Dog.bg Форуми : ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива незаконни боеве с мечки в Украйна РОЯЛ КАНИН участва в спонсорирането на обучения на кучета с жива стръв Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 July 2013 - 12:09 AM

Цитат

Така че не ми разказвайте колко ще ги забОли макдоналдсите или РК , ако не си вземета храна от тях - я за вас, я за куч.

Не е смешно, ама и вие не ставайте за смях. Щяли да бойкотират РК. Дреме му на Рк на шайбата. Смях в залата.

ти да не си мислиш че това се коментира само във dog.bg? май ти ставаш смешна,един на 10 да спрат да купуват повярвай ми няма да им е смешно,ако се намесят и разните организации за защита на животните и го раздухат достатъчно може и да им се доплаче след няколко години
User's Signature

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение

#42 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 24 July 2013 - 12:11 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 July 2013 - 11:31 PM, написа:

опитвам се на пръсти да ти обясня защо шепа хора не могат да преборят една индустриална машина, а ти ми се зъбиш.

То отнякъде все се почва...,макар че в текста никой не споменава производители на храни . Въпросът е принципен и някои вече имат позиции.

„...Die Überprüfung und Förderung der Wildschärfe durch Verwendung lebenden Jagdwilds (Ente, Hase, Raubwild inkl. Katzen) im Rahmen der Ausbildung gilt in Jägerkreisen als unerlässlich, um ein schnelles "tierschutzgerechtes Abwürgen" des Wildes durch den Jagdhund zu erreichen.

Diese Praxis stößt in Tierschützer-Kreisen jedoch auf breite Ablehnung und ist bereits in einigen europäischen Ländern (Dänemark, Schweiz, Niederlande, Irland) gesetzlich verboten....”
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#43 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 July 2013 - 12:13 AM

Глупости на търкалета - срещу Макдоналдс се водеха сума ти дела за затлъстяване, е, и? Спря ли веригата им? Затвориха ли тези треш-фуд капанчета? Не. А ставаше дума за хора, не за кучета.
Същото ще е с РК - дори цяла България и източна европа да ги бойкотира, ще е временно. Ще спадне търсенето за малко, голяма работна, и?

Нали тези които се борят срещу естествени кожи от години призовават да се спре индустрията. Е? Спряха ли я?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#44 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 July 2013 - 12:57 AM

Ми не знам как е в САЩ,ама тука при нас не можеш си намериш празно място в Макдоналдс.Дебелаци британци лапат чийзбугери като за световно,че и малки невръстни дечица папат сладко ,сладко там.
Който иска не купува,който иска купува не виждам що за спор се отвори.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#45 Guest_wolves_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 July 2013 - 01:17 AM

Изводът е един - КУР за роял говнин.
За толкова посредствена храна, пълна с царевичак, твърде много приказки.

#46 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 24 July 2013 - 06:16 AM

Фуриа не ми извъртай думите,че сравнявам Левски с рк чети хубаво кво пиша,не да четеш както дявола евангелието.Въпроса е принципен.Когато завърших училище преди години започнах работа във военен завод,след известно време почна да ме човърка,че правя нещо с което се трепят хора и напуснах,е тях бълха ги ухапа както ти казваш,но аз спя спокойно защото знам,че днеска и един снаряд не е минал през ръцете ми,на мое място сигорно е отишъл някой на когото не му пука.

#47 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 06:17 AM

И аз не желая да храня с тази храна и преди не съм я купувал, докато кучето не се разболя. На Гастроинтестинал LF 22 за момента няма алтернатива.. Пробвал съм всичко. На останалите марки лечебните храни са с високо съдържание на мазнини(мин 10%) и не вършат работа. Кучето ми живее благодарение на тази храна.

#48 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 07:46 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 July 2013 - 05:56 PM, написа:

Тоест, ако точно тази храна е най-подходяща за кучето ви, ще я откажете дори отказването ще е във вреда за кучето?

Боже, колко сте елементарни.
Не казвам че РК е номер едно, но и истерията ви не ми допада. Ще храня животното си с тази храна, която му допада най-много и няма да позволя някакви истерични лелки да ме откажат във вреда на кучето да не му вземам точно тези гранули.
Сега мисля да прехвърля кучето си на Еукануба, ако тази фирма се изложи - да я бойкотирам ли и нея? Ми утре месарницата с араби, колещи агнешко, ще се изложат, и от там ли да не взимам храна за кучето ми в знак на протест?

Айде малко по-отговорно към собствените си животни, много моля.

Furia Не очаквах друго от теб!

Дори и това да е храна, с която храня кучетата си - ще я откажа! Въпрос на принципи и личен избор....
Furia и наистина си мери приказките! Аз изказвам лично мнение - не обиждам никой и никой не искам да ме подкрепя в личният ми избор!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#49 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 08:19 AM

Като изключа случаи като на Шибуми и Вълната за които явно няма заместител тук, всички други, дори и почитатели на дадената марка, могат да спрат купуването на продукта и така да покажат на фирмата, че не им харесва в коя посока са тръгнали или че нещо друго не им харесва. Това важи за всякакви фирми и продукти, не само за РК. И не е задължително да е за постоянно, а просто докато не се разреши проблемът.

Изобщо не съм съгласна, че няма да има отражение бойкотирането (пак не говоря само за РК), ще има. Това вече е обществено достояние, марката я има по цял свят, и 10% от потребителите да спрат да купуват- пак ще усетят. Ще усетят и общественото недоволство.

Винаги има смисъл да казваш това което мислиш и да защитаваш правото! Иначе се превръщаш в овчица... (някой да не каже, че обиждам овчиците сега... :ab_041:)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 08:35 AM

Аз с какъв кеф ще им захвърля златната храна и никога няма да купя техен продукт, ама на останалите лечебните храни не струват и нямам избор. Никога не съм им купувал талаша.. Обаче лечебната им храна за кучета с панкреатит е добра и няма заместител.

Furia_S тук 100 човека да се откажат е файда. За нашия пазар това е доста. Малко хора дават пари за качествена храна, така че хората които разпространяват храната тук ще загубят. Все е нещо :ba_025:

#51 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 08:42 AM

Въпросът не е в това да се спре тотално купуването и "дай да я фалираме тая фирма", въпросът е да се покаже недоволството от дадени действия -> те да ги прекратят -> и тогава и почитатели на марката и непочитатели- всички ще са доволни.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 July 2013 - 09:01 AM

Аз връщам кучето на БАРФ - няма да го тормозя с еуканубите и другите гранули, защото никоя гранула не може да замени натурално хранене. Рояла отдавна не е на това ниво, колкото го рекламират, но хич няма да ги заболи, ако сто души в България ще спрат да купуват в знак на недоволство че еди какво си е станало в Украйна:-))))

Кръстева, и аз изказвам лично мое мнение, няма нужда да ми рипате отсреща само защото не ви харесва мнение по-различно от вашето.
Впрочем, както каза ти, не очаквах нищо друго.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 09:10 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 July 2013 - 09:01 AM, написа:

но хич няма да ги заболи, ако сто души в България ще спрат да купуват в знак на недоволство че еди какво си е станало в Украйна:-))))

Само, че не е само България и не е само Украйна, защо продължавате да не можете да погледнете извън нашите миниатюрни граници?!?!

В Европа освен нас има още 49 други държави, чиито граждани също купуват тези продукти. Ако в България наистина реагират с бойкот да речем 2% от редовните купувачи на марката, то в много от другите държави хората са по-чувствителни на такива теми и процентът ще е по-висок. Това малък отзвук и ефект ли ще бъде?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 09:13 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 July 2013 - 11:31 PM, написа:

grima
Бре жена, опитвам се на пръсти да ти обясня защо шепа хора не могат да преборят една индустриална машина, а ти ми се зъбиш. Добре, щом това ти е представа за темата: "Ааа, дай да ги бойкотираме, бързо, веднага, да спрем купуването в цялата Бг храната на РК!!! Препрати на приятел".
Щом това ти е адекватната представа за света - аз какво да кажа?))))))))))))Всеки има правото на собствената заблуда)))))))))))))
Просто ви предупреждавам че и цялата Украйна, и цялата България, и цялата Румъния ако игнорира храната РК - пак бълха ги е ухапала.

Дреме им на централния офис. Гадно е за нас. Знам.

danah

И аз минавам на друга храна, но това няма да разплаче РК))))))))))) Не се заблуждавайте.
Макдоналдс ли е залезал отвсякъде? Уахахах)))))))))))

Furia_S, къде видя да се зъбя не знам...
Напротив, обяснявам най-нормално, че всеки има право на избор и на лична позиция. Вие сте тази, която обяснява, че нямало да има отражение върху производителя и затова видиш ли, било смешно да се бойкотирали и бла-бла-бла.
Примери могат да се дадат много за олигофрени, които печелят кървави пари. Това, че някой спира да си купува продуктите им, няма да доведе може би веднага до намаляване на печалбата им или до фалит, а може би и никога няма да доведе до такова нещо, но пък личната позиция на един може да накара и други да се замислят над темата.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 09:28 AM

grima
Съгласна съм за определението "кървави пари", удачно сравнение, правилно и на място. Всъщност, тук в тази тема като че ли никой от нас не желая да храни с тази храна, но...индустрията си е индустрия. Не можеш да я спреш за съжаление. Това е машина за пари - ще мине през теб и няма да те забележи. И пак ще спонсорират в ловжийските стопанства обучение на кучета върху жива стръв. Дори да успеят да ги осъдят - което не вярвам - ще намерят друга дейност, която да спонсорират заради рекламата.
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 09:44 AM

Furia- Силно се надявам, че хората, които мислят като теб, че няма смисъл нищо да се прави, да са малко в тая държавица, че иначе сме загубени...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 09:47 AM

Показване на мнениетоowl, в 24 July 2013 - 07:44 AM, написа:

Furia- Силно се надявам, че хората, които мислят като теб, че няма смисъл нищо да се прави, да са малко в тая държавица, че иначе сме загубени...

Вие сте уникални: КАЗВАМ ЧЕ НЕ ВЗИМАМ ТАЗИ ХРАНА, отсреща ми казват че се надявате да са малко хора като мен. В пълно противоречие сте с каузата "Не купувай РК", не мислите ли?
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 July 2013 - 09:48 AM

Добре де Фурия, като смяташ, че нищо не можем да променим, що ходиш по протести? Ми същото е, дреме им, че Фурия е на протеста. Айде баста на РК.
П.П. На въпроса ти, ако на кучето ми му харесва и отразява добре РК ще спра ли да го купувам, отговорът ми е да. Ще храня с РК само, ако се докаже, че животът му зависи от тази храна. Иначе това не го разбирам - моето куче много го обичам и ми е най-хубавото, а всички други животни майната им, да мрат.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 09:53 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 July 2013 - 09:47 AM, написа:

Показване на мнениетоowl, в 24 July 2013 - 07:44 AM, написа:

Вие сте уникални: КАЗВАМ ЧЕ НЕ ВЗИМАМ ТАЗИ ХРАНА, отсреща ми казват че се надявате да са малко хора като мен. В пълно противоречие сте с каузата "Не купувай РК", не мислите ли?

Наясно съм, че не храниш точно с такава храна, това го каза вече. Тук си говорим за принципи- Ако това беше направено от фирмата която произвежда храната с която храниш щеше ли да ги бойкотираш за да спреш тези действия? И не говоря за тежки медицински случаи в които нямаш никаква друга алтернатива, а за обикновеното редовно хранене.

Допълнение- аз също не храня с РК, но мога информирам всеки около мен, който храни с нея, че има друга алтернатива и че може поне за известно време чрез бойкотиране да покаже, че това не му харесва. А не да му обяснявам, ми то дали ти ще спреш да купуваш или не няма да окаже ефект. За това говоря, за мисленето и настройката, които водят до определени резултати...Ако човек още в началото подхожда с мисъл за загуба, неминуемо ще се окаже губещ!

Ти като човек, който се занимава с кучета, също и с обучението им, най-вероятно прилагаш това правило за което говоря - че трябва да подхождаме винаги с положителна нагласа, въпреки трудния случай и да не го обявяваме за загубена кауза преди да сме започнали да се борим за него :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 09:53 AM

"Ще храня с РК само, ако се докаже, че животът му зависи от тази храна." - Да, точно това имам впредвид и аз - ако живота на кучето ми доказано зависи от тази храна, няма да ги бойкотирам. За щастие имам алтернатива - още вчера се двоумях след случилото се в клиника коя марка ще е, но реших да се върна на натурално хранене. Да, пипкаво е, но е по-естествено за куч. И за протестите съм съгласна - дреме им 40 епизода на Санта Барбара, сега ще излязат и във ваканция, а вие скачайте по площадите, идиоти, не ни интересува. Да, така е за съжаление, факт, не го отричам. За това и го казвам - нищо няма да се промени:-(((((((((((((
User's Signature

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема