Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5081 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 October 2013 - 07:47 AM

Джон Ръсел,
Ако можете да ми дадете линк към някой от предпочитани от вас развъдници в Италия много ще помогнете на мои близки, нека се ориентират и да не залитат по обяви. Благодаря за всяка помощ предварително:-)))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#5082 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 08:01 AM

Показване на мнениетоM.Milanov, в 09 October 2013 - 02:09 PM, написа:

:ba_025:
напълно съм съгласен с горенаписаното, взимането на кученце е голям риск, освен ако не е от развъдник

Няколко мнения на горе имах няколко въпроса за бременноста, ще съм безкрайно благодарен, ако някой може да сподели мнение от първа ръка, или поне да ми каже в коя страница на темата е дискутирано :re_037:

Аз за жалост тук не мога да коментирам - моят звяр е мъжки :md_064:
Може би, ако пуснете тема в Къщата на кучето или Ветеринарен кабинет /ако няма вече отворени такива, де/, ще могат да Ви дадат нужната Ви информация ...
User's Signature

Качена снимка

#5083 Потребителят е офлайн   siqna Икона

Публикувано: 16 October 2013 - 12:45 PM

Здравейте, стопани на тези страхотни кучета.Ето го и нашия дивак.Казва се Уиски,роден е на 28.07.2013г.
Голяма енергия,спокоен е сомо,когато спи(дори и тогава не винаги),но...определено си заслужава-хапането и беснеенето...защото може да бъде и ужасно милПрикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5084 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2013 - 09:25 PM

Ама я да се покажем и ние как слушаме ... Сутрин рано - оглушки до последно, само и само да не бъде измъкнат от завивките! :ab_041:

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5085 Потребителят е офлайн   lyubomir95 Икона

Публикувано: 20 October 2013 - 09:06 AM

Здравейте собственици на това прекрасно куче,
Искам да ви помоля за малко помощ. Вчера си взехме малко бебе Джак Ръселче на 33 дни . Собственичката на майката каза ,че е започнала да го храни с гранули за бебета и няма проблем . То дори беше най-едрото от котилото :smile: . Проблемът е ,че не иска да се храни и от вчера е хапнало съвсем малко накиснати във мляко и намачкани гранули от ръката на майка ми . Не знам дали е нормално , но въобще не иска да доближи кътчето с паничките за храна и вода. Иначе изглежда игриво , хапе , опознава , от време на време скимти и тъгува , но все пак нали трябва да се храни по 3-4 пъти на ден . Дайте едно мнение преди да го заведем на ветеринар. Благодаря предварително :smile:

#5086 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 02:44 AM

На тази възраст кутрето все още би трябвало да е с майка си. Моето мнение е, че са Ви го дали твърде малко ...
User's Signature

Качена снимка

#5087 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 07:06 PM

Показване на мнениетоlyubomir95, в 20 October 2013 - 09:06 AM, написа:

Здравейте собственици на това прекрасно куче,
Искам да ви помоля за малко помощ. Вчера си взехме малко бебе Джак Ръселче на 33 дни . Собственичката на майката каза ,че е започнала да го храни с гранули за бебета и няма проблем . То дори беше най-едрото от котилото :smile: . Проблемът е ,че не иска да се храни и от вчера е хапнало съвсем малко накиснати във мляко и намачкани гранули от ръката на майка ми . Не знам дали е нормално , но въобще не иска да доближи кътчето с паничките за храна и вода. Иначе изглежда игриво , хапе , опознава , от време на време скимти и тъгува , но все пак нали трябва да се храни по 3-4 пъти на ден . Дайте едно мнение преди да го заведем на ветеринар. Благодаря предварително :smile:

Доста е писано ТУК по твоето запитване 1стр-255 стр

#5088 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2013 - 05:09 PM

Цитирам от Facebook:

"НАМЕРЕН ДЖАК РЪСЕЛ В ЛЮЛИН 3 ...МОЖЕ И ФОКС ТЕРИЕР ДА Е ...СПОДЕЛЕТЕ!!!

Alexander Hristov
Zdravei,kazaha mi da govorq s teb , namerih mujki jak rusel na okolo godina pred vhoda mi , dosta e uplashen,tui kato nqmashe kak da go pribera vkushti se chudq kakvo da napravq za da bude nameren..
vhod Б na 303 blok v lulin3,purvata visoka sgrada do poshtata..."

Кутрето на приложената към обявата снимка прилича на ДРТ ... Дано скоро се събере със собствениците си!
User's Signature

Качена снимка

#5089 Потребителят е офлайн   (wind) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 04:05 PM

Здравейте, имам въпросче - възможно ли е кучето да ми прави на пук?
Тя е на 4м. вече я извеждаме, учим се на вън да се изхождаме, но в къщи все същата където и когато и попадне, по едно време се беше понаучила, но не, пак старата песен на нов глас. Като я сваря да пишка или да ака по килима и се карам, веднага се маха и се свива до някой ъгъл - разбира, че е виновна. Но на два пъти най- демонстративно клекна и се изпика пред мен на прането хвърлено върху леглото, резултата наново пране дори на вълнените одеала. Когато върши работата в банята получава наградка, да разбере, че там е мястото. Какво още мога да направя по въпроса?

#5090 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 10:30 AM

Показване на мнението(wind), в 12 November 2013 - 04:05 PM, написа:

Здравейте, имам въпросче - възможно ли е кучето да ми прави на пук?
Тя е на 4м. вече я извеждаме, учим се на вън да се изхождаме, но в къщи все същата където и когато и попадне, по едно време се беше понаучила, но не, пак старата песен на нов глас. Като я сваря да пишка или да ака по килима и се карам, веднага се маха и се свива до някой ъгъл - разбира, че е виновна. Но на два пъти най- демонстративно клекна и се изпика пред мен на прането хвърлено върху леглото, резултата наново пране дори на вълнените одеала. Когато върши работата в банята получава наградка, да разбере, че там е мястото. Какво още мога да направя по въпроса?

Кученцето Ви все още е бебе ... Във Вашата ситуация пробвайте да обезмирисявате добре местата, където е пишкала или акала, като имате предвид, че запирането на мястото не винаги дава добри резултати. Натъркайте мястото с оцет. Ако не е на тъкан - минете с препарат или белина, но след това задължително минете и само с чиста вода, за да не се натрови кутрето, ако реши, че има нещо страхотно за облизване на пода. Извеждайте я колкото можете по-често. Когато си свърши работата навън, похвалете и й се зарадвайте така, все едно сте спечелили 6-ца от тотото - със супер ентусиазъм. Не бива да се притестнявате, че някой от съседите ще Ви помисли за луд/а - с времето се свиква. Определете й местенце - в банята например, където може и й се разрешава да се облекчава, ако не може да устиска до излизането. Омирисете това място с нейна миризма, за да се ориентира по-бързо къде да ходи /натопете парче плат там, където е пишкала, преди да почистите, и оставете парчето там, където ще й се позволява/ ... И имайте търпение - някои кучета се научават бързо, други не чак толкова... Това няма нищо общо с интелект или порода ... Просто и те са си индивидуалности, също като нас хората.
User's Signature

Качена снимка

#5091 Потребителят е офлайн   (wind) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 02:22 PM

katetol - благодаря за ценните съвети :ba_025:

#5092 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 11:17 AM

Здравейте на всички. С приятелката ми решихме в най скоро да се сдобием с Джак Ръсел Териер.
Преди да направим тази крачка обаче бих искал, като за начало, да попитам някой основни неща.

1. Много ли ще е зле на кучето факта, че когато сме си в къщи ще стои по скоро в една стая, която не е много голяма.
Разбира се ще ходи из целия апартамент, но главно ще стои в стаята при нас, която е малка? Инак през цялото време в тази малка стая ще е с нас и ще му се обръща много внимание.

2. Когато сме на работа за около 7-8 часа ще трябва да е само. Това няма как да се избегне за жалост. Въпросът ми тук е от каква възраст и как точно трябва да го учим да не страда за нас?

3. Едно от най-важните неща, от кога трябва да започнем с обучението, което ще предотврати гризенето на всякакви предмети в къщи? Проблема е, че в една стая е ПЪЛНО с всякакви кабели, които кучо би могъл да гризе.
Същото важи и за мебели и обувки. Не ме разбирайте погрешно, наясно съм, че надали ще минем без инциденти, но все пак искам да ги огранича до минимум и това ще е най-сериозния ми акцент в началото, тъй като апартамента е нов и след основен ремонт. Имам 2-3-ма познати с кучета и казват, че големи бели им правят и изяли маси, столове стени и т.н. Но там според мен проблема е, че само ги глезят и не са научени на дисциплина.

Знам, че породата е много енергична. За жалост знам и че тук няма развъдници, така че надали ще е чистокръвно кученцето, но в момента не можем да си позволим друго.

Всяка помощ ще е от полза, защото целта е да имаме едно щастливо куче, дарено с много обич. Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#5093 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 07:38 PM

Я сега да видим по ред :) :) :)

1. ДРТ се привързват много към стопаните си. Ще видите, че, когато сте си вкъщи, кучето само няма да иска да стои в друга стая - малка, голяма, важното е правилно да изградите връзката си с кутрето. Те са доста адаптивни към навиците на хората си и бързо свикват с Вашия ритъм (тук не включвам разходките обаче, от които си има нужда, без значение колко на Вас не Ви се излиза :).
2. Повечето от пишещите във форума също сме на работа и са малко кутретата, които имат щастието да си имат личен "компаньон" по цял ден. Не се притеснявайте, няма да му пречи на кутрето, но ще трябва да компенсирате с повече игри и дълги разходки след работа. Не, че няма да оцелее и с по-кратки (моя дзверух в този студ сам започва да дърпа да се прибира след половин час навън), но ще е по-щастливо, а и за Вас ще е по-добре, ако успеете да изразходвате енергията му навън. Иначе ДРТ сам ще си намира занимание и развлечение, но, повярвайте, на Вас това хич няма да Ви хареса :)
3. С обучението се започва още от първия ден, в който кученцето влезе в дома Ви. Първо и основно правило е да не му се позволява докато е бебе да прави неща, които ще са му забранени като възрастно куче (например, ако не искате да се качва на дивана, не му позволявайте от самото начало). Разбира се, кученцето идва в дома Ви като бебе и, като всички бебета, то ще е любопитно. Кученцатя нямат ръчички, те опознават света с носле и зъбки. Затова ще е най-добре да обезопасите мястото, където ще стои, докато Вас ви няма. Не оставяйте в негов досег обувки и предмети, които не искате да бъдат изгризани. Естествено, няма как да премахнете кабелите си. Това, което съм чувала е, че има някакви спрейове, с които се напръскват зоните, където кучо не бива да гризка. Така или иначе Вие също ще трябва да му показвате, че кабелите не са за гризане - строго не и подаване на играчка, последвано от погалване, ще му покажат, че, когато гризе - Човекът е недоволен, когато гризе играчка - Човекът е доволен, а може и наградка да има :) :) :) . Имайте предвид, че методът "Бой с вестник" отдавна не е възпитателен и бива отричан! Същото важи и за приучаването към хигиенни навици - НЕ натърквайте носле в "беля" крещейки и налагайки кучо с вестник. Не го ли хванете на "Местопрестъплението", ефект от караница и шамаросване няма!

Най- важното е да изградите добра връзка с кученцето, базирана на доверие помежду ви. Разбира се, за самото възпитание, можете да прочетете повече в раздела "Възпитание, обучение, спорт", където са писали хора с далеч по-богат опит и познания по кучешка психология и възпитание!

Да, за жалост няма развъдник в България за ДРТ. Все пак, моят съвет е поне да не купувате кутрето от зоомагазин, зооборса или зооферма ... Така поемате огромния риск да имате домашен любимец само за няколко дни ... Или цял живот да лекувате заболявания на кутрето ....

Дано съм Ви била малко от полза! Желая Ви да изберете Вашия си най-добър приятел и дълго да се радвате на прекрасното изживяване Джак Ръсел Териер :) :) :)
User's Signature

Качена снимка

#5094 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 08:05 PM

Много благодаря за полезната информация.

От къде предлагате да взема кученцето? Доста хора познавам, които си купиха от Prodavalnik и са доволни . Разбира се преди покупка е имало ветеринарно посещение, видяни са родителите и т.н.
В крайна сметка всичко е до късмет щом няма развъдник, но дори и да имаше, за жалост цените щяха да са сериозни.

Мисля да му вземя доста играчки, с които да замени мебелите и обувките. В момента имам доста време и поне месец - два след пристигането му ще имам шанса да съм с него постоянно.
Мисля точно в този период да го науча на най-важните неща. Ходене до тоалетна на терасата или банята ( когато не може на вън ) и всякакво гризане - забранено.

Много се чудихме измежду померан, шпиц и Джак Ръсел, като приятелката ми все още предпочита немския бял шпиц, но аз реших, че ДРТ ми е на сърце :)

Също така ми е любопитно, това не го намерих във форума, възможно ли е сладура да се научи, че може да седи на леглото само когато му се позволи. Смисъл ако искаме да е при нас - да, иначе - не ?

Благодаря отново. Обичам да съм подготвен за всичко и затова преди да го вземем трябва да се науча.
Свалил съм всичката полезна информация от отдела за трениране. Имам и 50 серии на говерещия с кучета Сийзър Милан и се подготвям :)
User's Signature

Качена снимка

#5095 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 28 November 2013 - 08:46 PM

Infrasonic,
каквото и да е кучето трябва да сте наясно, че това е живо същество ,което освен да пикае и гризе каквото, където свари ( то не че за всичко си няма причина) , е носител на емоции . За разлика от други , аз ще бъда много кратък .
http://www.dogstardaily.com/ посетете го и ще се разделите завинаги и със С.Милан и с Вашите илюзии .
Няма съвременен треньор , който да не уважава този човек . Нищо , че живее в САЩ той е европеец и един от най - свестните и напредничави специалисти по поведение на животните .
А какво ще решите с бъдещото си куче - това зависи от Вас .
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#5096 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:53 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 28 November 2013 - 08:46 PM, написа:

Infrasonic,
каквото и да е кучето трябва да сте наясно, че това е живо същество ,което освен да пикае и гризе каквото, където свари ( то не че за всичко си няма причина) , е носител на емоции . За разлика от други , аз ще бъда много кратък .
http://www.dogstardaily.com/ посетете го и ще се разделите завинаги и със С.Милан и с Вашите илюзии .
Няма съвременен треньор , който да не уважава този човек . Нищо , че живее в САЩ той е европеец и един от най - свестните и напредничави специалисти по поведение на животните .
А какво ще решите с бъдещото си куче - това зависи от Вас .

Изобщо не разбирам това ви, нито рекламата ви на дадения сайт.
С. Милан и моите илюзии нямат нищо общо с вашия коментар.
Моля ако не можете да помогнете да не ми пишете неща, които не са по темата. Благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#5097 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 11:41 AM

Някой горд собственик на тази велика порода би ли ме насочил за куче в или около София. не държа да е чистокръвно, а просто да имам възможност да го видя на живо и да избера.
Прочетох доста неща и даже се надявам да са няколко, за да избера според поведението им. Благодаря.

Също така ако някой съфорумник очаква кученца. Не бъразме, така че може и след 2 месеца да го вземем.

Няма как да не се влюбим в такова куче...

п.п Забравих да спомена, че предпочитаме Ръсел Териера, този който е по нисък, как може това да се разбере докато кученцето е малко?
User's Signature

Качена снимка

#5098 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2013 - 11:43 AM

Искам да се похваля и официално да благодаря на katetol за ужасно полезната информация, която ми даде.
От вчера съм горд собственик на кучето Лео, за което ще прикача снимки по-долу.
Родено е на 20.11.13, а ще дойде при нас някъде след 10.01.14.
Вчера ходихме да го видим и капарираме, няма такъв сладур :) Бялото на главичката му е като светкавичка.
Майката е страхотна, много добричка и послушна. Хората от, които го взимаме са страхотни и имат още 3 за продан ако някой се интересува да ми пише на ЛС.
До тук с хубавите неща обаче.

Проблема е, че все още нямаме собствени жилище и живеем с родителите на приятелката ми. Целта ни е да намалим до МИНИМУМ разрухата в къщата, тъй като от 4-те човека, които живеем тук в момента, 1 не е много съгласен за кученцето, защото ще изяде новите мебели и т.н. Всеки с, които говоря каза "Не ви трябва такова нещо" , "Ще ви разруши апартамента" и т.н. Собсвениците на майката също казаха, че са правели много бели и са изядени маси, легла матраци и т.н. Това много ме притеснява, защото аз се застъпих за мъника и съм поел отговорност да го възпитам максимално добре като за първо куче.
Ще ви кажа, това което съм намислил като начин на процедиране с мъника, а вие ще кажете дали съм на правилен път.

1. Искам Лео да си има легълце и още от мига, в който дойде в дома ни ще се опитам да му покажа и да разбере, че това е НЕГОВОТО място за сън и каквото друго иска, а не за ядене.
2. Мисля в дните, в които няма да можем да го изваждаме ( до и след 3-тата ваксина, и дните, в които няма да можем да го извеждаме по 2-3 пъти по за 30 минути) да се опитваме да го изморяване преди сън с игра в стаите и коридора. Идеята е, когато заспим да е уморен и да не изяде новите мебели :) Всъщност, от това което прочетох разбрах, че повечето такива бели се случват, когато кученцето е само, а не когато има хора, за това се надявам когато спим и то е при нас ( не на леглото ) а в стаята, да няма много щети. Някой ако може да сподели как се държало неговото кученце през ноща, когато е било малко и "ново" в дома,
3. Проблема когато остава сам мисля да почна да го "лекувам" от момента, в който мъника дойда в къщи. Ще го оставяме сам за малко в другата стая всеки ден. Лека по лека ще започнем да увеличаваме времето и да излизаме от време на време за повечко време. Като се върнем ако не е направил някоя беля ще получава наградка и обич :)
Друго отностно момента, в който е сам. единственото място в апартамента, което е без ремонт е коридора, където ще седи мъника когато е сам. Тук как да процедирам според вас, тъй като мисля неговият кът, легълце и панички за храна да са в нашата стая, където най-много ще седи. Ако ги изнасям в коридора когато ни няма ще се обърка ли кученцето или ще се научи, че когато ни няма "там" трябва да седи и да хапва?
В коридора дори да прави бели ще са по минимални тъй като там всичко е старо. Инак мисля да му купя доста играчки, за да не му омръзнат и да има такива, които вадя САМО когато ни няма и остава сам в коридора, за да се забавлява с тях. Ще има доста пресовани кокали с цел да намаля щетите по мебели, а да яде кокалите. Също така като се приберем ако видим, че е без поражения ще получава награда. Ако обаче има щети - не.
Смятате ли, че идеята е добра и какво според вас трябва да променя? Това е най-важното нещо поне в първите месеци, тъй като после ще се преместим в собствено жилище и тогава вече ще е по-различно тъй като, Лео ще отговаря за белите си само пред нас :) А ние, разбира се ще го обичаме най-много.
Чувствам се подготвен, защото разполагам с доста знания по темата, но не и с практика, дано се справя!
4. С пишкането мисля да процедирам с памперс от първия миг в който Лео е у нас. Ще го натопя в пишканото и отива в банята, така смятам, че за не много дълго време ще се научи.

Мисля да купя много различни видове играчки, особено такива, с който да се занимава по-дълго. Спрял съм се и на този тип Качена снимка
чувал съм че са доста полезни и доста време се занимават с тях.

Ще му се даде да разбере, че не може да си прави каквото си иска. Смятам едни от най-важните неща да са, че НИЕ винаги влизаме където и да било преди кучето. Никога да не му са дава храна докато ние ядем. Винаги да се храни след нас. Това са базови неща, но вярвам са важни и ще има ефект.

Благодаря на всички отделили времето да прочетат този роман. Нямаме търпение да дойе мъника, пък дори и да разруши апартамента - ние ще го обичаме много!
Всякакви съвети ще са от полза. Прочетох и за доста случаи, в които кучето седи с наморник когато е самичко, но не искам да стигаме до този момент.
Ето и снимките на Лео.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5099 Потребителят е офлайн   axelcharry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2013 - 12:27 PM

Да ви е честито. Желая ви дълги години съвместно щастие. Много игри забави , дълги разходки . :db_046:

#5100 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2013 - 12:49 PM

Благодаря, забравих само да попитам още едно нещо. Има ли място в София където да може да се пусне кученцето да потича на спокойствие ( като му дойде времето ) смисъл да не може да избяга, че от това най ме е страх. Малко имам проблеми с крака и няма да мога да тичам с него, а само как да тича ако ме е страх да не избяга :( Мерси за пожеланията.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема