Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2891 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2011 - 03:15 PM

Показване на мнениетоvaliobrk, в 19 March 2011 - 07:41 AM, написа:

здр,има ли някой в темата

djafka, безкрайно ти благодаря. Обаче мисля , че ние вече доста объркахме нещата. Научи се да се качва в леглото на детето към 5 часа сутринта и няма махане от там. Искам да попитам как да я накарам да спре. Има си легълце удобно и мекичко с много играчки. Ако го похлупя с нещо да не успее да излиза от 5 до 8 сутринта дали ще успея да я отуча от това. Прави го от 4-5 дни откакто откри , че може да се качва на това легълце. Направо е ужас. Тази сутрин се изпишка на възглавничката на детето докато то беше в леглото :ud_009: Помогнете ми моля

#2892 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2011 - 04:36 PM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 12 March 2011 - 08:19 PM, написа:

Хора моля за отговор,
Възможно ли е кученцето ми да пишка и ака нарочно вкъщи?
Точно започвам да си мисля , че имаме напредък със изхождането и веднага след разходката го прави нарочно.
Вече почнах да си мисля че е нарочно, колкото и налудничево да звучи

Защо не пробваш с бутилка топла вода в леглото? Да му напомня на топлината на мама?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2893 Потребителят е офлайн   Sneji_ Икона

Публикувано: 21 March 2011 - 05:41 PM

Здравейте,не съм писала много отдавна.Искам да споделя това което ме мъчи.Моя Майло напоследък са го хванали лудите,непрекъснато търси да клеца,бие се с ъс всички мъжки.Това ок разбирам го иска женска,но онзи ден ухапа детето(като преди това доста предупредително ръмжа) и това вече ми е трудно да го понеса.Иначе е много възпитан,добър,не сме имали никакви проблеми.Много го обичаме и е гледан доста добре.
И май се насочвам към кастрация,защото такова поведение немога да издържа.Предполагам че се държи така заради женските.Той е на 1г2м

Иначе ето го:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2894 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 06:16 PM

Яяяяяя какъв сладур е Майло.

#2895 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 21 March 2011 - 08:25 PM

Показване на мнениетоLittle_mia, в 21 March 2011 - 03:15 PM, написа:

djafka, безкрайно ти благодаря. Обаче мисля , че ние вече доста объркахме нещата. Научи се да се качва в леглото на детето към 5 часа сутринта и няма махане от там. Искам да попитам как да я накарам да спре. Има си легълце удобно и мекичко с много играчки. Ако го похлупя с нещо да не успее да излиза от 5 до 8 сутринта дали ще успея да я отуча от това. Прави го от 4-5 дни откакто откри , че може да се качва на това легълце. Направо е ужас. Тази сутрин се изпишка на възглавничката на детето докато то беше в леглото :ud_009: Помогнете ми моля

Бъди по строга и я наказвай когато я видиш там в леглото така рано или късно ще разбере че това не и е позволено .те са доста интелигентни сега проверяват къде какво им е позволено и се налагат опитва се да стане ТЯ водача и ще прави това което си иска щом тя командва глутницата:re_037:

#2896 Потребителят е офлайн   just_charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 09:04 AM

Показване на мнениетоkapanec, в 21 March 2011 - 08:25 PM, написа:

Бъди по строга и я наказвай когато я видиш там в леглото така рано или късно ще разбере че това не и е позволено .те са доста интелигентни сега проверяват къде какво им е позволено и се налагат опитва се да стане ТЯ водача и ще прави това което си иска щом тя командва глутницата:re_037:

и моя пикльо се беше изпикал 3-4 пъти на леглото първите пъти му се скарах ама на края последния път го ошамарих по гъза и от тогава даже не смее да пиква в стаята (е някой път като не го усетим пиква де ) тъй че бъди строга , то с тези невинни очички такава и е целта тя да командва. Незнам дали съвета ми е правилен,но неможеш ли да измислиш някое кашонче което да не може да прескача,да я слагаш вътре през ноща може пък да се отучи да се качва на леглото :smile:

#2897 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 09:40 AM

just_carlie, kapanec, Благодаря Ви.Точно това и направих снощи бях строга. Първо тя се опита да се качи аз и се скарах и я занесох в нейното легълце. Вторият път и се скарах и я захлупих с кошчето и.Тя доста плака , пуснах я след 20 мин. и пак отиде да скимти до леглото и да се опитва да се качва. Тогава я пляснах по дупето и я изпъдих. Тя се махне и при всяко следващо идване и се карах. Та така де не смееше да припарва много.И спахме спокойно горе - долу. Мисля вече така да процедирам , но без шамарче, то си беше веднъж да си знае ( и да види кой е шефа).
Мисля , че е достатъчно умна и ще се отучи.Немога да я лъжа с наградки, защото е много капризна и без това неиска да яде почти нищо. Хапва млекце със хлябче и по малко гранулки. Иначе и полешко обича.

Лек ден на всички ! :smile:

#2898 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 10:17 AM

Показване на мнениетоSneji_, в 21 March 2011 - 05:41 PM, написа:

Здравейте,не съм писала много отдавна.Искам да споделя това което ме мъчи.Моя Майло напоследък са го хванали лудите,непрекъснато търси да клеца,бие се с ъс всички мъжки.Това ок разбирам го иска женска,но онзи ден ухапа детето(като преди това доста предупредително ръмжа) и това вече ми е трудно да го понеса.Иначе е много възпитан,добър,не сме имали никакви проблеми.Много го обичаме и е гледан доста добре.
И май се насочвам към кастрация,защото такова поведение немога да издържа.Предполагам че се държи така заради женските.Той е на 1г2м

Иначе ето го:

Смело с кастрацията. Ще се родите! :ba_025:

#2899 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Спорт и йога.

Публикувано: 22 March 2011 - 10:28 AM

Показване на мнениетоLittle_mia, в 22 March 2011 - 09:40 AM, написа:

just_carlie, kapanec, Благодаря Ви.Точно това и направих снощи бях строга. Първо тя се опита да се качи аз и се скарах и я занесох в нейното легълце. Вторият път и се скарах и я захлупих с кошчето и.Тя доста плака , пуснах я след 20 мин. и пак отиде да скимти до леглото и да се опитва да се качва. Тогава я пляснах по дупето и я изпъдих. Тя се махне и при всяко следващо идване и се карах. Та така де не смееше да припарва много.И спахме спокойно горе - долу. Мисля вече така да процедирам , но без шамарче, то си беше веднъж да си знае ( и да види кой е шефа).
Мисля , че е достатъчно умна и ще се отучи.Немога да я лъжа с наградки, защото е много капризна и без това неиска да яде почти нищо. Хапва млекце със хлябче и по малко гранулки. Иначе и полешко обича.

Браво,

забравих да ти спомена предният път, както казват форумците по горе - карай се винаги когато припари към леглото, вземи вестник или списание и я плесни по дупето, няма нищо лошо това ще е само няколко пъти. Трябва да разбере, че не и е позволено, плесник по дупето и разбират много бързо.
Само те моля да не я тормозиш с бой или прекалена агресия, само лек плесник по дупето придружен с избрана от теб дума за извършено нещо лошо!!
Отделно аз купих малки преградки в началото за да не яде мебели, въпреки че при мен помогна само думите и няколкото плесници по дупето.
Пробвай с преграда до легълцето и в крайна сметка ако решиш сложи аларма към 5 сутринта и ако я видиш в леглото знаеш какво да правиш.

Не се вглеждай в тъжните очи - мнооооого лъжат и късат сърцето. Бъди строга първите месеци и после много години ще се радвате.

С храненето имаш проблем - остави я да яде само каквото ти решиш, примерно гранулите в купичката, твоето пале само ще си хапва.
Както казват всички - куче гладно с храна до себе си не е оставало ;))))

#2900 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Спорт и йога.

Публикувано: 22 March 2011 - 10:33 AM

Миа, не я захлупвай с легълцето - ще намрази и него, няма да иска да припари. В никакъв случай.
По скоро постоянно и казвай къде трябва и къде не трябва да бъде ;))

#2901 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 01:01 PM

Показване на мнениетоiamphand, в 22 March 2011 - 08:17 AM, написа:

Иначе ето го:

Смело с кастрацията. Ще се родите! :ba_025:

И при нас е така - не към семейството, обаче навънка... то не е лай, не е зъбене, настръхва му гърба и се хвърля като луд на мъжките, няма значение големината им. Дали с кастрацията наистина ще се държи по-добре? Иначе изпълнява всичко, ходи нормално, в смисъл вече не се дърпа като щурав, но видим ли мъжко куче - край! Няма удържане.
Нека кажат и съфорумците с по-големи на възраст джакчета - преминава ли този период "тинейджърски" както аз му казвам или все такива си остават ? И има ли някаква техника или трикчета за справяне с тази ситуация, ако е временна?
User's Signature

Качена снимка

#2902 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 03:13 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 22 March 2011 - 01:01 PM, написа:

И при нас е така - не към семейството, обаче навънка... то не е лай, не е зъбене, настръхва му гърба и се хвърля като луд на мъжките, няма значение големината им. Дали с кастрацията наистина ще се държи по-добре? Иначе изпълнява всичко, ходи нормално, в смисъл вече не се дърпа като щурав, но видим ли мъжко куче - край! Няма удържане.
Нека кажат и съфорумците с по-големи на възраст джакчета - преминава ли този период "тинейджърски" както аз му казвам или все такива си остават ? И има ли някаква техника или трикчета за справяне с тази ситуация, ако е временна?

Аз пък такива проблеми с Джаспър не съм имала до момента.. от много малък свикна да общува с другите кучета. Без значение от пол, ръст и т.н.
Даже бих казала, че Айра (женския ни джак) е по-агресивна от двамата..

#2903 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 03:24 PM

Показване на мнениетоdjafka, в 22 March 2011 - 10:33 AM, написа:

Миа, не я захлупвай с легълцето - ще намрази и него, няма да иска да припари. В никакъв случай.

Djafla, всичко разбрах :) Благодаря ти много, няма да я захлупвам, наистина не беше добра идея, ще и се карам, но не ми се иска да я пляскам, а наказание зза куче незнам. Може да я затварям за малко в друга стая в която няма хора, когато направи беля. Дано да разбере защо се случва.

:re_037:

#2904 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 05:46 PM

Показване на мнениетоLittle_mia, в 22 March 2011 - 03:24 PM, написа:

Показване на мнениетоdjafka, в 22 March 2011 - 10:33 AM, написа:

Djafla, всичко разбрах :) Благодаря ти много, няма да я захлупвам, наистина не беше добра идея, ще и се карам, но не ми се иска да я пляскам, а наказание зза куче незнам. Може да я затварям за малко в друга стая в която няма хора, когато направи беля. Дано да разбере защо се случва.

:re_037:

Недей да я захлупваш и не я наказвай там, тя си е бебе - ще почне да я е страх ... Като отиде там даже може да й казваш Място ! и да й даваш наградка - така ще знае, че това е нейното място, където й дават наградки, демек - хубаво място и ще си го предпочита :)
Така научих Инки. Тя се качваше по леглото и по-зле - когато мен и приятелят ми ни няма и се изхожда и пикае по леглото (протестира, че сме я оставили). Скоро на приятелят ми му се наложи да отсъства за 6 дни и тя хоп - на неговото място си свърши работата . Като сме там или както си ни е ежедневието - работа, вкъщи, разходки и няма проблем :)
User's Signature

Качена снимка

#2905 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 06:59 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 22 March 2011 - 01:01 PM, написа:

Показване на мнениетоiamphand, в 22 March 2011 - 08:17 AM, написа:

Иначе ето го:

Смело с кастрацията. Ще се родите! Качена снимка

Не не минава ние сме 3год и колкото е по голямо кучето толокова повече искаме да го изядем, но в пловдив има хора които могат да ви помогнат http://www.canis-bg....ontacts&lang=bg за съжаление ние сме от Варна.

#2906 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2011 - 10:23 PM

Здравейте,
моля споделете как се справяте с космите от кучетата си, защото при нас положението е много тежко. Има периоди, в които Джоджо ръси купища косми. Трябва да пускам прахосмукачката по два пъти на ден, за да е чисто. В момента сме в такъв период, който се оказа доста продължителен. Пробвахме с някакви хапчета, от които козинката му става много мека, но космопада не спира. Помагайте!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2907 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2011 - 11:32 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 22 March 2011 - 10:23 PM, написа:

Здравейте,
моля споделете как се справяте с космите от кучетата си, защото при нас положението е много тежко. Има периоди, в които Джоджо ръси купища косми. Трябва да пускам прахосмукачката по два пъти на ден, за да е чисто. В момента сме в такъв период, който се оказа доста продължителен. Пробвахме с някакви хапчета, от които козинката му става много мека, но космопада не спира. Помагайте!

Здрасти,
Голям сладурко е ДжоДжо :re_037:
При нас много помогнаха пипетите Dermoscent. На втората седмица от прилагането им космите намаляха видимо, а сега (вече 5та седмица) косопада е поне с 80% по-малко от този, който беше в началото. На упътванията пише, че се прилага двумесечно лечение.. Те са като фронтлайн, даже се слагат на същото място и миришат приятно на евкалипт :)
Ако искате пробвайте.. при нас както казах има голям ефект.

Цитат

Не не минава ние сме 3год и колкото е по голямо кучето толокова повече искаме да го изядем, но в пловдив има хора които могат да ви помогнат http://www.canis-bg....ontacts&lang=bg за съжаление ние сме от Варна.

Само искам да вметна, че нямам добри отзиви от въпросното училище. Не съм ходила там, но мисля, че те бяха едни от многото, с които разговарях и ми казаха, че задължително трябва да оставя Джаспър на пансион за да го дресират. Пак казвам лични отзиви нямам.. просто срещнах много негативни мнения.

#2908 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 06:26 AM

Лелеее, явно, като се запролети, всички имаме един и същи проблем - при нас също космопадът толкова се е засилил, че вчера, след като пробвах четири различни вида четки и гребени за кучета и нито един не подейства, грабнах едно обикновено малко гребенче и го ресах половин час! Направо не мога да опиша що косми изпадаха! Вземам му храна против космопад, но нещо й се мръщи и много много не иска да я яде. Радуша, ще пробвам тези капки, дано подействат, че ... преди да изляза за работа, половин час се щавя ...
Колко до училищата - Джими така и не се натутках да го заведа и сега си бера плодовете. НО, това, което аз знам е, че в много школи отказват да поемат мъжки кучета след навършване на една година, а женски - след година и два-три месеца, ако обучението е обвързано с оставяне на пансион. След тези възрасти кучетата са толкова привързани към дома и семейството си, че приемат много тежко откъсването от средата и не научават нищо. Да не говорим, че идеята на обучението по първоначално послушание е кучо да схване кой е шефа, т.е. кой е алфата във вашата глутница, а това следва да сте вие. Аз лично бих водила кучето си на школа, но само ако обучението включва и мен. Иначе - не. Най-малкото което е, ако не съм там, не мога да знам какви методи за обучение прилагат. Все още има треньори, според които боят решава всичко ... :eg_033: Това обаче си е лично мнение - може и да греша.
User's Signature

Качена снимка

#2909 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 08:22 AM

Да ви кажа честно, не се притеснявам от "пансион" - оставяли сме Майло на хотел няколко пъти вече и не е имало проблеми, така че мисля и с пансиона проблем няма да има - поне се надявам. Има вариант при нас и за съботно неделно училище - Радуша го препоръчва, въпроса е че трябва да решавам тия дни и да взимам мерки. Явно без професионалист няма да минем :dry:
А това за алфата в глутницата, да си призная ми е малко мътно - и Сизар гледаме всяка вечер, и чета и се опитвам да правя нещата уж както трябва, обаче... Как го прави този човек - с едно щракане с пръсти и "шшшт" и готово - кучето се е подчинило :md_064: Магия !
User's Signature

Качена снимка

#2910 Потребителят е офлайн   just_charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 09:06 AM

Показване на мнениетоLittle_mia, в 22 March 2011 - 09:40 AM, написа:

това попринцип ще е временно с среднощното разхождане поне една две седмици,после ще свикне с вашия режим на спане ,даже вие ще я будите сутринта :tb_195: а за храната пробвала ли си консерва ? Ако не пробваи надробии малко хляб с консерва и малко топла водичка да си пусне соссче,а ако стане слагаи и малко гранули,аз моя чарли така се научи да яде гранули и през две седмици му взимам една консерва много ги обича :smile:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни