Джак Ръсел териер
Публикувано: 27 June 2011 - 12:51 PM
Хора от Варна, моля, помогнете с малко инфо - на кои плажове водите кучовците си. Аз, до колкото знам, Наредбата забранява воденето им на плажната ивица, но аз съм готова да рискувам с неохраняем плаж, особено сега, когато времето не е много подходящо за плажуване ... Ама кои са неохраняваните плажове? Преди два дена бяхме на буните - имаше си спасители и един малък пинчер се шляеше между хавлиите на хората - никой нищо не каза, но ... аз предпочитам някъде, където няма да ни овика някой спасител. Та, моля, кажете къде можем да отидем?
Публикувано: 27 June 2011 - 02:43 PM
[/quote]
Мерси за инфото, ще ги разпитам. Приятеля ми последно взел на Роял тази за чувствителни стомахчета, че не може а ги оправи явно и от нея дъха й е ужасен...
[/quote]
Аз храня със сурово месо, няма лош дъх, няма алергии. Каквото ядем ние даваме и на кучо, но сурово. Пил.филе,пил.пържола от бутче, пил бутче, пил крилца, свинки котлет, свински ребра,риба и т.н.- около 200 грама на ден. Който иска да види Raw Feeding (RF) във ФБ.
Публикувано: 27 June 2011 - 03:56 PM

Уникални бебета :)
Аз искам да попитам - вашите кучовци да са имали хрема, че Инки нещо от сутринта киха и прохърква и видях, че в нослето й има нещо като секретче. На работа съм днес, та няма да мога да я заведа на лекар, а доста се притеснявам ... Ако някой е имал нещо подобно ще се радвам да сподели :)
Публикувано: 27 June 2011 - 04:24 PM
ikka_6, в 27 June 2011 - 02:52 PM, написа:

До чарли2008, защо сурово месо, не е ли вредно, предположение че не е обработено (топлинно) месото, знам че може да се заразят с нещо...

В зоологическата градина на вълците никой не им готви.

Това е мой избор и никой не задължавам с него. Само споделям резултати ,вследтствие на суровото хранене: зъбите му побеляха, наедря,няма алергии, няма разтройство, няма дъх, лъскава козина, много енергия, по малко а*кита- наи много 2 на ден! вследствие на по голямата усвояемост на месото, по евтино.
Публикувано: 28 June 2011 - 08:23 AM
Длъжна съм да се похваля. Връщам се към сутрешния спринт. Бях спряла защото Пипчо е бебе и няше как да излизам. Но сега си имам компания. Явно тренировките в къщи дават резултат. Казвам БЯГАМЕ и грушко ми е до левия крак и бяга с мен.Нито след мен, нито преди. До крака ми е. Вече правим половината разстояние, което по принцип си минавам. Сигурно другата седмица ще правим цялото, а след това даже ще му е малко. Моята гордост. Бяга и мятка ушите. О, кеф.
Сега имам нужда то съвет. Как да го приуча, че може да пишка и ака навън. Стиска се до последно. Прибира се и върши нещата на неговата пикливка. Сигурно е много объркващо, защото първо е у чен на нея, а сега го мъча навън. В Неделя се стиска цял ден. От 10:00 до към 17:30. Мъчно ми стана за него. Един път да се изпишка и ще го похваля толкова много.

Вадих пикливките навън, носих му неговото си ако навън. Ей не. Стиска момчето. Не смея да му скиря пикливката, за да не го объркам тотално.
Публикувано: 28 June 2011 - 08:24 AM
charlie2008, в 27 June 2011 - 04:24 PM, написа:

До чарли2008, защо сурово месо, не е ли вредно, предположение че не е обработено (топлинно) месото, знам че може да се заразят с нещо...

Това е мой избор и никой не задължавам с него. Само споделям резултати ,вследтствие на суровото хранене: зъбите му побеляха, наедря,няма алергии, няма разтройство, няма дъх, лъскава козина, много енергия, по малко а*кита- наи много 2 на ден! вследствие на по голямата усвояемост на месото, по евтино.
Ясно, то наистина, като мине месото през топлинна обработка, губи някой съставки .... ще си прочета повече за това... от колко време го храните така, редувате ли и с друго нещо?
Публикувано: 28 June 2011 - 09:20 AM
ikka_6, в 28 June 2011 - 08:24 AM, написа:
charlie2008, в 27 June 2011 - 04:24 PM, написа:

Ясно, то наистина, като мине месото през топлинна обработка, губи някой съставки .... ще си прочета повече за това... от колко време го храните така, редувате ли и с друго нещо?
От около 4 месеца. Това е така наречения "prey" модел на хранене или на бг макс доближаване до диетата на кучето в дивата природа: 80 % месо(пил,св,телешко,риба ) 5% вътрешности наи вече пил дроб,пил воденички, 10 % сурови кости с месо(пил.шийки, пил фенер, св.ребра..), като може да се редува един ден само месо на другия ден месо с кости и дреболии и така около 2% от теглото на възр. куче на ден. Също така може да му давате и зеленчуци и плодове- моркови,цвекло,краставици, ябълки и тн. В момента му давам на моя по едно свинско сърце на ден цяло, когато ние не ядем месо. Дават се големи парчета месо за да дъвче и разкъсва кучето, а не да гълта ,по този начин си почиства зъбите и има време стомаха му да се подготви за усвояване на храната. Като добавка му слагам по едно хапче риб.масло или една ч.лъжичка омега 3/6 от зоо.маг. ТАКА ПРАВЯ АЗ КОЕТО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ И ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ТАКА. Моя просто спря да яде гранули(супер премиум само), а когато ги яде -газове разтройства, по 10 пъти а*а на ден, зъбен камък направи- всяка вечер му миехме зъбите. Всичко това се оправи само от смяна на диетата.
В нета има мн форуми на тази тема направете вашето изследване и постъпете както сметнете за добре, при мене тази диета работи супер.
Публикувано: 28 June 2011 - 09:41 AM
Публикувано: 28 June 2011 - 10:41 AM

radusha много са готини диванетата :)
Публикувано: 28 June 2011 - 04:45 PM

Вадих пикливките навън, носих му неговото си ако навън. Ей не. Стиска момчето. Не смея да му скиря пикливката, за да не го объркам тотално.
[/quote]
Според мен трябва да я премахнете пикливката, а за да не го объркате както се притеснявате сменете обстановката примерно с приспиване в друг дом или някаде на вила ,или на село. така няма да се получи объркване че я няма пикливката, и би трябвало да има резултат.ако го събирате да си играе с други кучета би трябвало да се поучи и от тях
Публикувано: 28 June 2011 - 05:59 PM
Първите дни беше голям зор, имаше и няколко бели вътре, но за около седмица свикна.
Публикувано: 28 June 2011 - 09:11 PM
Аз обаче ще разваля пейзажа с една, две снимки от коремчето на Пипин. Нали бях споменала един обрив. Я хвърлете по едно око. На мен ми изглежда страшен, но до сега куче с обрив не съм имала и съм боса в тази област. Не го сърби, не се чеше. Когато се върнах от София миналата седмица го заварих с него. Минахме на лечебна храна за козина и кожа на Вирбак. Гледаха го 2 вета. Само дето не ми се смяха, че съм притеснена. Счита се, че е контактен дерматит, тъй като се изостря след като е бягал по тревите около блока.
Предварително благодаря.
Публикувано: 28 June 2011 - 09:58 PM
Публикувано: 29 June 2011 - 08:50 AM
Kaya-akula, в 28 June 2011 - 09:58 PM, написа:
Благодаря много. Доста мислих какво би го дразнило. У нас с не се ползват препарати. Детето е с астма и реагира на всякакви почистващи препарати за подове. От 2 години сме с парочистачка, което пък означава никакви препарати. В съмисъл поне в апартамента всички възможни алергени от цветни прашинки, полени, акари до препарати....са ограничени от близо 2 години. Сигурно аз съм единствената без цветя , предета, килими....Но пък Ванката вече диша спокойно без да е натъпкан с химия.
Забелязвам, че обривчето е активно от момента, в който Пипин е извеждан. Мислих, че ако е храна щеше да лъсне по - рано. Около блока ни има коприва, но уж го пазя. Има и много усили. И някой са ниски. Може и те да го дразнят. Просто ми е чудно. Ветеринарите, които го гледаха ми казаха, че не е страшно, но все пак се притеснявам.
Пипин нали сега се скубе. Явно сменя палтото. Провериха колко козина пада, гледаха му из ушите. Общо взето къде ли не го гледаха. И ми казаха или хапчета за 5 дни, но без гаранция, че няма пак да се обрине или да опитаме с лечебна храна.
От детето знам, че от подобни хапчета смисъл няма. Те не лекуват, а само замазват.Решихме с храната. Колко ми е трудно да го приуча към нея. Тъкмо беше започнал да яде приготвена от мен храна и сега милото пак тярбва да е на гранули. Хрупа, гледа ме и чака приготвена храна. Оставя купата ходи до хладилника и мрънка.

Публикувано: 29 June 2011 - 09:33 AM
на разходка сме с мацката и Еди, вървим по един булевард, той пуснат и изведнъж както си говорим със златото и Еди му чувам звънчето вече пресякъл булеварда след една котка....има някой горе и гледа докато стана това и за наш късмет точно тогава нямаше коли...гоних го 5 минути докато го хвана...
Вчера към 8 вечерта сме пак тримата на разходка, минаваме през МЕИ в Сливен и в задния двор се случи още по голям ужас.. както си вървим, Еди на 3 м от нас, поглеждам го и той пада...някъде из тревите....чувам го как изпищя и като видях... Еди падна заради коте в 3 метрова яма...скачам долу и аз, плъхове, скелети на умрели кучета дето също са паднали и е нямало кой да ги извади...ужас!!!! Скочих вътре, той дивака за късмет пак паднал върху някакъв дунапрен и освен 2 прохлузни ранички му нямаше нищо...златото извика хора от улицата да ни измъкнат, докато ние седим в шахтата и лаем котето, което също падна...дойдоха едни момчета, завързахме кучето и го издърпаха, след това и мене, но търсих котето да го изкарам и него и го нямаше...
Треперих 30 мин след това... Много ме слуша Еди, но просто трябва ако е пуснат повреме на разходка да му давам 100% от вниманието си...и той много се изплаши горкия, не съм го наказвал щото не бях на себе си... дано никой не преживее каквото преживяхме ние...и дано няма други подобни случки...
Поздрави на всички, страхотни стееее!
Публикувано: 29 June 2011 - 09:37 AM