Понеже ти osama имаш претенций за кучето си, ми кажи от къде точно разбра че точно твоето е в СТАНДАРТА, и ако може да ми кажеш какъв стандарт четеш ти?Да не си съдия че да правиш така лесно тези изводи?Ето ти малко снимки на
ДЖАКОВЕ и пак си помисли!А относно това да помагаме... на кои?За какво?Не можете да ползвате интернет ли, да търсите ли...?Ето Ви
ЕВРОПЕЙСКИ РАЗВЪДНИЦИ и сами си решавайте.Но това че няма родословни кучета в БГ не значи че трябва да тичате при комшията!Хубавите неща не стават лесно.А и щом искаш да си споделяме и помагаме, айде сподели ни как ти би гарантирал че кучетата от твоята кучка няма да са болни, а ще са здрави?На какво ще приличат, щом бъдещите копувачи не могат да видят даже бащата?Какви са тея "риск винаги има"...???Ние дето се "хвалим" с "родословните" правим ИЗСЛЕДВАНИЯ и изучаваме с години генетиката на кучетата!Ти какво направи и научи???С какво си полезен на породата?Ти как гарантираш "чистопородност" без родословие?И проблема ми(щом така го приемаш, че ние имаме проблеми) е че когато не можете да си позволите цената на това да си купите куче от дадена ПОРОДА, си намерете някоя която да я има в БГ и да е на по-сносни цени.И не бъркай "чистопородни" с "породисти"!Чистопородни си го измислят такива като теб, дето ПЛОДЯТ кучета без никаква мисъл, за да има какво да си говорят.А породисти са кучета с порода, и доказани предци с поколения назад водени по племенни книги, изследвани за болести, и с обмислени връзки(баща+майка... и т.н.) от доста по-компетентни хора от теб!