Little_mia, в 22 March 2011 - 09:40 AM, написа:
just_carlie, kapanec, Благодаря Ви.Точно това и направих снощи бях строга. Първо тя се опита да се качи аз и се скарах и я занесох в нейното легълце. Вторият път и се скарах и я захлупих с кошчето и.Тя доста плака , пуснах я след 20 мин. и пак отиде да скимти до леглото и да се опитва да се качва. Тогава я пляснах по дупето и я изпъдих. Тя се махне и при всяко следващо идване и се карах. Та така де не смееше да припарва много.И спахме спокойно горе - долу. Мисля вече така да процедирам , но без шамарче, то си беше веднъж да си знае ( и да види кой е шефа).
Мисля , че е достатъчно умна и ще се отучи.Немога да я лъжа с наградки, защото е много капризна и без това неиска да яде почти нищо. Хапва млекце със хлябче и по малко гранулки. Иначе и полешко обича.
Лек ден на всички !

Браво,
забравих да ти спомена предният път, както казват форумците по горе - карай се винаги когато припари към леглото, вземи вестник или списание и я плесни по дупето, няма нищо лошо това ще е само няколко пъти. Трябва да разбере, че не и е позволено, плесник по дупето и разбират много бързо.
Само те моля да не я тормозиш с бой или прекалена агресия, само лек плесник по дупето придружен с избрана от теб дума за извършено нещо лошо!!
Отделно аз купих малки преградки в началото за да не яде мебели, въпреки че при мен помогна само думите и няколкото плесници по дупето.
Пробвай с преграда до легълцето и в крайна сметка ако решиш сложи аларма към 5 сутринта и ако я видиш в леглото знаеш какво да правиш.
Не се вглеждай в тъжните очи - мнооооого лъжат и късат сърцето. Бъди строга първите месеци и после много години ще се радвате.
С храненето имаш проблем - остави я да яде само каквото ти решиш, примерно гранулите в купичката, твоето пале само ще си хапва.
Както казват всички - куче гладно с храна до себе си не е оставало ;))))