Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1901 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 06 May 2010 - 10:09 AM

Packo, не знам какво да ти кажа всичко е индивидуално. Джаки ОБОЖАВА големи кучета  :ab_041: и само с такива играе от малка, а хъскитата са ни любими, за сметка на това да не види йоркшир или мопс. Говорила съм и с други собственици на джакове и всички споделят моето мнение, че любимците им просто не признават дребните породи, а в редките случаи, когато се заиграе с куче е именно НОК или хъски. Все си мисля, че овчарката която си издърпал, ако имаше намерение да я нарани щеше да го е направила преди да се опомниш, така че не знам, просто бъди по-внимателен и преценявай ситуацията.  
User's Signature

Качена снимка

#1902 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 11:10 AM

Отношенията между кучетата са доста интересни! Общо взето мисля, че те имат някакви взаимоотношения, които са в пъти по-интересни, но и опростени от нашите - човешките! Джими обожава всичко, що е куче! За него няма никакво значение размер, порода или каквото и да е! Стига да му обръщат внимание, той е на осмото небе от щастие! От друга страна, обаче, понякога по-едрите кучета ги обръща на агресия спрямо него - два пъти се бихме с някакво куче, което беше три пъти по-голямо от него и един път с ротвайлер! Проблемът в такива ситуации е, че той е много емоционален и толкова се вживява в битката, че не мога да го измъкна от там! Хубавото му е, че е малък, бърз и пъргав - голямото куче докато се натутка да се обърне, нашия вече го е обиколил три пъти и го е щипнал със зъби два пъти повече! Все пак гледам да избягвам такива ситуации... Общо взето се старая да им гледам опашките - ако ги мятат радостно, значи си играят, дори и да се въргалят из тревата и да се събарят. Той веднъж игра с едно женско кане-корсо! Голяма игра падна, въпреки че мацката от време на време го натискаше към земята, за да му покаже кой е шефът!
User's Signature

Качена снимка

#1903 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 04:04 PM

Показване на мнениетоizidra, в 06 May 2010 - 10:14 AM, написа:

Packo, не знам какво да ти кажа всичко е индивидуално. Джаки ОБОЖАВА големи кучета  :ab_041: и само с такива играе от малка, а хъскитата са ни любими, за сметка на това да не види йоркшир или мопс. Говорила съм и с други собственици на джакове и всички споделят моето мнение, че любимците им просто не признават дребните породи, а в редките случаи, когато се заиграе с куче е именно НОК или хъски. Все си мисля, че овчарката която си издърпал, ако имаше намерение да я нарани щеше да го е направила преди да се опомниш, така че не знам, просто бъди по-внимателен и преценявай ситуацията.  

Маша също не признава дребните породи, освен други джак-чета или бигъли.
Любимите и породи за игра са голдън ретривъри, лабрадори и самоеди, макар че и другите големи породи също са ОК за нея.
Може би причината да предпочитат по-големи кучета е че и те се мислят за такива :mg_062:
Ще внимавам повече занапред, и ако усетя че нещата загрубяват ще се намесвам.

Да се похвалим - днес ни беше първото пътуване без да повръщаме. От Димитровград до София, с една почивка.
Разбира се Маша пътува гладна, дадохме и 6-7 капки Деган ампула преди да тръгнем.
Дано и занапред да е така!
User's Signature

Качена снимка

#1904 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 06:58 PM

Привет на всички, надявам се да сте изкарали хубави празници и да сте се налудували много :be_107:
Ние си стояхме в Пловдив, извеждаме се по малко само за пиши и има напредък :db_046: Обаче много го закачат другите кучкари и кучетата също а мен ме е страх, че малките ще ги сборичка набързо а големите него ще го уплашат и не знам какво да правя. Как така ги пускате да играят с другите кучовци - аз умирам от страх :ud_009:
Всъщност сигурно зависи от възрастта - на колко горе долу вече не ви беше страх да го пускате да играе с други кучета? Нека кажат по-опитните - те нещо се изгубиха от форума, дано не е нарочно - много ни помагат със съвети, пишете :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1905 Потребителят е офлайн   Cool Икона

Публикувано: 09 May 2010 - 10:04 PM

Здравейте!
Чувствам се все едно имам шапка невидимка и никой от форума не ми обърна внимание на молбата. :dh_188: Поне някой да беше поздравил с "Добре дошъл".

#1906 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2010 - 10:33 PM

Здравейте всички :rc_036: Здравей Вени ;)
Голям сладур си имаш ;) Относно запитяането ти, аз мисля, че колкото по-рано го оставяш да буде самостоятелен толкова по-добре за него и за теб също. Верно в началото ше ти се свива сърцето, но това ще премине и после ще си много спокойна. То е същото и при хората - рано или късно едно дете трябва да пресече улицата.
User's Signature

Ниамам подпис

#1907 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 May 2010 - 10:50 PM

Показване на мнениетоCool, в 09 May 2010 - 08:09 PM, написа:

Здравейте!
Чувствам се все едно имам шапка невидимка и никой от форума не ми обърна внимание на молбата. :dh_188: Поне някой да беше поздравил с "Добре дошъл".

Добре дошъл cool в нашия форум. Искам да ти кажа, че има правила във форума и е хубаво да ги прочетеш преди да пишеш за покупка , продажба и цени. Лично аз също не съм ги чел и много пъти съм получавал предупреждения. Ще се радвам да ти помогна с каквото мога. Скайпа ми е milen_nedev174. Само пиши ,че си от дог.бг ,че много вируси последно време по скайпа. :rc_036:
User's Signature

Ниамам подпис

#1908 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2010 - 11:40 PM

Seso,колко килограма е кучето. Ози е около 7кг. на 9,5 месеца и му давам 180гр. Като бебе до колкото помня давах 80-90гр.

#1909 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 12:09 AM

Много е хубаво, че има хора готови да помогнат на животинка в беда. Ние самите прибрахме още един джак, въпреки че признавам понякога ми е трудно с три кучета, но той беше много тормозен и нещастен,стопаните му искаха да го махнат и ми стана жал, освен това ни е роднина- вуйчо :smile: Никога не съм вярвала,че може така да се пречупи характера на едно куче. Колкото Ози е малък нахалник, който никога не се спира да го гушнеш (освен когато спи)скача, хапе, бяс голям, толкова Бъгси е кротък гальовен като коте и винаги пристъпва плахо, каквото и да прави те гледа в очите чакайки твоето удобрение или неудобрение. И има най-тъжния поглед на земята. Малката гадинка Ози много ревнуваше в началото, не пропускаше случай да го нападне и да му покаже, че това е неговата къща, но вече 15 дни са заедно и виждам напредък в отношенията им (не че Ози не се бута да ме гризка, когато галя Бъгси, но поне не се бият). Бъгси е по-спокоен, следва ме по петите и не пропуска възможност да се гушне за малко ласки :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1910 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 09:17 AM

Здравейте,
аз имам един малко неудобен въпрос... :dh_188: При Джакчетата на колко месеца/годинки е първата менструация.Питам защото днес ми се стори че по възглавничката на моята имаше две-три малки петънца от кръв и се притесних дали е от нея или от мен,понеже пък аз си бях порязъл пръста преди това.Тя е на 6 месеца в момента.
User's Signature

Качена снимка

#1911 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 10:46 AM

Добре дошли на новите членове на форума!
Yanko P., въпросът ти никак не е неудобен, съвсем в реда на нормалното си е да не си запознат с анатомията на женските кучета /то и аз не съм, че моето куче е мъжко :dh_188: /. Поразрових се в нет-а и открих следната статия http://www.kuche.evr...e_na_kuche.html, която се надявам да ти бъде полезна. Като цяло, от всичко, което прочетох, женските кучета се разгонват между 7-ми и 12-ти месец. Наблюдават се някои характерни белези, като превъзбудено настроение, прекомерна игривост спрямо другите кучета, като женската обаче не им разрешава игра с нея, т.е., тя отива и се качва върху тях, но не позволява същото спрямо нея.Разгонената кучка променя обичайното си поведение - става неспокойна, често уринира. Като външни белези се наблюдава набъбване на половите органи и секреция от тях, която в началото е светла-кафеникаво-червеникава, променя се към по-тъмен цвят и завършва с пълно изсветляване. Разгонването става два пъти годишно - пролет и есен. Желателно е женската да се пуска на мъжки не по-рано от 18 месеца, като специалисти препоръчват дори 24.
Това е, което мога да кажа аз, но отново с уговорката, че моето куче е мъжко! Да ме поправят собствениците на женски кучета, ако греша!
User's Signature

Качена снимка

#1912 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 10:48 AM

Показване на мнениетоОзи!, в 09 May 2010 - 10:14 PM, написа:

Много е хубаво, че има хора готови да помогнат на животинка в беда. Ние самите прибрахме още един джак, въпреки че признавам понякога ми е трудно с три кучета, но той беше много тормозен и нещастен,стопаните му искаха да го махнат и ми стана жал, освен това ни е роднина- вуйчо :smile: Никога не съм вярвала,че може така да се пречупи характера на едно куче. Колкото Ози е малък нахалник, който никога не се спира да го гушнеш (освен когато спи)скача, хапе, бяс голям, толкова Бъгси е кротък гальовен като коте и винаги пристъпва плахо, каквото и да прави те гледа в очите чакайки твоето удобрение или неудобрение. И има най-тъжния поглед на земята. Малката гадинка Ози много ревнуваше в началото, не пропускаше случай да го нападне и да му покаже, че това е неговата къща, но вече 15 дни са заедно и виждам напредък в отношенията им (не че Ози не се бута да ме гризка, когато галя Бъгси, но поне не се бият). Бъгси е по-спокоен, следва ме по петите и не пропуска възможност да се гушне за малко ласки :md_064:

Кой от двамата е Ози? Те, душичките, си приличат като две капки вода! Много са красиви, миличките ... Мъчно ми е за тормозените и малтретирани кученца - то е като да малтретираш дете ... с тази разлика, че кучовците са още по-зависими от нас! Преди хилядолетия ние сме ги извели от естествената им среда, не е честно да се отнасяме зле с тях! Хубаво е, че Бъгси е намерил своя дом и своите обични хора! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1913 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 10:53 AM

Показване на мнениетоvani6366, в 09 May 2010 - 05:03 PM, написа:

Привет на всички, надявам се да сте изкарали хубави празници и да сте се налудували много :be_107:
Ние си стояхме в Пловдив, извеждаме се по малко само за пиши и има напредък :db_046: Обаче много го закачат другите кучкари и кучетата също а мен ме е страх, че малките ще ги сборичка набързо а големите него ще го уплашат и не знам какво да правя. Как така ги пускате да играят с другите кучовци - аз умирам от страх :ud_009:
Всъщност сигурно зависи от възрастта - на колко горе долу вече не ви беше страх да го пускате да играе с други кучета? Нека кажат по-опитните - те нещо се изгубиха от форума, дано не е нарочно - много ни помагат със съвети, пишете :ae_085:

Хе-хе, аз пак взех думата и нямам спиране! :re_037:
Аз също съм съгласна, че, колкото по-рано го оставиш да бъде самостоятелен, толкова по-добре! Не се притеснявай от поведението на кучето си - те са си животинки и си се разбират по техен си начин! Нужно е кученцето да се социализира, да свикне да общува с други кучета. Все пак той има нужда от игра и комуникация със себеподобните си! :dog: . Щом си започнала да го извеждаш, пускай го да си играе с други кучета, но, ако много се притесняваш, пробвай първоначално да го пускаш при кучета от дребни породи ... И не забравяй да го приучиш да идва при теб, когато го повикаш - това носи най-голямото успокоение - да знаеш, че, каквото и да стане, той ще е до теб при повикване!
User's Signature

Качена снимка

#1914 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 11:35 AM

Показване на мнениетоpacko, в 06 May 2010 - 09:43 AM, написа:

Привет на всички сладки джак-чета :re_037:

Напоследък ходим с Маша на разходки на поляните зад Хилтън, около 5-6 часа следобед обикновено сме там.
По ми харесва от Борисовата градина - по-малко хора, по-широки поляни, по-малко бездомни кучета, повече кучкари и съответно повече кучета с които Маша да играе.
Маша от малка още има слабост към големите породи кучета и предпочита с тях да играе.
Любимото и игра е да открадне нечия топка или играчка за да я гонят поне няколко големи кучета, а тя да им се измъква с бърза скорост и внезапни завои и премятания :dog:
Това обаче напоследък малко ме притеснява след два инцидента с по-агресивни кучета.
Имам чувството че не я възприемат много-много като куче (по-скоро на заек!) и като не могат да я настигнат стават агресивни.
При първия случай един ротвайлер я гонеше, тя се блъсна в друго куче и той я настигна и я притисна под себе си. Тя се изплаши много и добре че успя да се измъкне. Ротвайлера я подгони отново и докато ги настигна тя се беше вече много изплашила.
При втория случай една немска овчарка я повали на земята и я запаха за врата сякаш искаше да я удуши. Добре че бях наблизо та успях да издърпам овчарката.
И след двата инцидента собствениците се скъсваха да ме убеждават как техните кучета въобще не били агресивни и били много добре обучени, и как това се случвало за първи път. Много-много не повярвах за това.
По мои наблюдения има няколко породи които проявяват агресия към Маша, а може би и към други джак-чета: немски овчарки, ротвайлери и хъскита.
Продължавам да ходя там, но вече съм много внимателен и като видя че на някоя поляна има кучета от тези породи ги отбягвам.

Случвало ли Ви се е и на вас подобно нещо, и ако да - как се справяте?
Маша е много жизнено и игриво куче и за нея всичко е забавления и игри, но май не всички кучета го приемат така!
От друга страна не искам да я ограничавам от игри и тичане, но пък и не искам да застрашавам нейното здраве.

Здравей Packo,
много съжалявам за това, което сте преживяли с Маша, сигурно е било ужасно.
Нашето куче от скоро излиза навън, може би десетина дни и всеки път, когато види куче тръгва да тича в обратна посока. Много го е страх от кучета, докато на хората много се радва. Има ли ли сте такъв проблем с Маша? Надявам се да го преодолее скоро.
Ето го и страхливия Джоджо :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1915 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 02:52 PM

Благодаря за съветите katetol и nedev - значи първо трябва супер да изпълняваме "ела тук" - което засега е на 50% май :md_064:
и после да го пускам ако иска да ходи при кучетата.
Обаче вчера, един английски булдог на две години, ми изглеждаше толкова мощен и страшен, така се дърпаше към нашия, че стопанката му едвам го удържаше - да ви кажа честно грабнах Майло и айде да ни няма - подвихме опашки и двамата :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1916 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 03:20 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 10 May 2010 - 12:57 PM, написа:

Благодаря за съветите katetol и nedev - значи първо трябва супер да изпълняваме "ела тук" - което засега е на 50% май :md_064:
и после да го пускам ако иска да ходи при кучетата.
Обаче вчера, един английски булдог на две години, ми изглеждаше толкова мощен и страшен, така се дърпаше към нашия, че стопанката му едвам го удържаше - да ви кажа честно грабнах Майло и айде да ни няма - подвихме опашки и двамата :dog:

Не е задължително супер да изпълнява командата, всъщност той така ще я затвърди! Не бива да те притеснява интереса на другите кучета към Майло - той е нормален! Позволявай им да се подушат, да се опознаят ... За кучета като булдога бих казала даже, че Майло е по-опасен, отколкото обратното :ab_041:. Ако много, много се притесняваш, първоначално можеш да го пускаш с т. нар. "влачещ повод", т. е. да не откачаш повода,а го оставяш, така че бързо и лесно да можеш да издърпаш Майло, ако ситуацията загрубее! Не забравяй обаче най-важното - той не е дете, той си е куче! Позволявай му да се държи като такова! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1917 Потребителят е офлайн   vitamin1973 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 04:31 PM

Здравейте! Искам да попитам - колко време след третата ваксина е нормално да се извежда кучето навън?
Защото ми казаха "...минимум 2 седмици..." при което се втрщих...
Ръсел вече в къщи полудява, а и ние с него. Когато го водиме на вилата, все едно, че нямаме куче. Той не се прибира от двора.
Предварително благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#1918 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 04:40 PM

Показване на мнениетоvitamin1973, в 10 May 2010 - 02:36 PM, написа:

Здравейте! Искам да попитам - колко време след третата ваксина е нормално да се извежда кучето навън?
Защото ми казаха "...минимум 2 седмици..." при което се втрщих...
Ръсел вече в къщи полудява, а и ние с него. Когато го водиме на вилата, все едно, че нямаме куче. Той не се прибира от двора.
Предварително благодаря!

Здравей братко Ръсел :re_037:
на нас пък доктора ни каза, че седмица преди третата ваксина можем да го извеждаме по малко - за свикване и за едното пиш дето се вика - десет митутки са достатъчни. Трябвало да се социализира кучето, иначе после това било голям проблем. Така че ти си преценяваш и си поемаш риска, но аз като ми каза доктора така - и навън! Ние тази седмица ще правим трета ваксина, но вече имаме няколко излизания. Сложи снимики да ви видим :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1919 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 04:44 PM

По принцип извеждането две седмици след третата ваксина се налага, защото това е нужният период, за който организмът на кученцето да си изгради необходимите антитела. През тези две седмици си е податливо и доста уязвимо ... Но, все пак, ако не се среща с болни кучета ... Може и да пробвате! Аз лично обаче ви препоръчвам да последвате съвета на ветеринаря ... :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#1920 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 05:08 PM

Ози е с точката на главата, той е по-висок и с по-широк гръден кош (като татко си)Бъгси е по-нежничък късокрачко :ab_041:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни