Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4961 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2013 - 01:32 PM

Стархотна мацка е това Джули :) :) :) .
За да я приучите по-бързо на хигиенни навици, трябва да наблюдавате поведението й - кученцата обикновено показват кога искат да се облекчават - или стават по-нервни, или започват да се въртят, или да душат ... Също така е добре да знаете, че кученцата не се облекчават незабавно след хранене, но в 9 от 10 случая го правят почти незабавно след като се събудят. Определете й едно местенце /примерно в банята/, сложете й една пелена /продават ги в зоомагазините/ и я водете често, често там. Особено след като се събуди - веднага на пелената! Когато свърши желаното от вас, а именно, да "освободи напрежението" - похвалвате и погалвате. Иска се постоянство обаче ... и търпение. Също така, не наказвайте, ако не сте я хванали на местопрестъплението в момента на извършването му ... Теориите, свързани с натъркване на носленцето в белята, крясъците и боя с вестник са остарели ... Ако го правите дори само десет минути след като вече Джули е напишкала килима, тя няма да знае и разбира за какво й се карате ... и ще изгубите нейното доверие.
В зоомагазините продават и някакви капки, които се предполага, че ги привличат да пишкат на пелената, но ефективността им е спорна - при много хора сработва перфектно, при много други остава без ефект.
Ето тук http://forum.dog.bg/...bd%d0%b8%d0%b5/ можете да намерите повече и по-подробна информация за приучаването към хигиенни навици ....
Колкото до ушетата ... често обсъждана тема тук е. Аз мога да кажа от личния си опит, че моят вагабонтин започна да изправя едното уше, после другото и накра реши, че с щръкнали ушета е по-красив ... и си ги остави така. На мен ми е все тая, тъй като ми е ясно, че кучетата ни са породоподбни и ние не можем и не бива да очакваме те да покриват стандарта на породата ... все пак не знаем какви гени носят.
Четох обаче, и то тук, в темата на ДРТ, за разни способи, свързани с мачкане на ушенцата, залепване с лепенки и т.н и т.н. методи ... По принцип до окончателната подмяна на зъбчетата й има вариант ушетата да си щръкват и клепват, а след смяната им, да си останат в крайното положение /съответно или щръкнали, или клепнали/. Ако имате желание, върнете назад страниците и вижте къде и какво е писано и коментирано по темата - може и да изберете някой от методите за запазване клепнали ушите, или пък да решите, че тя си е уникално красива и с щръкнали ушета, ако си решат да останат такива! :) :) ):
User's Signature

Качена снимка

#4962 Потребителят е офлайн   Labrador10 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 April 2013 - 06:39 PM

Показване на мнениетоdesivr, в 20 February 2013 - 12:25 AM, написа:

Все пак не е недостижимо разбирателството между ДРТ и котка.

красавци да са Ви живи и здрави

#4963 Потребителят е офлайн   n3cro Икона

Публикувано: 04 April 2013 - 01:12 AM

Благодаря ви за информацията колега . А иначе от 250 страници изписано аз съм изчел повече от половината и продължавам да чета с интерес докато не ги изчета всички...За момента практикуваме мачкането на ушенцата , но както и да застанат те , винаги ще си обичам кученцето - красивото ми то :)

#4964 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2013 - 10:29 PM

Здравейте :))

Имам малък проблем , който не мога да реша и мноооогооо искам съвет ... :dh_188:

Скипър направи една година наскоро , страхотен е , мил и добър , любвеобилен , НО само вкъщи ....
Когато излезем навън започва да лае всички хора , отстрани изглежда че ще ги захапе ... Към кучетата е добричак .... Какво да направя ? Как да коригирам това поведение ? Вече дори го пускам без кайшка много рядко , притеснявам се да не захапе някой ... Съвет ? :dh_188: :dh_188:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4965 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2013 - 07:19 AM

Ади, това наистина е неприятно! Аз обаче не съм се сблъсквала с такъв проблем и, за жалост, не мога да ти дам никакъв съвет. А дали във "Възпитание и спорт" няма нещо по темата. Ако не, може би, ако отвориш тема там, ще получиш съвети за справяне с проблема ...
Моето диване лае само по кучета ... особено ако са огромни... Стискам палци за справяне с проблема...
User's Signature

Качена снимка

#4966 Потребителят е офлайн   Elmo Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2013 - 10:18 AM

Здравейте, и аз от 1 седмица съм собственик на ДРТ :) казва се Елмо и е на 47 дни.Ще съм ви много благодарна ако ми дадете някакво мнение и препоръки за отглеждането на кучето ми.Нещото което най-много ме интересува е храненето.Според вас каква храна трябва да му давам?

#4967 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2013 - 10:34 AM

Здравейте!
Да Ви е честито новото другарче! И да Ви е живо и здраво и мнооого щастливи моменти да имате заедно.
За храненето на Елмо е най-добре да знаете с какво е бил хранен там, от където идва при Вас. Редно би било, ако сте решил/а/ да го храните с различна храна, преминаването към нея да стане постепенно, но, след като той е от една седмица при Вас, предполагам този момент е вече пропуснат. Препоръчително е кутрето да се храни с висок клас храна за малки кученца. Този клас храни обикновено малко по-скъпички на пръв поглед, но иначе съдържат всичко необходимо за правилния растеж и развитие на кутрето.
Препоръчвам Ви също още от сега да започнете с обучението на Вашето ДРТ. Хубаво е да се започне от рано, с търпение и постоянство, за да няма после неприятни изненади. Имайте предвид, че при ДРТ, ако не се наложите като авторитет от рано, после ще срещнете доста трудности. Ето тук: http://forum.dog.bg/...83%d1%87%d0%b5/ можете да намерите повече информация за възпитанието на малкото кученце...
Също така, при обучение в първоначално послушание, както и при приучаване към хигиенни навици, не използвайте старите методи "шляп с вестника", "натъркай нос в белята и го плясни с вестника"... Тези методи ще Ви лишат от доверието на Вашето кутре и няма да успеете да изградите трайна връзка помежду си ...
С две думи, предстои Ви голям купон ... Споделяйте го с нас ... Нищо, че темата позамря в последно време :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#4968 Потребителят е офлайн   Elmo Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2013 - 11:25 AM

Елмо вече си върши работата кадето трябва :) много е послушен за първи път имам толкова умно куче.Още на 6-тия ден започна да пишка бърху памперса не ми беше трудно да го науча...като пишка там му давам по 2 3 гранулки,погалвам го и му казвам Браво и той свикна много бързо.Всъщо така го оставям по цял ден самичък и като се прибера той си спи в креватчето :))) Много съм доволна много бързо свикна с свичко.

#4969 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2013 - 12:15 PM

Поздравления за бързото приучаване. ДРТ са наистина много умни и интелигентни кутрета ... постепенно обаче започват като че ли да го осъзнават и да злоупотребяват с този факт :db_046: . Естествено, това е доста пресилено като изказване, но е истина, че тези кучовци цял живот се опитват да се наложат и да "поемат руля" на шефстването в глутницата /за тях ние сме тяхната глутница/.
Наградките обаче, които му давате, не трябва да са от неговата ежедневна храна! Награждавайте го или със специални лакомства от зоомагазините, или от такива, направени от вас /кремвирши, нарязани на малки кубченца и изсушени за 3 часа на 100 градуса във фурната вършат чудесна работа/. В противен случай Елмо бързо ще осъзнае, че с добро или лошо поведение, той така или иначе си получава храната - няма да разбира, че го поощрявате за добро поведение, а че просто си му е поредна порция хапване!
User's Signature

Качена снимка

#4970 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2013 - 06:37 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 14 April 2013 - 07:19 AM, написа:

Ади, това наистина е неприятно! Аз обаче не съм се сблъсквала с такъв проблем и, за жалост, не мога да ти дам никакъв съвет. А дали във "Възпитание и спорт" няма нещо по темата. Ако не, може би, ако отвориш тема там, ще получиш съвети за справяне с проблема ...
Моето диване лае само по кучета ... особено ако са огромни... Стискам палци за справяне с проблема...

Благодаря за отговора :)) Писах в темата и чакам някой да изкаже мнението си :))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4971 Потребителят е офлайн   Elmo Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2013 - 09:26 AM

Здравейте, Елмо от 2 3 дни стъпка на криво със задното дясно краче.Като отидох при ветеринар само като го погледна и ми каза че е болен от рахит.Според вас възможно ли е така да разбере без изследвания дали наистина е болен?

#4972 Потребителят е офлайн   Rodisbg Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2013 - 01:44 PM

Здравейте,
от 2 седмици нашето семейство се увеличи!!!
Вече и ние си имаме Джакче!
Казва се Чарли и е на 2месеца и половина...
И аз да попитам за ушичките...От два дни едното е повдигнато...Възможно ли е от това,че му давам с гранулките кисело мляко-1чаена лъжица на ден?След като пресметнах, общо взето се получава, че така поема 2пъти повече калций дневно...

А за Елмо...много ми стана мъчно....,но щом докторът е казал-това ще да е...Наистина се изкривяват крачетата при рахит.Сега трябва да се лекувате и стриктно да спазвате съветите на ветеринаря....Пожелавам бързо оздравяване!

Представям си как се чувствате....Снощи Чарли скочи някак си - отвори вратата на банята и тупна на земята....Започна да скимти и не можеше да стъпи на дясното предно краче....Направо се поболяхме от притеснение....Гушнах го в леглото и заспа....По-късно към 3часа сутринта ме събуди да пишка и ака и.....о радост!!!- вече стъпваше,макар и накуцвайки! На сутрината вече си беше старото диване :smile: Само още като потича повечко започва да понакуцва....,но сигурно и това бързо ще отмине-надявам се!
Ами това е!
Ако може някой да ме осветли по въпроса с ушичките....Не че с щръкнали няма да си го обичаме :wub:
Благодаря предварително!

#4973 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 May 2013 - 10:27 PM

Няма доктор, който само да погледне едно животно и да каже от какво е болно.. особено когато става дума за това деликатно състояние! Предприето ли е някакво лечение срещу рахит?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4974 Потребителят е офлайн   Nasko__ Икона

Публикувано: 06 May 2013 - 10:40 PM

Здравейте :) С приятелката ми решихме да си вземем кученце джак ръсел :) Запознати сме със самата порода и тяхното поведение и всичко ни харесва. Искаме да попитаме тук от къде бихме могли да си купиме малко кученце ? Гледахме мислихме и най-добрият вариант ни се струва от човек да си го вземем който си е гледал добре кученцето а не от зоо-магазин където май не се знае какво взимаш. Проблема е, че в София няма много обяви за мъжко кученце което да не е с копирана опашка, а до други далечни градове е малко трудно да отидем и да купим. Ако някой има малки и продава или знае от къде можем да си купим да ни пише :) Благодарим много :)

#4975 Потребителят е офлайн   Rodisbg Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 07 May 2013 - 07:24 PM

Здравейте!
Ние си купихме мъжко джак ръселче от магазин Зоо Център в София-не е копирано и е много хубаво!!!
-поне ние си го харесваме...Нас ни насочиха хора,доволни от покупката си на джак ръсели от този магазин...затова и рискуваме....и за сега сме много доволни!
Преди това търсихме по обяви,но все нещо не беше наред...или не ми харесваха или се продаваха под носа ми
:smile: ...Вярно по-скъпо излиза...,но все пак един път се купува....Не искам да правя реклама,но опитайте и там!

ПС:
Ущенцето на нашия Чарли клепна 2дни след като му спрях киселото мляко и сега са му двете ушета ОК!
Така,че ако мога да съм полезна на някой....то гледайте си дозата на калция,която давате.....
А може и случайност някаква да е....Знам ли... :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4976 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2013 - 10:44 PM

Здравейте!
Не съм писал в темата повече от 1/2 година, но преживяхме с моето куче доста неприятни неща в това изминало време!

Ноември месец миналата година, кучето хвана бълхи от едни котки. Направи алергия и от тогава се тръгна по мъките!
Първо ходих при д-р Петков (за Варна става въпрос). Когато отидох за първи път при него той установи алергия, която е от бълхите. Отстрани ги с няколко препарата и започна лечение. Лечението беше крайно неуспешно и само загуба на нерви, пари и време. Биеше на кучето някакви стероидни инжекции, които успокояваха сърбежа на кучето за 1-2 дни и след това, то отново започваше да се чеши. За 1 месец чистеше аналната жлеза сигурно 7 пъти. Най-накрая нервите не ми издържаха и отидох при друг ветеринар, който видя кучето и постави същата диагноза, но с друго лечение, като ми каза, че това с инжекциите успокоявало само временно. И наистина, хапчетата, които ми предписа съвзеха животното и то започна да се оправя.
Но нещеш ли, точно когато се позакрепи кучето, отново направи алергия. Този път смених отново ветеринаря. Новият ветеринат ми каза, че за него това 100% е хранителна алергия, тъй као кучето се хранеше със шийки и подобни домашни храни (не ядеше гранули), а и нямаше бълхи и тем подобни по него. Започнахме хранителна диета, с една храна на Bosch с агнешко и ориз. Едвам прояде кучето, но постепенно свикна с храна и се хранеше нормално. След месец и половина два беше в прекрасно състояние! Козината не падаше, кожата не беше зачервена, кучето не се чешеше. Нещеш ли по време на една почивка, на която бях взел кучето, мой приятел и даде без мое знание месо и баница :dry: и резултат не закъсня. Отново същите симптоми. Този път отново бихме няколко инжекции, за да успокоим сърбежа и минахме на най-доброто на пазара Royal Canin HypoAllergenic. Започнах с нея, горе-долу добре беше но след месец отново направи криза, а уж тази храна е най-добрата за тази цел. Доктора ми каза, че било нормално да има вторичен изблик на алергията. Отново биха инжекции и зачаках да се оправи, но уви....... за това реших да и дам хапчетата, с които я бях излекувал за малко. Спря зачервяването на кучето, по-малко се чеше, но козината пада. Смених храната на Royal Canin Dermacomfort, тъй като не виждам смисъл от HypoAllergenica.

С две думи, отчаян съм! Търся добър дерматологичен ветеринар за Варна, защото вече потроших изключително много нерви, пари, а и се измъчвам, че не мога да помогна на кучето!

#4977 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 May 2013 - 10:51 PM

Надали ще намериш ''дерматолог'' всмисъл такъв,който да е специалист само по кожни.
Опитай в кабинет ''Най-добрия приятел'' на ген.Паренсов имат и фейсбуук страница.Водя 4 кучета и 3 котки там,изключително отношение и професионализъм :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4978 Потребителят е офлайн   Nasko__ Икона

Публикувано: 08 May 2013 - 10:58 PM

Искам да попитам може ли джак ръсел да съжителства с клепоухо зайче ? В смисъл дали ще го лае и тормози докато зайчето е в клетката ? Защото са много плашливи тези изкуствени зайчета и много стрес ги убива.

#4979 Потребителят е офлайн   Santa's little helper Икона

Публикувано: 12 June 2013 - 09:15 AM

Здравейте,
преди четири дни на рождения си ден станах горд собственик на Джак Ръсел, казва се Джефри :mg_062: и е много мил и сладък. На два месеца е и в събота му предстои втората ваксина. Забелязах, че страшно много се чеше и хапе, интересува ме друг имал ли е този проблем и какво може да се направи? Благодаря!

#4980 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 June 2013 - 04:46 PM

Да се обезпаразити кученцето.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема