Джак Ръсел териер
Публикувано: 01 June 2011 - 07:37 PM

Публикувано: 03 June 2011 - 07:48 PM
dora, в 03 June 2011 - 07:11 PM, написа:
Наш Майло е направо лекоатлет - с доста дълги крака.
Не ,че не си го обичакам и такъв ,но да чуя и вас.
Благодаря предварително.
Ами някъде до 8-9 месеца макс растат. Принципно има късокракти джакове и малко по-височки, вероятно твоята пантерка е от по-високите...
Публикувано: 04 June 2011 - 12:02 AM
Това е Вая, женски Джак на 11 месеца.

При нас е от двумесечно бебе. Преди това имахме мъжки Джак, но го приспахме на година и девет заради Бруцелоза, или по-скоро заради непросветени "ветеринари"...
Любимците ви са прекрасни, пожелавам ви да са ви живи и здрави и все толкова диви и забавни :)
Публикувано: 04 June 2011 - 09:14 AM
ice_skater, в 03 June 2011 - 10:02 PM, написа:
Това е Вая, женски Джак на 11 месеца.
При нас е от двумесечно бебе. Преди това имахме мъжки Джак, но го приспахме на година и девет заради Бруцелоза, или по-скоро заради непросветени "ветеринари"...
Любимците ви са прекрасни, пожелавам ви да са ви живи и здрави и все толкова диви и забавни :)
Вая е страхотна мацка!

Много съжалявам за загубата ви на мъжкия джак ... Но ... как се е получило така

Публикувано: 04 June 2011 - 04:19 PM
Буквално за един ден, както всичко си беше наред, кучето се умърлуши. На следващия ден забелязах, че тестисите са увеличени, изведох го да пишка на ръце, отказваше да ходи. Веднага отидохме при "ветеринарите" в клиника Вивавет, намира се зад зала Универсиада (съветвам ви, ако обичате животинката си, НЕ ходете там). След прегледа ни казаха, че единият вариант е Бруцелоза, другият някакво възпаление. Когато спомена Бруцелозата изражението на въпросната госпожица направо ме смрази. Попитах я заразна ли е болестта и лечима ли е. Отговори ми, че е опасна за човека и че при куче се лекува много трудно, но дори и животното да бъде излекувано, то остава опасно за хората. Няма да ви обяснявам реакцията ми каква беше... Казаха ни, че трябва да се направи кръвен тест, който става за 15 минути. Поинтересувах се сигурен ли е теста и бях уверена, че е сигурен на 98 процента. Взеха кръв, пуснаха теста, показа положителни резултати. Вече не можех да разсъждавам трезво, направо бях като вцепенена. Започнахме да разпитваме как се лекува, къде да идем, обяснихме, че парите нямат значение. Беше ни казано, че се провежда лечение с антибиотик, не е сигурно дали ще има резултат, животинката се кастрира, но все пак остава заразна за нас, дори и много трудно, болестта се предавала. Трябвало да се изследваме на всеки два месеца. При заразяване, болестта водела до безплодие и куп други усложнения. С две думи, казаха ни, че кучето трябва да се приспи, иначе остава на наша отговорност какво ще стане след това. Понеже по-рано през лятото бяхме ходили в Гърция, казаха ни, че най-вероятно е пипнал Бруцелозата там, от близане на урина от заразено животно. Започнахме да звъним на разни познати, лекари и т.н. Оказа се, че никой не е особено запознат с болестта. Наш роднина, доцент по детски болести, ни посъветва да приспиваме животинката, за да не рискуваме. В крайна сметка, заради ветеринарите, които ни убеждаваха, че болестта е едва ли не смъртоносна, може би защото взехме решение прекалено прибързано, приспахме кученцето. Мислех си, че както обикновено, ще се предпишат хапчета, в най-лошия случай да го кастрират, а остана там, не успяхме да си го приберем...
След целия този ужас, който, повярвайте ми, се отрази на цялото семейство, няма да обяснявам, мисля, че всички можете да си представите какво е да загубиш член на семейството, към който си толкова привързан, се започна лудо обикаляне по клиники, лаборатории, институти. Търсехме място, където можем да бъде изследвани за болестта. Такова място в София не открихме. Никъде в София не се изследват хора за Бруцелоза, просто защото няма реактиви... Няма да коментирам. Взеха ни кръв и отидохме в Пловдив, където в частна клиника ни направиха въпросното изследване. Резултатите бяха отрицателни. Веднага щом се убедихме, че всичко е наред, тръгнахме към Казанлък, откъдето купихме Вая. Тя определено успя да ни помогне с преодоляването на всичко това.
До ден днешен, се интересуваме от въпросната болест. Масово ветеринарите не знаят за какво става дума. Единствено във ветеринарния кабинет, който посещаваме в момента, успяха да ни дадат информация, единствената, на която съм склонна да вярвам.
Има няколко вида Бруцелоза.. Кучешката,предизвикана от микроорганизмите Brucela Cannis, се предава единствено по полов и кръвен път.Възможно е заразата да бъде предадена от майката, предава се чрез плацентата, най-често при кученца от развъдници. Симптомите се отключват в по-късна възраст. Препоръчително е преди полов контакт, кучетата да се изследват. Въпреки това болестта е лечима. Кучето се кастрира, прави се терапия с антибиотици, то НЕ Е заразно за хората, не е нужно да се приспива.
Има един единствен случай на човек, заразен от болестта по кръвен път, след контакт със заразено куче.
При Бруцелозата от Brucella Mеlitensis нещата стоят малко по-различно. Този тип се среща най-вече при овце и кози и доколкото знам е по-опасна. Кучето също може да бъде заразено, но отново само по кръвен път. При този тип зараза, може да се наложи евтаназия.
Бързият кръвен тест НЕ ПОКАЗВА от кой тип е Бруцелозата. Във въпросния кабинет, който посещаваме, могат да изследват и вида.
Тоест, болестта не е чак толкова фатална, не бързайте да реагирате, както направихме ние, оказа се груба грешка, която няма да си простя никога...
Върнахме се в клиниката, където ни приспаха кученцето и поискахме бележка, която доказва, че кучето е евтанизирано. Първоначално отказваха такава, за да не ги съдим. Когато в крайна сметка я получихме, ги заплашихме със съд, вдигнахме жесток скандал. До ден днешен, до съд не сме стигнали, просто защото няма смисъл... Все още не можем да открием лекари, които наистина да са запознати с болестта, които да ни докажат нещо... Както и да е, няма да си върнем Джакчето, а невежеството на ветеринарите... Ами, да бяха само в тази клиника, щеше да има смисъл, обаче в България нещата са просто трагични... Те хората не лекуват както трябва, какво остава за животните...
Публикувано: 04 June 2011 - 04:58 PM
Вашата Вая е прекрасна ... Има много дяволит поглед

Публикувано: 04 June 2011 - 05:20 PM
Иначе, да, за мъжките е нормално това, постоянно ближат, и е доста кофти навик... Поне за тази болест съм сигурна, че не се предава така, защото преди да покаже симптомите, той е бил заразен поне един-два месеца, а кучетата около езерото, където живеем, са си съвсем здрави, тоест не се предава токова лесно.
Публикувано: 05 June 2011 - 12:25 PM
ice_skater, в 04 June 2011 - 03:20 PM, написа:
Иначе, да, за мъжките е нормално това, постоянно ближат, и е доста кофти навик... Поне за тази болест съм сигурна, че не се предава така, защото преди да покаже симптомите, той е бил заразен поне един-два месеца, а кучетата около езерото, където живеем, са си съвсем здрави, тоест не се предава токова лесно.
Като нищо можем да ги съберем! Ние обаче сме в Люлин и другата седмица ще го пращам на "бабин дом" във Варна, че на мен ми се налага да пътувам и няма да има кой да го гледа. А там се сработиха перфектно с баща ми, който по принцип "не обича кучета и смята, че мястото им е на двора"

И да предупредя също така, че моят е много ненормален и непослушен

Публикувано: 05 June 2011 - 04:55 PM
katetol, в 05 June 2011 - 12:25 PM, написа:
ice_skater, в 04 June 2011 - 03:20 PM, написа:
Като нищо можем да ги съберем! Ние обаче сме в Люлин и другата седмица ще го пращам на "бабин дом" във Варна, че на мен ми се налага да пътувам и няма да има кой да го гледа. А там се сработиха перфектно с баща ми, който по принцип "не обича кучета и смята, че мястото им е на двора"

И да предупредя също така, че моят е много ненормален и непослушен

Значи отива ва почивка, като се върне трябва да се разберем нещо, защото много рядко срещаме Джакове, а тя се сработва много добре с тях..И нашата не е света вода ненапита, постоянно търчи с разни клечки и ръмжи на кучетата, обаче като си намери някой в нейния калибър, се залисва и играе

Честито за мъниците, да са ви живи и здрави и искаме снимкии

Публикувано: 05 June 2011 - 06:54 PM
ice_skater, в 04 June 2011 - 05:20 PM, написа:
Джак ръсел в Дружба !!! Йеееееее !!! Ние сме от втора част и се разхождаме по баира няколко часа на ден като захладнее :) Дано се засечем някой път да побеснеят кучовците :)