може и онлайн да поръчате
С какво да си храня кучето?
Публикувано: 29 November 2013 - 09:31 PM
Грамажите са ориентировъчни спрямо тегло,възраст,активност имайте го предвид с която и храна да смените Рояла.
Ако пише примерно: 2 кг/4месеца/100 гр-това е само за ориентир
Може вашето конкретно да лудее повече и да изгладнява повече, респективно 100гр да са му малко,може и да е обратното.
Ако пише примерно: 2 кг/4месеца/100 гр-това е само за ориентир
Може вашето конкретно да лудее повече и да изгладнява повече, респективно 100гр да са му малко,може и да е обратното.
Публикувано: 30 November 2013 - 12:34 PM
Мхм, ще сме явно малко над препоръчителната доза винаги- не че изразходва много енергия, напротив- заради студа навън излиза само за 2-3минути, не се движи толкова много. Сега увеличих драстично дозата, за да свършим храната утре- други ден и мисля, че е по-спокоен. Само се притеснявам да не надебелее, но се надявам, че са с бърз метаболизъм.

Публикувано: 30 November 2013 - 02:54 PM
Тука като чета тази наболяла тема за начинаещи - храната. И извода ми в този форум е че според всички вас, най-добрия вариант е да се купи чувал за поне 120лв (това няма лошо, нормално да е добър вариант), лошото е че е също така ЕДИНСТВЕН !!! Демек ако кучето е яло досега лаина/храчки/супа/кокали/кал/шишарки , и решиш да се грижиш за него и да му даваш консерва и дарлинг , според форума това ти е грешката. С две думи ИЛИ ДАВАШ 120лв за чувал или изобщо не мисли за куче. И друго, никога не питаи за най-евтиния вариант защото нищо че искаш да си правиш сметка - това е грешка също, дава се МАКСИМАЛНО МНОГО, даже да е достатъчно ОЩЕ ТРЯБВА, просто защото е недопустимо за куче да питаш колко пари и за bmw да питаш колко харчи.
Аз какво правя, следя. Е сега от кауфланда вчера купих 30 кайми от 200гр бяха по 20ст, сега пала скарата и правя фламбе. Ще ги омешам леко с някоя консерва и ще стане екстра. Днеска купих един чувал дарлинг защото съм без работа, и по -добре да яде нещо отколкото да умре от глад. Има едни консерви в кауфланда по 2.40лв 1.200гр от тях има 2/3 вида които изглеждат супер, кучо си ги яде. Разхождаме си се,тича си, маха с опашка, бомба е!
Аз какво правя, следя. Е сега от кауфланда вчера купих 30 кайми от 200гр бяха по 20ст, сега пала скарата и правя фламбе. Ще ги омешам леко с някоя консерва и ще стане екстра. Днеска купих един чувал дарлинг защото съм без работа, и по -добре да яде нещо отколкото да умре от глад. Има едни консерви в кауфланда по 2.40лв 1.200гр от тях има 2/3 вида които изглеждат супер, кучо си ги яде. Разхождаме си се,тича си, маха с опашка, бомба е!
Публикувано: 30 November 2013 - 03:08 PM
Само,че тук ти е грешката.Бъркаш оцеляването на кучето с най-доброто ,което можеш да му предложиш.
Както всеки родител,така и всеки стопанин предполагам се стреми да храни децата си респективно кучетата по най-добрия възможен начин.
Детето ти ще оцелее на чипс,кола и Макдоналдс,но това ли е най-доброто за него?
Всеки си избира с какво да храни,но е нормално да се препоръчва възможно най-доброто.
Все пак е добре хората да са информирани с какво си хранят животните.
Разбирам и твоята гледна точка и уважавам хората,които дори да не могат да си позволят поне не изхвърлят кучето на улицата.
Като тук не разделям на гранули и натурално.
Но и натуралното не е отпадъци от масата плюс кайма с мазнина.Прочел ли си на опаковката какво съдържа каймата?
Като прочетеш ще се замислиш дали става и за хора
Извинявай ама за цената на един чувал Дарлинг можеш да вземеш доста по сносна храна
Както всеки родител,така и всеки стопанин предполагам се стреми да храни децата си респективно кучетата по най-добрия възможен начин.
Детето ти ще оцелее на чипс,кола и Макдоналдс,но това ли е най-доброто за него?
Всеки си избира с какво да храни,но е нормално да се препоръчва възможно най-доброто.
Все пак е добре хората да са информирани с какво си хранят животните.
Разбирам и твоята гледна точка и уважавам хората,които дори да не могат да си позволят поне не изхвърлят кучето на улицата.
Като тук не разделям на гранули и натурално.
Но и натуралното не е отпадъци от масата плюс кайма с мазнина.Прочел ли си на опаковката какво съдържа каймата?
Като прочетеш ще се замислиш дали става и за хора

Извинявай ама за цената на един чувал Дарлинг можеш да вземеш доста по сносна храна

Публикувано: 30 November 2013 - 03:14 PM
Сега не е удобно примерно, като намеря работа, всички ще ядем пържоли. По-добре да има нещо средно за 3 месеца, отколкото сега да изхарча всичко и след 1 месец да ядем шишарки... Едно и също се дъвче, трябва някаква схема/диаграма да се направи с различни параграфи примерно до 70лв, до 150лв, над 1500лв на месец и отдолу най-добрия вариант за хранене. Даже това е сериозна идея, е тука сте бая хора дето разбирате, вземете си направете една скайп стая, синхронизирайте си опита иии за нас бедните желаещи и бъдещи такива ще направите едно добро и ще спестите по нататъчни въпроси !!! ;)
Публикувано: 30 November 2013 - 03:24 PM
Виж сега няма как най-евтиното да е най-доброто.Не само в храненето,а във всяка една сфера.
Няма мерцедес на цената на трабант.
Всеки храни с това,с което може да си позволи и в това няма нищо лошо.
Конкретно за темата жената храни с Роял Канин,а тя като качество е далеч примерно от Акана.
Ще кажете защо пак давам пример Акана,както някой казват ако не си храниш кучето с Акана си лош стопанин.
Не, не си лош стопанин,но тук се опитваме да говорим за това и хората да се информират какво дават на животните си.
Давам ти пример един чувал Роял Канин ми струва средно 55 паунда за 15кг,а чувал Акана ми струва между 46 и 60 за 13кг.
Едното ми куче яде Роял и се чувства супер с него,не смятам да го сменям,но пък не съм сляпа и чета етикети
Ето една интересна статия:
http://www.dogfoodpr...=betterproducts
Моите са яли и Джафко от по левче за кг когато сме били затруднени и не са умряли,но там вече всеки си носи отговорността...
Няма мерцедес на цената на трабант.
Всеки храни с това,с което може да си позволи и в това няма нищо лошо.
Конкретно за темата жената храни с Роял Канин,а тя като качество е далеч примерно от Акана.
Ще кажете защо пак давам пример Акана,както някой казват ако не си храниш кучето с Акана си лош стопанин.
Не, не си лош стопанин,но тук се опитваме да говорим за това и хората да се информират какво дават на животните си.
Давам ти пример един чувал Роял Канин ми струва средно 55 паунда за 15кг,а чувал Акана ми струва между 46 и 60 за 13кг.
Едното ми куче яде Роял и се чувства супер с него,не смятам да го сменям,но пък не съм сляпа и чета етикети

Ето една интересна статия:
http://www.dogfoodpr...=betterproducts
Моите са яли и Джафко от по левче за кг когато сме били затруднени и не са умряли,но там вече всеки си носи отговорността...