Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5421 Потребителят е офлайн   tanec Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2014 - 12:27 PM

A за място, от което мога да се сдобия някой може ли да сподели мнения и другото интересно за мен е мъжко или женско :)

#5422 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2014 - 09:17 AM

Показване на мнениетоtanec, в 10 November 2014 - 12:27 PM, написа:

A за място, от което мога да се сдобия някой може ли да сподели мнения и другото интересно за мен е мъжко или женско :)

Влезни във Фейсбук страницата "Приятели на Джак Ръсел териер", там има няколко човека в момента, които продават кученца, наскоро родени. Всички са много мили и си публикуваме снимки на кучетата, търсим съвети, организираме срещи и прочие :be_107:

Относно полът - аз държах да е момченце. Макар, че са по - дивички и по - необуздани, мъжкаря си е мъжкар. Но пък момиченцата са нежни и сладки, само дето е проблемно като се разгонят :zz_020:

#5423 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2014 - 03:28 PM

На въпросът Ви от къде можете да се сдобиете с ДРТ, отговорът е еднозначен - само и единствено от лицензиран развъдник, какъвто в България няма. Единствената гаранция за принадлежност към породата е родословието, което се издава от такъв тип развъдник. Лицензираният развъдник е различно нещо от ферма, зооборса, междусъседско развъждане и т.н.
По-голямата част от ДРТ в България са породоподобни, т.е. екстериорно покриват частично или напълно стандарта на породата, но, до толкова, до колкото не са продукт на целенасочено развъждане на породата, в гените им тече неизвестно ДНК, което може да даде отражение на техния характер и екстериорни особености или тези на евентуално тяхно бъдещо поколение. Има, разбира се внесени и чистопородни екземпляри, но те не участват в развъдна дейност или поне не на територията на страната.
Та, ако искате чистопороден представител, който е гарантирано ДРТ - проучвате развъдниците в близките държави и правите своя избор, като, естествено, цената не е никак ниска.
Ако желаете породоподобно кутре - да, четете обяви, влизате в страницата на Фейсбук и т.н., но трябва да го правите с ясното съзнание, че не вземате чистопородно кутре и да си го обичате, независимо дали ще си изправи ушетата, дали нослето му ще е розово, а не черно, дали като характер няма да е типичен ДРТ и т.н.
Успех с избора - ДРТ е обич до край ... след като веднъж му свикнеш на шантавотиите ;)
User's Signature

Качена снимка

#5424 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 November 2014 - 12:51 PM

:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#5425 Потребителят е офлайн   dessitad Икона

Публикувано: 23 January 2015 - 01:20 PM

Здравейте и от мен! Нова съм във форума, като се присъединявам, тъй като имам проблем. От около месец вкъщи живее Ава, която е парсън. Вече е на три месеца. Голям сладур е, но за съжаление съвсем не успяваме да се справим с нея. Бяхме изчели много материали, относно породата, но това, което тя представлява е в пъти повече от очакваното. Хапе и къса абсолютно всичко, което успее да открадне от нас, въпреки че има много собствени играчки. Ръмжи, лае и ни хапе, съвсем не на игра. Не успяваме да я накараме да усвои никакви положителни навици, въпреки наградите които получава за успех. Върши си всички физиологични нужди абсолютно из целия апартамент. Думичката "не" само я настървява да се спусне и да хапе човекът, който и прави забележка. Аз съм голям любител на кучета и това е третото кученце, което живее с нас /имали сме болонка, а след нея и немска овчарка/, но честно казано съм напът да се откажа и да и търся нови стопани. Моля ви, помагайте, защото от друга страна никак не ни се разделя с нея! :(

#5426 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2015 - 06:27 AM

Ако не можете да потърсите професионална помощ гледайте клипчета на Виктория Стилуей. Явно някъде бъркате сериозно макар някои от изброените проблеми да са нормални при палетата. Но все пак по добре да ревизирате начина на реакции и възпитание колкото се може по рано.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#5427 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2015 - 07:14 AM

Здравейте и от мен! Това, което е типично за ДРТ е, че та доста интелигентни кутрета, бързо възприемчиви, но и достатъчно хитри цял живот да се пробват с какви ли не маймунджелъци да "грабнат руля" или казано по-друг начин да поемат лидерството до степен, че да си правят каквото си искат. Вашето кутре е само на три месеца и е още бебе. На тази възраст, вероятно, или още не излизате на разходки, или това се случва от съвсем кратко време, т.е. Вашето хиперактивно кученце е пълно с неизразходена енергия и, за жалост, я изразходва по доста деструктивен начин ... :( ...
За хапането - когато Ви хапе, кажете "НЕ", след което дайте в устата на кученцето играчка и нежно го погалете. Няма да стане като с магическа пръчка, но след известен период то схваща кое не бива и кое бива да прави. За да има ефект командата "НЕ", трябва да бъде издадена със съответния тон ...
Хигиенните навици ... И при нас това не беше най-бързо усвоеното нещо ... Трябва да се научите да познавате кутрето си - обикновено те дават много ясни знаци, че ще се облекчават - или започват да душат около себе си, или да се връткат неспокойно /говоря по спомен, че нашия бебешки период беше доста отдавна/. Усетите ли нещо такова - веднага го заведете /не занесете/ до определено от Вас място ... Когато си свърши работата - похвала и наградка ... Постепенно ще свикне да си ходи само навън :) :) :) ...
И друго много важно нещо за съжителството с ДРТ е - играйте си с Вашето кученце - не му оставяйте играчки и то само да се занимава с тях - играйте си с кутрето, създавайте здрава връзка на доверие помежду си, като, освен това, играта изморява кутрето и то няма да има енергия да съсипва всичко вкъщи. И, разбира се, поставяйте извън досега му всички предмети, които не искате да бъдат унищожени ... За ДРТ е характерно, че, ако скучае, ще намери начин да се разведрява ... Лошото е, че тези начини обикновено са кошмар за нас - собствениците ...
За друго май не се сещам ... :) ... Дано поне малко да сме Ви от полза ... Не се отказвайте от кученцето си - те са адски лоялни, витални и пълни с обич, която само чакат да ви дадат ...
User's Signature

Качена снимка

#5428 Потребителят е офлайн   Beatrisss Икона

Публикувано: 24 January 2015 - 02:46 PM

Търси се грижовен стопанин на чудесен женски 4 г. Джак Ръсел.

#5429 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2015 - 08:55 AM

Показване на мнениетоBeatrisss, в 24 January 2015 - 02:46 PM, написа:

Търси се грижовен стопанин на чудесен женски 4 г. Джак Ръсел.

Редно би било да дадете повече информация за кучето - характер, проблемно поведение, причини за възникване на необходимостта да му се търсят стопани.
User's Signature

Качена снимка

#5430 Потребителят е офлайн   Beatrisss Икона

Публикувано: 25 January 2015 - 01:52 PM

Дъщеря ни замина в чужбина и ние със съпругата ми няма как да се оправяме сами с кучето за съжаление,защото понякога сме до много късно на работа. Проблем е, че не е свикнало да е само вечер и от време на време лае, което притеснява съседите. Ние нямаме достатъчно време да й осигурим дългите разходки, от които се нуждае, а освен това е възможно след известно време и ние да заминем. Кучето е напълно здраво, много жизнено, игриво и послусушно, късокосместо, три цвята.

#5431 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2015 - 08:09 PM

Много тъжно ... Това, което знам за женските ДРТ е, че те се привързват страшно много към дома ... Кученцето ще страда невероятно много ... Това, което мога да дам като съвет е, да селектирате много добре кандидатите и да кастрирате кученцето си, за да избегнете някой "доброжелател" да я вземе за инкубатор за нови и нови кутрета, което само по себе си означава кутрето да завърши живота си по кошмарен начин... Пуснете тема и в секцията Без дом ...
User's Signature

Качена снимка

#5432 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2015 - 08:25 PM

Да побутна малко темичката - станахме на 5 годинки вчера! Мнооого си го обичаме, да ни е жив и здрав Майлето!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5433 Потребителят е офлайн   tsveta_pile Икона

Публикувано: 23 February 2015 - 04:16 PM

Здравейте стопани на тези прекрасни кучета!
Изчетох каквото можах из темата и след като разбрах, че официален развъдник в БГ на тази порода все още няма се чудя откъде мога да се сдобия с едно пале.
Предполагам че ако се спра на развъдници на Балканите ще излезе доста скъпо.
И тъй като искаме домашен любимец в къщи, на който да се радваме ние и децата и едва ли ще тръгна на изложби с него, прецених че ще се задоволя и без официално родословно потекло.
Видях че тук пишат доста хора които си имат или ще си имат майка с мъничета, реших да попитам има ли някой които има или на който му предстои раждане на малки.
Въпроса ми е за гладкокосместата разновидност с къси крачета.

ПС:
Писах на JRT-BG.com с молба за регистрационен код, за да следя и там и чакам кода :smile:

#5434 Потребителят е офлайн   mkz Икона

Публикувано: 20 April 2015 - 06:51 PM

Здравейте!
Откакто взехме Бари не съм писала, но имам някои притеснения и разбира се реших да се допитам до вас. Бари е чудесен! Вече е на 8 месеца и половина. Здрав и игрив, изключително гальовен. Много дисциплиниран. Знае кое му е позволено и кое не. В никакъв случай не е див, както се очакваше. Напротив - много спокоен и търпелив. Но най-вероятно не е най-истинското джакче, което няма абсолютно никакво значение за нас. Това си е нашето прекрасно кученце.
Проблемът ни е със социализацията. Не иска да играе с кученца. Плаши се и започва да ги лае. И към хора, извън семейството, реагира по същия начин.
Другото което ме притеснява е, че ми се струва слабичък. Ветеринарят казва, че изглежда чудесно, но ребрата му се виждат. Храним го с Ориджен и Тест оф дъ уайлд. Спазваме дозировката. Като лакомства даваме пръчици и кокали от пресована кожа и натурални солети. Понякога кучешки бисквитки. Пие достатъчно вода. Ака 2-3 пъти на ден. В момента е около 5,7 кг.
И последното - то не е притеснение, но не е приятно. Много пишка от радост. Най-често го прави при мен. Като ме види, смъква дупето и започва да върти и да пръска - става мазало. Качена снимка Много е сладка тази радост, но ако може без пишкане. Качена снимка Та въпросът ми е, кога ще премине и какво да правим, за да стане по-бързо.

Ще съм благодарна за всякакви съвети и за социализацията, и за храненето, и за пишкането!

Ето го и Бари. Това е преди няколко месеца, но и сега изглежда по същия начин. Имам чувството, че само се издължава.Качена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#5435 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2015 - 05:47 AM

Здравейте!

Бари наистина изглежда прекрасно! Имайте предвид, че няма нищо лошо в това ребрата да са му леко описани или, да речем, загатнати :) . Разбира се, това не означава да е изпосталял /какъвто Бари очевидно не е/. Затлъстяването при животните е почти толкова лошо и вредно, колкото и изпосталяването. Наблюдавайте кутрето, ако Ви се струва, че съвсем отслабва или храната категорично не му стига, завишете малко дозата. Аз лично бих се доверила на изказаното от ветеринарния лекар мнение :) .
За поведенческите проблеми /ако изобщо са такива/, аз лично не мога да дам съвет. Може би е добре да се допитате в подсекцията "Възпитание и обучение" на форума - там обикновено се включват хора с повече познания. Категорично обаче пишкането от радост не преминава от самосебе си. Потърсете компетентно мнение, защото съществува вероятността да си остане трайно.
User's Signature

Качена снимка

#5436 Потребителят е офлайн   Marina92 Икона

Публикувано: 27 June 2015 - 09:27 AM

Здравейте!

Надявам се приемате нови членове в клуба? :re_037:

Моят приятел реши да ме изненада, като ми вземе джак ръсел. Всичко супер, само дето ми взе бебе на 25 дни. И както знаете веднъж вземеш ли - няма връщане назад. Отначало бях страшно притеснена, тъй като не бях имала кученце, камо ли бебе! Сложихме му бутилчица с топла водичка, направихме му клетката доста удобна и мекичка (ветеринаря ни посъветва транспортната клетка да я направим като къщичка, за да свиква, като през деня клетката е отворена, а вечер като лягаме да спим да я затваряме) Храним го, играем си с него. Обаче имам 2 въпроса.. вечер не ни оставя да спим и през час два скимти, иска да излиза, а през деня проспива деня. Само като го чуя да скимти и скачам от леглото да проверя всичко наред ли е. :ab_041: Моля Ви дайте ми някакъв съвет или от само себе си ще спре да се буди вечер? На работа съм и от седмица не съм спала, едвам издържат батериите вече. :ab_041: А, иначе си го изтощаваме от игри, сам си ляга като се измори. И другият проблем, който ме тревожи е това хапане.. хапи ни пръстите, въобще всяка част на тялото до която се докопа. Взехме му гумено кокалче, но не е особено очарован от него. Намазахме кокалчето с пастета, но Спайк само го облиза и това беше.

Благодаря предварително за помощта! :ae_085:

#5437 Потребителят е офлайн   rocco_nl Икона

Публикувано: 03 July 2015 - 10:32 AM

Здравейте! Днес моят джак ръсел, който е на 2 годинки, има нетипично поведение. Повръща от сутринта и не иска да се разхожда (сяда на улицата и стои). Имали ли сте подобен проблем? Как да постъпя? И преди е повръщал, но това да не иска да се разхожда се случва за първи път.

#5438 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 September 2015 - 05:15 AM

При такива случаи се търси незабавна помощ от ветеринар...
Може да е изяло нещо лошо
User's Signature

Качена снимка

#5439 Потребителят е офлайн   titanium Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 September 2015 - 10:59 PM

Здравейте, колеги собственици на джакчета! Искам да се похваля с моето джакче Лима, което сдобих на 30 Август! Ето малко снимки, а после и въпросче!
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

До момента ядове нямам, но съм доста неопитен с кучета, а тази порода всеки ми казва, че е генератор за ядове! Както и да е, питането ми е може ли някой да ме посъветва след като поставим и третата ваксина искам незабавно да заведа кученцето на треньор и да бъде обучена до много високо ниво на послушание и някоя и друга команда! Както казах нямам опит и единственото, което обучавам е като и давам да яде и с тънка свирка подавам 3 изсвирвания с различна дължина, която да запомни и да играе като сигнал за викане! Поне в моята глава работи, а реално нямам представа дали ще стане така :) Та моля за насока към кой да се обърна, като кученцето започне да излиза да се комбинира със стриктно обучение! Повече от всичко искам да е жива, здрава, но ако е изпусната, то нещата няма да са много добри двустранно!
Иначе кучето вече започна да си играе и го прави постоянно, когато не спи, а нощем я "приспивам" в легена за да имам време да се събудя като тя се събуди и и се допишка! Тя успешно ме обучи мен, че като започне да скимти и ВИЕ (точно като вълк (не го очаквах от JRT)) да ставам и да я пусна да пишне върху един памперс, за да не е сутринта бойно поле!
Друго нещо е, че може би (пак според мен) реагира на възпитание, защото като направи нещо, което изрично страшно много държа да не прави и кажа на висок глас НЕ, то тя престава да го прави и занапред! Надявам се да го възприема като команда и да и влиза в главата, че не бива да се прави не само сега, ами никога!
Хапва си добре бебешки гранули примесени с малко пастет кучешки за бебета и това ме успокоява, защото много ме беше страх, че ще попадна на злоядо куче!
Важно за мен е, като я оставям сама да ме истеризира и да опишква и оаква всичко, докато ме няма и наистина обучението е топ приоритет за мен! Отново моля, ако някой от вас, който е стопанин на JRT и е ползвал услуги на треньор да ми даде негов контакт за да се уговоря дето се вика още от утре, че предстои работа с моя JRT! Благодаря предварително!

#5440 Потребителят е офлайн   titanium Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 September 2015 - 08:57 PM

Никакъв отговор

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273