Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4401 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2012 - 08:16 PM

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 17 March 2012 - 05:41 PM, написа:

Здравейте моят Спарки днес ми се отскубна от кайшката и в бързината изяде една мишка. Дали може да му стане нещо ???

А мишката умряла ли беше?
Ако е била може да е проблем, има вероятност да е умряла от отрова или кой знае какво.
Ако е била жива и жизнена едва ли ще му стане нещо.
При поглъщане на рискова храна се дава веднага кислородна вода на кучето, тя предизвиква повръщане. Но 2-3 часа след инцидента вече е безсмислено.
User's Signature

Качена снимка

#4402 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2012 - 10:31 AM

Показване на мнениетоpacko, в 17 March 2012 - 08:16 PM, написа:

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 17 March 2012 - 05:41 PM, написа:

Здравейте моят Спарки днес ми се отскубна от кайшката и в бързината изяде една мишка. Дали може да му стане нещо ???

А мишката умряла ли беше?
Ако е била може да е проблем, има вероятност да е умряла от отрова или кой знае какво.
Ако е била жива и жизнена едва ли ще му стане нещо.
При поглъщане на рискова храна се дава веднага кислородна вода на кучето, тя предизвиква повръщане. Но 2-3 часа след инцидента вече е безсмислено.

Да умряля мишка станала на чирос, но по-касно като се прибрахме той повърна. Дадох му малко млекце,защото съм чувала че при натравяне се дава и мисля,че му мина. Дано по-нататък няма някакви последствия.

#4403 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2012 - 05:48 PM

повечето мишки са носители на трихинелоза,ако кучето изяде заразено месо (например от диво прасе) му се дават хапчета за вътрешно обезпаразитяване,но тази е била суха И не вярвам тези гадинки да са живи..? като малък много пъти кучето на село е яло мишки и не е имало никога не е имало проблеми....Джагата е хващал до 30 плъха наведнъж,но не ги е ял....дай му едно хапче за по-сигурно и не се притеснявай:))):ae_085:
User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#4404 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2012 - 09:33 PM

Показване на мнениетоtodorak, в 18 March 2012 - 05:48 PM, написа:

повечето мишки са носители на трихинелоза,ако кучето изяде заразено месо (например от диво прасе) му се дават хапчета за вътрешно обезпаразитяване,но тази е била суха И не вярвам тези гадинки да са живи..? като малък много пъти кучето на село е яло мишки и не е имало никога не е имало проблеми....Джагата е хващал до 30 плъха наведнъж,но не ги е ял....дай му едно хапче за по-сигурно и не се притеснявай:))):ae_085:

Много благодаря за съвета ще му дам за по-сигурно хапче :ba_025:

#4405 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2012 - 02:05 PM

Здравейте,
Искам да си споделя поредната болка и да видим има ли някой, който да ми даде съвет. От около 2 седмици Чара повръща. Храних я с гранули на Роял за кастрирани кучета - изяде една торба и започна втората. Един ден като се върнах от работа беше повръщала на 2-3 места, а през нощта повърна още няколко пъти. Сутринта отидохме на лекар, биха й противоповръщащо/деган/, дадоха таблетки и уж ок се прибрахме.През деня не беше повръщала яде консерва за стомашни проблеми. Като дадохме след два дни гранули -пак същата ситуация. Пак ходихме, направиха й пълна кръвна картина - всичко е ок, стискаха корема, слушаха червата, мериха температура - нищо. Дадоха пак лекарства, взехме и гранули за стомашни проблеми но пак повърна вечерта - не повръща веднага след хранене, а 3-4 часа по- късно. На сутринта й взехме пак консерва и с нея беше ок. Ама накрая отказа да я яде. В събота не хапна нищо, разходихме се, пак не иска да яде, накрая изяде една наградка и веднага я повърна. И пак при докторите - пълна кръвна картина - ок, биохимия /бъбреци и черен дроб/ - ок, ренген - ок. Нищичко не излиза. Пак деган и но шпа и още нещо й биха, вечерта й сварих месо с морковчета и го хапна. В неделя отидохме да изследват и акото - и там всичко е наред. Пак й биха инджекциите и ни изпратиха. А тя една отпаднала - само лежи из къщи, не се закача, на подскача, нищо. Вчера си хапна с апетит, пак й бях наготвила, а днес не иска. Сутринта не хапна, прибрах се по обяд - не беше яла, смених храната - пак не ще. Нямам идея какво да я правя. Според мен повръщането е реакция към гранулите и затова започнах да й готвя. Но като не иска и това да яде... Като парцалче е миличкото.Някой имал ли е подобен проблем???
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4406 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2012 - 03:26 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 19 March 2012 - 02:05 PM, написа:

Здравейте,
Искам да си споделя поредната болка и да видим има ли някой, който да ми даде съвет. От около 2 седмици Чара повръща. Храних я с гранули на Роял за кастрирани кучета - изяде една торба и започна втората. Един ден като се върнах от работа беше повръщала на 2-3 места, а през нощта повърна още няколко пъти. Сутринта отидохме на лекар, биха й противоповръщащо/деган/, дадоха таблетки и уж ок се прибрахме.През деня не беше повръщала яде консерва за стомашни проблеми. Като дадохме след два дни гранули -пак същата ситуация. Пак ходихме, направиха й пълна кръвна картина - всичко е ок, стискаха корема, слушаха червата, мериха температура - нищо. Дадоха пак лекарства, взехме и гранули за стомашни проблеми но пак повърна вечерта - не повръща веднага след хранене, а 3-4 часа по- късно. На сутринта й взехме пак консерва и с нея беше ок. Ама накрая отказа да я яде. В събота не хапна нищо, разходихме се, пак не иска да яде, накрая изяде една наградка и веднага я повърна. И пак при докторите - пълна кръвна картина - ок, биохимия /бъбреци и черен дроб/ - ок, ренген - ок. Нищичко не излиза. Пак деган и но шпа и още нещо й биха, вечерта й сварих месо с морковчета и го хапна. В неделя отидохме да изследват и акото - и там всичко е наред. Пак й биха инджекциите и ни изпратиха. А тя една отпаднала - само лежи из къщи, не се закача, на подскача, нищо. Вчера си хапна с апетит, пак й бях наготвила, а днес не иска. Сутринта не хапна, прибрах се по обяд - не беше яла, смених храната - пак не ще. Нямам идея какво да я правя. Според мен повръщането е реакция към гранулите и затова започнах да й готвя. Но като не иска и това да яде... Като парцалче е миличкото.Някой имал ли е подобен проблем???

Много съжалявам. Нашият имаше два пъти проблем с повръщане и т.н. и два три дни го хранех с варен ориз и месце. Давах му да пие и водичката от варения ориз. Много бързо го оправя. Пробвайте пък дано стане.
Успех
User's Signature

#4407 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 March 2012 - 11:01 PM

Сменете гранулите.Имахме подобен проблем на вашия и вета ни каза да сменим храната с друга,защото кучето понякога се случва да има чувствителност от някоя съставка,която повишава киселинността в стомаха и води до повръщане.Най-често се случва с храните със съдържание на пилешко месо.Пробвайте хипоалергенно агнешко или сьомга за стомашни разстройства диет серия :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4408 Потребителят е офлайн   Райче Икона

Публикувано: 26 March 2012 - 10:41 AM

Здравейте :) И аз си имам малък джак ръсел териер ,който вече е на 3 месеца и малко.Гледаме се от 45тия му ден горе долу :dog: Казва се Майло ( да не повярва човек) и е много енергичен, но обича и да се гушка :smile: Слагам снимка за да го видите :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#4409 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2012 - 07:40 AM

Показване на мнениетоРайче, в 26 March 2012 - 08:41 AM, написа:

Здравейте :) И аз си имам малък джак ръсел териер ,който вече е на 3 месеца и малко.Гледаме се от 45тия му ден горе долу :dog: Казва се Майло ( да не повярва човек) и е много енергичен, но обича и да се гушка :smile: Слагам снимка за да го видите :rc_036:

Привет на новия адаш :re_037:
Хора, време е за външното обезпаразитяване - онзи ден му намерих кърлежче :zz_020:
Много рано тази година, ама има вече :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#4410 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2012 - 08:50 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 19 March 2012 - 11:01 PM, написа:

Сменете гранулите.Имахме подобен проблем на вашия и вета ни каза да сменим храната с друга,защото кучето понякога се случва да има чувствителност от някоя съставка,която повишава киселинността в стомаха и води до повръщане.Най-често се случва с храните със съдържание на пилешко месо.Пробвайте хипоалергенно агнешко или сьомга за стомашни разстройства диет серия :ba_025:

Проведохме 5 дневен курс с Алмагел, който се предписва при язви и за сега нещата са добре. Не е алергия към пилешко - сега е на диета пилешко с ориз, тъй като отказва да яде консерви. Към 20- тина дни ще е на тази диета. За после - страх ме е да я връщам към гранулите, ще измислим нещо. Дано да се оправи, защото като последен вариант е да й правим гастроскопия, а за целта трябва да я упояват.
User's Signature

#4411 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2012 - 10:06 AM

Здравейте,
Само да ви покажа как изглеждаме след игра наведнъж с два голдъна, един ротвайлер, една немска овчарка и един боксер :))) Джафи започна да ги надбягва, но когато го застигнат пада голям въргал. Като циганче се прибра. Малко ме е страх, когато играе с такива големи кучета да не му счупят нещо, но той добре се справя с финтовете сякаш. а и нали стана по-високичък :))) въпреки, че майка му и баща ми са ниски...

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#4412 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Джак Ръсел Териер

Публикувано: 28 March 2012 - 03:10 PM

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 18 March 2012 - 09:33 PM, написа:

Показване на мнениетоtodorak, в 18 March 2012 - 05:48 PM, написа:

Много благодаря за съвета ще му дам за по-сигурно хапче :ba_025:

Здравейте,
направо ме изумихте от написаното по - горе. Трихинелозата е заболяване,, което се причинява от паразит наречен трихинела. Има няколко вида, но това сега не е важно. Този паразит се намира в самите мускулни влакна и веднъж заразено кучето или всеки друг хищник НЕ МОЖЕ да се излекува с никакви хапчета, още по - малко с такива за обезпаразитяване. Моля като пишете коментари първо бъдете наясно с това,което ще коментирате!!!

Ако искате питайте ме нещо, аз съм ветеринар и може да мога да помогна!!!

#4413 Потребителят е офлайн   chushka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2012 - 09:33 PM

Честит рожден ден на моя най-красив, любим, добър и сладък Арнюш (става на годинка,красавецът ми ненагледен ;д) ! Както и на братчетата и сестричето му (: Да са живи и здрави ,все толкова игриви и да си радват стопаните още дълго време (:

П.П знам, че не съм писала от лятото ,даже съм сигурна,че повечето не ме помнят,но реших спонтанно да се завърна.

пускам и снимки

Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

the future will be whatever we make it.

#4414 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2012 - 06:30 AM

Показване на мнениетоchushka, в 28 March 2012 - 09:33 PM, написа:

Честит рожден ден на моя най-красив, любим, добър и сладък Арнюш (става на годинка,красавецът ми ненагледен ;д) ! Както и на братчетата и сестричето му (: Да са живи и здрави ,все толкова игриви и да си радват стопаните още дълго време (:

П.П знам, че не съм писала от лятото ,даже съм сигурна,че повечето не ме помнят,но реших спонтанно да се завърна.

пускам и снимки

Прикачен файл IMG_0049.JPG Прикачен файл IMG_0046.JPG

Добро утро :)
голям красавец-да ти е жив и здрав, много да ви радва и много да слуша...в тази връзка бих искала да попитам след като е вече на годинка по-послушен ли е вкъщи.....
User's Signature

#4415 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2012 - 08:46 AM

Честито на рожденниците!
Аз пак с проблемче - то сигурно не му е тук мястото на моето проблемче, но подозирам, че Чара или ни е сърдита или е депресирана. Напоследък из къщи само лежи свита на топка и нито се закача, нито целува - нищо не прави. За един джак не е нормално това, или поне за нея не е. Вече не повръща, уж се чувства добре, хапва и стабилно. На разходка е ок, играе си я с кучета, я фризбито хвърляме, но в къщи... Направо ми се къса сърцето като я гледам такава - все едно не е тя. Ако я извикам да си хвърляме топка идва и си играем, но не е същото куче, преди сама идваше с играчката и докато не й обърнем внимание не се отказваше. Някой да е забелязал подобна промяна у своето куче???
User's Signature

#4416 Потребителят е офлайн   rolipoli Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Джак Ръсел Териер

Публикувано: 29 March 2012 - 11:44 AM

Показване на мнениетоchushka, в 28 March 2012 - 09:33 PM, написа:

пускам и снимки

Прикачен файл IMG_0049.JPG Прикачен файл IMG_0046.JPG

Честито!!! :be_107: :be_107: :be_107:

#4417 Потребителят е офлайн   chushka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 09:07 PM

Благодаря на всички :) Та, във връзка с въпроса на bizzardy : Арни си е все същия дивак, какъвто го взехме. Не се изморява лесно калпазанинът. Има случаи, в които е тичал по 3-4 часа навън и като се приберем заспива за 20 минутки и продължава с играта. Като остане самичък вкъщи от 12:30 до към 7 и няма играчки в стаята, където е, ъгълът до вратата е издълбан и въобще цялата стая е преобърната с надолу главата. Иначе ме слуша като сме в нас, обаче навън, само когато му изнася, затова гледам да не го пускам без повод, освен ако сме в някое паркче или пред блока. (:

merry_ny, тъкмо чета в един сайт относно депресията при кучетата. Когато са в депресия стават уединени, бездейни и навиците за ядене и спане се променят. Но все пак не е лошо да я заведете на ветеринар за всеки случай :)
User's Signature

#4418 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2012 - 09:29 PM

Здравейте:)
Искам да попитам нещо- днес като водих Джафи на кучешката поляна един човек ме попита на колко месеца е. Казах му, че е на 5 и той вика "ясно защото е толкова игрив и дружелюбен". Аз му казах, че джакчетата са си такива, а той ми отвърна, че не е така-всички по-големи джакчета, които виждал и били идвали на поляната били биткаджии и заядливи. Притесних се дали наистина като порасне Джафи да не стане конфликтен. Много искам да продължа да го пускам да си играе с кучетата и той да играе, не да се бие. Та така де, питането ми беше собствениците на по-големи джакчета да споделят техните как са по характер и отношение с другите кучета.
Благодаря ви:)
User's Signature

#4419 Потребителят е офлайн   chushka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 09:35 PM

Арни е на 1 година, не е много голям, но имаше някакви проблеми. Смисъл, че някак си много се плаши от хората и ги лае, даже на някои им скача отзад по краката. А с кучета по принцип не се кара, освен ако не са мъжки. Също така не обича малки деца и малки кученца, не знам защо, но много го дразнят. Мога да кажа, че е от време на време агресивен, но по-скоро от страх.
User's Signature

#4420 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 02:17 PM

Хайде и нашия палавник да го покажа колко е пораснал , вече много по-послушен и най-важното - свикна да пишка и да ака навън :ae_085: .На нас още преди да го вземем , много хора ни казваха , че тази порода са доста агресивни навън и трябва да ги разхождаш само на повод , Бандит засега е дружелюбен към всички и много игрив , дано да не стане злобен наистина както казват. Ама какво да го правим - какъвто стане :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Последна »