Джак Ръсел териер
Публикувано: 06 May 2010 - 10:09 AM

Публикувано: 06 May 2010 - 11:10 AM
Публикувано: 08 May 2010 - 04:04 PM
izidra, в 06 May 2010 - 10:14 AM, написа:

Маша също не признава дребните породи, освен други джак-чета или бигъли.
Любимите и породи за игра са голдън ретривъри, лабрадори и самоеди, макар че и другите големи породи също са ОК за нея.
Може би причината да предпочитат по-големи кучета е че и те се мислят за такива

Ще внимавам повече занапред, и ако усетя че нещата загрубяват ще се намесвам.
Да се похвалим - днес ни беше първото пътуване без да повръщаме. От Димитровград до София, с една почивка.
Разбира се Маша пътува гладна, дадохме и 6-7 капки Деган ампула преди да тръгнем.
Дано и занапред да е така!
Публикувано: 09 May 2010 - 06:58 PM

Ние си стояхме в Пловдив, извеждаме се по малко само за пиши и има напредък

Всъщност сигурно зависи от възрастта - на колко горе долу вече не ви беше страх да го пускате да играе с други кучета? Нека кажат по-опитните - те нещо се изгубиха от форума, дано не е нарочно - много ни помагат със съвети, пишете

Публикувано: 09 May 2010 - 10:33 PM

Голям сладур си имаш ;) Относно запитяането ти, аз мисля, че колкото по-рано го оставяш да буде самостоятелен толкова по-добре за него и за теб също. Верно в началото ше ти се свива сърцето, но това ще премине и после ще си много спокойна. То е същото и при хората - рано или късно едно дете трябва да пресече улицата.

Ниамам подпис
Публикувано: 09 May 2010 - 10:50 PM
Cool, в 09 May 2010 - 08:09 PM, написа:
Чувствам се все едно имам шапка невидимка и никой от форума не ми обърна внимание на молбата.

Добре дошъл cool в нашия форум. Искам да ти кажа, че има правила във форума и е хубаво да ги прочетеш преди да пишеш за покупка , продажба и цени. Лично аз също не съм ги чел и много пъти съм получавал предупреждения. Ще се радвам да ти помогна с каквото мога. Скайпа ми е milen_nedev174. Само пиши ,че си от дог.бг ,че много вируси последно време по скайпа.

Ниамам подпис
Публикувано: 10 May 2010 - 12:09 AM

Публикувано: 10 May 2010 - 09:17 AM
аз имам един малко неудобен въпрос...

Публикувано: 10 May 2010 - 10:46 AM
Yanko P., въпросът ти никак не е неудобен, съвсем в реда на нормалното си е да не си запознат с анатомията на женските кучета /то и аз не съм, че моето куче е мъжко

Това е, което мога да кажа аз, но отново с уговорката, че моето куче е мъжко! Да ме поправят собствениците на женски кучета, ако греша!
Публикувано: 10 May 2010 - 10:48 AM
Ози!, в 09 May 2010 - 10:14 PM, написа:

Кой от двамата е Ози? Те, душичките, си приличат като две капки вода! Много са красиви, миличките ... Мъчно ми е за тормозените и малтретирани кученца - то е като да малтретираш дете ... с тази разлика, че кучовците са още по-зависими от нас! Преди хилядолетия ние сме ги извели от естествената им среда, не е честно да се отнасяме зле с тях! Хубаво е, че Бъгси е намерил своя дом и своите обични хора!

Публикувано: 10 May 2010 - 10:53 AM
vani6366, в 09 May 2010 - 05:03 PM, написа:

Ние си стояхме в Пловдив, извеждаме се по малко само за пиши и има напредък

Всъщност сигурно зависи от възрастта - на колко горе долу вече не ви беше страх да го пускате да играе с други кучета? Нека кажат по-опитните - те нещо се изгубиха от форума, дано не е нарочно - много ни помагат със съвети, пишете

Хе-хе, аз пак взех думата и нямам спиране!

Аз също съм съгласна, че, колкото по-рано го оставиш да бъде самостоятелен, толкова по-добре! Не се притеснявай от поведението на кучето си - те са си животинки и си се разбират по техен си начин! Нужно е кученцето да се социализира, да свикне да общува с други кучета. Все пак той има нужда от игра и комуникация със себеподобните си!

Публикувано: 10 May 2010 - 11:35 AM
packo, в 06 May 2010 - 09:43 AM, написа:

Напоследък ходим с Маша на разходки на поляните зад Хилтън, около 5-6 часа следобед обикновено сме там.
По ми харесва от Борисовата градина - по-малко хора, по-широки поляни, по-малко бездомни кучета, повече кучкари и съответно повече кучета с които Маша да играе.
Маша от малка още има слабост към големите породи кучета и предпочита с тях да играе.
Любимото и игра е да открадне нечия топка или играчка за да я гонят поне няколко големи кучета, а тя да им се измъква с бърза скорост и внезапни завои и премятания

Това обаче напоследък малко ме притеснява след два инцидента с по-агресивни кучета.
Имам чувството че не я възприемат много-много като куче (по-скоро на заек!) и като не могат да я настигнат стават агресивни.
При първия случай един ротвайлер я гонеше, тя се блъсна в друго куче и той я настигна и я притисна под себе си. Тя се изплаши много и добре че успя да се измъкне. Ротвайлера я подгони отново и докато ги настигна тя се беше вече много изплашила.
При втория случай една немска овчарка я повали на земята и я запаха за врата сякаш искаше да я удуши. Добре че бях наблизо та успях да издърпам овчарката.
И след двата инцидента собствениците се скъсваха да ме убеждават как техните кучета въобще не били агресивни и били много добре обучени, и как това се случвало за първи път. Много-много не повярвах за това.
По мои наблюдения има няколко породи които проявяват агресия към Маша, а може би и към други джак-чета: немски овчарки, ротвайлери и хъскита.
Продължавам да ходя там, но вече съм много внимателен и като видя че на някоя поляна има кучета от тези породи ги отбягвам.
Случвало ли Ви се е и на вас подобно нещо, и ако да - как се справяте?
Маша е много жизнено и игриво куче и за нея всичко е забавления и игри, но май не всички кучета го приемат така!
От друга страна не искам да я ограничавам от игри и тичане, но пък и не искам да застрашавам нейното здраве.
Здравей Packo,
много съжалявам за това, което сте преживяли с Маша, сигурно е било ужасно.
Нашето куче от скоро излиза навън, може би десетина дни и всеки път, когато види куче тръгва да тича в обратна посока. Много го е страх от кучета, докато на хората много се радва. Има ли ли сте такъв проблем с Маша? Надявам се да го преодолее скоро.
Ето го и страхливия Джоджо :)
Публикувано: 10 May 2010 - 02:52 PM

и после да го пускам ако иска да ходи при кучетата.
Обаче вчера, един английски булдог на две години, ми изглеждаше толкова мощен и страшен, така се дърпаше към нашия, че стопанката му едвам го удържаше - да ви кажа честно грабнах Майло и айде да ни няма - подвихме опашки и двамата

Публикувано: 10 May 2010 - 03:20 PM
vani6366, в 10 May 2010 - 12:57 PM, написа:

и после да го пускам ако иска да ходи при кучетата.
Обаче вчера, един английски булдог на две години, ми изглеждаше толкова мощен и страшен, така се дърпаше към нашия, че стопанката му едвам го удържаше - да ви кажа честно грабнах Майло и айде да ни няма - подвихме опашки и двамата

Не е задължително супер да изпълнява командата, всъщност той така ще я затвърди! Не бива да те притеснява интереса на другите кучета към Майло - той е нормален! Позволявай им да се подушат, да се опознаят ... За кучета като булдога бих казала даже, че Майло е по-опасен, отколкото обратното

Публикувано: 10 May 2010 - 04:31 PM
Защото ми казаха "...минимум 2 седмици..." при което се втрщих...
Ръсел вече в къщи полудява, а и ние с него. Когато го водиме на вилата, все едно, че нямаме куче. Той не се прибира от двора.
Предварително благодаря!
Публикувано: 10 May 2010 - 04:40 PM
vitamin1973, в 10 May 2010 - 02:36 PM, написа:
Защото ми казаха "...минимум 2 седмици..." при което се втрщих...
Ръсел вече в къщи полудява, а и ние с него. Когато го водиме на вилата, все едно, че нямаме куче. Той не се прибира от двора.
Предварително благодаря!
Здравей братко Ръсел

на нас пък доктора ни каза, че седмица преди третата ваксина можем да го извеждаме по малко - за свикване и за едното пиш дето се вика - десет митутки са достатъчни. Трябвало да се социализира кучето, иначе после това било голям проблем. Така че ти си преценяваш и си поемаш риска, но аз като ми каза доктора така - и навън! Ние тази седмица ще правим трета ваксина, но вече имаме няколко излизания. Сложи снимики да ви видим

Публикувано: 10 May 2010 - 04:44 PM