Dog.bg Форуми : Кучето ми проявява ужасно дразнещо поведение..?!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми проявява ужасно дразнещо поведение..?!

#1 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 July 2013 - 05:14 PM

Защо и какви мерки да предприема ? :cd_045:

#2 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 24 July 2013 - 05:18 PM

Опишете какво е дразнещото поведение :smile:
П.П. Като пускате нови теми поне вижте в кой раздел ги публикувате.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 05:27 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 24 July 2013 - 05:18 PM, написа:

Опишете какво е дразнещото поведение :smile:
П.П. Като пускате нови теми поне вижте в кой раздел ги публикувате.

Грешно ли е ,че я пуснах тук :zz_219:
Проявява някакъв вид агресия когато искам да и се порадвам ме хапе ,ръмжи дали е от зъбките понеже е на 2 мес. :unsure:

#4 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 July 2013 - 05:53 PM

Новини, събития, коментар? Това какво Ви говори... Вие какво правите в тези случай?И стига с тази агресия,ето цял раздел : http://forum.dog.bg/...BE%D1%81%D0%B8/
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 06:20 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 24 July 2013 - 05:53 PM, написа:

Новини, събития, коментар? Това какво Ви говори... Вие какво правите в тези случай?И стига с тази агресия,ето цял раздел : http://forum.dog.bg/...BE%D1%81%D0%B8/

Ударих я, за което съжелявам защото знам ,че е грешно..
На кое по точно от този раздел да обърна внимание защото пише толкова много неща и не знам кое по-точно да погледна.. :tb_108:

#6 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 06:43 PM

Маринка7, пуснали сте запитване в няколко теми вече по този въпрос. Докато чакахте включване от форумци направихте ли си труд да разгледате форума? Има раздел за Възпитанието, както и по-специално за малките кученца. Прочетете го. Ще научите полезни неща, защото явно не знаете нищо за кучетата. Там надълго и на широко са разисквани нещата, които ви вълнуват в момента и които ще ви вълнуват в бъдеще.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 07:30 PM

Показване на мнениетоowl, в 24 July 2013 - 06:43 PM, написа:

Маринка7, пуснали сте запитване в няколко теми вече по този въпрос. Докато чакахте включване от форумци направихте ли си труд да разгледате форума? Има раздел за Възпитанието, както и по-специално за малките кученца. Прочетете го. Ще научите полезни неща, защото явно не знаете нищо за кучетата. Там надълго и на широко са разисквани нещата, които ви вълнуват в момента и които ще ви вълнуват в бъдеще.

Чак пък нищо.. :eg_033:
Да и от толкова неща не виждам това точно което ме вълнува..

#8 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 July 2013 - 07:45 PM

Marinka7
Темата ви е за възпитание и обучение, модератора като я прехвърли в този ресурс - търсете темата си там.

Каква порода е, колко е на размер, какви играчки има, откъде го взехте? Родителите на вашето кученце видяхте ли как се държат? От колко време е при вас? Кой ви го даде/продаде, и какво ви е казал за предното държание на кутрето? Преди това гледахте ли кучета, колко големи, в а апартамент или в къща?

Дайте да го нищим крачка по крачка, бебето е само на 2 месеца. Определено не може да става дума за някакво "ужасно дразнещо поведение"))))))))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#9 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 07:55 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 July 2013 - 07:45 PM, написа:

Marinka7
Темата ви е за възпитание и обучение, модератора като я прехвърли в този ресурс - търсете темата си там.

Каква порода е, колко е на размер, какви играчки има, откъде го взехте? Родителите на вашето кученце видяхте ли как се държат? От колко време е при вас? Кой ви го даде/продаде, и какво ви е казал за предното държание на кутрето? Преди това гледахте ли кучета, колко големи, в а апартамент или в къща?

Дайте да го нищим крачка по крачка, бебето е само на 2 месеца. Определено не може да става дума за някакво "ужасно дразнещо поведение"))))))))))

Померан ,преди месец го взех от скоро се държи странно.Родителите не знам как се държат но в нея има нещо странно дето не знам защо е (само предполагам) и какво да правя.. Преди това имах куче - да след като то умря си имам това подарък за именния ми ден .В апартамент сме :) :db_046:

#10 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 July 2013 - 07:59 PM

Аха, разбирам.
Вие на колко години сте? Колко време гледахте предното си куче, на каква възраст бяхте когато го взехте и кога почина то? Предполагам че за именния ви ден подаръка идва от родителите или някой близък приятел? Откъде го взеха хората, които ви го подариха?

Според мен кучето се държи нормално, просто тези обстоятелства около този "подарък" леко ви изкарват извън релсите. Нормално е, повярвайте ми. Дайте да го нищим, най-вероятно всичко е наред, просто не сте наясно с породата и поведението - това не е упрек.
Ще го разнищим, ще видите че е нормално, най-вероятно))))
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 08:09 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 July 2013 - 07:59 PM, написа:

Аха, разбирам.
Вие на колко години сте? Колко време гледахте предното си куче, на каква възраст бяхте когато го взехте и кога почина то? Предполагам че за именния ви ден подаръка идва от родителите или някой близък приятел? Откъде го взеха хората, които ви го подариха?

Според мен кучето се държи нормално, просто тези обстоятелства около този "подарък" леко ви изкарват извън релсите. Нормално е, повярвайте ми. Дайте да го нищим, най-вероятно всичко е наред, просто не сте наясно с породата и поведението - това не е упрек.
Ще го разнищим, ще видите че е нормално, най-вероятно))))

Аз съм на 20 ! Първото си куче получих за 7-мия си рд. То почина преди 2г. израснах с това куче ! Да, Кейси е подарък от мама от Варна е :ae_085:

#12 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 08:24 PM

Аха, разбирам.
Значи, кучето няма проблем, просто сте забравила колко много лаят бебета-палета на тази възраст:-)) Още повече дребни породи много често са наистина истерични и много джафкащи:-))Нормално е. Дребните породи много често са ги взимали точно защото облайват активно, наричаха ги "звънчета", ако това поведение ви дразни, ако искате да отучите кученцето си да не джафка, то просто упражнявайте команда за тишина. Думата е произволна - казвате Чшшшшшш, или "Тихо". Забранявайте нежелателно поведение. Понякога помага и игнорирането - например, ако кученцето джафка, а вие го галете, то не го разбира като успокояване, а като насърчаване. Никога не галете животното, когато то се държи с нежелателно поведение. Животното разбира реакцията ви като поощряване, а не като успокояване.

Всичко е наред според мен, просто трябва да прочетете малко повече в темите за обучение и възпитание, горе ви дадоха линк)))))))))
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 08:33 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 July 2013 - 08:24 PM, написа:

Аха, разбирам.
Значи, кучето няма проблем, просто сте забравила колко много лаят бебета-палета на тази възраст:-)) Още повече дребни породи много често са наистина истерични и много джафкащи:-))Нормално е. Дребните породи много често са ги взимали точно защото облайват активно, наричаха ги "звънчета", ако това поведение ви дразни, ако искате да отучите кученцето си да не джафка, то просто упражнявайте команда за тишина. Думата е произволна - казвате Чшшшшшш, или "Тихо". Забранявайте нежелателно поведение. Понякога помага и игнорирането - например, ако кученцето джафка, а вие го галете, то не го разбира като успокояване, а като насърчаване. Никога не галете животното, когато то се държи с нежелателно поведение. Животното разбира реакцията ви като поощряване, а не като успокояване.

Всичко е наред според мен, просто трябва да прочетете малко повече в темите за обучение и възпитание, горе ви дадоха линк)))))))))

Да но защо ме хапе с такава злоба и не ми дава да и се радвам а хапе и хапе.. И когато и се скарам още повече си налага нейното :ba_025:

#14 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2013 - 08:45 PM

На тази възраст не можем да говорим за злоба. Има ли играчки, къде ходи до тоалетната, колко внимание на ден му обръщате на куч, какви играчки му взехте, колко често се играете с него?

Според мен трябва да се обърнете към подфорума на померански шпиц, там има български развъдчици, които имат опит в отглеждане на померанци, те ще са в пъти повече от полза от нас. Успех!
Форума на померанците е тук:
http://forum.dog.bg/...80%D0%B0%D0%BD/
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2013 - 09:23 PM

Хм - Позната история. Когато те хапе (по дланите и пръстите), напъхай си ръката навътре в устата , гарантирано до четвъртия път ще спре да те хапе и ще се прехвърли на играчките. Като казвам да си пъхнеш ръката, нямам предвид да му разчекнеш устата и да си напъхаш ръката да лакътя. Като те захапе, няма инстиктивно да си дърпаш ръката а ще си я пъхнеш малко навътре, така че да му я напълниш - дяволчето моментално ще се дръпне, защото хич не му е приятно. След 3-4 пъти ще спре да те хапе.
На 2 месеца вече почват да се опитват да доминанстват, и да си извоюват място в ерархията. Това е Много важен момент и не трябва да го оставиш да ти се качи на главата. Когато те ръмжи и ти се звери, хващаш го отзад за врата и го събаряш на една страна, държаш го така да лежи докато се успокои. В началото много ще се дърпа и мятка като обезумяло, ще ръмжи, ще се мъчи да хапе, но няма да го пускаш. Може да минат 10-20 мин(зависи от характера на песа), накрая ще се успокои ще кротне. Това ще го правиш всеки път докато спре да се опитва да се налага и разбере че ти си над него в ерерхията. Не се притеснявай, това не е издевателстване над него(макар че отстрани изглежда много батална сценка). По този начин те сами си извоюват място в глутницата. Отгледах 4 померанчета до 4,5 месеца и борбата за мястото в ерархията между тях беше жестока(действаха по същия начин както ти описах да направиш). С хапането на ръце до 4 тия път всички се отказаха. Но с доминанстването с еднот мъжкарче се борихме цял месец, докато приеме че Аз съм главатаря на глутницата а не той.
За всичко останоло - вземане на храната му когато се храни ...и т.н. има писано във форума.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 July 2013 - 09:39 PM

Показване на мнениетоMarinka7, в 24 July 2013 - 07:30 PM, написа:

Показване на мнениетоowl, в 24 July 2013 - 06:43 PM, написа:

Чак пък нищо.. :eg_033:
Да и от толкова неща не виждам това точно което ме вълнува..

Написаното не е обида, Маринка! Вие наричате едно бебе агресивно, а то просто играе и опознава света :) Рано е да се говори за такива епитети. Това е и първото куче, което ще отглеждате основно вие предполагам. Нещата, които ви интересуват не са малко- защо хапе постоянно, защо не дава да го галят, защо скимти (доколкото помня от друга тема), защо не слуша, когато му се карате :)
Тук във форума има много информация точно по тези въпроси, както и тема посветена на тези кученца, която ще ви даде и представа за характера им и още много неща. Просто прочетете.

И още нещо от мен като собственик на едро куче- повечето стопани на шпицове не се стараят да ги възпитават въобще и съответно всеки път виждам как те подскачат и лаят без никакъв контрол срещу малки и големи кучета, което може да доведе до проблеми...въпреки, че изглеждат като плюшени играчки те са кучета, тъй че възпитавайте се за да ви е спокойно, когато тръгнете по разходки из парковете :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 July 2013 - 12:29 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 July 2013 - 05:45 PM, написа:

Marinka7

Моя е вината признавам по погрешка съм закачила тази тема за Ветеринарния кабинет вместо друга.
Ще се постараем да я сложим в правилния раздел.
Извинявам се :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Marinka7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2013 - 10:31 AM

Показване на мнениетокосте, в 24 July 2013 - 09:23 PM, написа:

Хм - Позната история. Когато те хапе (по дланите и пръстите), напъхай си ръката навътре в устата , гарантирано до четвъртия път ще спре да те хапе и ще се прехвърли на играчките. Като казвам да си пъхнеш ръката, нямам предвид да му разчекнеш устата и да си напъхаш ръката да лакътя. Като те захапе, няма инстиктивно да си дърпаш ръката а ще си я пъхнеш малко навътре, така че да му я напълниш - дяволчето моментално ще се дръпне, защото хич не му е приятно. След 3-4 пъти ще спре да те хапе.
На 2 месеца вече почват да се опитват да доминанстват, и да си извоюват място в ерархията. Това е Много важен момент и не трябва да го оставиш да ти се качи на главата. Когато те ръмжи и ти се звери, хващаш го отзад за врата и го събаряш на една страна, държаш го така да лежи докато се успокои. В началото много ще се дърпа и мятка като обезумяло, ще ръмжи, ще се мъчи да хапе, но няма да го пускаш. Може да минат 10-20 мин(зависи от характера на песа), накрая ще се успокои ще кротне. Това ще го правиш всеки път докато спре да се опитва да се налага и разбере че ти си над него в ерерхията. Не се притеснявай, това не е издевателстване над него(макар че отстрани изглежда много батална сценка). По този начин те сами си извоюват място в глутницата. Отгледах 4 померанчета до 4,5 месеца и борбата за мястото в ерархията между тях беше жестока(действаха по същия начин както ти описах да направиш). С хапането на ръце до 4 тия път всички се отказаха. Но с доминанстването с еднот мъжкарче се борихме цял месец, докато приеме че Аз съм главатаря на глутницата а не той.
За всичко останоло - вземане на храната му когато се храни ...и т.н. има писано във форума.

Благодаря за полезната информация :rc_036:

#19 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 July 2013 - 10:46 AM

А защо изобщо трябва да си пъхаш ръката в гърлото :ud_009: Не е ли по лесно,да му се даде играчка,да се игнорира всякакво нежелано поведение,както и да се използва забранителна команда :tb_195:
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   косте Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2013 - 09:15 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 26 July 2013 - 10:46 AM, написа:

А защо изобщо трябва да си пъхаш ръката в гърлото :ud_009: Не е ли по лесно,да му се даде играчка,да се игнорира всякакво нежелано поведение,както и да се използва забранителна команда :tb_195:

Kой казва да си пъхаш ръката в гърлото, пак се чете избирателно и се правим на изумени и възмутени. И метода с играчка и забранителна команда става, но минава повече време. По моя метод става и за един ден. Не съм дресъор, но метода с ръката съм го прилагал на 6 малки шпица, 5месечен НОК, 1 чихуа(при него само с 2 пръста), мой колега приложи същия метод на 2г кокер и реши проблема с хапането. Метода не е травмиращ за хапещия дзвер.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни