Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2631 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2011 - 01:10 PM

Показване на мнениетоapetrushinova, в 05 January 2011 - 05:28 PM, написа:

Показване на мнениетоcharlie2008, в 05 January 2011 - 04:42 PM, написа:

Моят Чарли е много агресивен към всички мъжки кучета независимо от породата и големината. Страх ме е някой ден да не го изяде някой туркменски вълкодав. Постояно е на повод. Някой ако знае как до аго отуча от тази агресия да пише.

Мисля, че това ще ти помогне :)
Цък

Благодаря. Това Което го пише там е много хубаво, но не можах да разбера как да корегирам агресията към другите кучета-най вече мъжките и големите. И което е най интересно моя Чарли не проявява каквато и да е агресия към уличните-игнорира ги напълно!? Ако може някой да го обясни?
:)

#2632 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 08:19 PM

[/quote]

Голяма сладурана е Инки :) Жива и здрава да ти е :)) На последната снимка е с памперс май, как го понася... не го ли дърпа?

[/quote]

Благодаря ти :)
Ами той всъщност й е и голям, снощи едни приятели ми го подариха, заедно с клетка за бебка, но реших, че е много сладка с памперс и я снимах :)
Иначе не й хареса хич :) Тя каквато е щура ще го разкъса на парчета :)
User's Signature

Качена снимка

#2633 Потребителят е офлайн   kle500 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2011 - 09:26 PM

Показване на мнениетоRalente, в 05 January 2011 - 07:17 PM, написа:

Ето една малка фотосесийка от нас :md_064:

Страхотен фотоапарат имате...:zz_031:

#2634 Потребителят е офлайн   Cloud Икона

Публикувано: 09 January 2011 - 09:56 PM

Здравейте.
Наскоро се запознах с тази порода и адски много ми харесва.
Особени късокосместите джак ръсели. Тези,които приличат на кучето Майло от от Маската:)

Четох из интернет и се запознах с историята на породата и поведението.

Много искам да притежавам един такъв сладур, но ме притесняват 2 неща:
1.Първо никога не съм гледал куче...а доколкото разбрах джак ръселите се много своенравни и не знам, дали ще имам необходимото търпение.
2. Живея сам с работно време 9-18:00. Как ще се справя кученцето само през това време? Сутрин и вечер ще го извеждам....но 10-тина часа, ще изтрайва ли сам?

И как въобще се решава проблема, когато живееш сам с фиксирано работно време си...и ти се иска да оглеждаш домашен любимец?:) Кученцета не се ли побъркват сами.

Благодаря предварително.

#2635 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 11:38 AM

Показване на мнениетоCloud, в 09 January 2011 - 09:01 PM, написа:

Здравейте.
Наскоро се запознах с тази порода и адски много ми харесва.
Особени късокосместите джак ръсели. Тези,които приличат на кучето Майло от от Маската:)

Четох из интернет и се запознах с историята на породата и поведението.

Много искам да притежавам един такъв сладур, но ме притесняват 2 неща:
1.Първо никога не съм гледал куче...а доколкото разбрах джак ръселите се много своенравни и не знам, дали ще имам необходимото търпение.
2. Живея сам с работно време 9-18:00. Как ще се справя кученцето само през това време? Сутрин и вечер ще го извеждам....но 10-тина часа, ще изтрайва ли сам?

И как въобще се решава проблема, когато живееш сам с фиксирано работно време си...и ти се иска да оглеждаш домашен любимец?:) Кученцета не се ли побъркват сами.

Благодаря предварително.

Здравей,

Наистина Джак Ръселите са адски своенравни поради факта, че са изключително интелигентни същества и винаги знаят как да те изманипулират и да постигнат целите си :)
Освен това са мноооооого енергични кучета и имат нужда от доста разходки, включващи не само "разхождане" ами и бягане! Не можеш да си представиш колко много енергия е побрана в това 6-7 килограмово дребосъче..
В началото докато е малък не е много добра идея да се оставя по толкова часове само, особено ако е на място с много неща, които може да упостоши, като кабели, техника, мебели и т.н... качват се почти на всякъде като котките хихихи :) моя съм го намирала на най-птгоре на секцията :af_089: !
Ако имаш голям коридор, който да затрупаш с играчки за да не му е скучно мисля, че няма да имаш проблеми.. най-важното е да не се поддаваш на манипулациите и да си въоражен с търпение и здрави нерви :ba_025:

Има доста полезни теми в раздела за обучение и възпитание, прочети ги ако искаш !

#2636 Потребителят е офлайн   Cloud Икона

Публикувано: 10 January 2011 - 12:34 PM

Blagodarq mnogo za informaciqta!
Da i az tova se 4udeh, men ako me ostavqshe nqkoi 10 chasa na den sam...shtqh da se poburkam. No puk ima qvno mnogo hora koito sa sami i si gledat ku4etata. Qsno e 4e edin normalen 4ovek kato raboti, nqma kak da si e vkushti prez denq. Apartamenta mi e golqm...no puk i ima mnogo nehsta za grizane:)))) Znachi sutrin i ve4er (2 razhodki za denq) bi trqbvalo da mu stigat na munika?
Sega ostava da se pointeresuvam otkude moga da se sdobiq s takuv:)

P.S. Izvinqvam se za shliokavicata, pisha ot telefona.

#2637 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 02:33 PM

Показване на мнениетоCloud, в 10 January 2011 - 09:39 AM, написа:

Blagodarq mnogo za informaciqta!
Da i az tova se 4udeh, men ako me ostavqshe nqkoi 10 chasa na den sam...shtqh da se poburkam. No puk ima qvno mnogo hora koito sa sami i si gledat ku4etata. Qsno e 4e edin normalen 4ovek kato raboti, nqma kak da si e vkushti prez denq. Apartamenta mi e golqm...no puk i ima mnogo nehsta za grizane:)))) Znachi sutrin i ve4er (2 razhodki za denq) bi trqbvalo da mu stigat na munika?
Sega ostava da se pointeresuvam otkude moga da se sdobiq s takuv:)

P.S. Izvinqvam se za shliokavicata, pisha ot telefona.

Аз мога да споделя личен опит, защото отглеждам "звера" почти напълно самостоятелно. Ако наистина сте решили да си вземете кученце, без значение дали е ДРТ или друга порода, Ви препоръчвам първоначално да си вземете отпуск, за да може да сте до него, докато се адаптира. Те са си бебоци, искат си внимание и грижа, а и първоначалния шок от отделяне от майката си е голям. Освен това, трябва да сте край него, за да можете да му създадете хигиенни навици. Доста е трудничко, но не е невъзможно. Аз лично, като се прибирах от работа, намирах района силно миниран и свършени доста белички, като например разнищен мокет на пода, намерена вещ, която не е за игра, но пък е разнищена на съставните си части ... Стигна се дори до там, че изгриза крака на кухненската маса! И знам, че всичко това е в резултат на скука и липса на внимание!
Освен това, да не забравяме, че бебокът не се извежда навън до третата ваксина, че и две седмици след нея.
Пак казвам, трудно е, но не е невъзможно - когато има желание, се намира и начин!
User's Signature

Качена снимка

#2638 Потребителят е офлайн   Cloud Икона

Публикувано: 10 January 2011 - 03:16 PM

Blagodarq, to4no taka mislq da napravq. Da si vzema otpusk 1-2 sedmici i da sum do nego.

Sega sledvashtiq mi vypros e. Kude da se oglejdam za takiva manici?
Kude da tyrsq obqvi ili eventualno razvudnici.
Bih iskal da si namerq kusokosmest s malko po-dulgi kra4eta.
Neshto takova:
Качена снимка

#2639 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2011 - 11:58 AM

Ето ни и нас на разходка в планината.
Прикачена снимка Мама Изи ни строи в редичка Качена снимка Голямо лудуване падна, невероятни са и в група нямат равни ...
Прикачена снимка
За жалост имахме и инцидент, група младежи явно подпийнали ги дразнеха , а те нали са своенравни и не чуват като им викнеш ги лаеха, единия от групата събул си гумения бутуш и ги налагаше, беше ударил малкото бебе (6 месеца)което получи комоцио лежи в снега и не мърда.Като се приближихме и видяхме че не мърда направо ми се разтрепераха краката.Тръгнахме си бързо и още в колата взе да идва на себе сиКачена снимка .Слава богу, че са яки и издръжливи кучета.Качена снимка Доста размишлявах върху тази случка с добър край за нас , може ли да има такива хора, Такава агресия и мъст!!!

#2640 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 04:23 PM

А защо не взехте гумения ботуш и да го замлатите този малоумник по главата до "посиняване"?!? :eg_033: И аз не разбирам тази агресия ... и злоба от хората! Това е едно от нещата, от които най-много ме е страх - Джими много обича хората и се вре във всички ... Дано и ние да не стигнем до такъв инцидент, че не знам аз дали ще успея да се овладея ... :eg_033: :eg_033: :eg_033: Гадове!
Иначе кучовците ви са много сладки! Малко благородно ви завиждам за голямата група ... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2641 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2011 - 05:14 PM

Показване на мнениетоCloud, в 10 January 2011 - 02:21 PM, написа:

Blagodarq, to4no taka mislq da napravq. Da si vzema otpusk 1-2 sedmici i da sum do nego.

Sega sledvashtiq mi vypros e. Kude da se oglejdam za takiva manici?
Kude da tyrsq obqvi ili eventualno razvudnici.
Bih iskal da si namerq kusokosmest s malko po-dulgi kra4eta.
Neshto takova:
Качена снимкаВнимавайте да не вземете Фокс териер вместо ДРТ. Всъщност в БГ повечето дългокраки ДРТ които съм виждал са абсолутни Фокс териери.
разликата е във формата на главата и височината инъче всичко друго еднакво.

#2642 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 05:38 PM

Цитат

За жалост имахме и инцидент, група младежи явно подпийнали ги дразнеха , а те нали са своенравни и не чуват като им викнеш ги лаеха

Много неприятно е случилото се с малкото кутре, добре че се е измъкнало без особени поражения.

Показване на мнениетоkatetol, в 11 January 2011 - 03:28 PM, написа:

А защо не взехте гумения ботуш и да го замлатите този малоумник по главата до "посиняване"?!? :eg_033: И аз не разбирам тази агресия ... и злоба от хората! Това е едно от нещата, от които най-много ме е страх - Джими много обича хората и се вре във всички ... Дано и ние да не стигнем до такъв инцидент, че не знам аз дали ще успея да се овладея ... :eg_033: :eg_033: :eg_033: Гадове!
Иначе кучовците ви са много сладки! Малко благородно ви завиждам за голямата група ... :wub:

Katetol според мен не си много права, постави се и от другата страна, не всеки обича кучетата, да не говорим, че има хора които изпитват нечовешки страх от тях! Аз лично бяха така преди да се сдобия с Джаспър... само някое куче да се затича към мен и бях готова да припадна!
Хора всякакви затова за да не рискуваме здравето както на любимците ни, така и на хората е добре да си разхождаме кучетата на повод. Изключения се правят само на места изрично обозначени като такива за кучета, както и извън населено място или в гората и пак трябва да сме много на щрек.
Не управдавам постъпките на хора, които проявяват излишна агресия спрямо кучетата, но пак казвам хора всякакви.. един ще избяга, друг ще се разпищи, трети ще убие кучето ти! Отговорността е наша, ние сме виновни ако се случи нещо...

#2643 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 09:33 PM

Категорично съм съгласна с теб!!! Аз също изпитвах ужас от кучета, защото съм нападана три пъти, единия от които от глутница озверели бездомни кучета! И, честно казано, освен всичко останало, което ми даде Джими, беше и това, че страхът ми от кучетата почти изчезна! Аз затова по принцип винаги го водя на повод, дори сега съм си "изобретила" едно въже, което е дълго 15 метра така, че той хем има известна свобода, хем е и под постоянния контрол! Колко то до местата за разхождане на кучета ... аз съм силно ЗА съществуването им, защото те ми дават и на мен известна доза спокойствие, че мога да си го пусна свободно да потърчи, без да пречи на никого! Лошото е, че в Бг всичко се върши формално! Тук, в района, в който живея, тези места са УЖАСНИ, без да преувеличавам - тревата там е по-висока от мен, а Джими два пъти си наряза тежко лапичките! От тогава не го водя на тези места! Сега, през зимата, някак си се справяме, защото по времето, когато излизаме, няма хора, на които да пречим, но лятото ... просто не знам какъв вариант да измисля! Иска ми се не само ние - собствениците на домашни любимци да имаме задължения, които спазваме (аз съм си регистрирала звера, чипирала съм го, платила съм му данъка и т.н.), но и Общините да съблюдават и спазват своите задължения!
Може би съм разбрала грешно поста, но от това, което прочетох разбрах, че хората са дразнели кучетата, пък после са ударили бебока и са го проснали в кома! Това не го разбирам! Ако те са се метнали директно отгоре им и хората са се защитили, мога да ги оправдая, но хем да си го просят, хем после да удрят ... не знам! Не е моят тип поведение!
User's Signature

Качена снимка

#2644 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2011 - 11:30 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 11 January 2011 - 06:38 PM, написа:

Категорично съм съгласна с теб!!! Аз също изпитвах ужас от кучета, защото съм нападана три пъти, единия от които от глутница озверели бездомни кучета! И, честно казано, освен всичко останало, което ми даде Джими, беше и това, че страхът ми от кучетата почти изчезна! Аз затова по принцип винаги го водя на повод, дори сега съм си "изобретила" едно въже, което е дълго 15 метра така, че той хем има известна свобода, хем е и под постоянния контрол! Колко то до местата за разхождане на кучета ... аз съм силно ЗА съществуването им, защото те ми дават и на мен известна доза спокойствие, че мога да си го пусна свободно да потърчи, без да пречи на никого! Лошото е, че в Бг всичко се върши формално! Тук, в района, в който живея, тези места са УЖАСНИ, без да преувеличавам - тревата там е по-висока от мен, а Джими два пъти си наряза тежко лапичките! От тогава не го водя на тези места! Сега, през зимата, някак си се справяме, защото по времето, когато излизаме, няма хора, на които да пречим, но лятото ... просто не знам какъв вариант да измисля! Иска ми се не само ние - собствениците на домашни любимци да имаме задължения, които спазваме (аз съм си регистрирала звера, чипирала съм го, платила съм му данъка и т.н.), но и Общините да съблюдават и спазват своите задължения!
Може би съм разбрала грешно поста, но от това, което прочетох разбрах, че хората са дразнели кучетата, пък после са ударили бебока и са го проснали в кома! Това не го разбирам! Ако те са се метнали директно отгоре им и хората са се защитили, мога да ги оправдая, но хем да си го просят, хем после да удрят ... не знам! Не е моят тип поведение!

Случката се развива в гората, а не в парк с много хора, естествено ,че не ги пускаме да нападат хора.Джака е създаден за ловуване и му трябва бягане и изразходване на енергията, поради тази причина ги водим в гарата, да тичат, така те са близко до своята порода.А за агресията на хората не ми се говори, кучетата са много по - добри от много хора и ще пожертват живота си за нас...ако е необходимо!!!

#2645 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 12:00 PM

Показване на мнениетоradusha, в 11 January 2011 - 04:43 PM, написа:

Цитат

За жалост имахме и инцидент, група младежи явно подпийнали ги дразнеха , а те нали са своенравни и не чуват като им викнеш ги лаеха

Много неприятно е случилото се с малкото кутре, добре че се е измъкнало без особени поражения.

Показване на мнениетоkatetol, в 11 January 2011 - 03:28 PM, написа:

А защо не взехте гумения ботуш и да го замлатите този малоумник по главата до "посиняване"?!? Качена снимка И аз не разбирам тази агресия ... и злоба от хората! Това е едно от нещата, от които най-много ме е страх - Джими много обича хората и се вре във всички ... Дано и ние да не стигнем до такъв инцидент, че не знам аз дали ще успея да се овладея ... Качена снимка Качена снимка Качена снимка Гадове!
Иначе кучовците ви са много сладки! Малко благородно ви завиждам за голямата група ... Качена снимка

Katetol според мен не си много права, постави се и от другата страна, не всеки обича кучетата, да не говорим, че има хора които изпитват нечовешки страх от тях! Аз лично бяха така преди да се сдобия с Джаспър... само някое куче да се затича към мен и бях готова да припадна!
Хора всякакви затова за да не рискуваме здравето както на любимците ни, така и на хората е добре да си разхождаме кучетата на повод. Изключения се правят само на места изрично обозначени като такива за кучета, както и извън населено място или в гората и пак трябва да сме много на щрек.
Не управдавам постъпките на хора, които проявяват излишна агресия спрямо кучетата, но пак казвам хора всякакви.. един ще избяга, друг ще се разпищи, трети ще убие кучето ти! Отговорността е наша, ние сме виновни ако се случи нещо...

Абсолутно съм съгласен, за съжаление много малко колеги расъждават като теб.

#2646 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 12:16 PM

Показване на мнениетоkrisitd, в 11 January 2011 - 11:03 AM, написа:

Ето ни и нас на разходка в планината.
Прикачен файл 281220105071.jpg Мама Изи ни строи в редичка Качена снимка Голямо лудуване падна, невероятни са и в група нямат равни ...
Прикачен файл 28122010511 (2).jpg
За жалост имахме и инцидент, група младежи явно подпийнали ги дразнеха , а те нали са своенравни и не чуват като им викнеш ги лаеха, единия от групата събул си гумения бутуш и ги налагаше, беше ударил малкото бебе (6 месеца)което получи комоцио лежи в снега и не мърда.Като се приближихме и видяхме че не мърда направо ми се разтрепераха краката.Тръгнахме си бързо и още в колата взе да идва на себе сиКачена снимка .Слава богу, че са яки и издръжливи кучета.Качена снимка Доста размишлявах върху тази случка с добър край за нас , може ли да има такива хора, Такава агресия и мъст!!!

Прощавай Джаковете ти без опашки ли се родиха?

#2647 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 12:52 PM

Може да сме роднини затова питам

#2648 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 02:47 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 09:57 AM, написа:

Може да сме роднини затова питам

Знае ли човек, може би ....Качена снимка
Все пак ти отговарям така сме си ги купили!!!
Прикачена снимка

#2649 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 04:27 PM

тука се вижда че е купирана опашката. нашия е роден без опашка(с 1-2-прешлена само) като майка си. много е хубав вашия Джак и най важното късокрак, в БГ преобладават дългокраките.

#2650 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 04:30 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 03:32 PM, написа:

тука се вижда че е купирана опашката. нашия е роден без опашка(с 1-2-прешлена само) като майка си. много е хубав вашия Джак и най важното късокрак, в БГ преобладават дългокраките.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни