Джак Ръсел териер
Публикувано: 06 September 2015 - 05:33 PM
Кученцето Ви е прекрасно, нека Ви е живо и здраво и да имате безброй прекрасни моменти заедно!
До колкото разбирам основният Ви въпрос е насочен към търсене на треньор, който да работи с Вас и кученцето. Може би е добре този въпрос да зададете в подсекцията за възпитание и обучение на този форум. До колкото имам спомен никой тук не е споделял да е работил с треньор.
Аз лично започнах работа с един, но, за съжаление, точно тогава се разболях от варицела, след което треньорът спря да си вдига телефона ... :( ...
Публикувано: 17 September 2015 - 05:40 PM
Публикувано: 08 October 2015 - 11:23 AM
Публикувано: 08 October 2015 - 12:23 PM
Това, че не скимти вечер и си спи в кошчето е не само добре, а направо прекрасно! Така ще й създадете едно прекрасно усещане за комфорт, че си има свое местенце и няма да свиква да спи при Вас, което в началото е много сладурско, но, когато пораснат - не толкова ...
До колкото разбирам от възрастта на палето, обаче, то още не е ваксинирано с всички ваксини, поради което, особено ако искате дълго време да й се радвате, не Ви препоръчвам да я извеждате навън, дори и за съвсем кратко. Тя на практика няма изграден имунитет и формирани антитела /боже, дано не се изказвам по много тъпанарски начин/ срещу различните болести, които биха могли да застрашат живота й. Изчакайте си поставянето на всички ваксини и започнете да я приучавате да си ходи навън - няма ненаучено куче, всички свикват, но по този начин няма да рискувате здравето и живота й!
Публикувано: 10 October 2015 - 09:22 AM
Някъде из форума имаше тема за оставяне на кучето само вкъщи - ако искате, намерете я и я прочетете, мисля, че ще Ви е доста полезна.
Публикувано: 10 October 2015 - 09:22 AM
Някъде из форума имаше тема за оставяне на кучето само вкъщи - ако искате, намерете я и я прочетете, мисля, че ще Ви е доста полезна.
Публикувано: 20 November 2015 - 11:45 AM
прочетох голяма част от форума и гледах снимките на кученцата.
Всичките са прекрасни! Досега съм гледала големи
и космати кучета: 13 години женско коли и 13 години мъжки голдън
ретривър, но преди около два месеца Бари ни напусна.
Много искам да си осиновя (с/у заплащане) космато кученце
джак ръсел териер. Проблемът ми е, че не видях по форумите и
във фейсбук космати (грубокосмести) джакчета.
Въпросът ми е, дали някой знае за "косматки" с бебета или с
планирани такива?
Предварително благодаря!
Публикувано: 25 February 2016 - 12:09 PM

Публикувано: 29 February 2016 - 12:26 PM
Иначе е голям сладур - да Ви е жив и здрав! Постепенно, с времето, като започне да излиза, ще видите, че не само заекът ще е по-голямото от него нещо, което ще разнася :) :) :) ... Супер любими са им пръчки, които са в пъти по-големи и тежки от тях. Моят специално, като набара такава, може и да не може да я вдигне - ще си я влачи, но няма да се откаже от игра с нея :) :) :) . По отношение на чехлите, моят съвет е, когато няма никой удома, да не оставяте в негов обсег нищо, което не искате да намерите после на парчета. За първите няколко месеца от нашето съвместно съжителство с кучо, се разделих с няколко чифта обувки, един гоблен, книги, тетрадки и други вещи :) ... Разбира се, като сте си удома, е добре да му показвате, че това е нежелано поведение, но не включвайте така широко разпространения възпитателен метод "вестник" - тук във форума има доста голяма секция за възпитание, ако имате време да я прегледате, ще Ви е доста от полза.
Животът с ДРТ си е голямо приключение - от сърце Ви желая мноооого, много положителни и усмихнати мигове заедно! Те със сигурност знаят как да Ви ги дарят :) .
Публикувано: 06 March 2016 - 05:57 PM

Публикувано: 07 March 2016 - 06:55 PM
До сега само четох и черпих информация и реших да се регистрирам понеже трупам мнения и опит откъде е най-добре да си взема един такъв сладур.
Някой има ли някаква информация за http://www.vipets.eu...%BD%D0%B8%D0%BA
тези хорица?
Мерси!
Публикувано: 12 March 2016 - 06:51 AM
weedminer, в 07 March 2016 - 06:55 PM, написа:
До сега само четох и черпих информация и реших да се регистрирам понеже трупам мнения и опит откъде е най-добре да си взема един такъв сладур.
Някой има ли някаква информация за http://www.vipets.eu...%BD%D0%B8%D0%BA
тези хорица?
Мерси!
На мен лично категорично ми прилича на ферма ... В България, до колкото ми е известно, няма развъдник за ДРТ или казано по друг начин - това не са чистокръвни кученца ...
Публикувано: 19 August 2016 - 09:04 AM
Кученца с официално родословие БРФК
https://www.facebook.../?ref=bookmarks