Dog.bg Форуми : Женски ротвайлер в беда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Женски ротвайлер в беда май ще ми трябват смели мъже...

#1 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2013 - 11:09 PM

Пиша с отвращение, съжаление, гняв и безсилие пред поредната изродщина, която може да рози главата на човешко същество. Съседът ми на вилата почти всяка година притежава различно куче. Сами се досещате защо. Последното куче уби тази пролет - виело и предвещавало лоши работи. След този случай видях, че човекът не иска да има повече кучета и бях щастлива до...преди два дни, когато видях, че е завързал пред къщата си една млада ротвайлерка. Кучето явно не е било връзвано досега - оплита се в синджира и идея си няма как да се разплете. По-големият му проблем обаче е, че е вързано на синджир от половин метър и едвам успява да легне на земята. Буквално виси на синджира. Не знам до колко я храни някой - кожа и кости е. Вода наляхме вчера, нахвърли се като обезумяла. Яде като невидяла също.Със сестра ми успяхме да отпуснем синджира по-надълго, но днес собственикът (чийто брат се оказа, че е домъкнал кучето незнайно откъде) пак я върза изкъсо - пречела, мотаела се...идеше ми да му се нахвърля, но е по-добре да спазвам добрия тон. Няма какво да направя със съседа. Започна ли с лошо, ще отмъсти на мен, на кучето ми, на близките ми. Става въпрос за малко градче на около час и половина от София. (координати ще дам само на лични, поради съображения за сигурността на кучето). Тръгна ли да се разправям с полиция и заплахи, съм убедена, че кучето ще бъде убито до ден-два. А то да беше само кучето. Малки теленца стоят вързани, като някакви страшилища, без вода по цял ден, зарязани, като безполезни вещи. Едвам успяват да легнат. И така...докато не ги заколят. Направо ми се плаче вече от този човек. Опитвам с добро, а той махва с ръка и казва да не го занимавам, имал друга работа. А кучето е прекрасно. Ближе ми ръцете, гледа тъжно и чака...какво чака не знам. Аз обаче знам, че не искам да виждам и нейният край. Или краят на бебетата й, защото е женска и само като се разгони, ще дотърчат мъжки от всякъде и в този незаграден двор за поредна година ще се отглеждат нещастни бебета, докато не ги удавят в реката. На какво ли не се нагледах за 20 години. Мисля, че има един начин да се спаси това куче и то е да се отнеме без предупреждение (тоест открадне, колкото и неприятно ми е да го напиша). Не знам дали няма да е съгласен и да го продаде, но на мен няма да ми обърне никакво внимание. Трябва ми някой смел човек, който да е готов или тайно да вземе животното или да го откупи. Вече в главата ми се въртят какви ли не планове. Ако кучето беше вързано на по-дълго, можеше и да не се занимавам с тези неща, но не мога да гледам как стои не слънце по цял ден, без грам сянка и как рови по земята и се опитва да напъха глава под оградата, за да не слънчаса. Знам, че тук има опитни хора. Моля ви за съвет или съдействие. Поемам пътни и каквото е необходимо. Само да спасим кучето.

#2 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2013 - 11:09 PM

Пиша с отвращение, съжаление, гняв и безсилие пред поредната изродщина, която може да рози главата на човешко същество. Съседът ми на вилата почти всяка година притежава различно куче. Сами се досещате защо. Последното куче уби тази пролет - виело и предвещавало лоши работи. След този случай видях, че човекът не иска да има повече кучета и бях щастлива до...преди два дни, когато видях, че е завързал пред къщата си една млада ротвайлерка. Кучето явно не е било връзвано досега - оплита се в синджира и идея си няма как да се разплете. По-големият му проблем обаче е, че е вързано на синджир от половин метър и едвам успява да легне на земята. Буквално виси на синджира. Не знам до колко я храни някой - кожа и кости е. Вода наляхме вчера, нахвърли се като обезумяла. Яде като невидяла също.Със сестра ми успяхме да отпуснем синджира по-надълго, но днес собственикът (чийто брат се оказа, че е домъкнал кучето незнайно откъде) пак я върза изкъсо - пречела, мотаела се...идеше ми да му се нахвърля, но е по-добре да спазвам добрия тон. Няма какво да направя със съседа. Започна ли с лошо, ще отмъсти на мен, на кучето ми, на близките ми. Става въпрос за малко градче на около час и половина от София. (координати ще дам само на лични, поради съображения за сигурността на кучето). Тръгна ли да се разправям с полиция и заплахи, съм убедена, че кучето ще бъде убито до ден-два. А то да беше само кучето. Малки теленца стоят вързани, като някакви страшилища, без вода по цял ден, зарязани, като безполезни вещи. Едвам успяват да легнат. И така...докато не ги заколят. Направо ми се плаче вече от този човек. Опитвам с добро, а той махва с ръка и казва да не го занимавам, имал друга работа. А кучето е прекрасно. Ближе ми ръцете, гледа тъжно и чака...какво чака не знам. Аз обаче знам, че не искам да виждам и нейният край. Или краят на бебетата й, защото е женска и само като се разгони, ще дотърчат мъжки от всякъде и в този незаграден двор за поредна година ще се отглеждат нещастни бебета, докато не ги удавят в реката. На какво ли не се нагледах за 20 години. Мисля, че има един начин да се спаси това куче и то е да се отнеме без предупреждение (тоест открадне, колкото и неприятно ми е да го напиша). Не знам дали няма да е съгласен и да го продаде, но на мен няма да ми обърне никакво внимание. Трябва ми някой смел човек, който да е готов или тайно да вземе животното или да го откупи. Вече в главата ми се въртят какви ли не планове. Ако кучето беше вързано на по-дълго, можеше и да не се занимавам с тези неща, но не мога да гледам как стои не слънце по цял ден, без грам сянка и как рови по земята и се опитва да напъха глава под оградата, за да не слънчаса. Знам, че тук има опитни хора. Моля ви за съвет или съдействие. Поемам пътни и каквото е необходимо. Само да спасим кучето. На снимката можете да видите как е вързана - стегнат нашийник, синджирът не е на земята, а горе високо и това, което е като къщичка, останала от едни нещастни зайчета, не може да се ползва, защото синджирът не достига до там. Идиотщина пълна!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 July 2013 - 02:39 PM

Наистина е покъртителна цялата ситуация и решения може да има много. Но въпросът е как тая тиква (вашия съсед) да се вразуми. Защото дори и да се намери спасител за тази кучица, то утре на нейното място ще се озове друга. Сама казвате, че кучетата в този двор не се задържат за дълго и си има постоянен "оборот".
На ваше място бих пуснала жалби, ма много жалби. А ако са от много лица, ще е още по-добре.
И между нас си - не му я откупувайте, защото това е порочна практика, особено за такива, като този.
Търсете други начини, но действайте бързо, ако наистина искате да спасите животината. В тези жеги, които се очертават тези дни, може би е въпрос на часове да си замине от топлинен удар

П.п. Сега видях дублирана тема на тази, където сте поместила снимка с кучето.
Наистина е ужасно !!!
Как ми се иска да видя тоя идиот на мястото на кучето .... така ден, след ден, след ден ....
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#4 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2013 - 11:18 PM

Уффф, да, ситуацията е доста сложна. В момента имам приемен дом за София, само кучето да се закара до там. Идеята е някой да дойде вечерта, да я качим заедно и през нощта да отпътува към София. Засега няма хора от София, които да са ми предложили да дойдат. А планът е такъв, защото аз трябва на следващия ден пак да съм на вилата, за да не бъда заподозряна. Другият вариант е да отида с човека за една нощ до там, взимаме животното и - обратно. Сама се ужасявам от собствените си планове, но не виждам друг изход. Кучето мисля,че ще съдейства, но за всеки случай може да му сложим малко упойка. Аз мисля в четвъртък да поема към вилата и да видя какво е положението изобщо. Но ако има готов човек, с който да държим връзка и ако всичко е наред с кучето, можем да свършим работата още тази или следващата седмица.
dmm, ако имах насреща си що годе нормален човек или поне не ми беше познат и съсед, щях да напускам стотици жалби. Но в това малко градче няма кой да им обърне внимание. Подам ли жалба, ще е съвсем ясно кой го е направил. А рискът при мен е голям с такъв отмъстителен човек. Ако не бях в такава безизходица, нямаше да моля за помощ. Това е единствената опция за момента. Освен варианта с това някой да се направи на случайно минаващ и да реши, че иска кучето. Но и това е рисково. Може собственикът да се скара с човека. Знам ли какво ще реши. След това куче може и да няма друго. Това е взето, защото е породисто. Затова се съмнявам и че ще иска да го даде. Ще го мъчи на инат, само да е негово...Там трябва да се действа напористо и с много хора, вслучай, че има и следващо куче. След предното кученце, което уби, защото предричало лоши неща виейки, този човек не желае повече куче. Но...не може да се разчита на това. Първо искам да измъкна ротката, а по-нататък ще мисля за другото.

#5 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 July 2013 - 11:27 PM

Искрено съчувствам и на теб и на кучо за безизходицата,но моля те махни името на препарата,че идиоти всякакви :rc_036:
Много кофти ситуация :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2013 - 11:36 PM

Готово, махнах името :) Не бях се сетила за това. Не знам какво да правя. Дано се намери някой, готов за това приключение. И на мен ми е за пръв път, но мисля, че ще стане.

#7 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2013 - 11:42 PM

Този двор съвсем ли е разграден ,има ли огради? Кучето дали няма да залае и оня да се усети?
От една страна ми е болно за кучето,от друга страна си е кражба.... :dh_188:
Но пък ако не го вземете най-вероятно до няколко дни ще умре...ех защо не си вършеха работите институциите и да имахме зоополиция.
Такъв ''човек'' после пак ще завърже според мен някой нещастник на метър синджир,те такива спирка нямат докато не им се случи нещо :eg_033:
Мога само да стискам палци за успешна развръзка,болна ми е темата само преди месец осиновихме женска ротка в окаяно състояние и това момиче като го гледам ми се къса сърцето :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2013 - 11:57 PM

Да, ужасно е от всякъде. Кражбата не ми е присъща изобщо. И до сега не ми се е налагало да правя подобно нещо. Но като гледам аз като разплета синджира и той след 5 минутки отива да го заплете нарочно, а няма смисъл в това и направо кипвам. И най-доброто куче ще стане лошо така. Ако оживее, разбира се. А не го е заслужило с нищо... И предното не беше на дълъг синджир,ама това вече е под всякаква критика. Иначе, да, дворът е напълно разграден. Влиза се откъм улицата и ако животното не е преместено, лесно ще го взема. То не реагира на хора изобщо. Не лае никой, освен кучета. Най-много се притеснявам да не го убие. Само като си помисля как миналото му куче сигурно се е радвало, че той отива да му донесе храна или нещо друго, а той...просто хладнокръвно го е убил. И вече не ми е жал за това, което замислям. Все още ми се иска да опитам с добро и да му подхвърля дали не би го дал. Но...може и да се усъмни така после...Не знам. Трудно е, но не и невъзможно.
Благодаря за подкрепата :))) Ще е нужно много силно стискане на палци...

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2013 - 12:04 AM

Можеш да пуснеш темата и в ротския подфорум може пък някой да може да помогне някак :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2013 - 07:03 PM

Да и това е идея...Утре отивам да видя какво е положението там - как е животното, живо ли е. И после ще мисля наново. Поне имам приемен дом...

#11 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2013 - 12:10 PM

Отдавна не съм писала, но нямах много добра интернет връзка от вилата. Бях около седмица при ротвайлерката и положението е следното. Майка ми, докато е била там сама, преди да дойда, е провела разни "обучения" на съседа, който продължава да си твърди, че това куче не му трябва и е готов да го даде. Говорила му е и за ЗЗЖ, но по неин си начин. Обаче...развръзката е странна. Брат му се върна (а той е довел кучето) и се оказа, че иска да си гледа ротката и то с удоволствие. Пусна я на доста дълъг синджир (което за мен също не е решение), но и започна да я разхожда. Даже вчера, моля ви се, била пусната свободно из двора, като отишла да я храни майка ми. Купили са й и суха храна, така че засега положението е под контрол. Опитваме се да обясним, че това куче изисква мнооого храна и се надявам, че скоро и порцията ще е по-голяма. Поне вече я има всеки ден. Дебна редовно и за мое учудване и вода има постоянно. Скъсеният синджир вече не присъства в ежедневието, защото се разбра, че това животно няма да изяде никой. Тя е невероятна с децата и си играе с всички - от най-малките до най-големите. Радва се, но без да се хвърля и да плаши хората, а просто ближе ръце и върти мини опашле. Нададе малко на килограми, но се иска още. Ако спрат да я гледат добре или им омръзне, непременно ще говоря да ми я дадат. Засега ще стоя и ще наблюдавам. Надеждата ми е в детето на брата на човека ,в чийто двор е кучето. То е вече голямо и обожава ротвайлерката. Гледах я как всеки ден ходи да я гали и да си играе с нея. Носи и и по половин хляб.Мисля си, че може пък това куче да спаси следващите, които биха висяли на синджира без капка внимание, защото в нея има нещо, което вероятно ще промени възгледите на хората, при които е, за кучетата като цяло.
Ако има промени, ще пиша. Иначе няколко човека се отзоваха с предложения по отвличането, за което съм им много благодарна. Ако се наложи, ще се свържа отново с тях, но искам да почакам. Може би в този двор нещо най-накрая ще се промени. Сега ме чакат още 1 куче и 2 котки за оправяне и продължавам животинската одисея с тях. :))) Няма край. :)

#12 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2013 - 10:04 AM

Здравейте, пак ще ви досаждам, но имах скоро тук една тема за една ротвайлерка в беда. Вързана на синджир и гладна, тя беше обречена в двора на съседа на вилата. А най-вероятно и тези дни щяха да я убият вече, но...няма да изпадам в подробности. Кучето вече е в София, доброволно ни го предадоха, за което съм благодарна. Трябва ми човек, който да я гледа временно за 10-на дни (до около 10 септември), след което вече има къде да пребивава, докато си намери постоянен дом. Ако, разбира се, някой реши, че иска това прекрасно куче за себе си завинаги, ще е най-голямото чудо за нея. Ротвайлерката е прекрасна! Много мил характер, обожава деца и раздава целувки наляво и надясно, въпреки че 3-те й години на този свят е прекарала само на синджир. Не знам как ще е с кучета, но според мен няма да има проблеми. За котки и по-дребни същества не гарантирам. :) Но това са подробности. :md_064:
Моля, ако има някой възможност в апартамент или най-добре на двор да я гледа 10-на дни, нека ми звънне на 0896254327. Наистина е важно.

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2013 - 11:01 PM

Пиши на Навар той може да може да помогне :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2013 - 07:55 PM

Благодаря за идеята ShiBumi_Girl. Кучинка вече намери приемен дом и стискам палци в скоро време да сме в хубавия раздел. Надявам се това да е краят на мъките й, да не вижда повече синджири и лошо отношение. Само ще споделя снощи за една вечер какво е сътворила в банята на един познат, при който отседна за кратко. След като не е виждала нормална храна дълго време и най-после хапна като истинско куче, сладурката се е запасила за черни дни. И днес ми се обади моят познат, да ми каже, че е намерил складирана храна на 3-4 места в банята - зад столове и бидони, зад кофата с вода. ...Момичето крило, крило, да му остане манджичка, като огладнее пак. Толкова хубава и сладка душа е, нямате си представа. По пътя умря да се лигави, да се гушка и да раздава целувки. Размазан ротвайлер. :ab_041: Благодаря сърдечно на всички, които ми помогнаха кучинка да е сега дива и щастлива. Много целувки, момичета, страхотни сте, да знаете!!! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#15 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2013 - 02:00 PM

Ох,милата тя душица.....
Браво!!!!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2014 - 05:06 PM

Отдавна не съм влизала и съм виновна, че не писах навреме, но...вече Брита си е за Чудния раздел! :flagbg: Почака малко и изостави зад гърба си всички неволи и спомените от миналото и както правят всички разумни българи по време на кризата, напусна страната и намери дом навън. :smile: Там, където е сега, е обичана и щастлива и никога повече няма да виси на синджир. Благодаря сърдечно на АРС за огромната помощ, за която винаги ще ви бъдем признателни с Брита! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

#17 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2014 - 06:08 PM

Каква по-хубава новина от тази :be_107:
Да е жива,здрава и много щастлива в новия си дом!

ПС:Дано този никога повече да не си вземе куче!!!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2014 - 06:27 PM

Благодаря, ShiBumi_GIrl! Дано наистина повече там никога не видя куче. Разбира се, за околните къщи няма да говоря...там, като във всяко друго селце/малко градче, кучета живеят цял живот на не много дълги синджири....един ден знам, че това ще спре, но тези животинки може би вече няма да ги има. Но тези поне не са заплашени с убийство и гладна смърт. Поне имат къщички и кой да ги нахрани. :)))

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни