Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5401 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 07 June 2014 - 03:10 PM

:dog:
User's Signature

Качена снимка

#5402 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2014 - 11:44 PM

Много поздрави и от нашия Лео, все така непослушен, но доооостаа сладък :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5403 Потребителят е офлайн   hris_tina Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2014 - 11:56 AM

здравейте и от мен , още един горд собственик на джак ръсел
само не знам как да кача снимка на малката Кая за да я видите

#5404 Потребителят е офлайн   hris_tina Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2014 - 11:57 AM

здравейте и от мен , още един горд собственик на джак ръсел
само не знам как да кача снимка на малката Кая за да я видите

#5405 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 June 2014 - 10:29 AM

Поздрави от Рокоо! Остават ни още 5 дена до първото извеждане и нямаме търпение, че много бели почнахме да правим........

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Рокфелер - роден на 12.04.2014г.
Порода - Джак Ръсел Териер

#5406 Потребителят е офлайн   Зори Икона

Публикувано: 23 August 2014 - 09:21 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 05 June 2014 - 09:51 AM, написа:

Здравейте, Зори и добре дошла!
Жалко е, че Вашето бебе е трябвало да започне по този труден начин живота си ... Надявам се на първо време нейната история да Ви убеди в ползата от крастрацията, още повече, че Вашата кукла е също женска ...
Колкото до обезпаразитяването и ваксинацията - най-важното е да намерите ветеринар, на който да имате доверие и да следвате схемата за ваксинация и обезпаразитяване, която той ще Ви предложи ... Тъй като е гледана навън преди да й бъдат приложени тези манипулации, аз лично бих Ви препоръчала да й направите тестове за различните болести + дирофилариоза ... Особено за дирото чувам, че много лекари препоръчват на собствениците да не го правят, защото тук нямало дирофилариоза но доста теми в раздела Без дом опровергават тази дезинформация ...
И, естествено, другото, от което ще има нужда Вашето кутре е много обич и търпение ... във всичко ...
От сърце Ви пожелавам неизчерпаем брой прекрасни моменти заедно ... С ДРТ никога няма да скучаете Качена снимка

Прекрасните моменти вече са много, а нашето бебе расте щастливо.
Между другото се оказах права, че таткото не е бил ДРТ. Като гледам станахме по-дългокраки, а ушите ни в повечето случаи стоят гордо изправени, но пък си е наша и си я обичаме такавва :wub:
И все пак да си покажа душичката.
http://prikachi.com/...79/7557479A.jpg
http://prikachi.com/...80/7557480e.jpg
http://prikachi.com/...82/7557482Z.jpg

#5407 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2014 - 08:39 AM

Хах, невероятно усмихната красавица ... Важното е да Ви е жива и здрава и да се правите щастливи взаимно ... :) :) :) ... Моят мушмул също е с гордо изправени уши. И аз си го обожавам точно такъв, какъвто е, бидейки напълно наясно, че е доста подобен на ДРТ :) :) :) ... Даже в повечето случаи, когато ме питат за порода, казвам, че няма :D ...
User's Signature

Качена снимка

#5408 Потребителят е офлайн   mkz Икона

Публикувано: 25 August 2014 - 05:46 PM

Здравейте!
Много скоро ще станем стопани на малко бебенце ДРТ и сега чета всичко за породата и начин на отглеждане и възпитание. Така попаднах тук. Бебенцето е родено на 6-ти август и ще го вземем след 16-ти септември, след като го отбият. Досега не сме имали куче и ще разчитам да ми помагате с вашия опит, за да бъдем добри стопани. В търсене на име сме. Синовете ми са се заели със задачата да изберат.
Мъникът с кафявото оченце и едно петно на гръбчето е нашето бебе.

Прикачена снимка
Прикачена снимка

#5409 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2014 - 07:05 PM

Здравейте, и добре дошли в клуба на любителите на тези торпеда в козина :) :) :) . Ще се радваме да помагаме, въпреки че в последно време темата за ДРТ доста позамря ... На първо време - заредете се с много обич и търпение! Гарантирам Ви, мъникът ще ви ги върне стократно ... Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5410 Потребителят е офлайн   drezden Икона

Публикувано: 26 August 2014 - 09:44 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 25 August 2014 - 07:05 PM, написа:

Здравейте, и добре дошли в клуба на любителите на тези торпеда в козина :) :) :) . Ще се радваме да помагаме, въпреки че в последно време темата за ДРТ доста позамря ... На първо време - заредете се с много обич и търпение! Гарантирам Ви, мъникът ще ви ги върне стократно ... Качена снимка

Здравейте,нов съм в този сайт и не намерих как да пускам теми,такаче съжелявам ако съм направил нещо неправилно:(Имам проблем със мойта джаки и одавна искам да се посаветвам с някой който разбира от темперамента на тази порода:)Тя е на година и 8 месеца и за съжаление остана доста а социална и страхлива което се дължи според мен че до четвъртия месец не е излизала от апартамента в който е живяла с една възрастна жена.След това е взех аз и живяхме година някаде в Норвегия в едно селце където беше спокойна,игрива и дива даже редовно бягахме без кайшка по два часа на разходка.До момента в който трябваше да се прибера във Варна!Воденето без кайшка стана немислимо,всеки шум,гърмеж на пиратка дори и по силно виене на вятъра край морето е вкарваше в такава депресия и стрес,че по два дена буквално изваждам я на вън свършва си нуждите за 1 минута и рови земята да се прибира,естествено не я прибирах и обикаляхме около 40 минути,но не забелязва нито кучета,нито хора,все едно не е на земята:(С времето посвикна ,но вече не е нито игрива,все тъжи,вече повече прилича на плюшена играчка:(Ядеше по двапати на ден,вече почна само по един път,само спи.Така месеци наред един ден е весела,на другия ден я няма вкъщи.Наскоро ми се наложи да изляза от града без нея за 5 дена и устана при родителите ми на вилата,незнам дали се е уплашила от нещо но вече трети ден е с подвита опашка отново,пие много вода,истърва се в къщи,,при което не мога да и се карам,защото виждам че пак е в някакъв ужас,,Напълно здрава е,не е болна лекарят ми каза че съм и обръщал много внимание и била лигла.Моля някой ако може да даде съвет как да помогна на кучето да излезе от този стрес и да я социализирам малко иначе изпълнява дай лапа,сега ми дай другата,легни,до мен,върни се.Имал съм две кучета но такова куче никога.Тъжно ми е като гледам кучето така,а и знам каква е в отпуснато състояние без стрес но е невъзможно да и създам тишина и спокойствие както беше в Норвегия.

#5411 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2014 - 05:52 AM

Показване на мнениетоdrezden, в 26 August 2014 - 09:44 AM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 25 August 2014 - 07:05 PM, написа:

Здравейте,нов съм в този сайт и не намерих как да пускам теми,такаче съжелявам ако съм направил нещо неправилно:(Имам проблем със мойта джаки и одавна искам да се посаветвам с някой който разбира от темперамента на тази порода:)Тя е на година и 8 месеца и за съжаление остана доста а социална и страхлива което се дължи според мен че до четвъртия месец не е излизала от апартамента в който е живяла с една възрастна жена.След това е взех аз и живяхме година някаде в Норвегия в едно селце където беше спокойна,игрива и дива даже редовно бягахме без кайшка по два часа на разходка.До момента в който трябваше да се прибера във Варна!Воденето без кайшка стана немислимо,всеки шум,гърмеж на пиратка дори и по силно виене на вятъра край морето е вкарваше в такава депресия и стрес,че по два дена буквално изваждам я на вън свършва си нуждите за 1 минута и рови земята да се прибира,естествено не я прибирах и обикаляхме около 40 минути,но не забелязва нито кучета,нито хора,все едно не е на земята:(С времето посвикна ,но вече не е нито игрива,все тъжи,вече повече прилича на плюшена играчка:(Ядеше по двапати на ден,вече почна само по един път,само спи.Така месеци наред един ден е весела,на другия ден я няма вкъщи.Наскоро ми се наложи да изляза от града без нея за 5 дена и устана при родителите ми на вилата,незнам дали се е уплашила от нещо но вече трети ден е с подвита опашка отново,пие много вода,истърва се в къщи,,при което не мога да и се карам,защото виждам че пак е в някакъв ужас,,Напълно здрава е,не е болна лекарят ми каза че съм и обръщал много внимание и била лигла.Моля някой ако може да даде съвет как да помогна на кучето да излезе от този стрес и да я социализирам малко иначе изпълнява дай лапа,сега ми дай другата,легни,до мен,върни се.Имал съм две кучета но такова куче никога.Тъжно ми е като гледам кучето така,а и знам каква е в отпуснато състояние без стрес но е невъзможно да и създам тишина и спокойствие както беше в Норвегия.

Във Вашия случай, според мен, става въпрос за силна форма на стрес. Възможно е да е поради промяната - по принцип това, което аз знам е, че мъжките ДРТ се привързват до болка към стопанина си, а женските - към дома ... За съжаление аз не мога да съм Ви от полза в този случай ... Смятам, че би било добре да потърсите професионална помощ, защото съвети от форума може само да влошат нещата ...
User's Signature

Качена снимка

#5412 Потребителят е офлайн   mkz Икона

Публикувано: 25 September 2014 - 05:58 PM

Здравейте!
От близо две седмици кученцето е вкъщи. Името му е Бард, но малкият ми син държи да го наричаме Бари. Невероятен сладур е! Спокоен и добричък. Има си чудесна къщичка, която прие като свое убежище, и много се забавлява в нея. Всички играчки са вкарани вътре. Пишка и ака на пеленките. Е, понякога има и фалове, но той е бебе. Не е лаком. Аз дори се чудя дали се храни добре, но щом е игрив и спокоен, предполагам, че му е достатъчно. При нас така се получи, че той от втория ден стои сам по 5-6 часа, но може би така стана по-добре. Няма проблеми. А като се приберем, радостта е огромна. Но вие това го знаете, няма защо да го казвам. През нощта също е спокоен. Спи, разхожда се тихичко и пак ляга да спи. Нямам представа дали всички малки са така, но определено нашето момче е много добро.
Ето го и него:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#5413 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2014 - 06:16 PM

Добре дошли - на Вас и на Бард! Да е жив и здрав и да имате безброй много вълшебства заедно! А с ДРТ това е почти на 110 % сигурно Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5414 Потребителят е офлайн   lukas Икона

Публикувано: 22 October 2014 - 08:05 PM

Чисто нов съм във форума и искам да споделя за моя Джоко,имам го от два месеца/сега е на 9месеца/,стахотен сладур влязъл ми е яко под кожата и сме голяма дружба,Ноо немога да разбера поведението му към другите кучета, напада ги ,скача срещу тях или неистово ги лае.
Моля дайте съвет какво да предприема страх ме е,че накое голямо куче може да го разкъса.

#5415 Потребителят е офлайн   cybercop Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 October 2014 - 08:28 PM

Аз имам подобен проблем с моят фокстериер. Мисля, че това поведение се дължи на това, че я държахме изолирана от други кучета, докато беше малка. И, че прикрива зад агресията страх, който е типичен за малките породи кучета. Не лае, но се държи агресивно и се перчи на почти всяко куче, което срещне. Към кучета, които среща често, проявява някаква толерантност, но е далеч от социалното поведение, което е типично за нормалните кучета. С другите ловни кучета се сбива още щом ги види и често завършва лова, затворена в някой автомобил. Имал съм и други кучета и са се държали доста по- различно.

#5416 Потребителят е офлайн   tanec Икона

Публикувано: 04 November 2014 - 04:56 PM

Здраевйте :) От дълго време обмислям да започна да се грижа за някое куче и джак ръсел най-много допада на начина ми на живот. Попрочетох и знам повечето неща за порододата, но имам някои въпросителни, за които се надявам да ми помогнете (признавам си, че не съм прочел абсолютно цялата тема:) ).

Живея в апартамент, който е около 50 м2, и като повечето хора работя от понеделник до петък, осем часов работен ден. От прочетеното в темата оставам, става ясно, че при това ежедневие, две разходки от по поне един час са задължителни. През свободното си време карам много колела, разходки в планината, по паркове, та за уикендите не се притеснявам, че ще мога да го "изтощавам". Не искам кучето да полудява цял ден в нас и да не се чувства добре от това, че няма никой с него през деня.

Втория ми въпрос е какво е за предпочитане, от гледна точка на по-лесно обгрижване и като характер - мъжко или женско ?

И третото, което разбирам, че не е е толкова лесна задача е откъде може да бъде закупен. Ясно е, че няма в България кучета с родословие от породата, но ако има хора, които има информация за добри екзмпляри бих се радвал да разбера за тях :)

Поздрави и благодаря предварително за отделеното внимание.

#5417 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2014 - 02:45 PM

Здравейте, tanec.
Аз ще се опитам да дам отговор на първия Ви въпрос. ДРТ са хиперенергични кучета! Но освен това са и невероятни душици ... В повечето случаи те се адаптират към начина на живот на стопаните и семейството си. Като за всяко куче, за тях най-важна е връзката с Техния си човек ... Ако Вие разхождате кучето си по един час сутрин и един час вечер, гарантирам Ви, че то ще е достатъчно изморено и няма да "полудява" по цял ден. След едночасова разходка сутринта, то най-вероятно ще спи през целия ден ... Това, че ще можете да го изтощавате с каране на колело, разходки в планината и т.н. допълнително ще допринесе за това, Вашето куче да е кротко и спокойно ... Повечето от нас работим. Честно да си призная, аз не всеки ден успявам да осигуря чак толкова продължителни разходки на дзвера - въпрос понякога на физическо неразположение, влошено здраве и др. независещи от мен фактори и, въпреки това, той е спокоен и никак не е деструктивен ... Е, разбира се, първата година, година и половина, когато си е още дечко, е малко по-трудно, защото тогава те искат всичко да видят и всичко да пробват ... Но мое лично мнение е, че с така описания начин на живот, ако кучето е част от Вашите занимания, няма да имате проблем с него и то ще бъде едно спокойно и щастливо кутре. Е, естествено, както казват в повечето представяния на породи кучета - всяко куче е индивидуално :)
User's Signature

Качена снимка

#5418 Потребителят е офлайн   hris_tina Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2014 - 03:15 PM

малко снимки и от нас

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5419 Потребителят е офлайн   gloristo Икона

Публикувано: 07 November 2014 - 03:25 PM

Привет :re_037: ,

да се включа и аз в дискусията - аз взех моят Джак от Холандия. Търсех в Германия, Финландия (там имам приятели), но бях в лист на чакащи за следващите поне 3-4 кучила на повечето развъдници. Бях в лист на чакащи за палета в още два развъдника (дългокосмести джакове) един в Полша и един в Украйна - там са откровени супер-шампиони джаковете им :rc_036:
От Германския развъдник (там можех да получа пале най-рано лятото на 2015 година) ми казаха,че един техен мъжкар е гастролирал :beer: в развъдник в Холандия и все още има свободни палета (защото загаджването не било много-много планирано), но късокосмести, та отидохме с "паролата". Видяхме пухкавите топчици, харесахме се с душичката и си го взех (не точно де, "заплюх" си го) :ae_085: Изчаках да му направят и втората ваксина, и 2 седмици по-късно пак преглед при вет, мерилки-теглилки и т.н.; документ, че може да пътува и хукнахме към Бг с кола - пътувахме 3 дни, защото на малкия му ставаше лошо и повръщаше :zz_020: (все още му става лошо и повръща) и спирахме по пътя - От Холандия до Нюрнберг - цял ден пътуване, от Нюрнберг до Виена - пак цял ден и Виена - София го взехме почти на един дъх - с малки спирки, колкото да поеме чист въздух и да се изходи.
Никъде по пътя не са ми правили проблем за кучето - даже не разбраха, че има такова в колата.
това е...
Сега се гледаме с любов :wub: :wub: , уникално кученце е, любвеобвилен, гушкав, послушен, игрив :dog: , злояд :dh_188: (да - злояд) но си е нашето джакче...
Кръстихме го Кинг Джорджи - по буквата на развъдника и защото "виновника" за джака у дома се казва Георги.
Не зная какво да посъветвам, защото те нещата са относителни - просто при нас се случи, че бяхме там и искахме джак и започнахме да търсим там....
Може би в Бг щеше да е различно, просто да си харесаме някое и да го вземем - знам ли и аз.
Надали ще тръгнем по изложби, нямам време да се занимавам с такива неща.
Но пък джакчето е точно такова, каквото си го мечтаехме и представяхме - дребничък, набит и жилав, гладичък, с носле като копче, меки ушички, стърчаща като антенка опашчица, игрив и много-ама мнооого гушкателен.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

I can't keep calm - I have a JRT.

#5420 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2014 - 09:00 AM

Добро утро и добре дошли на всички нови собственици на категорично най-умопомрачителните кучета на света :re_037: :re_037: :re_037: - Роко, Бард и всички други :wub: .

Имам моят Купър от почти две години вече и сравнително добре познавам вече характера и особонестите на породата му, тъй като общуваме и с други джакове, а скоро даже имахме "сватба" с нашето гадженце Бел, та ако е рекъл Господ ще ставаме и татко :af_089: .

За двете години с Купи мога да кажа, че това е най-откаченото, щуро, диво, любвеовилно, сърцеразтупващо и завладяващо същество, което имам щастието да е мой другар. Характерът им се променя с времето, преминахме през много метаморфози, сменихме много маски /Ха ха ха снощи свалихме умишлено за енти път филма "Маската" да се порадваме на Майло и същите му щури изпълнения като на нашият Купър/, овладяхме умения и се приспособихме цифром и словом в три къщи по ред.

Относно въпроса на tanec подкрепям напълно мнението на katetol. Сутрешните ни разходки през работната седмица не надвишават 30 минути, тъй като сме на работа и за по-дълга разходка някой трябва да се жертва със ставане в 06,00 най-късно. Въпреки всичко смятам, че му е съвсем достатъчно, за да спи цял ден маймуната, познавам си го, кърти докато се приберем. За сметка на това вечерните разходки са поне час, след което е ожаднял, огладнял и гушлив.
tanec - не се тревожи, от ден първи от както стъпи у дома /на 45 дена беше/ Купър остава сам по поне 8 час :dh_188: а. Те се напасват към нашият режим и не смятам, че ще имаш някакви проблеми с това, както и ние не сме имали никакви. Мерки трябва да вземеш и да предотвратиш до максимум щетите в помещението, където ще пребивава малчугана докато те няма :ea_103: , тъй като докато са малки още, докато сменят зъбки, а понякога и след това на инат или друга хрумка :ud_009: правят пакости на килограми.

От мен успешна седмица на всички и да не забравя да Ви се похваля с последната ни придобивка - светещ в тъмното нашийник с три различни режима, ха ха ха, приличаме на панаирджийска сергия :ab_041: :ab_041: :ab_041: , но го виждам вечер в парка прекрасно къде щурее :r_181:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • Последна »