Здравейте, приятели, моля за вашия съвет относно следния проблем: Лабрадорката ни Кари е заплодена на 15-16.07.2013г. Така че очаквам тези дни да роди, но в семейството и се появи неочакван здравословен проблем , който налага всички да заминем за окло 5 дни на 16.09.2013г. Мнго сме претеснени, че трябва да оставим кучето си в този момент на грижите на съседката ни, която ще я храни, ще я води на разходка.... но няма как да поеме ангажимент за раждането. Разбирате , че е много голяма отговорност. Какво ще ме посъветвате? Да ли бихме могли да предизвикаме раждане в следващите 2-3 дни. Имаме ветеренарен лекар, който ни е съсед и би могъл да идва един път на ден да проверява как са майката и кученцата.... Много сме объркани да не кажа паникьосани.
Предстоящо раждане и неочакван проблем кучето ми ще остане само в дните около предстоящото раждане
Публикувано: 13 September 2013 - 11:56 AM
Лошо са се стекли нещата при вас и дано всичко се развие добре. Но самия процес раждане е доста стресов за самото куче, още повече когато му е за първи път, а вашето отсъствие ще направи събитието още по-трудно. Отделно, че родилката не е хубаво да е по-дълго време сама - може да се наложи помощ с израждането, да задържи дълго време плод в себе си, да има мъртъв плод и т.н. Все фактори, които говорят, че раждащото куче трябва да е под непрестанно наблюдение. И след това си трябва човек при нея - може да натисне без да иска някое бебе, на някое бебе да му се помогне при засмукване и т.н. , т.е. и тогава си трябва кучебавач. Ако можете да осигурите постоянно 24 часово присъствие на човек (по възможност, който кучето познава), когато и след като роди кучаната ви, докато се приберете, ще е най-добре за всички.
Дано намерите добро решение и нещата се развият добре! Успех!
Дано намерите добро решение и нещата се развият добре! Успех!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 13 September 2013 - 12:57 PM
От ветеринари съм чувал,че по -дългите и чести разходки помагат за по-бързо и лесно окучване.Иначе по-горното мнение е много правилно,трябва човек да е постоянно там.При наближаване на раждането кучката става доста неспокойна(това да е индикатор за човека който ще я наглежда),при повечето кучки окучването става предимно късно през ноща или рано сутрин.Пожелавам ви всичко да е тип-топ и с кучката и с роднината заради който ви се налага да отсъствате.
Публикувано: 13 September 2013 - 02:05 PM
Говорих е ветеринар, това, което предложи е да отидем днес да и сложи хормонална инжекция, която предизвикв раждане от 24 до 48ч. увериме , яе всичко ще бъде наред. Преди това ще я види на ултразвук. Ако се получи така че роди до 48 ч. ще имаме време да се погрижим и за нея и за бебоците.
Друг вариант не виждам... милата ми тя, чака я изпитание нас също.
Друг вариант не виждам... милата ми тя, чака я изпитание нас също.
Публикувано: 13 September 2013 - 02:09 PM
Много е важно след това да има някой при нея,да се редят кученцата ,за да се нахранят и да се внимава да не настъпи някое бебе или да го смачка.И трябва наистина да е под 24 часово наблюдение.Стискам палци всичко да е наред.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Страница 1 от 1