Dog.bg Форуми : Годишна ваксинация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Годишна ваксинация

#1 Потребителят е офлайн   rejo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2013 - 02:35 PM

Кучето е на 4 години.Има "бебешките" 3 ваксини,после има годишна и на следващата година пак беше поставена същата.Проблема е че последните 2 години доста отсъствах(чужбина) и стана така че песа няма годишни ваксини за последните 2 години(само е обезпаразитяван е вътрешно както си му е реда на 3 месеца).А и той има изградени лоши навици и за родителите ми е неуправляем,което ще уточня в друга тема.Последната ваксина е била поставена края на юли 2011 година.Консултирах се с лекар,той каза ваксина да се поставя чак до година,сега вече нямало смисъл.Та да чакам ли това "догодина"или да се посъветвам с друг и ще се "обърка"ли организма на кучето ако се постави сега по никое време или не знам как да го нарека?

#2 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 September 2013 - 03:44 PM

Това с догодина е пълна мистерия,принципно,когато се пропусне датата на ваксинация, въпросната годишна ваксина се поставя в първия удобен момент/ разбира се на здраво животно/Лично аз не виждам смисъл с това да се изчака още една година.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 September 2013 - 04:20 PM

Показване на мнениетоrejo, в 03 September 2013 - 02:35 PM, написа:

Кучето е на 4 години.Има "бебешките" 3 ваксини,после има годишна и на следващата година пак беше поставена същата.Проблема е че последните 2 години доста отсъствах(чужбина) и стана така че песа няма годишни ваксини за последните 2 години(само е обезпаразитяван е вътрешно както си му е реда на 3 месеца).А и той има изградени лоши навици и за родителите ми е неуправляем,което ще уточня в друга тема.Последната ваксина е била поставена края на юли 2011 година.Консултирах се с лекар,той каза ваксина да се поставя чак до година,сега вече нямало смисъл.Та да чакам ли това "догодина"или да се посъветвам с друг и ще се "обърка"ли организма на кучето ако се постави сега по никое време или не знам как да го нарека?

След навършване на кучето на 2.5 - 3 годишна възраст няма особено значение дали ще ваксинирате или няма да ваксинирате.

Има тема в раздела за ветеринария специално за ваксините. Допитвайте се до специалисти, а не до любители лаици.

#4 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 September 2013 - 08:12 PM

Това прозвуча,като раждането за здраве :ab_041:
Ето я въпросната тема,там наистина е по добре да зададете въпроса си :) http://forum.dog.bg/...0&#entry1117200
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни