Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4941 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2013 - 03:28 PM

sunshine baby много е хубав страхотен е ,това с котките надали може да се оправи и моя гони постоянно ,нп като тръгне го дърпам за малко и той спира да иска да ги хване ,но при втоя може да не се получи.
User's Signature

Качена снимка

#4942 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2013 - 03:54 PM

Поведението на кучето към котките може да се коригира, но, според мен, само от опитен треньор на кучета! По принцип ДРТ са ловни кучета, с ловни инстинкти. Те възприемат котките като нещо, което трябва да се лови, като дивеч и затова толкова настойчиво се опитват да ги докопат - инстинкт! Мисля, че преди време Капанец беше писал за неговата кучица, при която е успял да се справи с този тип поведение.
Колкото до другия въпрос - защо Ви е да го пускате на женска? Имайте предвид, че основната идеология на форума е за чистопородно развъждане и, ако Вашият красавец не е родословен и не смятате да се включвате в лицензирана развъдна дейност, по-добре не отнасяйте въпросът за пускане на женска тук.
Иначе малкият е голям сладур! Много радост и усмивки с него! :dog:

happyfool, desi79 Ви е отговорила, но да драсна и аз - ДРТ по принцип са много активни кучета с резервни батерии. За да изразходят енергията, с която разполагат, имат нужда от много движение и игри. Ако не са им достатъчно, тази енергия се преформира в разрушителна. Т.е, ако им е скучно, ще си намерят с какво да се занимават и забавляват, но обикновено това не се харесва на собствениците ... Освен това като характер не са никак лесни! На много места съм чела, че ДРТ не се препоръчва като първо куче. Те цял живот се пробват да заемат мястото на алфа в глутницата. На повечето не им се налага чак такова постоянство, защото успяват от самото начало да се наложат. Ако не са добре възпитани, на разходка искат да видят всичко, да подушат всичко, да драснат със скоростта на светлината след всяко нещо, което се движи ... С две думи - ДРТ си е предизвикателство! Определено не са подходящи за възрастно семейство, освен, разбира се, ако хората сами по себе си също не са доста активни. Когато моят тазманийски дявол беше по-малък, ми се наложи да го оставя при родителите си, като идеята беше да остане при тях около три месеца... Помолиха ме да си намеря вариант още след втората седмица ...
User's Signature

Качена снимка

#4943 Потребителят е офлайн   sunshine baby Икона

Публикувано: 18 February 2013 - 09:50 PM

Благодаря Ви за отговорите. Ще следя темата с кеф, ще пиша и качвам снимки. ^^ : ))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4944 Потребителят е офлайн   desivr Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 February 2013 - 12:25 AM

Все пак не е недостижимо разбирателството между ДРТ и котка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4945 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2013 - 08:42 PM

Ох, така благородно завиждам за това сладко съжителство ... Мнооого си мечтая за едно писенце вкъщи, но моя маймун питае страхотна нетърпимост към тях ...
User's Signature

Качена снимка

#4946 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2013 - 11:02 PM

Чуждото си е чуждо ,а нашето си е наше.Обикновено ако котето е бебе и с малко повече контрол от страна на стопанина съжителство е възможно.Винаги можеш да опиташ ,толкова мъничета ежедневно се изхвърлят.Ако не се получи ще му търсиш дом.Оферта две в едно :) спасяваш душичка,а може и да се сдобиеш с мечтано котешко присъствие у дома за постоянно.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4947 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2013 - 08:44 AM

Ако знаеш от кога съм го замислила това ... Обаче не мога да поема риска да не се разберат, понеже много бързо се привързвам и хич няма да мога да се разделя с писето ... А с кучан да не говорим ... Обаче другата седмица започвам срещи с треньор и се надявам той да даде едно рамо по преодоляване на този "проблем". Ако се получи и имам сигурност, че няма да се наранят, най-вероятно един писан ще кацне вкъщи... Всеки ден ги гледам в Без дом и си пожелавам най-малко три от тях ... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#4948 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 09:31 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 21 February 2013 - 06:44 AM, написа:

... Обаче другата седмица започвам срещи с треньор ... :dh_188:

katetol, твоят сладур значи е на четири и половина години - много ме обнадежди, че не е късно за треньор! Аз винаги съм си мислила, че след година и половина е вече късно за тренировки, особено за нашите своенравни калпазани! Не се организирахме навреме и така си и остана. Не че сме се отказали от възпитание и контрол, то всеки ден си трябва да го вкарваш в релси, но не мога да си представя, че ще се промени тотално с няколко тренировки. На нас ни е проблем играта с другите кучета - е няма такава превъзбуда и такива "запушени" уши :eg_033:
Най-искрено се надявам да имате успех и после да споделиш, за да предприема и аз нещо - това с треньорите просто го бях отписала :dry:
User's Signature

Качена снимка

#4949 Потребителят е офлайн   happyfool Икона

Публикувано: 25 February 2013 - 10:42 AM

Благодаря ти katetol!
По принцип няма да им е първо куче, почети винаги сме имали куче вкъщи, така че това няма да е проблем. Но действително като чета по форумите каква хала е :)смятам, че ще им бъде трудно с ДРТ.

#4950 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 11:29 AM

Показване на мнениетоvani6366, в 25 February 2013 - 07:31 AM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 21 February 2013 - 06:44 AM, написа:

... Обаче другата седмица започвам срещи с треньор ... :dh_188:

katetol, твоят сладур значи е на четири и половина години - много ме обнадежди, че не е късно за треньор! Аз винаги съм си мислила, че след година и половина е вече късно за тренировки, особено за нашите своенравни калпазани! Не се организирахме навреме и така си и остана. Не че сме се отказали от възпитание и контрол, то всеки ден си трябва да го вкарваш в релси, но не мога да си представя, че ще се промени тотално с няколко тренировки. На нас ни е проблем играта с другите кучета - е няма такава превъзбуда и такива "запушени" уши :eg_033:
Най-искрено се надявам да имате успех и после да споделиш, за да предприема и аз нещо - това с треньорите просто го бях отписала :dry:

Аз се придържам към максимата, че и старо куче се учи на нови номера... По принцип знам, че съм доста закъсняла, но динамиката на живота ми беше такава, че нямаше как да се захвана с треньор по-рано ... То, не, че и аз съм се отказвала да се пробвам да го възпитам, но нещо все ми куца ... А и след нападението от лятото стана свръх асоциален към себеподобните си - нещо, което мен много ме притеснява!
Ще давам отчет за прогреса - предполагам, че ще е по-бавен, отколкото ако беше бебе, защото лошите навици се изкореняват по-трудно, но... в името на неговото щастие си заслужава да опитам!
User's Signature

Качена снимка

#4951 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 01:20 PM

vani6366, докладвам за резултатите след снощната първа тренировка, която продължи около 2 часа. Моя дивак, дето ме опъваше и мяташе като вестник из драки, вчера час и половина вървя редом до крака ми ... Това, естествено, съвсем съсипа самочувствието ми, защото аз се опитвам да го постигна това вече четири години ... :mg_062: Другото, което постигнахме е да стои на място ... и то без да мрънка ... и без да се мята към мен, само защото съм се отдалечила или съм влязла в магазина ... :wb_052: А на всичкото отгоре и изглежда, като да му харесва на хайвана ... В смисъл такъв, че не протестира ... Мамин златен!
Днес сутринта го пробвах дали не е бил толкова послушен само за да ме злепостави :r_181: ,( "ти си обяснявай, че ушите ми са в отпуск, пък аз сега ще те поставя в неудобно положение, като покажа колко слушам") пред треньора, но ... о, чудо! - вървеше си съвсем нормално пак до крака ми и, като се прибрахме, го оставих да стои пред вратата, докато аз вляза, събуя си обувките, съблека и приба якето ... :ud_009:
Естествено, за да затвърди тези неща, трябва аз самата да работя с него ... но поне вече горе- долу знам какво, как ... пък и момчето каза, че винаги, когато имам въпрос, мога да го безпокоя. Днес ще ни бъде вторият час! :td_188:
Направо започнах да се обнадеждавам, че ще имам възпитано куче и аз ... :dog: А това значи и щастливо куче ...
User's Signature

Качена снимка

#4952 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 February 2013 - 12:49 AM

Копирам съобщение от фейсбук,става въпрос за Бургас..
Приятели, помагайте !!!! Намерихме този сладур днес(27.02), около 16,30ч до Летния театър !!! Младо мъжко куче , около година,порода почти Джак Ръсел Териер, има чип. Моля, споделете с вашите приятели, дано намерим стопаните му !
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4953 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2013 - 08:30 AM

Божеее, Katetol, не мога да повярвам! :ud_009: Браво, браво на теб и на Джими!
Ако знаеш каква надежда ми вдъхна, просто... Ти си от София, предполагам, че и треньора е от там, нали? Явно си разбира от работата! Браво!
Оооо, почвам да търся и аз свестен треньор в Пловдив, който ще иска да се занимава с нас, че малко като чуят породата и...
Ще чакам още новини и ще стискам палци да постигнете още успехи! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#4954 Потребителят е офлайн   COIFFURE Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2013 - 11:38 AM

Качена снимка
Здравейте, това са Айра и Фери :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4955 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2013 - 06:41 AM

Здравейте! Прекрасни са Айра е Фери. От бебета ли са заедно?
User's Signature

Качена снимка

#4956 Потребителят е офлайн   Kircho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 01:14 PM

Здравейте ! Имам Джак ръселче на 50 дена :smile: Взех го преди 2 дена . Днеска ще му бием първата ваксина. Може ли да ви попитам на колко дни , да почна да го уча на команди ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4957 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2013 - 04:58 PM

Показване на мнениетоKircho, в 01 April 2013 - 12:14 PM, написа:

Здравейте ! Имам Джак ръселче на 50 дена :smile: Взех го преди 2 дена . Днеска ще му бием първата ваксина. Може ли да ви попитам на колко дни , да почна да го уча на команди ?

Започвайте :ab_041:

#4958 Потребителят е офлайн   Kircho Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 April 2013 - 05:17 PM

Пробвам се уж , но той иска само да играем. Не мога да му насоча вниманието към тренировките :dh_188:

#4959 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2013 - 11:11 AM

Мдаааааммм ... Джак Ръсел териерите са така - все гледат да си постигнат тяхното! Имайте предвид, че те са наистина големи тарикати ... Хубаво е от рано /както си е във Вашия случай/ да започнете с обучението по първоначално послушание и, естествено, да покажете кой е алфата във Вашата глутница. А това трябва да сте Вие, че иначе после е голям зор ... ДРТ са диванета и цял живот се пробват да Ви се качат на глават :dog: . Естествено, имайки предвид, че сте взели Вашия любимец преди само два дена, няма да е лошо да му дадете още ден-два да свикне с Вас и с тоталната промяна в живота му.
Обучението на кутрето трябва да протича като игра, на него трябва да му е приятно, да го стимулирате с наградки и похвали за всяко добро и одобрявано от Вас поведение. Боят, ударите, пошляпването с вестник и т.н. методи не е препоръчително да се използват - те само Ви отдалечават от кучо и той губи доверие във Вас ...
Ето тук http://forum.dog.bg/...be%d1%80%d1%82/ може да прочетете доста интересни и полезни неща.
По време на съвместното Ви съжителство, ще установите, че това са едни много темпераментни, понякога инатливи и своенравни, но адски любвеобвилни кутрета! Пожелавам Ви мнооого щастливи моменти заедно /не се съмнявам, че ще ги имате/!

Успех!
User's Signature

Качена снимка

#4960 Потребителят е офлайн   n3cro Икона

Публикувано: 02 April 2013 - 10:13 PM

Здравейте . От около седмица съм собственик на мъничък териер на 2 месеца е кръстих го Джули (момиченце е :) . Голям зор беше с ученето му да бъде самичко и да не скимти вечер , първите дни спеше при нас в леглото защото иначе не се трае от скимтене , сега вече започна да свиква да спи самичко в другата стая и малко понамали скимтенето . Сега обаче налице друг проблем .... Как да го свикнем да пичка и да ака на едно място а не кадето си поиска , защото като го нахраня и стоя примерно 10 минутки при него в коридора или в банята с цел да се изпишка и изака там ама то не та не , и в момента в който отидем в другата стая веднага си свършило работата :) Сякаш напук го прави или му е хубаво на килима . И още нещо - имам чуството че ушичките му зимат да се поизправят лека полека , какво да направя за да си останат клепнали ?
А ето и няколко снимки да видите палавата ми красавица Джули :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 246
  • 247
  • 248