Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4641 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2012 - 12:24 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 17 July 2012 - 03:11 PM, написа:

Как се държат кучовците ви при пътуване с кола ? На нас ни предстой път до морето и не знам какво да очаквам .. Прочетох че има разни таблетки против неразположение , пробвали ли сте такива ?

Здравей,
Аз бях много притеснена как кучо ще понесе пътя до морето. Като тръгнахме от София, стоеше в мен отпред и беше много неспокоен. Около Пловдив се намести в краката ми и спа до Бургас. Не е повръщал и не е вършил бели в колата. Пи много малко вода. Бях пръснала гумени играчки навсякъде, защото имах притеснение да не изгризе нещо в колата. Спирахме няколко пъти, но дори тогава не свърши навън нищо. Качена снимка

Но на него явно му хареса да пътува. Сега вече директно си ляга в колата. Един единствен път повърна, но тогава го качихме веднага след като се нахрани.
Аз умишлено не взех хапчета за повръщане. Някак си идеята да го тъпча с лекарства, преди да му дам възможност да свикне с пътуванията, не ме поблазни.
Пожелавам ви страхотно море и ще чакаме снимки на лудетината. Качена снимка Качена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4642 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 01:39 PM

Показване на мнениетоmilah, в 18 July 2012 - 12:24 PM, написа:

Показване на мнениетоAdy :), в 17 July 2012 - 03:11 PM, написа:

Как се държат кучовците ви при пътуване с кола ? На нас ни предстой път до морето и не знам какво да очаквам .. Прочетох че има разни таблетки против неразположение , пробвали ли сте такива ?

Здравей,
Аз бях много притеснена как кучо ще понесе пътя до морето. Като тръгнахме от София, стоеше в мен отпред и беше много неспокоен. Около Пловдив се намести в краката ми и спа до Бургас. Не е повръщал и не е вършил бели в колата. Пи много малко вода. Бях пръснала гумени играчки навсякъде, защото имах притеснение да не изгризе нещо в колата. Спирахме няколко пъти, но дори тогава не свърши навън нищо. Качена снимка

Но на него явно му хареса да пътува. Сега вече директно си ляга в колата. Един единствен път повърна, но тогава го качихме веднага след като се нахрани.
Аз умишлено не взех хапчета за повръщане. Някак си идеята да го тъпча с лекарства, преди да му дам възможност да свикне с пътуванията, не ме поблазни.
Пожелавам ви страхотно море и ще чакаме снимки на лудетината. Качена снимка Качена снимка

Благодаря за отговора . Ще видим аз също не харесвам много идеята да му давам разни хапчета , но много се притеснявам дали ще се чувства комфортно защото ще ми се свие сърцето ако трябва да го гледам как повръща и се мъчи .. :( Дано всичко е наред ... Като се върнем ще разказвам как е минало :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4643 Потребителят е офлайн   elmo5 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 01:43 PM

Много Ви благодаря за хубавите пожелания. С Нерон сме заедно само от няколко дни, но вече разбирам колко хубаво ще ни бъде заедно :ha_081:
Ето и една снимка как спинка малчото.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4644 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 02:45 PM

Ади, имайте предвид, че е хубаво да не го храните преди пътуването - т.е., ако пътувате сутринта, нека последното му хранене да е предната вечер. Така се намалява рискът от повръщане. Също така, ако имате възможност, спирайте от време на време за по 5-10 минути. По принцип съм чела, че се спира на всеки 45 мин. - 1 час, но, мисля, че всеки може да си прецени какви са нуждите на кучо. Давали са ми съвет също за пътуване на по-дълги разстояния да ползвам транспортна клетка (а ние пътувахме заедно по много, почти от първата седмица след пристигането му при мен), защото така кучето се чувствало по-защитено и добре, но ... при нас не сработи - Джимката ненавиждаше кутията от дъното на душата си ...
Та ... Успех! Ще чакаме морски снимки :) :) :)

Елмо, малкият Нерон (какво достолепно име само сте му избрали) е страхотен! Желаем ви мнооого моменти на радост заедно :)
User's Signature

Качена снимка

#4645 Потребителят е офлайн   Starky Икона

Публикувано: 19 July 2012 - 03:04 PM

Здравейте :)

От доста време с моята приятелка се каним да си вземем куче и все разглеждаме, но до сега не сме се спряли на нищо конкретно, до момента в който не видях джак ръселчетата и тази тема, направо се влюбихме в тези кучета перфектни и ще подхождат на нас и нашият живот - енергичен ;)

Понеже за първи път влизам във форума и нямам идея въобще къде се намирам :) Искам да попитам за съвет и напътствия, стига да не е проблем ;)

От къде може да се закупи такова куче, лично аз предпочитам да е някой стопанин на това куче, не от развъдници :) Но и от там става.
Колко пари г/д варират тези кученца?

И евентуално ако има някъде тази информация във форума да ми помогнете да я намеря, ще бъда мноооооооооооого благодарен :)

Благодаря предварителноооооо ;P

Mitko

#4646 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2012 - 03:48 PM

Показване на мнениетоStarky, в 19 July 2012 - 03:04 PM, написа:

Здравейте :)

От доста време с моята приятелка се каним да си вземем куче и все разглеждаме, но до сега не сме се спряли на нищо конкретно, до момента в който не видях джак ръселчетата и тази тема, направо се влюбихме в тези кучета перфектни и ще подхождат на нас и нашият живот - енергичен ;)

Понеже за първи път влизам във форума и нямам идея въобще къде се намирам :) Искам да попитам за съвет и напътствия, стига да не е проблем ;)

От къде може да се закупи такова куче, лично аз предпочитам да е някой стопанин на това куче, не от развъдници :) Но и от там става.
Колко пари г/д варират тези кученца?

И евентуално ако има някъде тази информация във форума да ми помогнете да я намеря, ще бъда мноооооооооооого благодарен :)

Благодаря предварителноооооо ;P

Mitko

Здравей :)
Първо поздравявам ви за това че сте се спряли на най-невероятната порода кучета , а именно Джак Ръсел териер :)
Аз лично ще ти споделя моя опит . Ние купихме кучо от една обява в интернет ,всичко за момента е идеално , кученцето е страхотно и многоооооо го обичаме . Ако посещаваш facebook може да потърсиш групата " приятели на Джак Ръсел " . Там членуват предимно хора които са собственици на Джакове , ако искаш попитай там дали няма някой който да продава кученца :)
За цената не съм много наясно , но когато ние търсехме кученце цените по обявите бяха от 300 - 500 лв. :)

Успех :)
User's Signature

#4647 Потребителят е офлайн   Starky Икона

Публикувано: 19 July 2012 - 04:15 PM

Благодаря много за информацията :) Вече писах в групата, дано някой се отзове ;P

Като гледам снимки виждам, че има доста разлики в кучетата, как може да се разбере, че едно е джак ръселче?

#4648 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2012 - 04:38 PM

"Джак ръсел териерът е много активен – това е типичен работен териер със силен характер, гъвкаво средно дълго тяло и енергични движения. Главата му е с плосък и не много широк череп, към очите постепенно се стеснява. Стопът му е добре изразен. Муцуната му е широка, със силни челюсти, пигментирани устни, ножична захапка. Очите му са малки, тъмни, бадемовидни, с проницателен поглед. Не трябва да са изпъкнали, ръбовете на клепачите са добре прилепнали и черни. Ушите му трябва да са пречупени или спуснати, много подвижни. Тялото му е трябва да е по-дълго, отколкото високо. Гърбът е хоризонтален. Ребрата му горе са извити, в страни се сплескват, така че окръжността зад лактите може да бъде обхваната от двете ръце (от около 40 до 43 см.). Опашката му при покой може да е свита. При движение трябва да е изправена и, ако е купирана, върхът и да бъде на равнището на ушите. Космена покривка: косъмът може да е гладък, начупен или твърд с преобладаващ бял цвят. Позволени са черни, рижи или кафяви петна.

Джак ръсел териерът е общо взето дребен на ръст. Това е изискване, което се прилага към всички типично английски породи териери за лов на лисици: височината на мъжкия е до 35 см, а на женската – до 33 см. Теглото им е между 6 и 7 кг. като е добре да се спазва пропорцията 1 килограм на всеки 5 сантиметра. Независимо от малкия си ръст, джак ръсел териерът е много яко и здраво куче."

Tази информация дава чичко гугъл :D :) Като цяло моя съвет е да поискаш да видиш родителите , поне да добиеш някаква бегла престава за това как ще изглежда като порастне :)
User's Signature

#4649 Потребителят е офлайн   Caro Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Jack Russell Terier

Публикувано: 19 July 2012 - 08:19 PM

[

#4650 Потребителят е офлайн   gogata86 Икона

Публикувано: 19 July 2012 - 09:06 PM

здравейте казвам се Георги и съм от хасково след два дни ставам собственик на 40 дневна джак ръсел териерка на име шира .виждам че доста се е изписало по най различни теми но тъй като нямам време да изчета всичко за една вечер бихте ли ме посъветвали с каква храна за породата да започна , и какво е нужно да знам за породата и въпреки че живея в апартамент искам да и създам приятни условия за живот .какви са нуждите на този вид куче :dog: благодаря предварително скоро снимки на Шира

#4651 Потребителят е офлайн   Starky Икона

Публикувано: 19 July 2012 - 09:11 PM

Здравейте хора ;)

Много ви благодаря за информацията която ми дадохте! Накарахте ме да се влюча още повече в тази порода кучета :)

Харесах си едни кученца и бих искал да чуя вашето мнение за тях, ще се радвам ако споделите какво мислите само по-снимки разбира се ;)

Ето сладки снимки на мама, тате и мъниците :P

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4652 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2012 - 12:40 AM

Показване на мнениетоStarky, в 19 July 2012 - 09:11 PM, написа:

Здравейте хора ;)

Много ви благодаря за информацията която ми дадохте! Накарахте ме да се влюча още повече в тази порода кучета :)

Харесах си едни кученца и бих искал да чуя вашето мнение за тях, ще се радвам ако споделите какво мислите само по-снимки разбира се ;)

Ето сладки снимки на мама, тате и мъниците :P

Мен ако ме питаш взимай ги на куп всичките :ab_041: :ab_041: Страхотни са :) :dog:
User's Signature

#4653 Потребителят е офлайн   Cu4i Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 July 2012 - 08:30 AM

Показване на мнениетоChriss, в 17 July 2012 - 01:17 PM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 15 July 2012 - 08:21 PM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 15 July 2012 - 06:27 PM, написа:

Bizzardi, честно казано аз не виждам на къде повече да увеличите разходките ... Но е факт, че това поведение може да е в резултат на скука... Или просто напомняне, че все още е бебе. Не знам дали ще Ви подейства успокояващо, но при нас този "напън" за опустошаване премина някъде около първата година. И, повярвайте, не сме се спирали от работа :) :) :) . Пробвайте като начало да ограничите достъпа на кучо до едно-две помещения (да речем коридор и кухня), като, естествено му оставите водичка и нещо, на което да лежи. След това ( тук не се смейте) легнете на пода и се огледайте - така ще видите от нивото на куч всичко, до което има достъп. Вдигнете нещата, кото са ви ценни там, където няма да ги стига. Може също да пробвате да напръскате мебели, които гризе, със специален спрей, който можете да си закупите от вет-а. Оставянето на играчки също би могло да има положителен ефект, но не е задължителен...Лека полека, сигурна съм, ще намерите точната формула, която да сработи при вас... Колкото до сърденето за белите ... Повече от нормално е - това е човешка реакция, но имайте впредвид, че, ако не го хванете на място, той няма да има идея защо му се сърдите, ядосвате, карате, наказвате и т.н. Т.е. няма смисъл да се приберете, да видите белите и да го накажете. Това по-скоро би имало обратен ефект ..

Много ми допадна това мнение-благодаря :))) По принцип сме направили всичко писано по-горе. Когато е сам стои само в кухнята, като диванът е покрит стабилно с одеяла, кабелите са прикрити с пълни кашони, възглавниците на дивана са махнати, дървените столове са сменени с метални и т.н. За нивото на кучето е малко спорен въпосът, тъй като за това кенгуру няма ниво-и таванът е на неговото ниво. Той е по-висок от стандарта на джак-ръсел и скача като бълха :) Затова и махнах снимки и магнити от хладилника /доста голям и висок хладилник/ Играчките са му около 20 поне от всички видове-големи плюшени мечовци, малки плюшки, които обича да пори, топки, кокали и всякакви такива. Като при това почти всеки ден му давам нова играчка или добре забравена стара. Спрейове против гризане сменихме два, но няма ефект. Общо взето ясно ми е, че е хипер активен и му е скучно цял ден. Свикнахме. Просто се надяваме наистина след като стане на годинка да почнат да намаляват тези неща. но пък от друга страна кой ни е карал да си взимаме куку куче:)))))))))

Вероятно на Вашето куче му липсва нещо. И ако съдя по моето - трябва да е внимание. Моята Сконси е най-милото, добро и умно куче, което съм виждала. Никога не е правила бели. Стои сама вкъщи, всички врати са й отворени и всичко й е на разположение. Може да играе цял ден, ако има с кого или пък да спи цял ден - също, ако има с кого. Единственият ни проблем е, че не обича да остава сама. Нито за минута. Може да си дреме денонощно, но не й сама. И го показва обикновено като лае, докато е самичка. Доколкото разбрах, вие работите по цял ден, а вечер Джафи спи в отделна стая. Това означава, че 9 часа сте на работа и може би още 9 часа спите. Всичко на всичко, вие прекарвате с него около 6 часа от денонощието, в най-добрия случай. Представете си едно малко дете, което е само по 18 часа и се общува с него само 6. Джак ръселите са много социални кучета, те са компаньони, не са създадени да стоят сами в апартамент. Аз изпитвам всекидневни угризения за часовете, когато Сконси е сама у нас и някакси несъзнателно си изградих режим да й се реванширам, като й позволявам всичко през времето, когато сме заедно. Свободна е да влиза във всяка стая на жилището, да се качва на всички мебели (с едно изключение), а вечер спим заедно. Това да отнемете водата на кученцето, особено в тези жеги ми се вижда жестоко. Или пък да го затворите само в стая, за да спи вечер. Това е лично мое мнение, разбира се. Но тези кучета са много умни и според мен, ако му дадете това, което иска, има голям шанс да Ви разбере правилно и да се отблагодари с послушание. Поне при нас е така. Относно пишкането, вие почти си отговорихте на въпроса с един от пост-овете. Щом се е напишкал дори докато лежи, това означава, че той просто все още не може да се стиска. Приемете го като едно малко дете. Заспал е около 23ч., вече към 4-5ч. си е взел съня, разбужда се, става, сам е (няма контрол, няма внимание) - разбира се, че ще се изпишка. След което, тъй като няма какво друго да прави, ще си доспи. На мен ми се струва логично. Но ако е при вас и му е комфортно - може да си доспи до сутринта, след което веднага го вадите навън, преди да си е свършил работата и до няколко дни - ще се научи. Помнете, че кученцата ИСКАТ да си вършат работата навън, за тях е по-приятно. Просто трябва да им покажете как и да им създадете навика. Ние пишкахме вътре до около година, но й личеш ясно, че не иска да го прави - знаеше, че е нередно. Просто не успяваше да стиска дълго време. Така че ... по-малко време прекарвайте в това да се оплаквате от мъника и от това колко черно дяволче е, а повече - да се опитате да разберете неговата гледна точка. Все трябва да има обяснение това поведение.

Напълно подкрепям вашето мнение. При нас ситуацията е абсолютно същата. Отначало не искахме кученцето да спи при нас, но постепенно се предадохме :ab_041: Така може да спи до по-късно, не ни буди вече в 5:30 и я успявам да я изведа тъкмо навреме да си свърши работите навън :mg_062: Много са любвеобилни, дори ние малко прекаляваме с вниманието и малко я поразглезихме, но тези кученца наистина искат много внимание и постоянно искат да са със собственика си. Ние също я оставяме по някога по цел ден сама, но освен да спи и все още да маркира територията вкъщи :ab_041: никакви други пакости не е правила.

#4654 Потребителят е офлайн   Caro Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Jack Russell Terier

Публикувано: 21 July 2012 - 12:02 PM

Много са сладки ,ако си избереш някое от тях гледай да има шарка в основата на опашката -отличителен белег на породата.

#4655 Потребителят е офлайн   ruskov79 Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 23 July 2012 - 01:55 PM

zdraveite na vsichki pochitateli na tazi vazhititelna poroda predi da spodelia za moitodivanence bih iskal da se izvinia che pisha na latinica vmesto na kirilici no moita shtaiga neshto mi pravi problemi ot izvestno vreme i nemoga da ia opravia za tova izvineteme a sega da vi kaja predi 3 meseca se zdobih sus edna princesa ot tazi poroda na ime hera i sega vuv kushti e mnogo zabavno turchi kato fenekiec iz kushti i e mnogo igriva onzi den skochi ot mivkata i mi izkara akula no kato padna samo se iztruska i vse edno nishto nee bilomnogo i se radvame za 2 dena svikna sus obstanovkata vkushti drugia mesec na 12 shte i napravim poslednata vaksina i shte pochnem da izlizame niamam turpenie tova da stane izkam da popitam sushto taka kolko vreme im e neobhodimo na manicite da pochnat da si vurshat rabotata na vunka a eto i niakoia snimka na moiata sladurana] blagodari vi predvaritelno super ste polezen forumПрикачена снимка Прикачена снимка

#4656 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 04:45 PM

Здравей !!

Моето джакче също е мъниче , излизаме някъде от 2 седмици . При мен нещата се развиват по следния начин : ака предимно навън т.е случва се но много рядко като съм го нахранила към 10 вечерта , сутринта като стана да намеря някоя изненадка , но със всеки изминал ден нещата стават все по - добри . А относно пишкането , все още си пишка и вкъщи , не колкото в началото , но пак си пиша и у нас . Но това е нормално и до колкото знам до към 1 годинка си пишат вкъщи.
:dog: :smile:
User's Signature

#4657 Потребителят е офлайн   Evaneska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2012 - 08:24 AM

MEi :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4658 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 24 July 2012 - 01:04 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 23 July 2012 - 04:45 PM, написа:

Здравей !!

Моето джакче също е мъниче , излизаме някъде от 2 седмици . При мен нещата се развиват по следния начин : ака предимно навън т.е случва се но много рядко като съм го нахранила към 10 вечерта , сутринта като стана да намеря някоя изненадка , но със всеки изминал ден нещата стават все по - добри . А относно пишкането , все още си пишка и вкъщи , не колкото в началото , но пак си пиша и у нас . Но това е нормално и до колкото знам до към 1 годинка си пишат вкъщи.
:dog: :smile:

Относно хигиенните навици. както и друг път сме коментирали тая болна тема всяко куче различно време му е необходимо за да почне да се съобразява къде да си върши нещата,до голяма степен оказва и опита и подхода на стопаните му но общо взето тия навици му се затвърждаваат и стават постоянни до около 1г.Например на Шона едното малко което го гледах по продължително на 3,5 м си вършеше нещата на вън даже и сутрин нямахме изненади,но като се започне една луда игра с децата и се на пишкваше но веднага му беше ясно че е збъркало.Лично аз при малките когато започнат да се извеждат ги изкарвам 5-10мин след като са се нахранили и тогава си акат (след храна съм забелязал че в тоя диапазон 5-10мин и след това си вършат работата а когато са и по малки до 5 мин и са се изакали)

#4659 Потребителят е офлайн   ruskov79 Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2012 - 02:35 PM

zdraveite blagodaria vi za informaciata koiato mi dadohtezashtoto ot razlichni hora razlichni raboto chuvam no pri povecheto mneniata savpadat che do kum 1 godina maksimum triabva da predobiat higienni navici i vsichko da e naredi oshte neshto iskam da popitam sus kakvo gi hranite manicitemoito e na tri meseca i koga im se kopirat opashkite ako e neobhodimo razbira se

#4660 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 24 July 2012 - 06:58 PM

Опашките се купират до 3 ден след раждането не че, и сега не може но не и хуманно а е травмиращо и крие някой рискове за здравето на самото животно.За храната бебешки храни предлагат всички марки който са на българския пазар пробвай няколко самото животно каква марка предпочита но по мое мнение храна която е на цена под 5 лв за килограм не се спирай това не означава че, примерно най скъпата е най хубава и нея ще я яде с охото (пурина про планhttp://www.wings-bg.com/bg/store/440/pro_plan_puppy_c_r_14kg/ ,орижен,роял канин,оливерс и др http://forum.dog.bg/...B0%D0%BD%D0%B0/)

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни