Dog.bg Форуми : Проблем със задните крака

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблем със задните крака Везрастно НОК

#1 Потребителят е офлайн   kalata79 Икона

• Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 July 2013 - 05:00 PM

Може ли някой да ми даде съвет, какво да направя? Немската ми овчарка е на 14 години и има проблеми със задните крака. Проблемите започнаха преди около година, като малко по малко се увеличават. Започва все по- трудно и по-трудно да се придвижва. Общото състояние на кучето е отлично, само проблема със задните крака ме притеснява. Ясно ми е , че това си идва с възрастта, но ако има начин да го облекча, моля споделете.

#2 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 21 July 2013 - 08:17 PM

Добре ще направите, ако я заведете да я прегледа вет. лекар. Може да се наложи и поне една снимка да се напраи, след, което да бъдат изписани лекарства, добавки и подходяща храна.
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 July 2013 - 08:23 PM

На моята овчарка и направиха курс от Невробекс и таблетки Нивалин,пиеше добавки с хондроитин и глюкозамин и купихме храна на Роял Канин Мобилити(Пюрина също имат).
За 1 месец кучето спря да куца,но моята е млада няма 6год.
Най-добре на вет. да я прегледат и все пак си имате бабче/старче :dh_188:
14год за НОК си е една достолепна възраст. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2013 - 08:28 PM

Тази порода си страда от подобни проблеми ... твърде вероятно е да има ошипяване което с напредване на възрастта се проявява все по - изразено ... тазобедрена дисплазия също не е изключена ... артроза ... всичко това са вероятностите ... в който и да било случай само обезболяващи ще ретушират болките на кучето , защото на тази възраст тези проблеми са неразрешими .
Ако кучето е със свръх тегло намалете храната за да свали излишната маса , ако обича да плува го водете във водоеми със спокойна вода за да поддържа до колкото е възможно мускулатурата на краката си без да ги натоварва излишно . Постарайте се кучето да има спокойно място за живот , проветриво място на което обаче няма въздушно течение или влага ! Има специални добавки които също биха подобрили цялостното състояние , но проблемите няма как да се разрешат на тази възраст :(

#5 Потребителят е офлайн   kalata79 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2013 - 06:01 PM

Благодаря на всички за бързите отговори. Кучето живее до южния парк, така ,че разходки никога не са ни липсвали. Е да много обичаме да похапваме и може да сме малко над нормата с килата. Аз днес му купих Артростоп и започваме един курс на лечение с него. Ще се консултирам с ветринар да му изготвиме някаква диета евентуално. Да се надяваме , че Артростопа ще му помогне, защото иначе е в отлично състояние. Само задните крака го мъчат и аз го забелязвам, че и той се изплаши тук преди два -три дни като не успя да се качи сам по стълбите.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни