Kibela, в 24 July 2010 - 10:02 PM, написа:
Благодаря за топлото посрещане :)
И веднага да попитам radusha на снимката се вижда каишка, дали е против бълхи ? На мен ми казаха че Мая е малка за каишка и ползваме пудра.
И друг въпрос :) Мая не иска да яде кучешка храна купих и от различни фирми стартерна храна накисната или суха не я иска .Храни се много ,с прясно мляко и гозби :) дали ще получи всички хранителни вещества от които има нужда или трябва да я учим на храна?
До болка ми е познат проблема с храненето! Мен ме съветваха въпреки неохотата, с която малкия яде кучешка храна и по-специално гранулирана, да продължим с храненето основно с нея! При мен има положителен ефект смесването на гранулите с 1-2 лъжици консерва, колкото да ги овкуси. Домашно приготвената "човешка" храна не е много подходяща, особено за подрастващи кученца, които имат нужда от балансиран прием на витамини, минерали и др. задължителни за израстването им вещества...
Има дни, в които го храня като малко бебе... с лъжичка, или от ръката ми по 1-2 гранули.. как ли не го залъгвам, само и само да яде
Относно каишката... обикновена е, днес му я купих, да стои по 2-3 часа на ден с нея за да свикне с присъствието й на врата си и да се чувства по-спокойно на разходките след няколко седмици :)
И на мен ми казаха, че е малък за каишка против бълхи... аз го пудря моя в седмицата веднъж. Като пристигна имаше бълхи и едва се оттървахме от тях (надявам се)
Дано прояде сладуранката...

, а за бълхите се иска постоянство, иначе няма оттърване почнат ли да снасят яйца