Dog.bg Форуми : Джони в изолатор Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джони в изолатор Сеславци

#1 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 August 2013 - 12:12 PM

Здравейте!
Искам да ви разкажа историята на едно куче, което поради човешка глупост (за да не кажа простотия) и човешки егоизъм (за да не кажа злоба) се озова в Сеславци.
Това куче има много имена - за децата от нашия блок е Джони, за Жената, която го хранеше и обезпаразитяваше е Баз, в Сеславци има табелка Велин. Надявам се съдбата да му се усмихне и скоро да има стопанин, който да си го нарича както реши.
Та Джони живя мирно и тихо пред нашия блок повече от 3 години, обичан от децата, гален от възрастни, хранен и глезен. Той беше главатар на малка глутничка, ползваща се с неговите "привилегии". Пазеше района от други кучета, малко полайваше, за съжаление тичаше по непознати коли, шматкащи се в нашето локално, но не беше конфликтен, не беше даже и досаден. Можеш да го повикаш, да го погалиш и после да го оставиш.
Не ми е ясно как точно той се набоде в нечии зли очи, но на 14 август Екоравновесие са дошли и са го прибрали поради подадена жалба.
На мен ми казаха, че жалбата е за агресивно куче, на другата жена - за постоянно лаещо. Той не е нито едно от двете, но това вече няма значение.
Той така или иначе никога няма да се върне тук.
Ходихме да го видим. Хората там се оказаха мили. Бях се приготвила да рева и да се тръшкам докато не ме пуснат, а те приеха присърце тревогата ни и веднага ни съдействаха.
Джони обаче не е добре. Физически нищо му няма, дори не е много отслабнал. Обаче е много смачкан психически.
Когато влизахме всички кучета наскачаха по решетките, лаеха, пищяха, търсеха внимание, той си беше легнал на дървената скара и не помръдна. Купата му за храна беше пълна - явно не яде, а бе такъв лакомчо тук. Чак когато влязохме в клетката, стана и почна да се гали, пак един оклюмал. Маха с опашка, но я държи долу. Гали се и се гушка, но не е както преди. Опитахме се да му сложим повод, но той никога не е бил връзван и не поиска да излезе така. Постояхме при него и той се поотпусна. Снимахме го - да видите, колко е красив.

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Още по-хубав е, когато е свободен.
Имам няколко молби:
- Ако някой ходи в Сеславци - Джони ще е там вероятно до към 28-29,08. Да го погали за секунда.
- Ако някой има възможност да го гледа на дворче. Той е добър и обичлив, дори и след случилото се.
- Ако някой може да ми помогне да го настаним и в чужбина. Под помощ имам предвид контакти. Пари все ще съберем.
- Ако на някой му хрумне каквато и да било идея, за да направим живота му хубав. Или поне да върнем живеца в него.

#2 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2013 - 10:50 AM

Ето ни отново - 2 седмици по-късно.
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2013 - 10:55 AM

А и на повод не било толкова трудно и страшно.

Да прощавате оператора, ама е само с леви крайници.

#4 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2013 - 02:14 PM

Отдавна не съм писала в тази тема, защото е много тъжно да си пишеш сам.
Още по-тъжно е, когато пишеш за нечие нещастие, а никой не намира в сърцето си съчувствени думи.
Днес все пак имаме светлинка в тунела и затова ще ви покажа няколко снимки на нашето прекрасно момче:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 06:49 PM

aldald, не се сърди, всички си пишем така сами, само дето на мен не ми е криво, защото зная, че просто няма какво да ми кажат хората. То ясно, че всички са хубави, всяко със своя си проблем и че е голям зор да добуташ някое до щастливия финал, но здраво ли е животинчето и има ли си някой човек-инат, с много или ужасно много мъка, всичко си идва на мястото. А Джони го заслужава не по-малко от другите!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#6 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2013 - 10:05 PM

Не се сърдя аз - само си тъжа. Но и това ще мине :md_064:
Джони ще пътува за Германия.
Много ми се искаше да си остане тук, но какъв живот би водил...Най-много на верига някъде да се мъчи.
И затова - нека замине, нека намери истински дом, нека има истински хора и да получи истинска любов.
Само че, за да се случат тези неща, имаме нужда от финансова помощ. Трябва бързичко да съберем пари за път - 300 лв.
На мен в момента ми е непосилна тази сума, затова срам - не срам се обръщам към вас.
Ако някой може да отдели някакви парички, за да ни помогне, ще сме безкрайно благодарни.
Копирам сметката от "Без дом":
"БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА:
Име (Name): МИЛЕНА ТОДОРОВА МАКЕДОНСКА (MILENA TODOROVA MAKEDONSKA)
IBAN: BG16UNCR96601047014706
BIC: UNCRBGSF
При банка (Bank): УниКредит Булбанк (UniCredit Bulbank)

При попълване на вносната бележка или платежното нареждане е желателно да попълните в основание за плащане име на животното и вашия ник или име."
Моля, пишете - ЗА ДЖОНИ.

Знам, че всички са затруднени, но това е огромен шанс за нас и нямам право да го пропускам.

#7 Потребителят е офлайн   l s kotkite Икона

Публикувано: 22 October 2013 - 10:52 AM

Джони изглежда адски сладък. Вас пак е радостно, че ще замине. За жалост нямам много възможност, но ще помогна с колкото мога. Сигурна съм, че ще си намери хубав немски дом, където ще го глезят и обичат и ще хапва вурст. Може и шеги да му разказват , но като всички нас няма да ги разбира :). Не се отчайвай, все ще съберем парите. Кога ще пътува?

#8 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2013 - 06:02 PM

Дай Боже! За вурста не знам, ама една мама немкиня как добре ще му дойде - да го поглези малко.

#9 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2013 - 10:22 PM

Джони замина. Дано най-сетне намери хубав дом и любящ стопанин. Той е едно прекрасно куче!

#10 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2013 - 08:41 PM

Миличкият - намел си е дом, кротнал се е. Дано е спокоен и доволен и да радва много хората си.

Благодаря на хората от форума и извън него, които взеха съдбата му присърце и му помогнаха :rc_036:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни