повръщаща котка съвет
Публикувано: 31 July 2013 - 03:23 PM
Здравейте , имам молба за съвет. Котката ми от няколко дена повръща. Има апетит , жизнена е , но като яде и после повръща. Имам 2 котета, преди време другото беше болно , повръщаше но и не се хранеше, нямаше апетити , видимо беше зле и отслабна доста. Виках лекар би и инжекции една седмица и се оправи , каза че било котешки грип. Котките ми не са ваксинирани . Тъкмо се чудех вчера дали да я водя на лекар , но тя май не повръща, но днес пак. Така е от седмица, но сякаш нито е отслабнала и си е жизнена, /колкото домашна мързелива, примряла от жега коте де/. Та има ли някакво лекарство което мога да и дам против повръщане или си е за лекар. Може ли да е грип който кара в лека форма и сам да си мине , чудя се какво да правя.
Публикувано: 31 July 2013 - 09:31 PM
Всеки ден повръща , но май няма и седмица. Никога не съм ги ваксинирала, като се разболеят все се заричам , защото лечението ми излиза по скъпо , а като са здрави все ми не ми се дават тези пари. Другата като беше болна и не ядеше и видимо отслабна , а тази си има апетит и защо повръща не знам . Лекарство против повръщане и давах , което е останало от предния път от другата но и него повърна.
Публикувано: 31 July 2013 - 10:00 PM
Отидете на лекар! Ако е вирусно заболяване може да стане сериозно, ежедневното повръщане изтощава организма, а и не се знае какъв е проблемът. И двете не са ваксинирани, което значи, че и двете могат да се разболеят! Никой няма да ви даде препоръка за лекарства във форум. Трябва си преглед за да се установи за какво иде реч.
Не постъпвайте така безотговорно, ваксинирайте ги, за да не се случи нещо наистина неприятно и после да съжалявате...
Не постъпвайте така безотговорно, ваксинирайте ги, за да не се случи нещо наистина неприятно и после да съжалявате...
Публикувано: 02 August 2013 - 02:28 PM
morena7, повръщането може да се предизвика от адски много неща, но винаги има нужда да се вземат мерки.
Може да е опаразитяване - откога не сте давали препарат срещу вътрешни паразити?
Може да е и от погълната козина (по-често се среща при дългокосмести котки, но не е задължително).
Това са по-леките варианти да го наречем, но наистина може и да е нещо по-сериозно и затова наистина не подценявайте ситуацията!
Може да е опаразитяване - откога не сте давали препарат срещу вътрешни паразити?
Може да е и от погълната козина (по-често се среща при дългокосмести котки, но не е задължително).
Това са по-леките варианти да го наречем, но наистина може и да е нещо по-сериозно и затова наистина не подценявайте ситуацията!
Публикувано: 06 August 2013 - 02:53 PM
Съвсем скоро ги обезпаразитявах , не са с дълга козина, а порода "естествено подбрана " . Изкараха вирусче някакво леко . Не я подценявам ситуациата, както казах преди време едното като беше болно викахме лекар, но си беше зле котето , отслабна и не искаше да се храни . Сега и двете са добре , хапват не повръщат вече. Коте когато е болно не иска да се храни , защото си имаше апетит въпреки , че повръщаше взех решение да не бързам с воденето на лекар , защото и съм притеснена и финансово в момента. Благодаря ви за вниманието .
Страница 1 от 1