Калций при кучетата
Публикувано: 27 June 2008 - 01:31 PM
Искам да съм спокойна за малкия разбойник и ме интересува, преди кръвните изследвания, кои са физическите признаци, които да покажат недостиг, ако все пак има такъв?
Публикувано: 29 June 2008 - 03:16 PM
Публикувано: 29 June 2008 - 04:02 PM
Публикувано: 12 November 2008 - 05:22 PM
Говори се за изследвания на кръвта. Това добре, но в Пазарджик всички "клиники" са тип гаражчета, в който надали има условия за такива изследвания /ще попитам все пак/. Къде мога да направя изследвания за калций и фосфор на кутрето. Кутрето е на 4м. и 10д. Сега давам "Калций +" - по препоръка на вет. лекар, но днес започна едно лудо гризане на вар от стените на терасата където излиза от време на време. На разходките постоянно пасе трева. Абе изобщо - вкарва ми притеснения.
- Като затвориш очи и се молиш за нещо...
- Бог е този, който не чува молбите ти !
Публикувано: 12 November 2008 - 05:42 PM
Цитат
Говори се за изследвания на кръвта. Това добре, но в Пазарджик всички "клиники" са тип гаражчета, в който надали има условия за такива изследвания /ще попитам все пак/. Къде мога да направя изследвания за калций и фосфор на кутрето. Кутрето е на 4м. и 10д. Сега давам "Калций +" - по препоръка на вет. лекар, но днес започна едно лудо гризане на вар от стените на терасата където излиза от време на време. На разходките постоянно пасе трева. Абе изобщо - вкарва ми притеснения.
Би трябвало ветеринарите да носят пробите в лаборатории!До колкото знам кръвния анализ калции-фосфор се прави на 6 месечна възраст!
Публикувано: 12 November 2008 - 10:24 PM
Цитат
Публикувано: 13 November 2008 - 09:52 AM
Цитат
Цитат
Публикувано: 13 November 2008 - 03:33 PM
Извинявам се ако въпросът вече е задаван ;)
Публикувано: 13 November 2008 - 09:03 PM
Публикувано: 13 November 2008 - 09:17 PM
Цитат
При тая диета съм некомпетентен да кажа :( А какво е пилешка кайма? И още: Съветвам Ви ако давате калций да не правите "почивки" вредите от тях са повече от недоимъка иначе. А за дозата на + май беше 3 таблети на 10 кг.
Малчо, аз пак като на барабан палката, ама само си трошите парите с тоя калций :)
Публикувано: 14 November 2008 - 08:47 AM
Цитат
olechka Благодаря ти за отговора ;) Нашият вет ни беше казал, че при някой кучовци ушлетата се изправяли чак гато навършат 1 год :o
А това с лепенето на анкерпласт, бях го чувала и преди :rolleyes:
Габи вече вдигна едното :yahoo: така, че дано да не се налага да я лепя ;D ;)
Публикувано: 14 November 2008 - 09:40 AM
Цитат
Цитат
Цитат
При тая диета съм некомпетентен да кажа :( А какво е пилешка кайма? И още: Съветвам Ви ако давате калций да не правите "почивки" вредите от тях са повече от недоимъка иначе. А за дозата на + май беше 3 таблети на 10 кг.
Малчо, аз пак като на барабан палката, ама само си трошите парите с тоя калций :)
Второ: Защо Са+ да не е за профилактика на рахит? А какво представлява делис? Да не са едни големи хапчета съдържащи в себе си доста елементи освен Са?
Трето: Защо да не правя "почивки" при даването на Са? Всеки с който съм говарил, в това число и вет. л-ри, го препоръчва /почиването/. При даване на делис не се ли почива? Сгрешил съм дозата по-горе - не 1 таблетка на кг. живо тегло, а 1 таблетка на 10кг. живо тегло. Лек ден.
Публикувано: 14 November 2008 - 10:45 AM