Dog.bg Форуми : Ваксина против бяс?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксина против бяс?

#21 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 September 2013 - 06:00 PM

http://forum.dog.bg/...B5%D0%B1%D0%B0/
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#22 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2013 - 06:32 PM

Показване на мнениетоlina_samsara, в 03 September 2013 - 12:28 PM, написа:

Според ветеринаря на кучо, трябва да му бием ваксината против бяс на 6-ия месец. Според човека, който ми го е дал обаче, трябва да изчакам докато кучето стане поне на 1 година, защото във ваксината имало някакъв хормон, който спира растежа. Мои приятели с кучета са ги ваксинирали на различна възраст- някои на 4 месеца, други на 8, някои и на годинка.
Чудя се има ли нещо вярно в това с хормона, или е просто някаква градска легенда. Също така не би ли трябвало да си има конкретно правило за възрастта на поставяне на ваксината, а не всеки да я бие, когато му скимне?

На голямата ми пинчерка й поставиха ваксината, когато стана на 6 месеца и това беше преди около 3 години. На малката, родена през тази година, й поставиха противобясната ваксина когато стана на 3 месеца заедно с последната бебешка ваксина. Обясниха ми, че вече ги поставят толкова рано, защото законът изисква всяко куче, което се извежда навън да има ваксина против бяс, да бъде чипирано и регистрирано. Преди не беше така, беше задължително, ако кучето е над 6 месеца.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 09:35 AM

Zartosht

Ваксинирането против бяс има смисъл само, ако кучето е изложено на риск от контакт с бесни (потенциално бесни) животни (лисици, чакали, вълци, бездомни скитащи кучета и др. подобни).

ако предположим,че си разхождаме кучето в гората,изгубим го от поглед,то се срещне с бясно диво животно,бъде ухапано и заразено,после съответното куче нахапе хора ?????????
дали е оправдано да ваксинираме???дали и как може да сме сигурни,че там където си водим кучето НЯМА РИСК от контакт със заразено животно??? а доколкото знам нашата страна не е свободна от заболяването !

може да се предложат доста такива примерни сценарий,а дори има случаи на болни от бяс диви животни навлезли в оживени с хора места!

беса е зооноза от която боледуват всички бозайници и могат да бъдат източници и преносители на заразата на доста големи разтояния !

ДАЛИ Е ОПРАВДАНО ДА ВАКСИНИРАМЕ !!!!!!!
ДАЛИ КУЧЕТО Е ИЗЛОЖЕНО НА РИСК И ДАЛИ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ СИГУРНИ,ЧЕ НЕ Е !!!!!!!!!!!!!!

#24 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2013 - 09:47 AM

Zartosht

И контактът е рисков, само ако домашното куче бъде нахапано от потенциално бясното.
[/quote]

всяко нахапване от неваксинирано против бяс животно с нарушаване целостта на кожата може да крие опасност от зараза с бяс

#25 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 17 September 2013 - 07:59 PM

Показване на мнениетопанайот, в 17 September 2013 - 09:35 AM, написа:

Zartosht

Ваксинирането против бяс има смисъл само, ако кучето е изложено на риск от контакт с бесни (потенциално бесни) животни (лисици, чакали, вълци, бездомни скитащи кучета и др. подобни).

ако предположим,че си разхождаме кучето в гората,изгубим го от поглед,то се срещне с бясно диво животно,бъде ухапано и заразено,после съответното куче нахапе хора ?????????
дали е оправдано да ваксинираме???дали и как може да сме сигурни,че там където си водим кучето НЯМА РИСК от контакт със заразено животно??? а доколкото знам нашата страна не е свободна от заболяването !

може да се предложат доста такива примерни сценарий,а дори има случаи на болни от бяс диви животни навлезли в оживени с хора места!

беса е зооноза от която боледуват всички бозайници и могат да бъдат източници и преносители на заразата на доста големи разтояния !

ДАЛИ Е ОПРАВДАНО ДА ВАКСИНИРАМЕ !!!!!!!
ДАЛИ КУЧЕТО Е ИЗЛОЖЕНО НА РИСК И ДАЛИ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ СИГУРНИ,ЧЕ НЕ Е !!!!!!!!!!!!!!

Абсолютно съм съгласен и ни най-малко не оспорвам. Но аз изхождам в случая от два основни момента.

Първо - чрез всяко ваксиниране, за да се засили ефекта на ваксината при производството на антитела, тя е дообогатена с аджувант. Аджувантът ни повече, ни по малко е отрова! Затова съм казал, че ваксинирането има резон при рискови кучета.

Второ - коментарът ми бе относно апартаментни кучета, които по време на разходка не излизат по-далеч от близката градинка и контактите им са със себеподобни.

#26 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2013 - 09:17 AM

не се заяждам,но от където и да го погледнете по добре е кучето да бъде ваксинирано отколкото да не е ,всичко останало е само упражнение по бързо писане на клавиатурата :ba_025:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни