Джак Ръсел териер
Публикувано: 04 May 2011 - 09:30 AM
Чета редовно какво се пише, но не винаги успявам и аз да драсна нещо. Здрасти и на кака Лина :) една от първите ни приятелки и най-възпитаното куче, което аз съм срещал. Това се стремим да направим заедно с Еди ама нали сме си дяволче и ... :) Както и да е, вече месец ни прави изклучително щастливи, научи си името и командата Седни, но работи само в къщи. Навън историята е по-различна - не сме гладни, ни жадни, искаме само куче, коте, птица, летяща торбичка...няма значение, искаме нещо да гоним :) много е щур :)
Аз лично гледам много клипове и чета доста относно обучението на кучета, защото останах много впечатлен от кака Лина, а и както повечето от вас съветват е добре да се започне от рано. Научихме се про команда Не! докато му сипвам храна в купичката да седи и да чака команда Хайде! и тогава да се храни. Все пак имаме още много да се учим :)
Спим по леглата, спорим с всички кучета дето лаят навън, и от време на време се изтърваме да се изпишкаме вътре. От 2рия ден откакто го взехме никога нито веднъж не е акал вкъщи. Разходките са по 6-8 на ден, като почти всеки ден правим и по 1 час в парка (стига естесвено времето да позволява)
Исках да попитам относно това 5то пръстче, не съм много наясно, а търсих много в интернет-а за това. Ние си имаме 5то нокътче само на предните лапички, това нормално ли е? Дано да е, защото не смея да го напляскам, камоли да го подложа на хирургически намеси.
Сега сме на почти 5 месеца, тия дни ще ходим да си платим таксата в общината и най-вероятно да сложим и Чип. Исках да попитам какво точно представлява този Чип, как и къде се постава, болезнено ли е? Предстои ни реимунизация след 10ина дни, и сърцето ми се къса като знам как ще плаче пак :((
Ето и малко снимки :)
Публикувано: 04 May 2011 - 11:10 AM
кученцето ви е прекрасно, аз лично имам гоооолеми пристрастия към точно тази разцветка на джак-ръселите. И ние сме с такава, даже имаме същия нагръдник като вашия

Публикувано: 04 May 2011 - 12:09 PM
хммм, май ставаме много редовни :))))) Привет vani6366, привет katetol.
Заедно с кака Лина специално благодарим на turbbomax за хубавите думи. В подкрепа на думите ти, ще пусна 3 клипчета на Лина , където гони топки. Много одавна ми се искаше да го направя, но скоро успях да си прехвърля клиповете от телефона на компа. Относно петото пръсче , не се притеснявай! Така както си ги написал нещата, означава, че всичко при вас е ОК. По принцип, петото пръсче в дебелите ветеринарни книги се изрича, като първо. Но е малко известен факт. Поне така ми каза един ветеринар. :)))) Като цяло, малкия Еди е много пропорционален и ако не си решил да ходиш по състезания, няма от какво да се притесняваш. Пък кой знае, може да отидиш и да грабнеш медал. :))))
1. Гоним топка лято
http://www.youtube.c...h?v=uRm2dMTvbgU
2. Гоним топка есен
http://www.youtube.c...h?v=hJi3ejvt6Uo
3. Но гоним топка и зимата :))))
http://www.youtube.c...h?v=NLDnvcDyAig

Ниамам подпис
Публикувано: 04 May 2011 - 06:45 PM
turbbomax, в 04 May 2011 - 10:30 AM, написа:
Чета редовно какво се пише, но не винаги успявам и аз да драсна нещо. Здрасти и на кака Лина :) една от първите ни приятелки и най-възпитаното куче, което аз съм срещал. Това се стремим да направим заедно с Еди ама нали сме си дяволче и ... :) Както и да е, вече месец ни прави изклучително щастливи, научи си името и командата Седни, но работи само в къщи. Навън историята е по-различна - не сме гладни, ни жадни, искаме само куче, коте, птица, летяща торбичка...няма значение, искаме нещо да гоним :) много е щур :)
Аз лично гледам много клипове и чета доста относно обучението на кучета, защото останах много впечатлен от кака Лина, а и както повечето от вас съветват е добре да се започне от рано. Научихме се про команда Не! докато му сипвам храна в купичката да седи и да чака команда Хайде! и тогава да се храни. Все пак имаме още много да се учим :)
Спим по леглата, спорим с всички кучета дето лаят навън, и от време на време се изтърваме да се изпишкаме вътре. От 2рия ден откакто го взехме никога нито веднъж не е акал вкъщи. Разходките са по 6-8 на ден, като почти всеки ден правим и по 1 час в парка (стига естесвено времето да позволява)
Исках да попитам относно това 5то пръстче, не съм много наясно, а търсих много в интернет-а за това. Ние си имаме 5то нокътче само на предните лапички, това нормално ли е? Дано да е, защото не смея да го напляскам, камоли да го подложа на хирургически намеси.
Сега сме на почти 5 месеца, тия дни ще ходим да си платим таксата в общината и най-вероятно да сложим и Чип. Исках да попитам какво точно представлява този Чип, как и къде се постава, болезнено ли е? Предстои ни реимунизация след 10ина дни, и сърцето ми се къса като знам как ще плаче пак :((
Ето и малко снимки :)
Здравейте на всички!
Ние т доста време не сме влизали в сайта ,но ето сега намерихме малко време и после ще ви кача малко сними , а сега по темата!
Относно бщината и чипа!
За общината искам да предопредя че там са малко незапознати , но е важно да знаете че когато кучето има ЧИП за първата година не се дължи данък , както и ако кучето е в ловна дружинка!
Така че ако слагате чип да знаете че не се плаща данък за първата година!
А за слагането на ЧИП-а ,поставят го малко под ухото на самото вряатле със спринцовка , н иглата е доста дебела по-дебела е от пълнител за химикалка и нашия Тер имаше дупка там където му беше сложен чипа поне окол седмица след това!
За съжаление аз разбрах вече след като му сложих чип-а ,че чипа се разчита само и единственно там кадет е слжен демек недай си Бже ако се загуби и някой г намери и прост го заведе някъде няма да мгат да разчетат на кой е!
Успех!
p.s.Ужасно сте красиви!
Публикувано: 04 May 2011 - 08:14 PM
Срам ме е ,но така и не се научих как се качват снимки тук.
Страхотна е нашата мама Лина- Миленски поздравления.
Наш калпазанчо , е страшно игрив и от две седмици е луд фен на топките - пусна ли го от повода и .....няма спирка.
Преди не ги забелязваше изобщо , а сега....
Командата остави е все още изпълнима само с наградка/ хихи- хитрушко/.
Котките го подлудяват и ....
Прекрасни са вашите любимци до един./ Турбомакс - страхотен е Еди и страшно прилича на моето бижу.Поканете ни на среща деееееееееее./
Забравих да питам - страшно ме впечатли това приспособление за мятането на топката - подскажими малко моля.
Публикувано: 04 May 2011 - 09:03 PM
vai:?
("За съжаление аз разбрах вече след като му сложих чип-а ,че чипа се разчита само и единственно там кадет е слжен демек недай си Бже ако се загуби и някой г намери и прост го заведе някъде няма да мгат да разчетат на кой е!")

---------------------------------------------------------------------------------------
Това за чипа че се разчита само там където е поставен не е вярно!!!!!!!!!!

Публикувано: 04 May 2011 - 09:14 PM
-------------------------------------------------------------------------------------
vai:?
("За съжаление аз разбрах вече след като му сложих чип-а ,че чипа се разчита само и единственно там кадет е слжен демек недай си Бже ако се загуби и някой г намери и прост го заведе някъде няма да мгат да разчетат на кой е!")

---------------------------------------------------------------------------------------
Това за чипа че се разчита само там където е поставен не е вярно!!!!!!!!!!

[/quo
Ами аз така разбрах вече т няколко места , напълн възмжно е да не съм права защото не съм го пробвала лично ,но вече няколко човека ми казват че е така!
Публикувано: 05 May 2011 - 12:27 AM
dora, в 04 May 2011 - 06:14 PM, написа:
Срам ме е ,но така и не се научих как се качват снимки тук.
Страхотна е нашата мама Лина- Миленски поздравления.
Наш калпазанчо , е страшно игрив и от две седмици е луд фен на топките - пусна ли го от повода и .....няма спирка.
Преди не ги забелязваше изобщо , а сега....
Командата остави е все още изпълнима само с наградка/ хихи- хитрушко/.
Котките го подлудяват и ....
Прекрасни са вашите любимци до един./ Турбомакс - страхотен е Еди и страшно прилича на моето бижу.Поканете ни на среща деееееееееее./
Забравих да питам - страшно ме впечатли това приспособление за мятането на топката - подскажими малко моля.
Dora здравей,
ох, незнаех , че влизаш в дога :)))) Това е супер. С Еди се срещаме случайно в градинката между спортните зали Юбилейна и зала Младост. Мисля , че два пъти сме се срещали там. За съжаление нямам точно пределени часове за разходка и често е на различни места в зависимост от ангажиментите ми и от местонахождението ми. :)))) Имаме си около 10 тина местенца и Лина ги познава всичките. Приближавайки към тях с колата, тя започва да скимти. Ако ги подмина , започва да ме гледа .... ааахааа да проговори "Ееее няма ли да ме разхождаш тук деее?" :)))))
За приспособлението за хвърляне на топки дадох цяло състояние" точно 64ст. барабар с топката :))))) Беше на промоция в Кауфланд. Само топката трябва да смениш защото е много мека и не върши работа. Топки си взимам от вет. клиника "Привет" (источната страна на старите гробища) 4.50лв. Има различни големини и цени. Най-добрите са от дебела гума с гумени шипчета, камбанка вътре и връвка за хвърляне. Само,че връвката аз я махам щото като носи топката и я настъпва :)))) Не е много практично за дребно куче. Има и едни плътни топки но са много тежки и спокойно може да убиеш някой минувач :)))
Радвам се , че се засякохме тук! Някой ден ще ти се обадя за разходка.
П.п. За прикачането на снимките се обърни към Никола! Ще ти обясни точно за 2м. :))) Лесно е!

Ниамам подпис
Публикувано: 05 May 2011 - 08:57 AM
merry_ny, в 27 April 2011 - 10:42 PM, написа:
е наистина е уникално сладичка

Публикувано: 05 May 2011 - 09:11 AM
izidra, в 23 April 2011 - 07:32 PM, написа:

И малко снимки за разкош

ОХХХХХХХХ РАСКОШНИ СА!

Публикувано: 05 May 2011 - 09:14 AM
nedev, в 04 May 2011 - 10:09 AM, написа:
Привет и от мен! Веднага си проличава, че съм в отпуск, нали?

Vai, относно чипа, са ви подвели - идеята му е да може да бъде разчетен и извън рамките на държавата дори. Нашият чип не съм стигала чак до зад граница да го проверявам, но кучо е чипиран в клиника в град, близо до Варна, а неколкократно ми се наложи да му бъде разчетен чипа в София и нямахме никакви проблеми!

Теро ви е много порастнал и е станал глям хубавец

Публикувано: 05 May 2011 - 10:05 AM
katetol, в 05 May 2011 - 10:14 AM, написа:
nedev, в 04 May 2011 - 10:09 AM, написа:
Привет и от мен! Веднага си проличава, че съм в отпуск, нали?

Vai, относно чипа, са ви подвели - идеята му е да може да бъде разчетен и извън рамките на държавата дори. Нашият чип не съм стигала чак до зад граница да го проверявам, но кучо е чипиран в клиника в град, близо до Варна, а неколкократно ми се наложи да му бъде разчетен чипа в София и нямахме никакви проблеми!

Теро ви е много порастнал и е станал глям хубавец

Благодаря за милите думи за Терката!
Относно муцунките които прави е направо отличник,много го бива!
А за чипа аз лично никога не съм го разчитала никъде така казано т какт му е сложен не е севтосван

Към теб katetol имам едно въпросче тъй като вие сте вече по-улегнали,нашият Теро е много луд и се прави на много велик пред други кучета та въпроса ми е дали с възрастта ще поулегне малко,че вече се чудя какво да го правя.Като гледах снимките на Джимчо с овчарката искренн ви завидях защото Теро като види овчарка или прост голямо куче освирепява и иска да ги напада даже вече си имаме дупка в рамото т едн хъски тъй като му се хвърли и естественно хъскито твърна и това силно ме притеснява!

Или ако някой мже да ми даде съвет как да се справя с това ще бъда мног благодарна

Публикувано: 05 May 2011 - 10:17 AM
давате ли на кучовците хапче/ваксина за Дилофилариоза?
Наскоро четох за умрелите кучето в Бургас и доста се стреснах. Честно да ви кажа не мисля да рискувам, така че този месец мисля да направя.
Събирам мнения как се понася от вашите кучета и дали ще правите нещо :)
Бърз работен ден и хубави почивни дни от мен :)
Публикувано: 05 May 2011 - 11:47 AM
apetrushinova, в 05 May 2011 - 10:17 AM, написа:
давате ли на кучовците хапче/ваксина за Дилофилариоза?
Наскоро четох за умрелите кучето в Бургас и доста се стреснах. Честно да ви кажа не мисля да рискувам, така че този месец мисля да направя.
Събирам мнения как се понася от вашите кучета и дали ще правите нещо :)
Бърз работен ден и хубави почивни дни от мен :)
Здрасти, нашият куч се подвизава в Бургас и е изложен на риска от крайморските комари. Та затова заедно с адвантикс и цестал всеки месец (от април до октомври) ще получава и профилактичен препарат против дирофиларии. Не знам как се казва, но се дава течен със спринцовка през устата. Докторът всеки месец приготвя дозата съобразно с килограмите му. Мисля, че е някаква форма на ивомектин, айвармектин ... или нещо подобно, не съм сигурен. По-точна информация за тези препарати има в специалната тема за тази болест. А иначе песът понася препарата без никакви проблеми.

Публикувано: 05 May 2011 - 10:08 PM
Публикувано: 06 May 2011 - 09:03 AM
vai, в 05 May 2011 - 08:05 AM, написа:
Към теб katetol имам едно въпросче тъй като вие сте вече по-улегнали,нашият Теро е много луд и се прави на много велик пред други кучета та въпроса ми е дали с възрастта ще поулегне малко,че вече се чудя какво да го правя.Като гледах снимките на Джимчо с овчарката искренн ви завидях защото Теро като види овчарка или прост голямо куче освирепява и иска да ги напада даже вече си имаме дупка в рамото т едн хъски тъй като му се хвърли и естественно хъскито твърна и това силно ме притеснява!

Или ако някой мже да ми даде съвет как да се справя с това ще бъда мног благодарна

Vai, аз държа да отббележа, че малко се провалих с възпитанието на Джими, но имам чувството че и по принцип улегнал ДРТ няма. От снимката с немската овчарска лъха такова спокойствие, защото тя е женска и половин час ги "запознавахме" един с друг, докато те и двамата неистово се лаеха, зъбеха и какво ли още не. Но с мъжки кучета не можем да се понасяме ... Никак даже .... И, като се позамисля, той също смело и безотговорно се метна на едно хъски, но то милото беше толкова изненадано, че не можа да му отвърне... От друга страна обаче се разбира поносимо с един голдън, може би защото голдъна е още бебе! Знам ли - явно и те са си като нас - с характери и индивидуалности.

Публикувано: 06 May 2011 - 10:54 AM
kapanec, в 05 May 2011 - 10:08 PM, написа:
Абсолютно вярно. Вече втора година към средата на април първо правим кръвен тест и ако тестът е отрицателен, започва профилактиката. Без да се направи тест, е много рисковано за кучето.
Публикувано: 06 May 2011 - 01:15 PM