Dog.bg Форуми : Две кучета в нищото, едното женско и разгонено

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Две кучета в нищото, едното женско и разгонено ще ми трябва помощ от смел кучкар за залавянето и кастрацията

#1 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 August 2013 - 11:40 AM

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Пиша без особена надежда и от безсилие. Никак не обичам да пускам такива теми. Сама практически нищо не мога да свърша, а наистина така ми е много непривично и никак не ми е приятно, но ... Все пак реших се да пробвам. Дължа го на кучетата и на безбройните безименни кученца, които ще се народят в пущинака и или ще умрат анонимни там или ще се влеят в безчетните редици на бездомните кучета.
Преди почти 2 седмици прибирайки се от почивка спряхме на Черепишкия манастир. Не улучихме правилния път и се забутахме в едни шубраци водещи до напълно безлюдна ЖП гара. Докато се оглеждахме накъде да поемем в храсталака се чу шумолене, а на мен сърцето ми слезе в петите. Появиха се двете кучета, които съм снимала. Аз не съм особено смела покрай кучета, които не познавам (а и по принцип), но тези изглеждаха миролюбиви. В чантата си винаги нося по малко суха храна и реших да ги почерпя. По-дребното от двете кучета беше ужасно слабо и веднага се нахвърлиха на храната с апетит. Даже не знам защо реших да ги снимам. Освен, че бяха слаби, видимо бяха здрави, а и нищо кой знае какво повече не можех да направя. Продължихме си разходката в търсене на манастира и след няма и 5 минути (след като са се нахранили явно) двете кучета отново се появиха при нас. Тогава забелязах, че по-едрото се качва върху по-дребното и ми стана ясно, че дребосъка е женска и при това разгонена. Оттогава все мисля с кого и как да се върна до мястото, да потърсим кучетата и да ги докараме в София за кастрация, а след това да ги върнем обратно. Или ако не може и двете, то поне женското да кастрираме, за да не ражда малки кученца.
Ако се намери някой смел авантюрист готов да ми помогне, ще си покрия всички разходи по ходенето до там и кастрацията на животните. Сама не мога да се справя. Не шофирам, а и нямам никакъв опит с ловене на кучета. От понеделник до петък съм от сутрин до вечер на работа, но уикенда въпреки че също съм дежурна, ще направя всичко възможно да намеря време за това. Ако някой може да ми помогне, да пише в темата. Поне по веднъж на ден влизам във форума.

#2 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 August 2013 - 12:27 PM

аз не съм от софия, но ако мога да помогна с нещо бих се включил.

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2013 - 02:52 PM

fanfann, много ти благодаря за подкрепата! Ще пиша в темата как се развиват нещата. Получих предложение за помощ от съфорумка, на която имам вяра като опитен с кучета човек (Теди, благодаря ти :wub:!) Тя ще ми помогне с ловенето. И двете обаче сме без транспорт, така че остава да намерим човек с кола и дай Боже кучовците да са живи и здрави и да ги заварим пак на същото място.

#4 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2013 - 06:13 PM

транспорта изглежда най-лесното в случая, така е предполагам ще се намери желаещ :ba_025:

#5 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2013 - 11:08 AM

За съжаление точно транспортът се оказва препъни камък :dh_188:. Поне засега няма никакви желаещи. Пак да кажа, че ще платя бензина ако някой се навие. Ако трябва ще платя и автомивка за колата след като приключи сагата с кучовците.

#6 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2013 - 11:20 AM

Мечо, пусни пост във фейса, има много хора с коли, готови да помогнат при заплащане на бензина. А и в дога не мисля, че всички да прочели
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2013 - 08:46 PM

изскочи ли транспорт?

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2013 - 10:10 AM

Да, намери се транспорт :ba_025:! Сега ми трябват 2 повода душачи. Някой дали има и може да ми услужи за няколко дена?

ПС: Трябвам ми за утре, така че ако някой може да услужи, да си казва бързо :smile:.

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2013 - 12:08 PM

Много благодаря на двете отзивчиви и авнатюристично настроени момичета, които ми помогнаха вчера :wub:. Те освен добри са и скромни и не искат да ги споменавам публично, но аз все пак искам да знаят, че съм им МНОГО признателна! В крайна сметка бяхме в състав 2 коткарки и само 1 кучкарка, но за сметка на това оправна и с богат опит :smile:.
Отидохме вчера до Черепишкия манастир и най-важната цел за посещението ни се появи с филия хляб в устата почти веднагически на мястото, където ги заварихме и миналия път. Оказа се много мила кучица и не оказа никаква съпротива при хващането и. Е, не пожела да влезе в клетката, която бях приготвила (голяма котешка) и се наложи да я настаним директно в колата, но като цяло се държа много добре. Бях и приготвила разни лакомства и похапна обилно и с апетит. В онзи пущинак едва ли често си намира друго освен някоя филия хляб и всичко друго и се услаждаше страхотно. Малко повърна в колата и сигурно и се е гадело от движението, защото се беше поолигавила, но както казах като цяло е СУПЕР МИЛО И БЕЗПРОБЛЕМНО КУЧЕ, което само потропваше кротко с опашка. Тежи не повече от 12-14 килограма. Има си и име вече - Милица :smile:. Ето няколко снимки от вчера. Стискайте и палци за кастрацията. Дано мине леко и бързо! Много беше изплашена като чу лая на толкова много кучета в приюта и се наложи да я сложим за малко в клетка, колкото да я пренесем покрай тях и да не я изпуснем на финала. Тревожа се доста, че и създавам стрес, но вярвам, че за нейно добро е да не ражда по 2 пъти в годината куп бебета.
Прикачена снимка
Мъжкото куче не се появи за съжаление, въпреки, че обикаляхме и викахме, а и поизчакахме да видим дали все пак няма да дойде отнякъде.

#10 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 September 2013 - 12:16 PM

Мечо, едва ли ти е до смях, но се сетих, когато Чери щеше да превозва от Благоевград двете Пухли и се готвеше като за битка с динозаври. Радвам се за момичето и много ми е жал, че такова социално животинче ще се върне в нищото на глад и мизерия Зимата какво ли ще намира.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2013 - 07:46 PM

Еч, страхотни сте. Браво на вас за успешно свършената работа. :ba_025:

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 September 2013 - 11:57 AM

Показване на мнениетоdikari, в 02 September 2013 - 12:16 PM, написа:

Радвам се за момичето и много ми е жал, че такова социално животинче ще се върне в нищото на глад и мизерия Зимата какво ли ще намира.

Да, dikari, и на мен ми е жал и се тревожа. Но какво да направя? Не ми е по силите и възможностите повече. Имам премного котки, които чакат някой да ги хареса,а междувременно са на моя издръжка и всеки ден ги мисля дали някога някой ще ги хареса и осинови. Някои от тях чакат от декември миналата година, други от февруари, а имам и нови. Вече съм доста отчаяна, честно казано! Нямам на кого да предложа кучата за осиновяване. Хората от форума, които помагат за осиновяване на кучета в чужбина са повече от претрупани и нямам очи да ги моля за помощ. Пуснах вчера информация във ФБ. Дано поне познатите ми да споделят пък кой знае ... Може кучето да е с късмет. Ако знам, че има някаква надежда бих поела разходите и за изследвания и подготовка, въпреки че както писах, и с вече наличните ми разходи ми е трудно. Но пак остава въпроса с приемния дом ...
Кастрацията се отложи за днес. Около 5 следобед ще знам повече подробности. Дано всичко да е наред!

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 September 2013 - 04:13 PM

Кастрацията на Милица пак се отложи вчера, но днес най-сетне момата е вече модернизирана. Всичко е минало успешно :smile:! Наистина е била леко бременна (от 2 седмици) с цели 6 кученца. Навреме успяхме да я кастрираме и още веднъж ОГРОМНО благодаря на момичетата, които ми помогнаха!

#14 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2013 - 07:55 PM

:rc_036:

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 September 2013 - 10:11 AM

Получих предложение за търсене на дом в Германия за Милица :af_089: (от стабилна организация, на която имам доверие). Остава обаче въпросът с настаняването и. Ще трябва или приемен дом или хотел. А може и някакъв комбиниран вариант - напр. ако някой може да и предложи приемен дом за месец-два докато трае подготовката и, а пък ако се проточи търсенето на дом, тогава да я местя на хотел. Кучето е дребничко и добро и ако някой се смили да я приюти в дома си ще си поема разходите за храна, а и каквито медицински разходи се налагат. Ще е супер ако иде при човек, който е кучкар и ще може да даде коректна информация за характер, навици, поведение. Питат ме и за височина в холката, приблизителна възраст и тегло, но предполагам, че тези неща лесно ще ги открием :smile:. Ако някой може да помогне, моля пишете ми на catfriendsbg@gmail.com.

#16 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 September 2013 - 05:03 PM

Муцуната е вече тествана за гана, парвовироза и гиардии. За щастие и мое облекчение, всичките тези неща са и отрицателни. Утре и предстои тест за дирофилария. Дано и той да е отрицателен, макар че хората ми казват да не се тревожа, защото е млада и теоретично не би трябвало да е имала време да заболее, но ... ще поживеем, ще видим. Искам пак да помоля за приемен дом. Разходите ми за Милица до момента възлизат на 120 лева. Тепърва предстоят още тестове и подготовка и ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне финансово или с приемен дом поне за някакъв период от време.

#17 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 09:24 PM

аз мога да помогна с 50лв в момента.

#18 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 September 2013 - 09:27 AM

:rc_036: Благодаря ти, fanfann!

#19 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 September 2013 - 10:39 AM

Милица вчера беше тествана и за двете форми на дирофилария (микрофиларии и някакви антитела за големите форми на паразита, но не запомних всичко). Най-важното и най-хубавото е, че е ОТРИЦАТЕЛНА и за двете гадории. Сега започваме да и правим ежемесечна профилактика срещу дирофилария, за да я опазим чиста и здрава. Лекарят каза, че е много младо куче, няма и годинка, даже по-скоро е на около 10 месеца. В момента тежи 14 килограма и надали ще стане повече от 15-16. Височината в холката и е 50 см. Тъй като нямаше желаещи да я вземат в приемен дом, от вчера Милица е настанена в къща на хотелски начала (по 7 лева на ден). Там ще се погрижат за възпитанието и социализацията и :smile:. Няма да е затворена в клетка или вързана, а ще се шири в собствена стая с другарче дружелюбно младо мъжко куче. Всъщност оказа се, че Мили е много адаптивно и добро момиче. В приюта така добре се беше внедрила в групичката, че чак не и се тръгваше :smile:. А аз толкова се тревожех да не се разболее от стреса! Мили вече има и хубави снимки (естествено не съм ги правила аз ...), така че ще ви я покажа дребната чаровница и в по-хубава светлина, когато ми ги препратят.
Много благодаря за помощта с транспорта и снимките на Т. и П.

#20 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 September 2013 - 11:29 AM

Ето няколко хубави снимки на Мили, за да добиете вече реална представа за вида и :smile:. Много благодаря на отзивчивата фотографка :vb_024:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни