Dog.bg Форуми : Колиба за куче, направи си сам

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Колиба за куче, направи си сам малък мезонет за песа

#21 Потребителят е офлайн   Slavov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2013 - 05:28 PM

Здравейте отново, благодаря за отзивите :) . Кучето подлудява по къщата, много доволна, направихме й и сандъче за трева да си има... но покрива още липсва. Търся отопление някакво, но никой не може да ми даде разумно решение... НО идва Коледа и е време за украсата :) Вие украсихте ли у вас ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#22 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 December 2013 - 05:44 PM

Ей супер и е на момата :ba_025:
При нас всякакъв опит за украса би изтраял точно 5 мин и после ще има ако с гирлянди и лампички. :ab_041:
Балкончето със саксията е супер :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   Slavov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2013 - 06:32 PM

Update 3.02
–Фиксирано , монтирано, инсталирано отопление
–В процес на тестване PHILIPS INFRAPHIL R95 100W E27 , ще я пускам само вечер, тъй като живота й се оказа доста малък - 300 часа ... взел съм и една sylvania 60W, та тя ще е следващата тествана....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   german97 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2015 - 05:01 PM

Здравейте! Не търся план на така да се каже класическа кучешка колиба,ами от тези,които имат като коридор или не знам как му се вика http://www.doghousep...50204202540.jpg -нещо такова.Кучето е домашно и винаги е живял в апартамент,но напоследък прекарваме повече време на вилата,където той предпочита да стои навън,а и като влезе трябва да му се мият лапите преди да шари наляво-надясно. Къщурката няма да се ползва много,което обаче не значи,че трябва да има компромиси по нея и на кучето трябва да му е уютно.За изолация не знам добре ли е да се прави,защото няма да си оставя навън кучето зимата свито на кълбо,по-скоро ще се ползва при хубаво време.
Събрахме една импровизирана къщурка,но тя не е по начина,по който имам идея да е новата,колкото да видим дали куч ще я ползва или е твърде ново за него,но няма проблем с това. Къщичката трябва да е просторна за куче 34кг в момента с тенденцията лятото да свали някое друго килце.
Приемам всякакви идеи,критики и предложения относно дизайна(дали моята идея е добра),материалите(+за покрива какво е най-добре) и евентуално някаква изолация на стените,да е повдигната ли от земята(тук чух доста мнения по въпроса),изолацията на пода мисля,че е задължителна,а под колибката е цимент(това вече няма как да се избегне).
Другото ми колебание е,че ако се появи второ куче могат ли двете да ползват една къщичка(вече трябва да се помисли за по-голяма) с цел да не изстиват или е хубаво всяко да си има собствена(като купите за хранене)?
Последния въпрос ми е доста глупав,но съм виждал на места така да процедират,та се чудя какви са плюсовете от цялата работа.

#25 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2015 - 05:23 PM

Показване на мнениетоgerman97, в 02 March 2015 - 05:01 PM, написа:

като влезе трябва да му се мият лапите преди да шари наляво-надясно.

Две от кучетата ми са на 14 и 13 години. Едното влезе в къщи, когато бе бебе, а другото се роди в къщи. И продължават да живеят в къщи!

Когато нещо Ви тежи по отношение отглеждането на куче, най-доброто, което ще направите е да не се занимавате с кучета.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2015 - 06:02 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 02 March 2015 - 05:23 PM, написа:

като влезе трябва да му се мият лапите преди да шари наляво-надясно.

Две от кучетата ми са на 14 и 13 години. Едното влезе в къщи, когато бе бебе, а другото се роди в къщи. И продължават да живеят в къщи!

Когато нещо Ви тежи по отношение отглеждането на куче, най-доброто, което ще направите е да не се занимавате с кучета.

Разкарай се оттук бе, шизоид!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#27 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2015 - 06:13 PM

Здравейте! Не търся план на така да се каже класическа кучешка колиба,ами от тези,които имат като коридор или не знам как му се вика http://www.doghousep...50204202540.jpg -нещо такова.

Това е класическата кучешка колибка. Много е удобна. Междинният проход се прави за да не влиза директно силният вятър вътре.

Никакви изолации не са нужни, особено ако кучето няма да живее там зимата или за постоянно. По-важното е конструкцията да е вдигната над земята за да може да се почиства отдолу с течаща вода. Също ви съвтвам покривът да е равен и на две-три яки панти. Така ще можете спокойно да почиствате вътрешността с прахосмукачка например. Самата къщичка трябва да е под навес или в специално пригодено за целта ограждение с покрив. Ето ви размер за идеално кучешко жилище: 100 х 100 за вътрешната част. 60х100 см за прохода. Кучето обича да си лежи там и да наблюдава света от "своето" си място. Едни 70-80 см са прекрасни като височина.

Късмет!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#28 Потребителят е офлайн   german97 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2015 - 09:27 PM

Нищо не ми тежи в прословутото гледане на куче. Моето е по-сводолюбиво и това решение за строеж на къщичка не го взех ей така за кеф,ами защото виждам,че кучето искрено предпочита да прекарва повече време навън. Гледано е в апартамент, мисля че станаха 6 години от както е при нас, улична превъзходна е. Не го храня с боклуци,възпитано е,не го разкарват мама и тате,колкото да ме отменят и т.н.Не ми тежи миенето на лапите, ами просто е тъпо все да ходи мокро при условие,че така и така го устройва седенето навън,дори да не съм и аз там,за да си играем.Възможностите за игра на просторно са повече,явно и кучето го осъзнава,де,защото предпочита така от колкото да гони топка в стая метър на метър.
Спрете да "инструктирате" хората как да се откажат от гледането на куче.Хем се търси дом за какви ли не бездомни,изхвърлени или изоставени заради някакво изградено поведение,което било погрешно.Има достатъчно кучета,търсещи стопани,защо трябва да натиря и моето на тази опашка,защото някой,който не познава нито мен,нито кучето ми хвърля такива изречения.
Разбрах,каквото ми трябва относно къщурката.Нека се оправи малко времето и започваме работа.Ще споделя резултата,схеми и всичко около "проекта",поздрави!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#29 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2015 - 10:06 PM

Показване на мнениетоgerman97, в 07 March 2015 - 09:27 PM, написа:

Нищо не ми тежи в прословутото гледане на куче. Моето е по-сводолюбиво и това решение за строеж на къщичка не го взех ей така за кеф,ами защото виждам,че кучето искрено предпочита да прекарва повече време навън. Гледано е в апартамент, мисля че станаха 6 години от както е при нас, улична превъзходна е. Не го храня с боклуци,възпитано е,не го разкарват мама и тате,колкото да ме отменят и т.н.Не ми тежи миенето на лапите, ами просто е тъпо все да ходи мокро при условие,че така и така го устройва седенето навън,дори да не съм и аз там,за да си играем.Възможностите за игра на просторно са повече,явно и кучето го осъзнава,де,защото предпочита така от колкото да гони топка в стая метър на метър.
Спрете да "инструктирате" хората как да се откажат от гледането на куче.Хем се търси дом за какви ли не бездомни,изхвърлени или изоставени заради някакво изградено поведение,което било погрешно.Има достатъчно кучета,търсещи стопани,защо трябва да натиря и моето на тази опашка,защото някой,който не познава нито мен,нито кучето ми хвърля такива изречения.
Разбрах,каквото ми трябва относно къщурката.Нека се оправи малко времето и започваме работа.Ще споделя резултата,схеми и всичко около "проекта",поздрави!

german97,

Никой нищо не Ви "инструктира".

Мога да Ви покажа десетки варианти на къщички за кучета. Въпросът е, че Вие разглеждате нещата едностранно и то - през Вашия си поглед.

Кучето е социално животно. То обича и търси компанията на други живи същества. Природата му е отредила повече от 15 000 години да живее "ръка за ръка" с човека и то, Кучето, винаги се е стремяло към човека. Така че, за кучето е много по-важно Вашето присъствие до него, отколкото да се излежава на спокойствие някъде там на двора.

Не схванахте какво съм искал да кажа.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2015 - 11:41 PM

Другото ми колебание е,че ако се появи второ куче могат ли двете да ползват една къщичка(вече трябва да се помисли за по-голяма) с цел да не изстиват или е хубаво всяко да си има собствена(като купите за хранене)?
Последния въпрос ми е доста глупав,но съм виждал на места така да процедират,та се чудя какви са плюсовете от цялата работа.

Поздравления, че се грижите с любов за безпородно куче!
От личен опит мога да кажа следното - кучетата не обичат да спят по повече от едно в колибка.
Освен малки паленца, досега не съм видяла кучета да ползват една колиба.
Щом кучето предпочита да е повече време навън, значи там му харесва повече.
Лично аз смятам, че хората достатъчно сме се изолирали от природата, като сме се затворили в кутийки. Ако няма друг вариант, и кучето ни ще е затворено като нас. Но ако има двор, нека тича свободно. Ако си има и четирикрако приятелче, с което да си играят (освен човека, естествено), още по-добре.
Идеалният вариант, разбира се, е кучешка вратичка на вратата - да влиза и излиза на двора, когато поиска.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2015 - 12:15 AM

Не сте много прави,че всяко куче търси човешко внимание и има нужда от него. И аз така мислех до скоро,но моето куче е пример за обратното. Има такива кучета,които се нуждаят само от едно-свобода и много пространство. Моето куче също няма порода и това което ми прави впечатление е че изобщо няма нужда от нас. Ако трябва да избира между това да стои на терасата на минус 15 или да спи на топло в леглото,ще избере терасата,за да може да гледа минаващите кучета. Мисля,че ако кучето ми можеше да говори,щеше нон стоп да крещи-купи си къща с двор и ме остави да тичам:)))

#32 Потребителят е офлайн   kalinka_in Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2015 - 02:46 PM

Преди време и аз имах опасения за къщата на моята Рони, но получих ценни съвети. Тя спи на дървена скаричка, вдигната на крачета. Къщичката е от блокчета итонг. кучето никога не е мръзнало, не съм го видяла да трепери. Винаги си играе радостно на снега. Друг е въпроса, че кучето е швейцарска овчарка и от малко живее навън. има си козина, която трудно се мокри. Винаги я въргалям в снега, но козината й сякаш е от тефлон. Нищо не полепва и не се мокри.

#33 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2015 - 12:40 PM

Къщичката е страхотна но имате проблем и то голям.На снимката виждам че материалът е ламиниран шперплат(дано да се лъжа).Ламинираният шперплат е ,,ламиниран,, с фенолна хартия,поинтересувайте се какво представлява фенола.Казвам го от опит,за съжаление много късно проучих въпроса.Особено опасен е ако се намокри,стичащата се по него вода разтваря фенола и за съжаление за два часа птиците ми си отидоха,едно коте на около 4 месеца също, нищо не му помогна .Само се беше намокрило.Още съжалявам че не проучих,,материала,,предварително,,

#34 Потребителят е офлайн   Slavov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2015 - 03:55 PM

Няма проблем, къщурата е под навес навътре и не се мокри ;)

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни