Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#431 Потребителят е офлайн   Уго Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 February 2008 - 10:23 PM

Нашият Уго ни е подарък. Знаем, че маиката е швейцарка, а бащата ирландец, но за жалост нямаме сертификат за родословие или какъвто е документа ;) Иначе сме от София. Всичко което сте изписали тук във форума важи с пълна сила и за нашият хубавец. Някои пращал ли си е Джака на училище и има ли смисъл? защото като го гледам колко е палав незнам дали изобщо има смисъл от това ;D

#432 Потребителят е офлайн   Troy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 February 2008 - 10:53 PM

Здравейте и от нас! И Уго е голям сладур и виждам, че си има дълга опашка, с която да маха ;D

#433 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 07:05 AM

Цитат

Нашият Уго ни е подарък. Знаем, че маиката е швейцарка, а бащата ирландец, но за жалост нямаме сертификат за родословие или какъвто е документа ;) Иначе сме от София. Всичко което сте изписали тук във форума важи с пълна сила и за нашият хубавец. Някои пращал ли си е Джака на училище и има ли смисъл? защото като го гледам колко е палав незнам дали изобщо има смисъл от това ;D
Не се наемам с мнение--но най- добре Вие да си го научите--обаче да поразгледате някои правила--или заедно с него да отидете на училище-тия хитреци знаят и усещат всичко ;) ;D

#434 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:14 AM

Здрасти Уго добре дошъл и от нас!
Радвам се че си имаме наборче във форума , дано да сме си полезни един на друг.
Бари е внесен от Унагрия, ние го купихме от Варна. Родословие нямаме.
Моя скромен дву седмичен опит показва че кучето е доста умно и схватливо и с повече търпение подлежи на обучение, дано да не ме опровергае след това.

Иначе за белите какво да разкавам освен една опикана къща, имаме прегризан кабел на лаптопа, изровена саксия, 2 разплетени пътеки  :rolleyes:... за друго не се сещам. За щастие още не проявява интерес към обувки и чехли, дано така да си остане и за напред

Ето още малко славни фотографий :

#435 Потребителят е офлайн   Уго Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:30 AM

След шегата на Трои относно опашката на Уго, разгледах по внимателно снимките във форума и установих, че  маи само ние сме с по дълга опашка. Значи ли, че не сме породисти? Има ли и с дълги опшчици? Въпреки че му е по дълга винаги стърчи на горе точно както пише по книгите за породата. Не че е проблем, но все пак да знам за инфо.

#436 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:47 AM

Цитат

След шегата на Трои относно опашката на Уго, разгледах по внимателно снимките във форума и установих, че  маи само ние сме с по дълга опашка. Значи ли, че не сме породисти? Има ли и с дълги опшчици? Въпреки че му е по дълга винаги стърчи на горе точно както пише по книгите за породата. Не че е проблем, но все пак да знам за инфо.

просто е трябвало да му я купират като е бил по- малък, все пак кучето тича доста бързо и  скача много и на високо според мен за това се налага да е с къса опашка.Като порасне то опашката също ще порасне и може да му е пречка, това е моето скромно мнение, да кажат по- опитните... иначе Уго е много сладък като плюшена кукла :wub:

Aз лично пък имам съмнение че нашия пакостник е много висок, и ми се струва че ще стане повече от 30 см, както съм чела че е височината на Джак Ръселите..

#437 Потребителят е офлайн   Уго Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 12:10 PM

Здравейте :)
И Уго е голям пакостник - ние също имаме прегризан кабел на компютъра, много пишо и много изядени пантофи :)) А също така и много накъсани вестници - тъй като те са неговият най-голям враг /нали се възпитаваме чрез тях/.
Относно купирането - нашият ветеринар ни обясни, че това вече е забранено със закон.

#438 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 01:13 PM

странно  :kisel:, ами те не си се раждат така аз си мисля че все някак си им режат опашките, не ми се смейте ако звуча смешно, знам че на други породи им резват и опашките и ушите... оффф знам ли кучешки работи :yahoo:

Вие с какво се храните, какви витамини вземате, и кога почвате с разходките? :P
ние не се възпитаваме с вестници, той все още разбира от не, и свива ушите, пляснах го веднъж с кърпата и това е,
а иначе се опитахме да се учим да пишкаме в/у вестници неуспешно той ги изрива и пак на плочикте. От скоро пишка в банята обаче получава награда след това.Накарах го с puppy trainer капки и ужасна миризма които капем в/у памперс и той се насочва на там. Така леко по леко обаче спрях да капя капките защото не се диша от смрад и сега само памперс не винаги го улучва но поне е в банята  :->)

#439 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 01:51 PM

Еййй , май това е най-трудно подвижния форум , хайде бе хора стягайте се, на най-щурите кучета най-заспалия форум... :P

#440 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 03:38 PM

;)Здравейте!!Ние използваме начина за приучване да ходят навън и сами си казват кога---рецептата--първият месец -извеждане веднага след храна и при възможност на всеки час извеждане на вън-колкото по-често толкова по-добре и работи ;) :blink:

#441 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 04:21 PM

Верно е че сами си казват аз се опитах да го обесня на колежките а те ми се смеят, кучето само си казва кога нещо му се прави.
А Уго относно опашката Ви ето какво намерих в нета  http://www.fioletowa...e_psy_hossa.htm това е сайт на полски лицензиран развъдник на джакове и там женското куче на снимката също е с дълга опашка...  :yahoo:, така че това не е белег за породистост  / ако това е думата  :huh:/

#442 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 04:33 PM

Аз да помогна - ето в този чешки развъдник също гледам, че опашките не са рязани май!
Чакат много бебета през март! ;)
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#443 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 06:30 PM

По въпроса за опашките не знам защо изобщо става на въпрос.То има закон за това.И в Европа вече е забранено купирането(рязането) на каквото и да било(опашки, уши...)И всеки, спазващ законите вет, би отказал тази манипулация  ;) Извън Европа няма такъв закон и все още се режат  :huh: .Моето куче също си е с опашка и няма нищо по-хубаво от веселото и помахване  :P :P :P

#444 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 11:56 AM

Поздрави!

#445 Потребителят е офлайн   Max i Dart Икона

Публикувано: 04 March 2008 - 10:26 PM

Здравейте! Ние сме нови в сайта, но това са Макс на 3 години, Дарт на 2 и Хектор на 3.  :blink:
И тримата си търсим съпруги!  :blink:

#446 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 06:20 PM

Здравейте!Искам да ви се похваля,че вече и а си имам едно джакче вкъщи :wub:Но също не е сотрязана опашка,ветеринаря ми ме посъветва да му я купира,защото иначе като скачал и щял да си я
наранява!Аз отказах,просто неискам да го боли!Вие като по опитни какво ще ме посъветвате?скоро ще кача снимки просто е много див
и не мога да го хвана в кадър! ;D

#447 Потребителят е офлайн   Troy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 07:03 PM

Привет на всички!
Макс, Дарт и Хектор заедно ли живеят? Ако да, представям си каква веселба става и малка лудница. Големи са сладури.
Мен ме нямаше известно време и виждам, че се е развихрила темата за опашките, която аз започнах, но може би не сте ме разбрали правилно - на мен си ми харесват кучетата с нерязани уши и опашки, не съм искала да засегна някого, че това е признак на непородистост или нещо от сорта. Срещала съм боксери, например, с нормални уши и опашки и ги намирам за много по-чаровни. А Трой така го взехме вече с отрязана опашка, даже му е отрязна по-ниско и му е късичка.
Бубака, не мисля че кучето като скача може да си нарани опашката... Преди имахме кокерка, която също беше с отрязано опашле като я взехме. Когато роди преди мнооого години се чудехме дали да режем на бебетата и го направихме като бяха още на дни, съвсем мънични; основният довод ни беше, че имахме съсед в квартала, който си взе кокер вече голям, на 5-6 месеца и с дълга опашка и взе че го заведе да му я купират  :huh:  та,  за да не им се случва същото на бебетата в зряла възраст го направихме.
Трябва да си направим една ръселска сбирка, какво ще кажете? Ще е забавно. Ние сме от София.
Поздрави на всички.

#448 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 07:33 PM

оки благодаря!Аз найстина не искам да му я пипат,той още е малък и ми казаха,че нищо няма да усети,но все пак...щом природата е решила да е такъв :blink:Иначе искам да попитам вашите кучета хапят ли?
Защото моя ме изяде купих му играчки,но предпочита краката и ръцете ми!Карам му се,но той още повече се озлобява...какво да правя?Освен това откача при мисълта,че аз ще спа на леглото,а той не и цяла вечер ми скимти до главата вие имате ли такива проблеми
и къде спят вашите кучета,на диваните качват ли се?

#449 Потребителят е офлайн   Max i Dart Икона

Публикувано: 06 March 2008 - 11:26 PM

Здравейте отново! За голямо съжаление Макс и Дарт вече не живеят заедно - започнаха да се бият и ги разделихме - сега живеят на различни етажи!  :blink: Братска любов!

#450 Потребителят е офлайн   queen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 08:23 AM

Здравейте приятели и добре дошли на новодошлите във форума!!! Относно хапането, опитайте да осигурите кокал от телешка кожа, при нас това реши проблема /донякъде/. Кученцата от тази порода, притежават много развито чувство за постоянно гризане и ровене и ако не им го осигурите по някакъв начин, ще бъдат тъжни и ще правят бели разбира се. Нашата Дженни спи във дунапренов кош и вечер се оглежда за одеялцето си, което и осигурава спокойно заспиване. Качва се на леглото при нас само сутрин,  за да ни напомни за себе си и да ни поздрави с "добро утро, пишка ми се!"
        Пожелавам много и повече приятни и запомнящи се моменти с вашите кученца и "четете" повече в очите им, там се крият техните желания и нужди и отговорите на всички въпроси които си задавате относно характера им. :sedni!:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни