Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3241 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 June 2011 - 03:27 PM

Забравих да споделя пъкления план на Ванката. Нали сега и двамата с Пипин ще сменят зъби :ab_041: Та Ванката знае, че като падне зъбчето и феята дава парички. Снощи ме светна, че щял да събира на Пипин зъбите и да ги слага под неговата възглавница. На Пипин пари не му трябвали, а пък феята нямало да се усети. :ab_041:

#3242 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 10 June 2011 - 06:17 PM

80% месо (сурово годно за човешка консумация) 10% кости (сурови от пил.ребра-щото са меки) и 10% зеленчуци(това естествено е долу горе). един път в седмицата без месо- на извара или кис мляко с овес. един път в седмицата на сурова риба-цаца,сафрид.
Аз му давам пил. фенер с добавка от тел.месо за готвене(щото във фенера има повече кости отколкото месо). Днеска яде пресен сафрид за закуска с главата и вътрешностите. Ака по 1 макс 2 на ден -малки и твърди акита. над 90%-95% освояемост.
не ми отнема никакво време. Един път в седмицата пазарувам(5-6 лв/сед-въпреки че парите не са важни), разделям на дн.порции в кутийки и замръзявам като всеки ден му давам по една кутийка.
Зеленчуците може да му ги пасирате: моркови, салата,зеле, ябълки, цвекло, лапад,спанак абе квото се сетите без лук и стафиди, и тази каша се добавя в кутийките.
при мен ги яде настъргани с малко зехтин.
Очите светят, козината блести , зъбите бели.
Това е за сега.
[/quote]

Относно хранителната рецепта на

charlie2008
Добре подредена на пръв поглед не липсва почти нищо но едно време като ни учеха на училище да изготвяме такива хрнителни дажби си спомням много добре че не е толкова лесно имаше много смятане и всички показатели трябваше на края на дажбата да са точни. Лично аз тая рецепта не я одобревам по простата причина че се консумира сурова(най вече месото) все пак става дума за домашен любимец който е всекидневено в пряк контакт с членове от семейството а консумирането на така поднесена храна крие рискове все пак това си е мое мнение :rc_036:, има достатъно добре балансирани гранулирани храни даже и приготвяни без предварително да са били замразяване имам предвид марката"Орижен" от която съм много доволен ,също добавям и "Роял канин мини адулт ":ba_025:но да не навлизаме в спор кое е по добро и кое по не доброто хранене всеки сам да си преценява а и при вземане на такова решение е добре да се посъветвате със специалист(Зооинженер) или ветеринар:beer:.
А ето така си спим ние :dry:подредени по ред на големината :smile:
ред и дисциплина като в казармата:wb_052:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3243 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2011 - 08:45 AM

Ето това си правим ние в Неделя сутрин. След като направиха леглото маскара, са уморени.
kapanec, вашата казарма е страхотна. :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3244 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2011 - 10:04 AM

Показване на мнениетоsesana, в 12 June 2011 - 06:45 AM, написа:

Ето това си правим ние в Неделя сутрин. След като направиха леглото маскара, са уморени.

Лелеее, с ДРТ е веселба, но, очевидно, с ДРТ и дете е още по-голяма веселба! :be_107: :af_089:
Хммм, явно трябва да се замисля каква компания да подсигуря на моя дзвер! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3245 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2011 - 12:36 PM

Пипин е голям сладур :wub:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3246 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2011 - 12:37 PM

СЛАДУРИ! :dog: :dog:
User's Signature

#3247 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2011 - 03:23 PM

Искам да питам - вашите кучовци повръщат ли толкова често? -
Според мен е без причина ,но всъшност знам ли.
Почти всеки ден нашето диване повръща - стомашен сок някакъв .
Това не пречи да си е бяс и да си излапва всичко ,но ме притеснява по някакъв начин.
Моля за съвет или идеи или .... мнение.
Пипин е страхотен , но Ванката - едно голямо гуш.

#3248 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 June 2011 - 05:40 PM

Показване на мнениетоsesana, в 12 June 2011 - 06:45 AM, написа:

Голям глезльо този Пипин, а пък хубавец:dog:, че и другар си има в игрите. КЪСМЕТЛИЯ :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#3249 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2011 - 08:37 AM

Вчера съм се смяла със сълзи. Моето диване си захапва гумения кокал, идва при мен и почва да ръмжи - да го видя. И като започнахме една гоненица - тя ме ръмжи и ме гони с кокала в едната посока, после се обръщаме и аз ръмжа и гоня. За малко да се пребия по теракота в коридора, но ръмжа и гоня. А тя бяга и се обръща да ме види дали идвам. Добре, че нямаше никой в къщи да ме види. Голямо гонене падна. :dog: Не знам как съм живяла без нея, страхотна е.
Хубава седмица на всички!
User's Signature

#3250 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2011 - 09:18 AM

Показване на мнениетоkapanec, в 09 June 2011 - 03:51 PM, написа:

Показване на мнениетоKrasito0, в 09 June 2011 - 12:28 PM, написа:

Просто попитах защото по обявите (Половината) са около 300 лв възможно ли е това ? Качена снимка Разходите ще ги оправя Качена снимка Ааа някой може ли все пак да ми препоръча някой развъдник или кучило от кадето да си взема ? Качена снимка Качена снимка Благодаря предварително и се надявам скоро да се присаединя към стопаните на Джакчета ! Качена снимка Качена снимка Качена снимка

До колкото знам в българия няма лицезиран развъдник за JRT, а и цената там със сигорност няма да е ТАКАВА ЗА КОЯТО ТИ СИ ТЪРСИШКачена снимка.
Нашите бебоци вече прогледнаха и то първо дамата явно тя ще е по ококоренаКачена снимка

Чудни са бебоците, да са здрави и да си намерят добри стопани.А относно за цени на кучета и предлагане в нета, много трябва да се обмисля това какво куче искаш, и на каква цена.Търговци и прекупвачи има доста, лошото е че се продават и спекулират с породата джак ръсел териер.

Ние вече пък сме големи и използваме топлите слънчеви дни да сме на вън и да опознаваме външния свят Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3251 Потребителят е офлайн   ARES_DARA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 09:51 AM

здравейте, приятели! сигурно съм малко не в тема, понеже моите дечица са Арес - мъжкото хъски на 6 годинки и Дара с неизвестен произход на 11 месеца. Реших да се включа, защото баткото има проблем. От февруари месец почна да плаче от болки в задното десно краче, стъпва на него, но го боли и тогава много плаче, но не просто скимти, а пищи... Ние сме от Благоевград, и водехме го при нашите ветеринари, които веднага сложиха диагноза - възпаление на аналните сакове и оттам мускулен ревматизъм. Като по поръчка, детето което пищеще в къщи, там се кротна и мълчеше като комунист. изписаха му римадил май , биха някакви инжекции и ни пуснаха. точно след 1 месец всичко започна отново... Сега вече настояхме поне да му вземат кръв и ни припоръчаха да отидев в София, за да ни направят изследвания. Отидохме в ЦВК, направиха ни рентген и решиха , че се касае за дискова херния, но операцията не е била наложителна, понеже още не е загубена чуствителност на крачета, а само болковия синдром е налице. Нищо не му изписаха, защото чернодробните показатели са били високи и така.. след седмица пак отидохме, защото кучето продължаваще да пищи , особенно нощем, и му дадоха някакви хапове - превикокс, които му помогнаха точно за 5 дни. Ние вече се навихме за операция, закарахме го с тази нагласа, но явно лекарят не е бил сигурен в диагноза, защото пак ни отради с медикаментозно лечение - този път му изписаха преднивет, с наслов, че ако не помогне, тогава ще се уговорим вече операцията. повече от 20 дни пихме тези хапове с непостоянен ефект, пак беше на кризи - 5 дена е добре на 6 ден започва да крищи, после се успокоява и пак за 5 дена е добре. вчера го закарахме в ЦВК уж на операция, преди това му направиха миелохрафия, на която се установи, че няма дискова херния, се касае за дискоспондилоза, която е причинена от бруцелоза, с което направо ни хвърлиха в паника. От едната страна ни успокоиха, че спондилозата е инфекционното заболяване и се лекува успешно с антибиотици, с която цел му взеха биопсия, но от другата страна - бруцелозата е била наизлечима и т.н. изписаха му доксициклин на 12 часа и препоръки да се кастрира. Малко съм дълга и подробна, но затова се включих в темата, понеже прочетох че има пострадали от бруцелоза. Но при нашия няма никакви изменения на тестисите, нико го болят , нито са отечни, на нашия е само тази болка в крака. Дали е възможно това, не знам, както не мога и да разбера , от къде я прихвана. Той нямал полови контакти вообще, девственно момчето, а това е било основна причина на зарязяване при кучета. Вашия Джак откъде прихвана тази гадост? възможно ли е от лайна, дето ги ядат кучета, но той отдавна вече това не го прави? и сега като имаме и друго куче - женско, кастрирано, възможно ли е да се зарази и то? а имаме и коте? а и за нас - дали е опасно? много въпроси и няма кой , да даде отговор... Ако има някой просветен - моля, помагайте

#3252 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 10:10 AM

Показване на мнениетоdora, в 12 June 2011 - 03:23 PM, написа:

Това не пречи да си е бяс и да си излапва всичко ,но ме притеснява по някакъв начин.

Ние имахме подобен проблем с повръшането на някакви сокове, обикновено рано сутрин, или вечер, като през деня не се проявяваше.
При нас проблема беше лек гастрит. Тогава ни изписаха някакви таблетки, не си спомням обаче как се казваха, след 1 седмица прием му мина от раз.
Най-добре идете до вета, там ще ти кажат най-точно какво му е (ако изобщо му има нещо) и ще ви изпишат лечение.
Но иначе докато са по-малки и стомахчето им е мъничко е нормално да повръщат, особено ако е ял и веднага след това се разиграе...

#3253 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 10:11 AM

Показване на мнениетоARES_DARA, в 13 June 2011 - 07:51 AM, написа:

здравейте, приятели! сигурно съм малко не в тема, понеже моите дечица са Арес - мъжкото хъски на 6 годинки и Дара с неизвестен произход на 11 месеца. Реших да се включа, защото баткото има проблем. От февруари месец почна да плаче от болки в задното десно краче, стъпва на него, но го боли и тогава много плаче, но не просто скимти, а пищи... Ние сме от Благоевград, и водехме го при нашите ветеринари, които веднага сложиха диагноза - възпаление на аналните сакове и оттам мускулен ревматизъм. Като по поръчка, детето което пищеще в къщи, там се кротна и мълчеше като комунист. изписаха му римадил май , биха някакви инжекции и ни пуснаха. точно след 1 месец всичко започна отново... Сега вече настояхме поне да му вземат кръв и ни припоръчаха да отидев в София, за да ни направят изследвания. Отидохме в ЦВК, направиха ни рентген и решиха , че се касае за дискова херния, но операцията не е била наложителна, понеже още не е загубена чуствителност на крачета, а само болковия синдром е налице. Нищо не му изписаха, защото чернодробните показатели са били високи и така.. след седмица пак отидохме, защото кучето продължаваще да пищи , особенно нощем, и му дадоха някакви хапове - превикокс, които му помогнаха точно за 5 дни. Ние вече се навихме за операция, закарахме го с тази нагласа, но явно лекарят не е бил сигурен в диагноза, защото пак ни отради с медикаментозно лечение - този път му изписаха преднивет, с наслов, че ако не помогне, тогава ще се уговорим вече операцията. повече от 20 дни пихме тези хапове с непостоянен ефект, пак беше на кризи - 5 дена е добре на 6 ден започва да крищи, после се успокоява и пак за 5 дена е добре. вчера го закарахме в ЦВК уж на операция, преди това му направиха миелохрафия, на която се установи, че няма дискова херния, се касае за дискоспондилоза, която е причинена от бруцелоза, с което направо ни хвърлиха в паника. От едната страна ни успокоиха, че спондилозата е инфекционното заболяване и се лекува успешно с антибиотици, с която цел му взеха биопсия, но от другата страна - бруцелозата е била наизлечима и т.н. изписаха му доксициклин на 12 часа и препоръки да се кастрира. Малко съм дълга и подробна, но затова се включих в темата, понеже прочетох че има пострадали от бруцелоза. Но при нашия няма никакви изменения на тестисите, нико го болят , нито са отечни, на нашия е само тази болка в крака. Дали е възможно това, не знам, както не мога и да разбера , от къде я прихвана. Той нямал полови контакти вообще, девственно момчето, а това е било основна причина на зарязяване при кучета. Вашия Джак откъде прихвана тази гадост? възможно ли е от лайна, дето ги ядат кучета, но той отдавна вече това не го прави? и сега като имаме и друго куче - женско, кастрирано, възможно ли е да се зарази и то? а имаме и коте? а и за нас - дали е опасно? много въпроси и няма кой , да даде отговор... Ако има някой просветен - моля, помагайте

Ужасът е бледна дума!!!
Аз лично направо се потресох от Вашата история! Горкия кучо, очевидно и при тях, както и при хуманитарната медицина в БГ, трябва да се тръшнеш да умреш, че при аутопсята да ти поставят диагноза (извинявам се за грубото сравнение, но направо ми избива пот по петите от бяс!!!). Аз се бях спекла малко покрай историята за болното от бруцелоза ДРТ, та попрочетох това-онова. Не, че сега съм много компетентна, но, до колкото четох, болните кучовци могат да се лекуват с комплекс от антибиотици. Възможно е да се заразят от близането на каквито и да е животински секрети, включително урина или фекалии, но също така слъзни секрети, изтечения от половите органи и т.н. Някъде бях прочела, че е възможно човек да се зарази от кучо, но в това последното не съм много сигурна.
Та, моят лаишки съвет е - потърсете още едно лекарско мнение. Отидете в друга ветеринарна клиника с целия набор снимки и документи на кученцето, нека го прегледа и друг ветеринар! Аз лично съм доволна от моите ветеринарни лекарки, които са млади момичета, но, по мое мнение, са доста компетентни.
Дано, първо, ви поставят диагноза по-скоро и след това бързо да се възстановите!
User's Signature

Качена снимка

#3254 Потребителят е офлайн   ARES_DARA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2011 - 01:31 PM

Благодаря за съчуствието! Детенцето е много грешно, освен всичко друго му обръснаха и темето, гръбчето, почти целия корем и началото на опашката! сигурно така е трябвало, и сигурно баш от това той не страда така , както ние, но все пак добавя към грешната картинка. Днес поне не плаче. . . За второто мнение задължително ще отидем, дори вече намерихме кандидат, дано той да помогне!!

#3255 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2011 - 01:40 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 10 June 2011 - 06:17 PM, написа:

80% месо (сурово годно за човешка консумация) 10% кости (сурови от пил.ребра-щото са меки) и 10% зеленчуци(това естествено е долу горе). един път в седмицата Относно хранителната рецепта на

charlie2008
Добре подредена на пръв поглед не липсва почти нищо но едно време като ни учеха на училище да изготвяме такива хрнителни дажби си спомням много добре че не е толкова лесно имаше много смятане и всички показатели трябваше на края на дажбата да са точни. Лично аз тая рецепта не я одобревам по простата причина че се консумира сурова(най вече месото) все пак става дума за домашен любимец който е всекидневено в пряк контакт с членове от семейството а консумирането на така поднесена храна крие рискове все пак това си е мое мнение Качена снимка, има достатъно добре балансирани гранулирани храни даже и приготвяни без предварително да са били замразяване имам предвид марката"Орижен" от която съм много доволен ,също добавям и "Роял канин мини адулт "Качена снимкано да не навлизаме в спор кое е по добро и кое по не доброто хранене всеки сам да си преценява а и при вземане на такова решение е добре да се посъветвате със специалист(Зооинженер) или ветеринарКачена снимка.
А ето така си спим ние Качена снимкаподредени по ред на големината Качена снимка
ред и дисциплина като в казарматаКачена снимка

Да прав си , ако има малки деца наоколо не е много удобно. Ние сме пробвали Ориен, Акана, Еукануба , Аплаус- нито една не му хареса, но го като нямаше друго за ядене изход си ги хапваше почти 3 години. Аз реших да пробвам така наречената БАРФ диета, защото получихме разтройство от Аплауса. И така 3-4 месеца, разликата е че сега а*а по 2 пъти на ден (а не както преди по 5-6 пъти големи а*кита, а накрая получи и жестоко растройство, поради което всъщност реших да променя нещо в храненето му) малки и твърди а*ита, зъбния му камък изчезна!! зъбите побеляха, дъха му не мирише.Разбира се трябва да се спазва висока хигиена-почистване на паничката и мястото за хранене, миене на ръце след контакт със месото и т.н. Гранулите естествено са голямо удобство , най вече от хигиенна гл. точка. Всеки има право естествено да храни както намери за добре и не искам да налагам мнението си на никого ,но засега съм доволен от резултатите на БАРФ диетата.

#3256 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2011 - 03:14 PM

Показване на мнениетоKrasito0, в 06 June 2011 - 09:19 AM, написа:

Здравйте ! :re_037: Искам да попитам горе-долу какви са цените на Джак ръсел териера защото виждам обяви на всякакви цени от 300 до 700 лева . Моля ви помогнете ми защото много искам такова ! :smile: :dog: Благодаря предварително :ae_085:

Според мен 700лв е абсолютния минимум за хубаво кученце. Те просто не струват по-малко. Ако родителите са с документи, би трябвало да е и нагоре. Не мисля, че обявите за кученца 300-500лв изобщо подлежат на коментар, това си е подигравка за добро куче. Но съветът ми е да видите майката и бащата - това е най-добрият начин да знаеш какво е кученцето.

#3257 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2011 - 07:01 PM

Показване на мнениетоdora, в 12 June 2011 - 03:23 PM, написа:

Ние също имахме подобен проблем, веднъж когато беше изгризала някаква гумена играчка и беше глътнала парченце от нея и веднъж, когато беше решила да опита едно цвете... Първото мина от самосебе си, а за второто - инжекция и някакви лекарства, които не си спомням вече.
Дано всичко да е наред :dog:

Показване на мнениетоChriss, в 13 June 2011 - 03:14 PM, написа:

Показване на мнениетоKrasito0, в 06 June 2011 - 09:19 AM, написа:

Здравйте ! :re_037: Искам да попитам горе-долу какви са цените на Джак ръсел териера защото виждам обяви на всякакви цени от 300 до 700 лева . Моля ви помогнете ми защото много искам такова ! :smile: :dog: Благодаря предварително :ae_085:

Според мен 700лв е абсолютния минимум за хубаво кученце. Те просто не струват по-малко. Ако родителите са с документи, би трябвало да е и нагоре. Не мисля, че обявите за кученца 300-500лв изобщо подлежат на коментар, това си е подигравка за добро куче. Но съветът ми е да видите майката и бащата - това е най-добрият начин да знаеш какво е кученцето.

Моето куче струваше точно 250, виждала съм майката. Няма родословие, но да, бих казала, че на външен вид изглежда по-добре от такива, които струват 1200, примерно, освен това е здраво, с характер, умно. Не мисля, че може да бъде определено като “не-добро“. Просто се е случило да бъде при такива хора, които не разбират и не вярват, че могат да му вземат 1000, примерно. Взето е не заради цената, а защото беше единственото, което ми хареса и беше точно това, което търся като външен вид. В момента, когато го купувах, бях готова да дам 3000, ако се наложи, стига да намеря куче, което да прилича на предишното ми.То струваше 800, беше внесено, също прекрасно куче.
Идеята ми е, че в повечето случаи не цената е определяща, въпросът е да знаеш какво търсиш и да попаднеш на него...
Не се заяждам, просто казвам мнение по въпроса :)

#3258 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2011 - 08:56 PM

Подкрепям с 2 ръце ice_skater Вая е просто е невероятна :ba_025: ! Макар да съм я виждала на снимки (стр 159 ), си я гледам всеки ден :ae_085::wub: Аз си търся джак ръсел и не е нужно да е чистокръвен за да го обичам :ea_103: Те просто са толкова забавни , че .... :af_089:
User's Signature

#3259 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:42 AM

Започвам да се съмнявам дали Пипин осъзнава, че е куче :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Ядем череши, краставици и какво ли още не. Съвсем спокойно мога да ползвам краставица като награда. :ab_041:
Казвам седни и държа краставица. Сяда и си я чака. :af_089: Само да надуши краставица и почва да скимти, за да получи.
Научихме се да пишкаме и акаме само на еднократен чаршаф. Вече като има зор сам си отива и си пишка. От 4 дни не съм чистила локви :ae_085:
Нито веднъж не му се скарах като прави бели из къщи. Просто го водих след ядене и сън на постелката и така.

#3260 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 02:35 PM

Майло пък е фен на ябълките и морковите.
Пропуснах да кажа ,че бебоците по - горе са разкошни.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни