Ваксина против бяс?
Публикувано: 03 September 2013 - 12:28 PM
Чудя се има ли нещо вярно в това с хормона, или е просто някаква градска легенда. Също така не би ли трябвало да си има конкретно правило за възрастта на поставяне на ваксината, а не всеки да я бие, когато му скимне?
Публикувано: 03 September 2013 - 12:55 PM
#3 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 03 September 2013 - 04:24 PM
lina_samsara, в 03 September 2013 - 12:28 PM, написа:
Чудя се има ли нещо вярно в това с хормона, или е просто някаква градска легенда. Също така не би ли трябвало да си има конкретно правило за възрастта на поставяне на ваксината, а не всеки да я бие, когато му скимне?
Ваксинирането против бяс има смисъл само, ако кучето е изложено на риск от контакт с бесни (потенциално бесни) животни (лисици, чакали, вълци, бездомни скитащи кучета и др. подобни).
И контактът е рисков, само ако домашното куче бъде нахапано от потенциално бясното.
Публикувано: 08 September 2013 - 11:49 AM
Що ли се хабя...
#5 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 08 September 2013 - 12:09 PM
ElenaA, в 08 September 2013 - 11:49 AM, написа:
Разглеждате въпроса едностранчиво.
Когато човек хвали нещо, трябва да е наясно и с факта какви са противопоказанията за това нещо.
А оправдаването на коментара с факта, че това е изискуемо от законите на България трябва да навежда на мисълта един закон кого обслужва преди всичко.
Права сте, че се хабите. Понякога мълчанието е показател за мъдрост, докато мълчащият не проговори.
Публикувано: 08 September 2013 - 01:15 PM
Всеки закон обслужва някого - трябва ли да настъпи анархия поради този факт? Трябва ли да има нови случаи на бяс сред хората, до колкото си спомням последният е на дете през 2001, за да се сетим, че нещо трябва да се прави?
Няма нужда да отговаряте - поведението ви и вижданията ви не са приемливи за мен, както и за всеки с малко мозък в главата.
Прав сте, добре е да замълчите и да не се пробвате завоалирано да обиждате, ако няма какво сносно и правилно да кажете.
#7 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 08 September 2013 - 02:37 PM
ElenaA, в 08 September 2013 - 01:15 PM, написа:
Всеки закон обслужва някого - трябва ли да настъпи анархия поради този факт? Трябва ли да има нови случаи на бяс сред хората, до колкото си спомням последният е на дете през 2001, за да се сетим, че нещо трябва да се прави?
Няма нужда да отговаряте - поведението ви и вижданията ви не са приемливи за мен, както и за всеки с малко мозък в главата.
Прав сте, добре е да замълчите и да не се пробвате завоалирано да обиждате, ако няма какво сносно и правилно да кажете.
Няма какво да се интересувам при условие, че с това се занимавам.
Отговарям Ви до толкова, доколкото да реагирам на думите Ви, че поведението ми и вижданията ми не са приемливи за Вас.
Вашият коментар също не е приемлив за мене, защото от него не лъха нищо друго освен невежество. Невежество поради незнание истината за ваксините, невежество обусловено от сляпо цитиране на наложени догми, без опит за разсъждения и анализ, без опит да се погледне и от „другата страна на медала”.
Преди време някъде тук из форумите водихме подобна „полемика” с други двама, които не бяха съгласни с мене. Тъй като те определено показваха, че разсъждават и търсят всичко „за” и „против”, им дадох достъп (временен) до информация, до която Вие никога няма да достигнете. И не защото не можете, а защото няма да я схванете.
Публикувано: 08 September 2013 - 04:02 PM
Zartosht, в 08 September 2013 - 02:37 PM, написа:
ElenaA, в 08 September 2013 - 01:15 PM, написа:
Няма какво да се интересувам при условие, че с това се занимавам.
Отговарям Ви до толкова, доколкото да реагирам на думите Ви, че поведението ми и вижданията ми не са приемливи за Вас.
Вашият коментар също не е приемлив за мене, защото от него не лъха нищо друго освен невежество. Невежество поради незнание истината за ваксините, невежество обусловено от сляпо цитиране на наложени догми, без опит за разсъждения и анализ, без опит да се погледне и от „другата страна на медала”.
Преди време някъде тук из форумите водихме подобна „полемика” с други двама, които не бяха съгласни с мене. Тъй като те определено показваха, че разсъждават и търсят всичко „за” и „против”, им дадох достъп (временен) до информация, до която Вие никога няма да достигнете. И не защото не можете, а защото няма да я схванете.
Приятно ми е когато чета вашите отговори.Последно време дори ги търся. Направих опит на лични но не става.Предложе те как.

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции Липсваш ми момиченце никога няма да те забравя спи спокойно и ме чакай пак ще се срещнем. Няма я вече малката принцеса ДЖУДИ 05.06.2005-07.01.2013г"Истинската любов няма Happy End, защото тя никога не свършва!!!! .Аз никога няма да я забравя.Защото тя беше моето куче.
Аз не успях да съм нейния човек ...

#9 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 08 September 2013 - 04:21 PM
Самотно КУЧЕ, в 08 September 2013 - 04:02 PM, написа:
В профила Ви не виждам опция за изпращане на лично съобщение или на и-мейл. Мисля, че за това Ви информирах преди време и тук, публично във форума.
Може би единственият вариант е, ако си напишете електронната поща тук, открито. Аз ще Ви потърся.
Ако не желаете да посочите пощата си, напишете, че не желаете. Ще потърся начин да Ви дам координати към наистина сериозна информация, написана само и единствено от професионалисти в съответната област.
Публикувано: 08 September 2013 - 04:22 PM
Все пак аз загрях вашето мнение - важно е да не ваксинираме, за да не пълним гушите на други, и да чакаме да ни ухапе бясно куче, за да предприемем мерки.
Благодаря доземи, че споделихте тази така важна информация с мен, простия човек, който така височайшо се опитвате да обидите, вероятно сте някой много велик човек, ще се подпишете ли на тениската ми???
Аз гледам от двете страни на медала и съм си избрала моя и зад мен ще застанат достатъчно хора. Така че много моля да имате уважение към мнението на другите.
Публикувано: 08 September 2013 - 04:36 PM
ElenaA, в 08 September 2013 - 04:22 PM, написа:
Все пак аз загрях вашето мнение - важно е да не ваксинираме, за да не пълним гушите на други, и да чакаме да ни ухапе бясно куче, за да предприемем мерки.
Благодаря доземи, че споделихте тази така важна информация с мен, простия човек, който така височайшо се опитвате да обидите, вероятно сте някой много велик човек, ще се подпишете ли на тениската ми???
Аз гледам от двете страни на медала и съм си избрала моя и зад мен ще застанат достатъчно хора. Така че много моля да имате уважение към мнението на другите.
Вие не се интересува те от друго мнение различно от вашето.Което сте придобили следваики заКОН и други норми наложени от други.Не се замисляте да ли е полезно за животинчето или не .Важното да е спазен заКОНА .Zartosht СПОДЕЛЯ СВОЯ ОПИТ КАКТО ВИЖДАМ НЕ МАЛЪК.

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции Липсваш ми момиченце никога няма да те забравя спи спокойно и ме чакай пак ще се срещнем. Няма я вече малката принцеса ДЖУДИ 05.06.2005-07.01.2013г"Истинската любов няма Happy End, защото тя никога не свършва!!!! .Аз никога няма да я забравя.Защото тя беше моето куче.

#12 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 08 September 2013 - 04:45 PM
Самотно КУЧЕ, в 08 September 2013 - 04:36 PM, написа:
Във връзка с този Ви коментар, понеже постоянно се сблъсквам с Такива, съм го сложил и като подпис към профила си...
или както казва великия Айнщайн: "Две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен".
Публикувано: 08 September 2013 - 04:54 PM
Zartosht, в 08 September 2013 - 04:21 PM, написа:
Самотно КУЧЕ, в 08 September 2013 - 04:02 PM, написа:
В профила Ви не виждам опция за изпращане на лично съобщение или на и-мейл. Мисля, че за това Ви информирах преди време и тук, публично във форума.
Може би единственият вариант е, ако си напишете електронната поща тук, открито. Аз ще Ви потърся.
Ако не желаете да посочите пощата си, напишете, че не желаете. Ще потърся начин да Ви дам координати към наистина сериозна информация, написана само и единствено от професионалисти в съответната област.
vremenna12345@abv.bg Приятно ще ми е да мога на лични да говоря с вас

Публикувано: 08 September 2013 - 05:06 PM
Да, медалът има две страни и двете страни са добре подплатени. Значи ако не мислим като господина сме неуки кретени, така ли стана?
Все пак мерси, че си направихте труда да ми прочетете мнението - може би е редно да не си мислите автоматично, че всеки, който мисли различно, не е професионал, като господина.
А арогантното му поведение с наклон към обиждане на хора, които не познава, няма да коментирам. Това никак не е професионално и говори доста за умствения му багаж.
Сори, че трябваше да ви падна до нивото и да ви обсъждам по подобен нелеп начин, който не е обичаен за мен.
Успех
#16 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 08 September 2013 - 05:13 PM
ElenaA, в 08 September 2013 - 05:06 PM, написа:
Уважаема госпожо/госпожице,
Обижда се само този, който се разпознава в съответния коментар. Това, че сте се обидила е Ваш проблем.
А колкото до арогантността - да, може и така да го кажете, когато не успявам да се въздържа по отношение на коментари, направени от хора, които обсъждат области, в които не са професионалисти.
Може би проблемът е в мене, че все още продължавам да се дразня от факта, че всеки, който в по-голяма или по-малка степен се е докоснал до кучетата, разбира от кучета.
П.П. Във форума "ветеринарен кабинет" сте коментирала за бълхите. И както виждате, не съм се намесил. Защо ли? Ами защото сте права. Така че, в това, което е на ниво "покупка на продукти и ефективност" сте безкрайно точна, но в тема, касаеща имунобиологията - не сте!
Публикувано: 08 September 2013 - 07:32 PM
ElenaA, в 08 September 2013 - 05:06 PM, написа:
Да, медалът има две страни и двете страни са добре подплатени. Значи ако не мислим като господина сме неуки кретени, така ли стана?
Все пак мерси, че си направихте труда да ми прочетете мнението - може би е редно да не си мислите автоматично, че всеки, който мисли различно, не е професионал, като господина.
А арогантното му поведение с наклон към обиждане на хора, които не познава, няма да коментирам. Това никак не е професионално и говори доста за умствения му багаж.
Сори, че трябваше да ви падна до нивото и да ви обсъждам по подобен нелеп начин, който не е обичаен за мен.
Успех

Публикувано: 09 September 2013 - 10:36 AM
но не мога при никакви обстоятелства да се съглася с вас, че трябва да чакам някое бясно куче да ни ухапе или да се засели в близост и тогава да мислим за ваксинация - не видях аргументи в това ви изказване. Някакси не ми допада идеята да допуснем бясното куче в близост.
Освен това, законът си е закон, ако не ви допада и имате категорични аргументи против - защо не направите стъпки да го промените, а се чудите кого да изкарате 'прост', че предпочита да следва закона и да не си навлича белата недобросъвестни съседи да подават жалба, че видите ли това куче не е ваксинирано. Повярвайте - никак няма да убедите полицаите в правотата си, ако щете и цяла библиотека доказателства да примъкнете.
Пожелавам ви успех и не това е правилният начин.
Публикувано: 09 September 2013 - 11:50 AM
Само моля ако може без цитати от XNET предварително благодаря.

Вход

Горе
Цитиране +