Dog.bg Форуми : МАЛКА НЕМСКА ОВЧАРКА-ПРОБЛЕМИ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

МАЛКА НЕМСКА ОВЧАРКА-ПРОБЛЕМИ

#1 Потребителят е офлайн   ursa1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2013 - 03:19 PM

Миналият месец аз отидох на гости в едни наши приятели.Те имаха ново кученце порода Немска овчарка.Казваше се Балкан.Доста игриво и много лаеше.
Ето какви са проблемите:
–не го извеждат извън двора,защото в града си набило лапите и едвам се движело.Когато отидох нямаше нищо на лапите.
–биеха му инжекций за рахит,че имало.Подобрило се е от тях(някой ползвал ли ги е за своето куче?
–съхраняваха гранулите,купени от супермаркет в една голяма паница и оттам му сипваха.Много не ги ядеше тези гранули
–водата я разлива с лапи,винаги като сипват
–постоянно вие и лае като е вързано
КАК ДА СЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2013 - 04:31 PM

Като за начало - мозъчна трансплантация.

Съжалявам, но това беше първото нещо, което ми роди главата.

И честно да ви кажа, седя и си мисля и пак само това ми ражда главата.

просто проблемът на хората е в главата им - те не знаят как да се грижат за животното и го карат както едно време с малко подобрения, ама не се получава.

- Като за начало да купят свястна храна на кученцето, не такава от супермаркета, която никое куче няма да яде по избор - не знам какво точно са взели, ама по супермаркетите все фураж продават, нищо чудно кучето да е пипнало рахит.
- Ако му бият инжекции, значи ги е дал ветеринар - по това няма какво да се направи.
- Хубаво е да вземат една кутия с капак да съхраняват храната.
- за разливането на водата не знам, може да му се играе, и за лапите не знам, може да ги е наранило или може да изпитва болка, докато върви...
- за виенето и лаенето - нормално е, бебе е, иска внимание, игра - тъпо е да си вземеш куче и да ги вържеш, по-добре да му направят клетка, ако трябва да е затворено от време на време.

#3 Потребителят е офлайн   ivangog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:скулптора , кучета , колоездене ,

Публикувано: 08 September 2013 - 08:32 PM

проблема ще решат много лесно като няамерят някой отговорен човек който обича кучета и му го подарят
КУЧЕ НЕ СЕ ГЛЕДА ВЪРЗАНО !!!
User's Signature

Не трябва непременно да сте луд за да работите при нас , но все пак помага !

#4 Потребителят е офлайн   ursa1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 10:04 AM

те не го гледат вързано,но го връзват,за да не скача по хората.

#5 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 10:41 AM

Показване на мнениетоursa1, в 09 September 2013 - 10:04 AM, написа:

те не го гледат вързано,но го връзват,за да не скача по хората.

Ами решението е да отделят време да го възпитат или да го пратят на училище. За съжаление друго решение няма. Те хората имат ли деца? Ако да - вероятно са наясно, че ако си вържат децата в някоя кошара, едва ли ще се научат на нещо друго, освен да реват.

#6 Потребителят е офлайн   ursa1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 11:56 AM

нямат деца.
Гледат го в доста голям двор.Освен с гранули го хранеха и с извара.

#7 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 12:09 PM

В такъв случай най-добре ги насочете към тази тема
за обучение на малкото куче. А ако смятат, че няма да се справят, и ако имат възможност, може и на училище да го заведат.

Вярно е, че никой не се е родил научен - Надявам да се справят с кучо, защото колкото по-голям става, по-трудно ще е. Ние имаме в съседство един такъв невъзпитан... Наскоро се хвърли върху една жена, която държете джак ръсела си в ръце....

#8 Потребителят е офлайн   ursa1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2013 - 12:41 PM

аз имам страх от кучета.Но за това кученце никога не ме е.Имаме съседи с много зъл питбул.Множе много скоро да се измъкне изпод портата и да нахапе вякой.

#9 Потребителят е офлайн   nikolakov Икона

Публикувано: 10 September 2013 - 09:08 AM

Здравейте, на 18 юли се сдобих с мъжка немска овчарка която беше адски недохранена (родена е на 29 май а на 18 юли тежеше едва 2,2 кг.) В момента тежи 10,800-11 кг.тъй като изчетох доста неща за хранене реших да я храня с домашна храна като тя се състой в субпродукти( черен дроб,сърца бъбречета) + ориз или хляб.понякога давам и суха храна роял канин за малки немски овчарки. От вчера вече му давам и месо за супа ( месо с кокали ) , което той много хареса.Въпросите ми са дали смятате че диетата е добра, също така в много форуми четох че немските овчарки разстат до 1 година и на 6 месеца са 75. % от макс теглото си. В други пише че разстат до 18 месеца и на 6 месеца са 60% от макс теглото.( Много ми се иска да вярвам на написаното там :) )

P.S : Ако някой може да ми каже бих бил много благодарен ,с какво и с колко са били хранени граничарските кучета по времето на комунизма ,защото бих искал да ползвам такова хранене по-късно

Предварително се извинявам ако не е трябвало да задам въпроса си тук. Просто от днес съм във форума и ще ми трябва малко време да се ориентирам в структурата му.

#10 Потребителят е офлайн   simeon128 Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:http://green-masters.eu
    здраве
    красота
    хранителни добавки
    продукти за здраве

Публикувано: 12 September 2013 - 02:49 PM

Проблема идва единствено от стопаните. Нищо друго.
User's Signature

Здраве и красота за Вас и за Вашето семейство - ползени съвети от Грийн Мастер България, компания за Вашето здраве. Погледнете и , блога на Грийн Мастер - изключителни съвети от практиката на Green Master София

#11 Потребителят е офлайн   karakal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2013 - 08:06 PM

Показване на мнениетоnikolakov, в 10 September 2013 - 09:08 AM, написа:

Здравейте, на 18 юли се сдобих с мъжка немска овчарка която беше адски недохранена (родена е на 29 май а на 18 юли тежеше едва 2,2 кг.) В момента тежи 10,800-11 кг.тъй като изчетох доста неща за хранене реших да я храня с домашна храна като тя се състой в субпродукти( черен дроб,сърца бъбречета) + ориз или хляб.понякога давам и суха храна роял канин за малки немски овчарки. От вчера вече му давам и месо за супа ( месо с кокали ) , което той много хареса.Въпросите ми са дали смятате че диетата е добра, също така в много форуми четох че немските овчарки разстат до 1 година и на 6 месеца са 75. % от макс теглото си. В други пише че разстат до 18 месеца и на 6 месеца са 60% от макс теглото.( Много ми се иска да вярвам на написаното там :) )

P.S : Ако някой може да ми каже бих бил много благодарен ,с какво и с колко са били хранени граничарските кучета по времето на комунизма ,защото бих искал да ползвам такова хранене по-късно

Предварително се извинявам ако не е трябвало да задам въпроса си тук. Просто от днес съм във форума и ще ми трябва малко време да се ориентирам в структурата му.

Здравейте,
Със моята НОК имах същия проблем с недохранването. Беше най дребната и мършава в кучилото. На 2 месеца тежеше 2 кг. Започнахме хранене с Роял Канин за немски овчарки и готвени пуешки бутчета. От бутчетата обаче се разтройваше. беше с ужасен апетит - явно беше гладувала много и наваксваше. Малко превишавах дозата и стана като табуретка в гърба и лесно се изморяваше. Имах 20 години опит в отглеждане на немски овчарки - преди нея имах последователно 2 красиви и интелигентни "момичета" обаче при това сбърках от желание да му дам по добър старт. Храната е качествена обаче проблема е в обема. Задоволява енергийните нужди и нуждите на растежа но не дава чувство на ситост тъй като обема е малък. за това я дохранвах с друго и ефекта беше видим - дебеличко кученце. после започнах да накисвам храната за няколко часа и обема ставаше 4-5 пъти по голям.
Колкото до растежа без да съм специалист но кучето расте до година и половина а до две годишна възраст трупа маса.
Поне така беше при моите кучета. водил съм статистика когато съм мерил теглото. Разбира се през лятото кучето слабее тъй като апетита му отслабва заради горещините а през зимата наддава. Разликата може да стигне 6-7 кг. Пак по данни от моите кучета. Понякога не са хапвали по няколко дни дори и от любима храна.
Т.нар. граничарски кучета на времето се хранеха със сурово месо. Няма по добра храна от суровото месо - все пак кучето е хищник а добре нахранен с месо хищник не боледува и не е рахитичен. Освен това има 12 незаменими амино киселини които не могат да се набавят по никакъв начин освен със сурово месо. Обаче месото да се купува от големи търговски вериги за да няма проблеми. На предишните си кучета съм давал поне два пъти седмично сурово месо или хубаво рагу. Кокалите въпреки приказките на ветеринарите са полезни за кучето освен заради естествения калций и поради това, че изчистват червата на животинката. Разбира се ако кучето се разтройва от кокалите не трябва да му се дават. На моите животинки кокалите се отразяваха добре - акито винаги беше почти твърдо.
Надявам се да съм бил изчерпателен и не забравяйте, че не съм специалист. Всичко е от личен опит. Освен това всяко куче е различно и реагира различно на храната.
Поздрави и лека вечер.

#12 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 September 2013 - 08:48 PM

Показване на мнениетоnikolakov, в 10 September 2013 - 09:08 AM, написа:

Немското Овчарско Куче (НОК) има интензивен линеен растеж до 9 месеца. След това линейното израстване се забавя за сметка на обемното израстване. В крайна сметка за напълно развито се приема немско овчарско куче, което е достигнало 18-20 месеца за женските и 24 месеца за мъжките. Това, което сте прочел за тези 75% е израстване на НОК 75% от теглото на Възрастно НОК от същия пол и напълно оформен екстериор, което е своеобразен критерий, че кучето може да се включи в размножаване. Въпреки всичко, както отбелязах по-горе най добрият критерии е минимум 18-20 месеца растеж и развитие за женско НОК и минимум 20-24 месеца растеж и развитие за мъжко НОК.

Изключете хляба от храненето на кучето. Отбягвайте да давате субпродукти, особено черен дроб. Добре е, лично аз препоръчвам всеки продукт от месо (субпродукт или чисто месо) да се дава в сурово състояние. Тук обаче възниква проблем специално със субпродуктите – да не би евентуално да са опаразитени. Във всички случаи месната храна трябва да е проверена от ветеринар. Тъй като това не винаги е възможно, аз купувам месо от магазинната мрежа, което е предназначено за храна на хората.

Явно не сте изчел достатъчно за храненето на НОК или най-малко – не сте попаднал на стойностна информация. Така например, казвате, че давате месо с кости, но не уточнявате от какво животно е това месо, от коя част на тялото, в смисъл какви са костите, около които е съответната мускулатора (месо) и т.н.

Лично аз не бих прилагал диета като Вашата.

А това за храненето на "граничарските" кучета през комунизма просто го забравете.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни