и си реших, че това е моето животинче. Оказа се, че не съм сгрешила!

................................................................................
.................................................................................
.................
Ами ние в момента живеем в София. Когато го взех, работех извън България. По отношение на името, да, забелязах, че много от кученцата се казват Джаки или Майло. :) . За снимките нищо конкретно не мога да кажа, защото аз, типично по женски, моя бандит го избрах по интернет, по общо три негови снимки! Влюбих се в муцунката му още щом го видях и си реших, че това е моето животинче. Оказа се, че не съм сгрешила!
Публикувано: 17 March 2010 - 08:05 PM
Цитат(volokin @ Mar 17 2010, 06:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Изида, мъниците са страшно сладки! Още една-две седмици и ще става истинска лудница. Миналото лято бяхме заградили половин стая и пак успяваха да пробият бариерата. Не зная как поддържаш 4истота, ние израходихме тонове вестници.
Публикувано: 17 March 2010 - 08:14 PM
Цитат(vani6366 @ Mar 16 2010, 08:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте всички,
до две седмици предстои да се включа и аз във вашия отбор
много ще съм ви благодарна с някои съвети какво да купим и приготвим предварително в къщи, съвети някакви като за начало, какво се сетите че ще ни е полезно, казвайте
до две седмици предстои да се включа и аз във вашия отбор

много ще съм ви благодарна с някои съвети какво да купим и приготвим предварително в къщи, съвети някакви като за начало, какво се сетите че ще ни е полезно, казвайте

Здравей!
Аз, когато чаках моя маймун да дойде вкъщи, изкупих половин зоомагазин! Купих му купички за вода и храна (те са си задължителни), безброй играчки, тоалетна, където да си върши работата, докато се сдобие с всички ваксини, за да може да излиза навън ... Тоалетната я подминаваше с абсолютно пренебрежение

Публикувано: 17 March 2010 - 09:35 PM
Честно казано, не е нужен зоомагазинът! Не знам на каква възраст ще е кутрето, което ще вземаш! Джак-ръселите, поне доколкото на мен ми е известно, имат нужда от много игри, особено такива, които ангажират не само физическата, но и мисловната им дейност! Защото те мислят, повярвай ми! При нас много ефикасна беше една много проста за направа играчка, а в последствие намерих подобна и в зоомагазин - едно шишенце от минерална вода, правят се няколко отвора в него, примерно 5-6 и вътре се слагат лакомства, които кученцето обича, но не са в ежедневното му меню, а му се дават като наградки за добро поведение, или просто са редки за него лакомства. Аз използвах нарязани на ситно кренвирши, които сушах във фурната 3 часа на сто градуса. Та, така приготвеното шишенце давах на кученцето - обожаваше да си играе и без много физически усилия се изморяваше много, понеже трябваше да вложи мисъл и творчество, за да се добере до лакомството! Моето куче е голям хитрец, всичко вижда, всичко разбира и прекрасно знае кога и как да се възползва от ситуацията. Дори понякога минава границата, защото, както вече отбелязах, аз много-много не успях да се наложа като алфа-мъжкарят в нашата "глутница"
Когато го вземеш, той ще е ужасен сладур, ще има невероятен поглед, ще е малко изплашен и ще се пробва да се налага ... по много мил начин!
Не му позволявай да прави неща, които няма да са му позволени, когато стане зряло куче, защото после е много трудно да го откажеш от вредните навици . Желая ти успех! Пиши как се развиват нещата!

Публикувано: 17 March 2010 - 09:36 PM
Цитат(volokin @ Mar 17 2010, 05:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Изида, мъниците са страшно сладки! Още една-две седмици и ще става истинска лудница. Миналото лято бяхме заградили половин стая и пак успяваха да пробият бариерата. Не зная как поддържаш 4истота, ние израходихме тонове вестници.
Volokin, благодаря, наистина са ни сладки малките. За чистотата засега се справяме. Досега не сме използвали вестници, защото преди Джаки да роди и напазарувахме килограми хавлии от магазин втора употреба и ги изпрахме на 90 градуса, в нормален за тези количества щеше да ни дойде в повечко. За сега сме ОК, сменяме 2-3 пъти на ден, но за сметка на това, ако искаш вярвай, заради високата температура и честата смяна у дома ухае чудесно и въобще не се усеща наличието на пикльовци, каквито всъщност са, а по скоро на бебенца. Ще видим сметката за вода дали ще ни събори