Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4321 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2012 - 05:23 PM

Здравейте.
Ние имаме проблем с Джоджо. Започва да става злобен. Януари навърши две години и от няколко седмици се държи много странно. Ръмжи, когато посегнеш да го галиш, днес дори ухапа приятеля ми, а заедно го гледаме, той го извежда, той го храни. До скоро беше много дружелюбен с хората, а злобееше към кучетата. Радваше на всеки, който му се радва. А сега някой ако посегне да го гали ръмжи и оголва зъби. Но да ухапе стопанина си.... Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Как да се справим със ситуацията? По принцип не го бием, така, че това не е причината със сигурност.

Ще сме много благодарни, ако ни посъветвате.
User's Signature

Качена снимка

#4322 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 16 February 2012 - 08:44 PM

Изпускате контрола проявява доминантнос .Трябва да коригирате повеснието му с малко повечко строгост,търпимост и постоянство когато прояви такива симптоми на агресия.Покажете му мястото във вашата глутница какво трябва да е поведение то му спрямо другите

#4323 Потребителят е офлайн   MOMO JRT Икона

Публикувано: 16 February 2012 - 09:50 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 16 February 2012 - 05:23 PM, написа:

Здравейте.
Ние имаме проблем с Джоджо. Започва да става злобен. Януари навърши две години и от няколко седмици се държи много странно. Ръмжи, когато посегнеш да го галиш, днес дори ухапа приятеля ми, а заедно го гледаме, той го извежда, той го храни. До скоро беше много дружелюбен с хората, а злобееше към кучетата. Радваше на всеки, който му се радва. А сега някой ако посегне да го гали ръмжи и оголва зъби. Но да ухапе стопанина си.... Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Как да се справим със ситуацията? По принцип не го бием, така, че това не е причината със сигурност.

Здравейте, преди гледах един американски булдог и се получи нещо подобно направи грешката да си изпусне злобата върху мен. Беше много послушно куче, но всяко пробва да израсне в глутницата си. Заслужи си хубав пердах (някои ще ме подкарат за това, но с такова животно трябва по-грубо понякога) силно и мощно куче е и с голи ръце трудно-ако даде повечко от себе си.Имаше и тотален игнор за 2-3 дни а той не смееше да ме погледне.След това забравихме и всичко си дойде на мястото. Та според мен покажете му кой е господаря-пердах но с напр. дреха или нещо с което не може да го нараните с повече викане и игнориране за няколко часа. Но внимавайте ако мислите че няма да помогне по-добре не пробвайте и опитайте с игнориране от вашата глутница.Но всичко е до куче.Трябва от малко да го държите под вас изпусне ли се това поведение те си се налагат с пълна сила. Не ме разбирайте погрешно че трябва да го биете за всяко нещо по-скоро трябва да рабере, че строгия тон може да прерасне в друго нещо. Сега гледаме един страшен дивак надявам се с него да нямаме конфликти все пак е на 4 месеца още но съм си го подкарал по-строгичко,и е покорен. Няма право на грешка(имам син на 3 и усмели ли се да злобее лошо му се пише)Надявам се да съм бил полезен:) Успех!

#4324 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 08:26 AM

Да не би да има някакъв здравословен проблем - всичко наред ли е с хранене, ходене навън и т.н. или нещо да се е променило у вас - чела съм по форума че понякога има такава реакция на промяна
Нашия винаги си е бил малко дивичък и си поръмжава и полайва, ама предимно кучета, а хора - като дойдат непознати за него в къщи. Тогава след втората минута, ако човека е спокоен и не му обръща внимание, даже започва да го близка и да го кани за игра.
При вас, като не е бил такъв досега, явно нещо е провокирало такова държание - огледайте се в тази посока и успех!
User's Signature

Качена снимка

#4325 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2012 - 09:40 AM

Показване на мнениетоMOMO JRT, в 16 February 2012 - 09:50 PM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 16 February 2012 - 05:23 PM, написа:

Здравейте.

Здравейте, преди гледах един американски булдог и се получи нещо подобно направи грешката да си изпусне злобата върху мен. Беше много послушно куче, но всяко пробва да израсне в глутницата си. Заслужи си хубав пердах (някои ще ме подкарат за това, но с такова животно трябва по-грубо понякога) силно и мощно куче е и с голи ръце трудно-ако даде повечко от себе си.Имаше и тотален игнор за 2-3 дни а той не смееше да ме погледне.След това забравихме и всичко си дойде на мястото. Та според мен покажете му кой е господаря-пердах но с напр. дреха или нещо с което не може да го нараните с повече викане и игнориране за няколко часа. Но внимавайте ако мислите че няма да помогне по-добре не пробвайте и опитайте с игнориране от вашата глутница.Но всичко е до куче.Трябва от малко да го държите под вас изпусне ли се това поведение те си се налагат с пълна сила. Не ме разбирайте погрешно че трябва да го биете за всяко нещо по-скоро трябва да рабере, че строгия тон може да прерасне в друго нещо. Сега гледаме един страшен дивак надявам се с него да нямаме конфликти все пак е на 4 месеца още но съм си го подкарал по-строгичко,и е покорен. Няма право на грешка(имам син на 3 и усмели ли се да злобее лошо му се пише)Надявам се да съм бил полезен:) Успех!

Благодаря за съвета МОМО,
ние при първите му прояви го шляпвахме през муцуната или по дупето, но той още повече се озлобява. Сега имама нова стратегия. Тъй като ръмжи предимно когато си е легнал и тръгнеш да го галиш, го изхвърляме на балкона заедно с леглото му за 1 минута и като вкараме обратно вътре той се държи доста виновно - свалил опашката, свалил ушите и идва при теб все едно ти се извинява.
Караме му се, казва ме му - не така, с интонация, която да му даде да разбере, че ще последва нещо по-сериозно, но той не. Скрива се под леглото или отива някъде, за да не му пилиш на главата хахахаха. Явно ще трябва да вадим вестника.
User's Signature

Качена снимка

#4326 Потребителят е офлайн   ethr Икона

Публикувано: 17 February 2012 - 11:30 AM

Показване на мнениетоizidra, в 13 February 2012 - 02:41 PM, написа:

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 12 February 2012 - 07:27 PM, написа:

И да попитам дали има смисъл да я мъча, да и клепнат ушите (тя е на 7 месеца) или е твърде голяма ?

Павлов, от това което аз съм намирала и чела в пространството пък и от наблюдения, в периода в който Джак Ръсела сменя зъбите тогава се наблюдава това повдигане в основата или нетипичното положение на ушите. Именно в този период се препоръчват разните му там лепенки, мачкането и даването на храна с по-малко калций за период от около месец или по-малко докато приемат нормално положение. Обясняват го с това че през този период когато сменят зъбите ушния хрущял е най-податлив на промени. След като изцяло си сменят зъбките може да ги зобите с колкото искате калций и няма да повлияе, но в този период влие и подпомага изправянето.

Мдаа..най накрая наистина полезна информация..не изцепки от рода напълни се форума с подобия на ДРТ.На моето кученце което е на около 4 месеца първо му се изправи едното ухо после и двете здраво се наостриха точно в момента в които му паднаха двете предни зъбчета..и сега от два дни гледам че са клепнали пак..което пак не е гаранция че ще си останат така ,но все пак е логично обяснение на зададения ми по рано въпрос.Това за храната с калции незнам дали е истина..смяната на храните май не им се нрави много.Четох в англииския форум за ДРТ...беше обяснено всичко както трябва, има много полезна информация и читава търсачка :) http://www.jack-russell-terrier.co.uk

#4327 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 10:58 AM

Какво ви е мнението за сухата храна на Pedigree, че красавицата само нея яде с удоволствие! Еуканубата и Роял канина ги яде само по един път, повече не ги иска! Добре се храни с Arden Grange, но там цената е.... :cf_076:

#4328 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 02:54 PM

Здравейте,писах и преди тук,за моят проблем,джака ни отказва почти всякаква храна освен ако не е чисто месо,но и от него хапва малко,ако 1 ден хапне малко по-вече от обичайното,то после 2 дни неприема храна(или по 1-2 залъка не повече).Четох за хранителни добавки,който са предназначени за подсилване на апетита,дали е добре да и взема такива?Моля за съвети,защото вече се изчерпах как мога да я накарам да започне да се храни нормално :(
П.П Няма здравословни проблеми
Благодаря предварително!!! :)

#4329 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 03:33 PM

При нас положението с храненето също е сложно. Моята Джаки е на 6 месеца и вече много капризничи. Не приема никаква суха храна (пробвах буквално всичко което се продава в големите магазини и зоомагазините, от най евтиното до най скъпото, пакетирано и насипно). Предпочита домашно приготвена храна, овесени кашички и ориз с месо и консерви, но гранули никакви не приема, нито накиснати, нито сухи. Ако ги смеся в консерва ги намирам после в купичката. Имах възможност в продължение на около месец да я храня със свинско и телешко месо всеки ден на всяко хранене, и предполагам че това я е направило по капризничка, но и преди това гранулите ги хапваще с неохота. Пробвах вариянти да и слагам гранули и ако не прояви интерес да прибирам купичката до следващо хранене, оставяла съм купичката на място но уви...не я поглежда. Предпочита да отиде в коридора , да открадне торбичката с лешници и да яде тях или някоя ябълчица :) . Не ми е проблем да и приготвям манджички, но няма какво да се лъжем, не винаги имам желание и възможност да го правя така че сухата храна си е идеално решение. Как да постъпя? да продължа ли да прибирам купичката? Колко хранения мога да пропусна, т.к. я съжалявам и на последното хранене за деня отново и давам това което предпочита....

#4330 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 08:18 PM

. Как да постъпя? да продължа ли да прибирам купичката? Колко хранения мога да пропусна, т.к. я съжалявам и на последното хранене за деня отново и давам това което предпочита....
[/quote]
--------------------------------------------
? колкото? е необходимо но ти трябва да си спечелил накрая със съжаления резултати не се постигат!.По тоя начин както го описваш какво сте правили значи до сега въобще не сте пробвали все още

#4331 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2012 - 08:46 PM

Показване на мнениетоbeni_kali, в 19 February 2012 - 03:33 PM, написа:

При нас положението с храненето също е сложно. Моята Джаки е на 6 месеца и вече много капризничи. Не приема никаква суха храна (пробвах буквално всичко което се продава в големите магазини и зоомагазините, от най евтиното до най скъпото, пакетирано и насипно). Предпочита домашно приготвена храна, овесени кашички и ориз с месо и консерви, но гранули никакви не приема, нито накиснати, нито сухи. Ако ги смеся в консерва ги намирам после в купичката. Имах възможност в продължение на около месец да я храня със свинско и телешко месо всеки ден на всяко хранене, и предполагам че това я е направило по капризничка, но и преди това гранулите ги хапваще с неохота. Пробвах вариянти да и слагам гранули и ако не прояви интерес да прибирам купичката до следващо хранене, оставяла съм купичката на място но уви...не я поглежда. Предпочита да отиде в коридора , да открадне торбичката с лешници и да яде тях или някоя ябълчица :) . Не ми е проблем да и приготвям манджички, но няма какво да се лъжем, не винаги имам желание и възможност да го правя така че сухата храна си е идеално решение. Как да постъпя? да продължа ли да прибирам купичката? Колко хранения мога да пропусна, т.к. я съжалявам и на последното хранене за деня отново и давам това което предпочита....

С Чара нещата стояха горе - долу по същия начин, но накрая ни писна да ни разиграва и сега си изяжда гранулите и ако има някое лакомство, то е винаги след гранулите. Както казват - здраво куче от глад не е умряло. Трябва ви малко постоянство.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4332 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 08:35 AM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 19 February 2012 - 08:46 PM, написа:

Показване на мнениетоbeni_kali, в 19 February 2012 - 03:33 PM, написа:

С Чара нещата стояха горе - долу по същия начин, но накрая ни писна да ни разиграва и сега си изяжда гранулите и ако има някое лакомство, то е винаги след гранулите. Както казват - здраво куче от глад не е умряло. Трябва ви малко постоянство.

Да, благодаря!Ще се опитам да следвам съветите, трябва да игнорирам молещия поглед и щом при другите се е получило, врярвам, ще се получи и при нас :smile:

#4333 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2012 - 07:08 PM

. Как да постъпя? да продължа ли да прибирам купичката? Колко хранения мога да пропусна, т.к. я съжалявам и на последното хранене за деня отново и давам това което предпочита....

Специалистите препоръчват купичката да се поднесе за не повече от 20-30мин. след което се прибира до следващото хранене.
Има един лаф(гладът е по-силен от тока) :mg_062: няма да иска да яде един два дни и на третия ще се предаде,важното е обаче да няма достъп до друга храна(понеже споменахте по-нагоре за лешници).
Успех :md_064:
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4334 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 08:02 AM

По отношение въпросът за Педигрий храната - тя е доста нисък клас. В нея преобладава съдържанието на зърнени продукти, а фактът, че е с цветни гранулки, означава, че има и доста оцветители. Т..е. "КПД"-то на тази храна е доста ниско. Интересно ми е обаче защо доста кучета предпочитат такъв вид храна пред храните от висок клас. Моят дзвер предпочиташе Фрискис (също не много висок клас) пред Роял и други такива. Сега обаче с кеф си лапка Еукануба или Versele-Laga. Това се отрази на състоянието на козината, на зъбките и на цялостното му състояние. Иначе беше натрупал кошмарно много зъбен камък и ни препоръчваха да го чистим под анестезия. Мен обаче ме е страх повече и от него - сменихме храната, започнахме да гризкаме стикчета за зъбки всеки ден и, когато ни е кеф, кокали от пресована кожа.
Колкото до храненето - аз също минах през същите драми. Когато го взех, аз самата нямах режим и бях в несъстояние да му създам хранителен режим на него (имаше дни, в които по цял ден нямах възможност да се прибера) и той имаше храна буквално 24/7. Като поотрасна малко, ми се наложи да го оставя при родителите си за 2-3 месеца и там вече майка ми тотално го разглези с готвени манджотийки (супа за Джими - без сол и подправки, но с всичко останало). От там се започна драмата с готвене, смяна на храните, докато "налучкам" предпочитаната от него и т.н. и т.н. Последната мярка, която взех е, да си му създам режим, пък ако ще турско да стане! Цяла седмица ме бойкотира - отива, гризне две-три гранулки и се фръцне демонстративно! Тази сутрин, като му сложих купата, обра всичко до шушка! А е на три години и половина.
Изводът е - старо куче на нови номера МОЖЕ да се научи, а и е вярно, че здраво куче от глад няма да умре!
User's Signature

Качена снимка

#4335 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 11:38 AM

Както е тръгнало не че просто няма да я отуча да капризничи , ами май и още повече ще я разглезя :dh_188:
Направо не издържам да я гледам гладна, коремчето и все ми се струва залепнало за гърпа и се усещам че всеки изминаващ ден допускам все повече грешки :(( Снощи и тази сутрин Джаки си изяде гранулите, но не от купичката а от ръката ми. Седи и чака да и дам, ако не и дам и тя се врътва демонстративно и си ляга някъде.....Не съм предполагала че може да са такива манипулатори , хитреци и т.н. Не съм си представяла че и аз чак до там ще стигна че да храня кучето от ръка само и само да не седи гладно. Тъпо сръвнение може би ще направя, но дъщеря ми когато не харесва някоя манджичка обикновенно си ляга гладна или ако не мине номера да получи друга вечеря си изяжда това което е на масата....ама с кучето нещо не ми се получава да действам по този начин, с тази строгост...

#4336 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2012 - 11:53 AM

Лесно няма,както си го възпиташ така ще си го гледаш.УСПЕХ :?:

#4337 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2012 - 12:03 PM

Не ми говорете за разглезване!!! Нашата пикла я научих през седмицата да й нося леглото в спалнята - да спи там, че ми е мъчно, че ни няма по цял ден. После, в големите студове й примъкнах леглото до моето да я завивам като се отвие, че да не й е студено на принцесата. Естествено, се научи, че "мама" ще я завие, и като се отвие и й стане студено, а аз случайно спя и съм пропуснала този факт - напомня ми се с две тропащи лапи - обляга се на леглото и така докато не обърна внимание. Хм... снощи реших, че няма да й обръщам внимание и - не се отказва това куче! Първо тропаше, после взе да скимуца, ляга, става и все идва да се оплаче. Накрая ми захапа одеалото и взе да го дърпа!!! Представяте ли си - по цяла нощ завивам куче!!! :ab_041:
User's Signature

#4338 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 12:18 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 22 February 2012 - 12:03 PM, написа:

Не ми говорете за разглезване!!! Нашата пикла я научих през седмицата да й нося леглото в спалнята - да спи там, че ми е мъчно, че ни няма по цял ден. После, в големите студове й примъкнах леглото до моето да я завивам като се отвие, че да не й е студено на принцесата. Естествено, се научи, че "мама" ще я завие, и като се отвие и й стане студено, а аз случайно спя и съм пропуснала този факт - напомня ми се с две тропащи лапи - обляга се на леглото и така докато не обърна внимание. Хм... снощи реших, че няма да й обръщам внимание и - не се отказва това куче! Първо тропаше, после взе да скимуца, ляга, става и все идва да се оплаче. Накрая ми захапа одеалото и взе да го дърпа!!! Представяте ли си - по цяла нощ завивам куче!!! :ab_041:

:af_089: :af_089: :af_089: Извинете, но се посмях, наистина ми беше забавно....даже се опитах да си го представя момента с дърпането на одеалото :ab_041: :ab_041: Както пише в коментар по горе - ние си ги възпитаваме ние ще си ги търпим. Да са живи и здрави...то без ядове и глезотии не може

#4339 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2012 - 01:39 PM

хахах и аз се посмях от сърце, да ви е живо и здраво и все така да ви радва, то иначе как ще се разбере че има куче в къщата:))

#4340 Потребителят е офлайн   vlado_judasa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2012 - 02:38 PM

Здравейте ето го и нашият бандит Каспър на 3 месеца и 12 дена, много голям дивак е, но само вкъщи . Проблемът ни е че вече го извеждаме за 7-ми път навън, но не може да се отпусне ,постоянно скача в краката ни , не пиша не ака, само от нас се интересува, как да го накараме да се отпусне - да пиша, да ака ,а не като се прибире в нас и веднага да се изпикае. Някакви съвети? нормално ли е това , ще се отпусне ли?
Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • Последна »