Джак Ръсел териер
Публикувано: 20 January 2014 - 05:00 PM
Третата ваксина е някъде около 90-95 дни. Все пак зависи кога точно сте слагали предните. Ветеринарят, при когото ходите би трябвало да ви отбележи или каже дата за следваща ваксина. В паспорта пише последната ваксинация до кога е годна на страница 18. Хубаво е да отидете няколко дни преди тази дата. Първите три ваксини се слагат по план за три месеца на всеки месец.

Публикувано: 20 January 2014 - 05:01 PM
iNfRaSoNiC, в 18 January 2014 - 01:24 PM, написа:
Днес ходихме за 2-ра ваксина, много го е страх милия, но мина.
Сега ми казаха да гледам за алергична реакция, но дано няма проблеми.
Като си дойдохме и играе и за сега всичко е ок.
Ще видим дали ще му е отпаднало и няма да му се играе по-после.
п.п Взех му и едни добавки ( витамини ) , за всеки случай, вие ще кажете дали са подходящи.
Да не му се вирнат ушите от калция :)
Сега ми казаха да гледам за алергична реакция, но дано няма проблеми.
Като си дойдохме и играе и за сега всичко е ок.
Ще видим дали ще му е отпаднало и няма да му се играе по-после.
п.п Взех му и едни добавки ( витамини ) , за всеки случай, вие ще кажете дали са подходящи.
Да не му се вирнат ушите от калция :)
Доколкото гледам тези витамини са за кучета от големи породи и не мисля, че са подходящи за джак...

Публикувано: 20 January 2014 - 05:37 PM
Ветеринара каза да му се дава по четвърт хапче, за по големи породи по половинка или цяло.
В Аканата има доста калции и не мисля да му ги давам за момента. Може би като направи 5-6 месеца. Те са годни до края на 2014-та.
Инак, за хигиенните навици... тъкмо виждам и реша, че имам прогрес и... изненада, пикае където реши.
Винаги му даваме награда, когато върши нещата където трябва, караме му се когато не го прави.
Разбира като му се карам, веднага си отива в леглото и навежда глава. Ей така на майтап пробвах и началото на команда "ела тук" след 3-тото лакомство вече само като ми види ръката и идва, та се чувствам обнадежден, но след няколко дни ще почна по-сериозно с първото упражнение от командите.
В Аканата има доста калции и не мисля да му ги давам за момента. Може би като направи 5-6 месеца. Те са годни до края на 2014-та.
Инак, за хигиенните навици... тъкмо виждам и реша, че имам прогрес и... изненада, пикае където реши.
Винаги му даваме награда, когато върши нещата където трябва, караме му се когато не го прави.
Разбира като му се карам, веднага си отива в леглото и навежда глава. Ей така на майтап пробвах и началото на команда "ела тук" след 3-тото лакомство вече само като ми види ръката и идва, та се чувствам обнадежден, но след няколко дни ще почна по-сериозно с първото упражнение от командите.
Публикувано: 24 January 2014 - 08:34 PM
Здравеите да попитам по опитните :) сега храня с Hils жакчето е на 3 месеца но като поразрових маи hilsa e kato роял канин:)))
та да ми препоръча те марки храни без зърнени продукти и глутен като царевица и др.И отзиви за храните на фармина N&D te sa bez carevica
но искам да видя и други фирми с такива храни
Благодаря предварително скоро и снимки ще пусна на палавницата
та да ми препоръча те марки храни без зърнени продукти и глутен като царевица и др.И отзиви за храните на фармина N&D te sa bez carevica
но искам да видя и други фирми с такива храни
Благодаря предварително скоро и снимки ще пусна на палавницата
Публикувано: 24 January 2014 - 08:54 PM
защо не опиташ с Acana Puppy Small Breed много добър избор е според мен

Публикувано: 25 January 2014 - 12:42 PM
От две седмици чета по всякакви форуми, американски, английски, испански и тук. Еквивалент на orijen и acana няма. Чета по съдържанието. Ако разбирате английски има група orijen, acana, campion foods във Facebook. Там има страхотни клипчета с каква храна като цяло трябва да се храни кучето и кои съставки да избягвате.
https://www.facebook...etfoodsBulgaria
Винаги гледайте първите 5 съставки. Друго правило е: канадската храна е по-добра от американската, американската от европейската и европейската от българската (заради стандартите за храните).
https://www.facebook...etfoodsBulgaria
Винаги гледайте първите 5 съставки. Друго правило е: канадската храна е по-добра от американската, американската от европейската и европейската от българската (заради стандартите за храните).

Публикувано: 26 January 2014 - 02:23 PM
Изведете го без притеснения. Просто не го дръжте дълго време навън.
Ако кученцето се движи навън, няма да му е студено и даже няма да му е необходима дрешка. Все пак не забравяйте, че ДРТ са кучета, селектирани за лов, а не са декоративни :) :) :) . Предполагам, че дребосъкът ще се радва на снега - много са забавни като решат, че някой им е сервирал огромно бяло нещо за ядене - включват на скорост "булдозер" и със страшна сила разорават "нещото" :) :) :)
Ако кученцето се движи навън, няма да му е студено и даже няма да му е необходима дрешка. Все пак не забравяйте, че ДРТ са кучета, селектирани за лов, а не са декоративни :) :) :) . Предполагам, че дребосъкът ще се радва на снега - много са забавни като решат, че някой им е сервирал огромно бяло нещо за ядене - включват на скорост "булдозер" и със страшна сила разорават "нещото" :) :) :)
Публикувано: 29 January 2014 - 08:28 PM
Здравейте,
искам да попитам нормално ли е моя Джак на 2 месеца и 9 дена да посяга ( понякога ) да ме хапе, когато му се карам по-сериозно?
За някой неща му се караме повече, не го бием, не сме го били, няма и да го бием.
Като му се скарам сериозно и просто го държа и понякога леко посяга да ме хапе и ми се зъби, това дали е от страх и трябва ли да се притеснявам?
Инак му бъркаме из храната, вадим му всичко от устата и т.н и няма проблем.
Мерси.
искам да попитам нормално ли е моя Джак на 2 месеца и 9 дена да посяга ( понякога ) да ме хапе, когато му се карам по-сериозно?
За някой неща му се караме повече, не го бием, не сме го били, няма и да го бием.
Като му се скарам сериозно и просто го държа и понякога леко посяга да ме хапе и ми се зъби, това дали е от страх и трябва ли да се притеснявам?
Инак му бъркаме из храната, вадим му всичко от устата и т.н и няма проблем.
Мерси.