Колиба за куче, направи си сам малък мезонет за песа
Публикувано: 03 December 2013 - 05:28 PM
Публикувано: 03 December 2013 - 05:44 PM

При нас всякакъв опит за украса би изтраял точно 5 мин и после ще има ако с гирлянди и лампички.

Балкончето със саксията е супер

Публикувано: 10 December 2013 - 06:32 PM
Публикувано: 02 March 2015 - 05:01 PM
Събрахме една импровизирана къщурка,но тя не е по начина,по който имам идея да е новата,колкото да видим дали куч ще я ползва или е твърде ново за него,но няма проблем с това. Къщичката трябва да е просторна за куче 34кг в момента с тенденцията лятото да свали някое друго килце.
Приемам всякакви идеи,критики и предложения относно дизайна(дали моята идея е добра),материалите(+за покрива какво е най-добре) и евентуално някаква изолация на стените,да е повдигната ли от земята(тук чух доста мнения по въпроса),изолацията на пода мисля,че е задължителна,а под колибката е цимент(това вече няма как да се избегне).
Другото ми колебание е,че ако се появи второ куче могат ли двете да ползват една къщичка(вече трябва да се помисли за по-голяма) с цел да не изстиват или е хубаво всяко да си има собствена(като купите за хранене)?
Последния въпрос ми е доста глупав,но съм виждал на места така да процедират,та се чудя какви са плюсовете от цялата работа.
Публикувано: 02 March 2015 - 05:23 PM
german97, в 02 March 2015 - 05:01 PM, написа:
Две от кучетата ми са на 14 и 13 години. Едното влезе в къщи, когато бе бебе, а другото се роди в къщи. И продължават да живеят в къщи!
Когато нещо Ви тежи по отношение отглеждането на куче, най-доброто, което ще направите е да не се занимавате с кучета.
Публикувано: 02 March 2015 - 06:02 PM
Nicholay Atanassov, в 02 March 2015 - 05:23 PM, написа:
Две от кучетата ми са на 14 и 13 години. Едното влезе в къщи, когато бе бебе, а другото се роди в къщи. И продължават да живеят в къщи!
Когато нещо Ви тежи по отношение отглеждането на куче, най-доброто, което ще направите е да не се занимавате с кучета.
Разкарай се оттук бе, шизоид!
Публикувано: 02 March 2015 - 06:13 PM
Това е класическата кучешка колибка. Много е удобна. Междинният проход се прави за да не влиза директно силният вятър вътре.
Никакви изолации не са нужни, особено ако кучето няма да живее там зимата или за постоянно. По-важното е конструкцията да е вдигната над земята за да може да се почиства отдолу с течаща вода. Също ви съвтвам покривът да е равен и на две-три яки панти. Така ще можете спокойно да почиствате вътрешността с прахосмукачка например. Самата къщичка трябва да е под навес или в специално пригодено за целта ограждение с покрив. Ето ви размер за идеално кучешко жилище: 100 х 100 за вътрешната част. 60х100 см за прохода. Кучето обича да си лежи там и да наблюдава света от "своето" си място. Едни 70-80 см са прекрасни като височина.
Късмет!
Публикувано: 07 March 2015 - 09:27 PM
Спрете да "инструктирате" хората как да се откажат от гледането на куче.Хем се търси дом за какви ли не бездомни,изхвърлени или изоставени заради някакво изградено поведение,което било погрешно.Има достатъчно кучета,търсещи стопани,защо трябва да натиря и моето на тази опашка,защото някой,който не познава нито мен,нито кучето ми хвърля такива изречения.
Разбрах,каквото ми трябва относно къщурката.Нека се оправи малко времето и започваме работа.Ще споделя резултата,схеми и всичко около "проекта",поздрави!
Публикувано: 07 March 2015 - 10:06 PM
german97, в 07 March 2015 - 09:27 PM, написа:
Спрете да "инструктирате" хората как да се откажат от гледането на куче.Хем се търси дом за какви ли не бездомни,изхвърлени или изоставени заради някакво изградено поведение,което било погрешно.Има достатъчно кучета,търсещи стопани,защо трябва да натиря и моето на тази опашка,защото някой,който не познава нито мен,нито кучето ми хвърля такива изречения.
Разбрах,каквото ми трябва относно къщурката.Нека се оправи малко времето и започваме работа.Ще споделя резултата,схеми и всичко около "проекта",поздрави!
german97,
Никой нищо не Ви "инструктира".
Мога да Ви покажа десетки варианти на къщички за кучета. Въпросът е, че Вие разглеждате нещата едностранно и то - през Вашия си поглед.
Кучето е социално животно. То обича и търси компанията на други живи същества. Природата му е отредила повече от 15 000 години да живее "ръка за ръка" с човека и то, Кучето, винаги се е стремяло към човека. Така че, за кучето е много по-важно Вашето присъствие до него, отколкото да се излежава на спокойствие някъде там на двора.
Не схванахте какво съм искал да кажа.
Публикувано: 07 March 2015 - 11:41 PM
Последния въпрос ми е доста глупав,но съм виждал на места така да процедират,та се чудя какви са плюсовете от цялата работа.
Поздравления, че се грижите с любов за безпородно куче!
От личен опит мога да кажа следното - кучетата не обичат да спят по повече от едно в колибка.
Освен малки паленца, досега не съм видяла кучета да ползват една колиба.
Щом кучето предпочита да е повече време навън, значи там му харесва повече.
Лично аз смятам, че хората достатъчно сме се изолирали от природата, като сме се затворили в кутийки. Ако няма друг вариант, и кучето ни ще е затворено като нас. Но ако има двор, нека тича свободно. Ако си има и четирикрако приятелче, с което да си играят (освен човека, естествено), още по-добре.
Идеалният вариант, разбира се, е кучешка вратичка на вратата - да влиза и излиза на двора, когато поиска.
Публикувано: 08 March 2015 - 12:15 AM
Публикувано: 17 March 2015 - 02:46 PM
Публикувано: 20 March 2015 - 12:40 PM