Пиша без особена надежда и от безсилие. Никак не обичам да пускам такива теми. Сама практически нищо не мога да свърша, а наистина така ми е много непривично и никак не ми е приятно, но ... Все пак реших се да пробвам. Дължа го на кучетата и на безбройните безименни кученца, които ще се народят в пущинака и или ще умрат анонимни там или ще се влеят в безчетните редици на бездомните кучета.
Преди почти 2 седмици прибирайки се от почивка спряхме на Черепишкия манастир. Не улучихме правилния път и се забутахме в едни шубраци водещи до напълно безлюдна ЖП гара. Докато се оглеждахме накъде да поемем в храсталака се чу шумолене, а на мен сърцето ми слезе в петите. Появиха се двете кучета, които съм снимала. Аз не съм особено смела покрай кучета, които не познавам (а и по принцип), но тези изглеждаха миролюбиви. В чантата си винаги нося по малко суха храна и реших да ги почерпя. По-дребното от двете кучета беше ужасно слабо и веднага се нахвърлиха на храната с апетит. Даже не знам защо реших да ги снимам. Освен, че бяха слаби, видимо бяха здрави, а и нищо кой знае какво повече не можех да направя. Продължихме си разходката в търсене на манастира и след няма и 5 минути (след като са се нахранили явно) двете кучета отново се появиха при нас. Тогава забелязах, че по-едрото се качва върху по-дребното и ми стана ясно, че дребосъка е женска и при това разгонена. Оттогава все мисля с кого и как да се върна до мястото, да потърсим кучетата и да ги докараме в София за кастрация, а след това да ги върнем обратно. Или ако не може и двете, то поне женското да кастрираме, за да не ражда малки кученца.
Ако се намери някой смел авантюрист готов да ми помогне, ще си покрия всички разходи по ходенето до там и кастрацията на животните. Сама не мога да се справя. Не шофирам, а и нямам никакъв опит с ловене на кучета. От понеделник до петък съм от сутрин до вечер на работа, но уикенда въпреки че също съм дежурна, ще направя всичко възможно да намеря време за това. Ако някой може да ми помогне, да пише в темата. Поне по веднъж на ден влизам във форума.