Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5381 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2014 - 04:22 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 19 May 2014 - 04:03 PM, написа:

Аз, за съжаление, тук не мога да се включа с адекватен съвет ... Моят маймун никога не е правил така. При нас по-скоро проблемът е, че безумно се радва на всички и иска да оближе от главата до петите всичко що е двукрако ... А не на всеки му е приятно ...

Аз бих бил доста доволен ако беше това, но уви - не е. Ще продължавам да опитвам някакви начини поне да разбера защо го прави, чужди хора не са му нанасяли каквато и да е травма нито пък ние, ако няма прогрес се надявам времето и годините му да оправят проблема, защото не съм вярвал, когато си взимах ДЖАК, че ще е от "онези" които ги затварят в другата стая като има гости в къщи...
Инак пък не прави почти никакви други проблеми, зъби смени и нищо не е изял, слуша като цяло, само дето е мноооогоооо лаком! Като свиня е :)
User's Signature

Качена снимка

#5382 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2014 - 07:37 PM

Ха-ха-ха, моят пък е злояд към собствената си храна, обаче види ли ме мен, че ям нещо - все едно е стоял гладен вързан на въже ... Пуска най-циганския поглед, стои пред мен, скрибуца ... Артист! ...
Проверете в секцият Възпитание и обучение на кучето - там може да има тема за подобен на вашя проблем или пък да си отворите ваша такава ... Дано се намери някой, който да даде идея от какво може да се получи такова нежелано поведение и как да се коригира ....
User's Signature

Качена снимка

#5383 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 01:27 PM

Здравейте .. най-вероятно някъде из темата има писано по моя въпрос нооо 270стр. ще има да ги чета до утре :ab_041: затова пиша направо коментар .. таа преди няколко дни си взехме един Ръсел, който обаче е много малък едва на 37 дена и с мъжа ми сме се запритеснили че много малък са ни го дали, макар че беше отбит от майката. Въпроса ми е някой от вас сблъсквал ли се е с толкова малък Ръсел и какви грижи е полагал? Ние от сега се опитваме да го научим на хигиенни навици, но все още си се изпуска без да разбере - докато играе, докато спи и т.н (това си е нормално).... купихме и спрей за отблъскване и той на пук почна да маркира на ново, но въпреки че е толкова мъничък е страшно енергичен и игрив и НАЙ-МНОГО ОТ ВСИЧКО ОБИЧА ДА ХАПЕ РЪЦЕ :ab_041:
Ще сме много благодарни, ако някой има съвет към нас относно хигиенните навици и хапането :re_037:
User's Signature

Рокфелер - роден на 12.04.2014г.
Порода - Джак Ръсел Териер

#5384 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 May 2014 - 01:43 PM

Търпение и упоритост!
Кучето Ви е съвсем бебе.Най-добрата възраст за взимане е 8 седмици според мен,но при Вас вече е свършен факт.
След 2-3-4м ще има ефект :md_064:

http://forum.dog.bg/...5/page__st__300 :mg_062: :wb_052:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5385 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 02:15 PM

Благодаря за бързия отговор .. и ние сме на същото мнение, не знам защо ги продаваха толкова малки. Поне не ни е скучно и е голяма веселба. А растежа му е направо със скоростта на светлината .. всеки ден почва да прави по нещо ново и е много интересен :)))
User's Signature

#5386 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2014 - 02:36 PM

Продали са Ви го,защото сте искали да го купите :) За пари хората са готови на всичко.
На тази възраст трябва да е с мама и братчетата и сестричките си.
Заложете на хубаво ядене сега и без нерви викове и ''вестници'' :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#5387 Потребителят е офлайн   Siqnaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 02:49 PM

Здравейте, Обмислям да си взема кученце и май се спрях на ръселче. Всичко е ок обаче разбрах, че козината им пада целогодишно и било кошмар :dh_188: Много харесвам породата, много са сладки и наистина искам да си взема, но ако наистина им пада тоооолкова много козината май няма да стане. Моля ви обяснете ми как са нещата точно, защото много четох, а навсякъде пише различни неща и не знам на какво да вярвам. Благодаря ви предварително!! :uc_029:

#5388 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 02:56 PM

Ами те хората си бяха пуснали обява и ние съвсем случайно попаднахме на нея .. не сме напирали да го вземаме в този момент, но пък и трябваше да се реагира бързо, защото ги изкупиха за два дена :ab_041:
User's Signature

#5389 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 03:47 PM

Хората бързат да се отърват от кученцата си, за да нямат разходи по тях. Като Ви го дадат на 37 дена, няма да има нужда да влагат средства за храна, ваксина /втора, надявам се поне първата да са му сложили/ и т.н. Кученцата е препоръчително, ама много силно препоръчително да се извеждат от кучилото след осмата седмица - това им дава време да добият представа за основните неща около света и, колкото и смешно да звучи, да изградят стабилна психика. В България това изобщо не се отчита и не само Ръселите дават на такава крехка възраст, а повечето кученца, продукт на междусъседски скачи, ферми, борси и т.н. Гледайте бебока с много любов и търпение, бъдете толерантни към беличките му, защото то, милото, все още е едно съвсем крехко мъниче ... Качена снимка
Колкото до козината - да, пада целогодишно ... по много! С качествена храна може да се намали количеството на падналите косми, но космопадът като цяло няма да изчезне. Пролетта и есента се засилва /като при всички кучета, между другото/. Проблемът се решава с често пускане на прахосмукачка и много чистене. Въпреки всичко по дрехите си винаги ще имате "напомки" от Вашя любимец. Аз лично си ги гледам с любов, докато се почиствам Качена снимка . Ако искате куче, чиято козина не се скубе, се насочете към пудел или йоркширски териер - при тях реално и практически няма никакъв космопад.
User's Signature

Качена снимка

#5390 Потребителят е офлайн   Siqnaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 04:37 PM

Благодаря ви за отговора. С каква точно храна може да се намали космопадът? Наистина много искам ръселче, обаче се страхувам да не развия алергия към космите (имам доста чувствителни сетива :eg_033: ) И освен с храна няма ли някакви други методи, които помагат? :ud_009:

#5391 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 05:47 PM

Храната трябва да бъде висок клас - те са доста и различни марки. Педигрий например не е от тях, но пък Акана, Орижен, Еукануба, ПроПлан са. Роял Канин също се води висок клас, но моето куче не я хареса, а и аз съм чувала недобри отзиви за нея. Има и много други, разбира се. Аз храня с Йосера Минис Бест. Те по принцип са малко по-скъпи на пръв поглед, но всъщност не са, защото от нисък клас храна трябва да давате почти двойно количество от това на високия клас. Освен това има и витамини, които са за козина и против космопад. Аз бях купувала едни - от първата опаковка имаше забележителен резултат, но след това пак си се скубеше. То това просто няма как да се избегне. Продават се също едни тримери, които свалят част от косъма и, ако го използвате навън - да разрешете с него кучето, у дома си ще имате значително по-малко косми. Все пак няма метод, който напълно да отстрани скубнето на ДРТ. То си им е характерна черта. Все пак е по-добре първо да се уверите, че нямате алергия към кучета и кучешки косми, защото не би било честно нито спрямо Вас, нито спрямо кутрето да го вземете и да се окаже, че по здравословни причини трябва да му търсите друг дом. Повярвайте, емоционалната спойка и обвързаност е двустранна и се случва още в първите дни, да не кажа часове ... Желая Ви от сърце успех с откриването на сродна кутрешка душа :)
User's Signature

Качена снимка

#5392 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 10:13 PM

Не му е бита първата ваксина само беше обезпаразитен, за щастие имаме добър ветеринар който се грижеше за котката ни и сме се разбрали за всичко с него и ни дава винаги полезни съвети. Ще бием ваксина на 42 ден след 5 дена. Относно възпитанието, бавно но упорито се учим, когато се разиграе прекалено бурно го оставяме да беснее без прекалено много "НЕ-та" защото в тези моменти въобще не ни обръща внимание, като почнем да излизаме навън предполагам че ще изразхождаме по- добре тази енергия. До сега "копаеше на дивана :dog: и изведнъж заспа :wub:
User's Signature

#5393 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2014 - 11:04 PM

Цитат

До сега "копаеше на дивана :dog: и изведнъж заспа

Обикновено правят така точно преди да заспят :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#5394 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2014 - 06:02 AM

Показване на мнениетоRockefeller (Rocko), в 20 May 2014 - 10:13 PM, написа:

Не му е бита първата ваксина само беше обезпаразитен,

Тц, тц, тц, това направо ме вбесява Качена снимка! Типичен пример за търговци, дето хич им не дреме за кученцата ... Дано и другите да имат късмет с грижовни стопани като Вашето ... Колкото до "копаенето" - моят младеж още го прави понякога. Обикновено, когато сме на гости при нашите, за да може качествено да докара майка ми до истерия Качена снимка ...
Колкото до хигиенните навици, че май няколко поста по-нагоре ги коментирахте - бебетата кученца обикновено пишуркат почти веднага след като се събудят. Та, ако му вземете една пелена, изберете си място - балкон, тераса, и започнете да го водите там веднага след като се събуди - всеки път, постепенно ще се научи, че разните му там отходни работи се вършат на това място... По принцип се препоръчва кутрето да се води до там, а не да се носи, ама то като е толкова бебешоресто, е много вероятно по пътя към пелената да освободи мехурчето Качена снимка ...
User's Signature

Качена снимка

#5395 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 May 2014 - 08:07 AM

хаха да, така прави по пътя го изпуска видно неволно за това го носим, но вече от 2 вечери спи самичък на леглото си в коридора и чак в 7 : 30 с невероятна точност ме буди, определено нощем ходи до тоалетна но се е научил вече колкото и да е невероятно за 3 дена да си ходи в банята на едно и също място, сутрин като се нахрани седя при него и малко го галя и си играем около 15 минути след което отново сам ходи да пишка пак в банята вчера се изпусна само един път в хола за разлика от първия и втория ден вкъщи когато просто не можехме да се спре :ab_041: , сега го разбираме като изведнъж зареже играта и даже не се опитва да ни хапе го вземам, пие вода и пишка, сигурен съм че не е нужно да обяснявам всичко това защото сте минали през него, но просто когато получа потвърждение че тези неща са нормални и ми е по спокойно защото никъде никой не е писал за чак толкова малко кученце вкъщи без майка, а още повече ни е първото куче. Радвам се че има толкова хора които обичат ръселите :wub:
User's Signature

#5396 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 10:50 PM

МНОГО ХАПЕ !!!! и боли вече :dh_188:
User's Signature

#5397 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2014 - 12:08 PM

Не му позволявайте да Ви хапе ... Ако сега си мислите, че боли, представете си, когато порастне ... Той е бебоче и като всички бебета-кучета опознава света с устата си /той си няма ръчички да вземе нещо, да го вдигне, да го разгледа/ и също като всички бебета-кучета си хапе :) :) :) ... Но, пак казвам - не му позволявайте. Купете му играчки, за предпочитане от по-мек каучук, докато е бебе. Когато Ви хапе, може да извикате силно "Ох", "Не" или нещо от сорта, след което му дайте играчката и го погалете по главичката, похвалете го. Така общо взето му казвате: "Бли ме, като ме хапеш, не ми е приятно, но виж - играчката можеш да си я джвакаш колкото искаш"!. И бъдете постоянни в това - не се отказвайте от първия или втория път... Все пак той има нужда от време да разбере какво се иска от него... Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5398 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 May 2014 - 02:15 PM

Днес му бихме първата ваксина .. :af_089:
Тъй като е обезпаразитяван вътрешно преди да го вземем, днес преди ваксинасата му дадоха пак паста и му биха ваксината след това и познайте какво да видим глисти.............. разбрахме че след 14 дена трябва пак да се обезпаразити но тези глисти дали няма да повлияят зле на ваксината?......На някой от вас случвало ли му се е подобно нещо?
User's Signature

#5399 Потребителят е офлайн   Зори Икона

Публикувано: 05 June 2014 - 09:34 AM

Здравейте :)
Приемате ли новобранци?
Все още не мога да покажа снимки на нашата сладка Мия, но мога да разкажа нейната тъжна история, която вярвам, че съвсем скоро ще завърши с happy end.
Тя е едно сладко, малко бебче, което за кратко време смени няколко човека. Собственика на майка й бърза да се отърве от бебетата и ги раздава безплатно на приятели (по тази причина имам съмнение, че таткото може и да не е ДРТ, макар той да твърди обратното) и така се озовава в първия си човек. Той я гледа няколко дни, но получава здравословен проблем и се налага да я подари, защото няма кой да я гледа докато е в болница. Така Мия е взета от брата на приятеля ми. Отново за кратко, защото му се налага да замине в друг град на нова работа и не може да я вземе ... Води мъничето в селото на родителите им, които нямат почти никакво свободно време и я оставят в двора докато намерят някой, който да я вземе за постоянно.
Тук започва и нашата история. Ходихме им на гости, видяхме я и се влюбих в нея. В началото беше страхлива, свита в един ъгъл. Ако човек я вземеше в ръце се сковаваше от страх ... След около 2-3 часа вече беше друго куче - бягаше, криеше се в тревата, ловеше пеперуди и мравки :) От тогава минаха 10 дни и по думите на хората малката продължава да дивее. Към днешна дата още стои при родителите на моето момче, но с нетърпение броя дните до момента, в който че си я вземем за постоянно при нас. Остава още около седмица и отиваме да си я приберем, след което задължително ще я покажа.
Предстои ни да я заведем на лекар за преглед, обезпаразитяване и ваксинация. Ако имате някакви препоръки или съвети относно тези манипулации ще се радвам да ги споделите :)

#5400 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2014 - 09:51 AM

Здравейте, Зори и добре дошла!
Жалко е, че Вашето бебе е трябвало да започне по този труден начин живота си ... Надявам се на първо време нейната история да Ви убеди в ползата от крастрацията, още повече, че Вашата кукла е също женска ...
Колкото до обезпаразитяването и ваксинацията - най-важното е да намерите ветеринар, на който да имате доверие и да следвате схемата за ваксинация и обезпаразитяване, която той ще Ви предложи ... Тъй като е гледана навън преди да й бъдат приложени тези манипулации, аз лично бих Ви препоръчала да й направите тестове за различните болести + дирофилариоза ... Особено за дирото чувам, че много лекари препоръчват на собствениците да не го правят, защото тук нямало дирофилариоза но доста теми в раздела Без дом опровергават тази дезинформация ...
И, естествено, другото, от което ще има нужда Вашето кутре е много обич и търпение ... във всичко ...
От сърце Ви пожелавам неизчерпаем брой прекрасни моменти заедно ... С ДРТ никога няма да скучаете Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема