Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5361 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2014 - 02:32 PM

Ние сутрин сме 15-20 минути, няма време...Вечер към час :dog: , тогава пада голямо тичане, защото е без повод и се изморява достатъчно. Събота и неделя - колкото може повече, зависи и от нашата програма, но принципно поне два часа сме навън, после спи като заклан!

#5362 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2014 - 03:18 PM

Искам да кажа 2-3 неща, които повечето няма да разберат предполагам, но след като го видях с очите си... вярвам.

Един човек, с който няколко пъти се засичаме в северен парк в София има 3 Джак-а едини на 1 година, другия на 3, а най-големия е на 4.
Та, този човечец каза, че НИКОГА, и повтарятм, НИКОГА не се е скъсвал да извежда кучетата. Сутрин, колкото да се изпикаят 5-10 минути, след обед и вечер пак по 10 минути. Събота и неделя когато има време в парка 1-2 часа и това е.
Руски кинолог и треньор му е споделил, че ако се спазва ПЕРФЕКТНО режим на кучето, то това може да доведе до трайна промяна на нуждите. И след като с години тези кучета са извеждани само по толкова малко... това си е доста малко за Джак Ръсел, но въпреки това те изглеждаха много щастливи, добри и изобщо не бяха претрупани с енергия. Освен това каза, че не правели никакви бели в дома му. Та искам да кажа, че въпреки породата и т.н КУЧЕТО ВСЕ ПАК МОЖЕ да свикне с вашия режим, много трудно и с доса усилия, но е възможно!

Сега искам да попитам, възможно ли е нашия Лео да има мускулна треска или нещо такова? Прави ми впечатление, че последните 2-3 дни не иска да се разхожда. Спира и седи на място, като отидо до него и иска да се качва по мен? Днес на ръце го носих до парка и в парка си тича и лудува, но извън него не иска да върви?
На връщане пък доста се дърпа и ме тегли ( опитва се де, 4г няма как да теглят 90 )
Другото ми предположение е, че го е страх от вятъра, който е в изобилие около нас в последните дни, вие как мислите ?
Благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#5363 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2014 - 12:00 PM

По принцип ДРТ са едни от най-адаптивните спрямо режима на собствениците си кучета. Дългите разходки, разбира се, са силно препоръчителни, но не и задължително условие. ДРТ е щастлив да е с Вас, да е част от ежедневието Ви и, наистина се адаптира спрямо Вас. Аз също разхождам моя по 15-на минути сутрин и по-дълго вечер, когато се прибера от работа. Събота и неделя го оставям вкъщи само ако отивам някъде, където не допускат животни, като гледам да му осигурявам поне 40 минути до час активно движение (като това не е единственото му време навън за деня) - търчи като луд да си гони топката и не се спира, докато на него самия не му писне. После правим още около половин час разходка да си регулира дишането ;). Освен това поне още два-три пъти излиза на разходки с различна продължителност, в зависимост от това дали просто се шляем, или отиваме да свършим нещо . Гледам винаги, когато мога, да го извеждам навън - пуснат, на повод, да играе с топката, да се разхождаме ... движение да има ... Но това основно се случва в дните, когато не съм на работа... Та, в този ред на мисли, напълно е възможно това, което описвате, да е реалния график на кученцата ... Все пак обаче не забравяйте, че те са живи същества, имат нужда от движение, социализация ( ранна и изключително важна, ако не искате зъбльо, който не може да понася себеподобни), опознаване на света и т.н. неща, които с три разходки от по 10 минути не се постигат... Не гонете време по часовник, когато сте с кучето - важното е разходките и прекараното време заедно да носят удоволствие и на Вас, и на кучо. :)
User's Signature

Качена снимка

#5364 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2014 - 04:11 PM

Да, напълно съм съгласен с вас :)

В подписа ми се вижда на колко месеца е Лео. Поведението, което проявява обаче НИКАК не ми харесва и сме много притеснени.
Според мен от толкова малък проявява някаква агресия към хората, които идват в къщи ( повечето ) .
Вчера идва бабата на приятелката ми и постоянно я лаеше и дори сякаш се опитва да хапе, но се дърпа. Лаенето беше в 90% от времето, което беше там.
Докато я лае не спира да си движи опашката като луд, същото го прави и когато яде, което го отдавам на някаква превъзбуденост.
На вън пък вече започва да се ежи на по-големите кучета, които се опитват да играят с него, разбираемо до някъде тъй като са доста груби, а той е малък...
Но това поведение никак не е добро. Докато яде примерно ако му кажеш нещо и зсилва темпото и гледа да излапа всичко за 5 секунди... сякаш мисли, че ще му го вземем.
Знам че трябва да действаме от сега, но не мога да разбера къде точно сме сбъркали тъй като според мен Лео има всичко, което би трябвало да го направи доста по-различно по поведение куче.
Имаме ДРТ, няма да ми е приятно вън да е постоянно на каишка и като дойде някой в къщи да трябва да го затваряме... това не е доберман примерно.

Всеки съвет ще е изключително важен в тези... тежки времена. Надявам се всичко това да се дължи на възрастта, но знам, че това поведение трябва да се корегира!

Благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#5365 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2014 - 10:15 PM

Какво точно разбирате под " има всичко " ? Разкажете моля как протича един ден от седмицата на кучето.Как реагирате при нежелано поведение? При вземането му ,как реагираха и се държаха с него приятели,роднини? Дайте възможно най- изчерпателна информация.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#5366 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2014 - 10:43 PM

Ами как, нормално, сутрин следобед и вечер разходки с различна продължителност, но не много кратки.
Събота или неделя или и двата дни в парка по за 2-3 часа.

Човека, към който прояви чак толкова сериозно поведение е човек, който говори малко на висок тон и може би го плаши.
Други като идват ги лае, но чак такава агресия не проявява...
Кучето би трябвало да се радва на хората не да ги хапе... поне тази порода.

Корекциите ни варират от поведението и ситуацията. Вчера специално се корегираше с "НЕ" и каране. Лошото е, че той е толкова превъзуден докато лае, че като го пипнеш и посяга, не хапе де, но посяга.
Реших, че е по добре да се справим с положението,а не да го избягваме, затова го оставихме вчера при човека който лаеше. Дори този човек му даде от любимите наградки, но пак нямаше ефект...
User's Signature

Качена снимка

#5367 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2014 - 11:11 PM

Аз мислех ,че ферман ще напишете...
Най лесно е да ви пратим при треньор ,който да види това,което не обяснявате :)
Среща ли се кучето с други кучета с неговите размери и как реагира? В началото като ви дойдеше някой на гости мачкаха ли малкото ,сладко кученце? Имало ли е неприятни преживявания,да се е уплашило от нещо? Защо да го е страх от висок тон? Като направи беля крещите ли му? Какво правите на разходките- занимавате ли се с кучето или го оставяте да прави каквото си иска и вие лафите с някого или сте забил/ а поглед в телефона.......и още много такива ,които могат да ни насочат защо кучето се държи по този начин.Първо да се открие Защо и после Как. :smile:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#5368 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2014 - 03:45 AM

:) Ето го фермана.

Кучето никога не е имало проблеми с други хора от каквото и да е естество, никой не го е закачал, бил, настъпвал или т.н
Същото поведение имаше и когато си отидохме в моя роден град, на място, на което отиваше за пръв път, а тогава беше на 3 месеца даже.
Лаеше по майка ми и баща ми доста, поне в началото.
На разходките... ние излизаме заради него така че сме си с него и само с него се занимаваме. Играем си, хвърляме топка, пръчки и т.н
В парка е ПЪЛНО с народ, хора кучета всякакви неща има :) Към по-малките кучета няма проблеми, на по-големите взе да им се "сърди" защото си играят доста грубо с него и той им се кара от време на време. Когато сме в парка не проявява никакви признаци на страх, НО не дава на чужди хора да му се радват, да го пипат по какъвто и да е начин. Хората му дават да ги подуши и толкова, не ги лае, но не иска да ходи при тях и не дава да го пипат. Като на вечерните ни разходки в определени моменти - лае по хората, но през деня - не.
Като беше малък... той не че сега е голям :) хората, които идваха не са го мачкали, почти не са го пипали даже.
Когато направи беля му се карахме на висок тон, в последните 3 седмици тона ни е малко по-нисък и сдържан, но никога не бил стресиращо страшен за кучето.
Идваха ни два пъти на гости други кучета в къщи ( докато не можеше да излиза ) положението беше трагично, нашия Лео имаше нужда от 30 минути да спре да лае, да се успокои и да почне да си играе с гостите....
Наясно съм, че вината е в нас някъде, но не мога да разбера къде точно. Може би някой път си изпускаме нервите и му се караме повече за по-дребни неща, но не виждам как това може да довете до съответното поведение...

EDIT: Каква е тарифата на добър треньор в София за консултация ?
User's Signature

Качена снимка

#5369 Потребителят е офлайн   Luki_Burgas Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2014 - 07:37 AM

Здравейте, привет и от нас! Този форум е толкова полезен, особено като за начинаещи като мен!
Педи 10 дни си взех, най яката прода куче :) Джак Ръсел, който беше на 50 дена, вече сме на 60дни! Имах толкова много въпроси, не знаех как и какво да правя в дадени ситуации, но благодарение на напредналите стопани от тук, си взех много поуки и съвети!
Моето куче е момченце и се казва Лъки! В момента сме на големи бесни игри, много хапе с острите си млечни зъби, бях се притеснил че така хапе от малко, викам си като стане много по голямо, ще е още по зле, но прочитайки тук, много внимателно всички мнения и препоръки, установих, че притесненията ми са напразни! Желая на всички, страхотни, весели и приятни мигове с техните любимци!
Скоро отново ще вляза тук, за да споделяме заедно радостите ни! :)My link

#5370 Потребителят е офлайн   densan Икона

Публикувано: 11 May 2014 - 09:20 PM

Здравейте,приятели на тази прекасна порода кучета.От известно време чета за Джак Ръсела и
съм решил да допринеса за изграждането на една връзка с този извор на енергия.Поразпитах
за хора, които гледат ДРТ,но бих искал да си взема чистокръвен приятел.Ако има добри хора,
които са се сдобили с тези приятелчета от чужбина и биха споделили от къде и как са си ги
взели,ще съм ви много благодарен.Може би на личен ще е по-добре.
Благодаря ви за този прекрасен форум.Има доста полезна информация и опит.Пожелавам
на всички хора и техните приятелчета да са живи,здрави и все така изпълнени с енергия.
:re_037:

#5371 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2014 - 06:13 AM

Luki-Burgas, честито Ви сладурче! Невероятно красиво кутре с огромни очички ... Ей с тях ще Ви врътка на малкото си пръстче Качена снимка .

densan, чудесно е, че сте се насочил/а към чистокръвен представител на тази порода! Дай Боже скоро да се сдобиете с истински представител на породата, а защо не и да поставите началото на клубното развъждане в породата в България /че, не че нещо, но от тези междусъседски скачки ДРТ вече не прилича на себе си Качена снимка /.
Ето тук: http://www.eurobreed...ll_terrier.html може да поразгледате и да се свържете с някои развъдчици на породата в Европа.
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#5372 Потребителят е офлайн   densan Икона

Публикувано: 12 May 2014 - 06:45 AM

Сайтът е прекрасен с огромен избор,аз го преглеждам за незнам си кой път :ab_041: ,но би било добре ако някой,който вече се е сдобил с ДРТ да сподели,защото от чужбина съм запознат само от интернет и е друго някой човек да разкаже :x_194:

#5373 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2014 - 10:17 AM

Ами, то тук във форума имаше май една-единствена потребителка с родословен Джак, мисля от Гърция го беше купила, но тя май отдавна не влиза, защото не е писала ... Тук 99% са породоподобни... Във Фейсбук има група "Приятели на Джак Ръсел Териер", може там да попитате, но имайте предвид, че там хората са много чувствителни, като им се каже, че кучетата им не са чистопородни /странно защо се обиждат/, а чистопородно срещу породоподобно направо може да предизвика война... Също Furia_S преди няколко месеца беше задала същия въпрос - търсеше ДРТ от развъдник за свои близки, та, бихте могли да влезете в контакт с нея и, ако имат резултат, да Ви насочи към развъдник ...
User's Signature

Качена снимка

#5374 Потребителят е офлайн   densan Икона

Публикувано: 12 May 2014 - 10:41 AM

Благодаря за информацията,попринцип всички носят душа,но съм решил ако е от тази порода да е породисто.Иначе по този повод дядо ми беше намерил едно малко кученце (дива е породата му,козината е като четина,може би е смеска между чакал и някой бездомни незнам точно какво е,но е с уникален характер,любвообвилнo и винаги е готова за игра).Вярвам,че ще намеря някоя душичка,но както с всичко хубаво изисква време и търпение.Предпологах,че и в нашата родина вече се е създало някое семейство,но явно ще мине още :smile:

#5375 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2014 - 10:03 AM

Ето няколко снимки и на нашия Лео.
Непослушен, див и луд ( типично ) :)
Искам само да споделя, че почти всички зъби смени и не изяде нищо в къщи ( само едни обувки ) , но пък за сметка на това ме захапа сериозно за носа докато си играехме и ми изтече кръвта :)
Все пак съм много доволен от нашия сладур, тъй като в последния месец ни се стовариха доста неща на главите и не можем да правим дългите разходки с него и въпреки това няма щети и изглежда щастлив :)
Поздрави.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5376 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2014 - 07:48 PM

Страхотен и порстнал Лео! ... Виждам, че забавата е започнала със страшна сила ... Както и трайното му "насаждане" под завивката ...Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5377 Потребителят е офлайн   loreta91 Икона

Публикувано: 18 May 2014 - 04:20 PM

Здравейте, имам джак ръсел териер на 1година. От 2 седмици повръща през 2-3 дни. Водя го на ветеринар, който му поставя по 3 инжекции, но продължава да повръща. Не е весел, не му се играе и аз съм много притеснена.Правиха му цветна снимка, на която се вижда нещо ,но не могат да кажат какво е.До скоро го хранех с всякаква храна-гранули, както и меса.Имал ли е някой такъв проблем?

#5378 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2014 - 04:58 PM

С какви играчки играе? Възможно ли е да е откъснал част от играчка и да я е глътнал? Преди време и при нас се получи нещо такова, докато на едно повръщане изкара доста голямо парче от гумена играчка ... От тогава никоя от играчките му няма стърчаща част ...
User's Signature

Качена снимка

#5379 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2014 - 03:13 PM

Лео е пораснал, но имаме проблем с гостите в къщи, както и с хората, които искат да го пипнат на вън.
Когато сме в къщи и дойде някой първо лае в продължение на 4-5 минути, след това вече не лае, но ако някой иска да го погали се държи агресивно. По скоро от страх или превъзбуда, защото върти опашка, но посяга да хапе ( само посяга засега ) . Примерно снощи баща ми му дава ръка той си почва да я ближе и върти опашка и изведънж почва да лае и посяга... без никаква видна и явна причина.
На вън не лае така хората и не им посяга, но пък ако някой поиска да го пипне ... пак реагира както по-горе съм описал. Това поведение никак не ми харесва и се опитвам да открия "ключа към палатката" но за сега не успявам. Всеки съвет ще е много полезен. Благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#5380 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2014 - 04:03 PM

Аз, за съжаление, тук не мога да се включа с адекватен съвет ... Моят маймун никога не е правил така. При нас по-скоро проблемът е, че безумно се радва на всички и иска да оближе от главата до петите всичко що е двукрако ... А не на всеки му е приятно ...

User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема