Джак Ръсел териер
Публикувано: 17 August 2012 - 11:44 AM
Публикувано: 17 August 2012 - 01:28 PM
ruskov79, в 17 August 2012 - 11:44 AM, написа:
И ние бяхме така. Тичаше към вкъщи да се изпишка. Дръж я навън колкото можеш повече и я извеждай по-начесто. В някакъв момент ще си свърши работата. Тогава много трябва да я похвалиш. Лека полека ще си почне да си ходи навън. Но не очаквай да стане от първия ден.

Публикувано: 17 August 2012 - 06:37 PM
bizzardy, в 16 August 2012 - 08:49 AM, написа:
Аз отново ще търся съвет, тъй като Джафи милия нищо не прави като хората. То вината най-вероятно е наша, но не виждам какво не правим правилно.
Конкретният проблем е, че от около месец два Джафи започна да лае хората и най-вече децата. Когато го водя на кучешката поляна е супер дружелюбен и ходи при всички хора да им се радва и да им се лигави. По принцип много обича хора-като дойде някой у нас умира от радост. Но когато го извеждаме около блока е ужас-във входа като се разминаваме с хора лае ужасно, някой да мине близо пак лае. ако пък тръгне дете да се приближава направо откача. Според мен го е страх от децата и затова лае. Мислех че само като е на каишка лае, но вчера го водихме на плаж и до нас имаше семейство с куче и с малко дете. Джафи тръгна покрай кучето, но и детето тичаше и Джафи го подгони с лай. Не хапе и не напада но гони и лае. Много е неприятно това, особено защото е най-вече към деца. Пробвала съм най-спокойно да приближа Джафи до едно детенце съседче-то детото стои мирно подава ръка, но Джафи откача тотално и нищо не мога да направя, т.е. не мога постепенно да му премахна този страх от деца. Лае и възрастни де, не само деца.
Дали някой има подобен проблем и какво може да се направи.
Благодаря.
СНИМКА
Здрасти, аз понеже от 2 месеца обмислям дали да си купя джакче и ще си купя, си взех една книга, там пише, че ако кучето лае "без причина" можеш да му кажеш НЕ стого, или ако не помага да му хванеш устата и ако продължи да я държи затворена да го наградиш, а в краен случай да хванеш козината на врата му и да я растърсиш но не много силно защото нали майка му го е носила за врата и нещо такова беше, а тъй като предполагам че около блока го разхождаш с кайшка това му дава надмощие, чувства се по-силен, така че или го разхождай без каишка или го коригирай, а за децата, ако не иска да ги нарани, намери едно малко дете и когато Джафи е спокоен ги приближи внимателно... дано съм помонгал
П.С. Джафи е много хубав, но откъде си го взел защото и аз искам Джакче
Публикувано: 23 August 2012 - 10:14 PM
Публикувано: 24 August 2012 - 05:44 AM
desi79, в 23 August 2012 - 10:51 PM, написа:
Аз мойте контакти не съм ги крил виждат се в профила ми така че контакт може да се осъщесви без проблемно .Дали ги продавам или са продадени по снимките няма как да прецените.Има хора които постоянно питат от къде да си купят малки JRT. Това че някой ще си хареса и ще бъде доволен в крайна сметка е добро дело.Присъствието ми в форума е постоянно не вземам участие само когато имам някакви комерсиални цели , но и да не е постояно не е и задължително.лично съм виждал в тоя сайт но за друга порода обява( Продавам ? броя на цена? )и нямаше подобни коментари като вашия от привържениците на породата .Нека да не сме такива зависливи сноби и да гледаме по позитивно от участието ни в форума
Публикувано: 24 August 2012 - 10:13 AM
kapanec, в 24 August 2012 - 05:44 AM, написа:
Аз мойте контакти не съм ги крил виждат се в профила ми така че контакт може да се осъщесви без проблемно .Дали ги продавам или са продадени по снимките няма как да прецените.Има хора които постоянно питат от къде да си купят малки JRT. Това че някой ще си хареса и ще бъде доволен в крайна сметка е добро дело.Присъствието ми в форума е постоянно не вземам участие само когато имам някакви комерсиални цели , но и да не е постояно не е и задължително.лично съм виждал в тоя сайт но за друга порода обява( Продавам ? броя на цена? )и нямаше подобни коментари като вашия от привържениците на породата .Нека да не сме такива зависливи сноби и да гледаме по позитивно от участието ни в форума
и аз нищо не крия ,не излизат ли в профила ми? И какво точно те интересува?
Публикувано: 24 August 2012 - 10:25 AM
Не се изнервяй,не съм във форума за да си продавам кученцата а просто исках да се похваля защото предният път ми умряха и бях решил да не се занимавам повече .Тук е последното място където бих сторил това ,разбираш ли
Публикувано: 24 August 2012 - 10:32 AM
Публикувано: 24 August 2012 - 10:44 AM
sosy, в 24 August 2012 - 10:32 AM, написа:
+1
От цялата ситуация благодаря на desi79 че ме подсети
Публикувано: 24 August 2012 - 04:26 PM
sosy, в 24 August 2012 - 10:32 AM, написа:
Много благодаря
Публикувано: 25 August 2012 - 01:52 AM
kapanec, в 24 August 2012 - 04:44 AM, написа:
Завистливи сноби ?Не виждам на кое точно трябва да завидя.....Именно,защото сте от дълго време във форумът би трябвало да сте наясно с правилата му.Това е един от малкото подфоруми без модератор и не за първи път се публикуват и обявават новородени.Като гледам повечето сте толкова загрижени за хората които искат ДРТ.Ами внесете двойка и развъждайте ,не плодете.Другият и той-умряли веднъж ,да повтори да види дали е било просто лош късмет или ще се окаже някакъв проблем.Иначе после се обяснява на потребителите,как и да не му станат ушичките както трябва,няма нищо.Сега ще очакваме изникването на новите потребители сдобили се с джакче.Дано поне водите статистика и предупреждавате кои са брат и сестра,да не се намерят след година за поредното кучило.
Дано скоро сложат модератор,че тук има крещяща нужда.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

Вход

Горе
Цитиране +