разстройство при куче
Публикувано: 19 September 2013 - 08:57 AM
Преди 5 години осиновихме бездомно кученце. Година по-късно установихме,че има чувствителен стомах ( повръщане и разстройсвто след прием на някой видове храни ),което ограничи храненето му до пилешко и свинско филе без подправки . От един месец въпреки качествната и прясна храна започна да получава често разстройсвто, съпроводено със слуз . Водихме го на лекар, казаха, че най-вероятно е нещо хорнично,може би колит. Слагаха му антибиотик инжекции и му даваме хапчета през устата с екстрат от сладък кестен. Това помага, но временно. Кучето си има апетит и няма температура. Спазваме хранителен режим с храна на Роял канин оризова диета, варен ориз и варено пилешко, но въпреки това ,той има разстройство. Моля ви посъветвайте ме какво мога друго да направя и възможно ли е това да е свързано с някакво заболяване на дебелото черво?
Публикувано: 19 September 2013 - 03:53 PM
Гледах един кокер около година , стопанина като му купеше кокали , като ги ядеше , после цяла седмица дрискаше, не можеше да ги изходи , защото е дребна порода и да ги преработи .
При хора за разстройство лимон и оцет да се пие помага , при кучета нямам представа. От много паразити също знам , че се дриска , щом сте го водили на лекар едва ли и там е проблема .Но от колит не мисля , че се дриска ,поне при хората които познавам и го имат , нямат такъв проблем.
При хора за разстройство лимон и оцет да се пие помага , при кучета нямам представа. От много паразити също знам , че се дриска , щом сте го водили на лекар едва ли и там е проблема .Но от колит не мисля , че се дриска ,поне при хората които познавам и го имат , нямат такъв проблем.
Публикувано: 20 September 2013 - 09:07 AM
Правени ли са изследвания за малдигестия-малабсорбция синдром? А за екзокринна панкреатична недостатъчност? Или пък за IBD? Нека се направи подробен преглед преди да се изписват или прилагат каквито и да са медикаменти!

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 20 September 2013 - 04:16 PM
koniarska, в 19 September 2013 - 08:52 AM, написа:
Заедно с готвеното,давали ли сте про и пребиотици?Какви изследвания сте правили?
П.П. При чувствителен стомах смесването на домашно приготвена храна с гранула прави манджа с грозде в стомаха.
П.П. При чувствителен стомах смесването на домашно приготвена храна с гранула прави манджа с грозде в стомаха.
Нямам идея лекар лекар ли сте, но мнението Ви относно манджата с грозде ми се струва абсолютно аматьорско.....
Лично аз , поради други причини, често храня кучето си точно така - накисвам гранулите с бульона, после накъсвам месото и кучето ми няма абсолютно никакъв проблем с храненето, а изхожданията са напълно нормални. Дори понякога остъргвам и кокалчетата-където са хрущялите, на Нея явно и замирисва на кокалчета и се храни с още по голям апетит !
Интересно мислене имате...Но нека се произнесат специалистите, относно храненето и проблема !
Публикувано: 20 September 2013 - 04:34 PM
Всъщност изказването си е много на място...имаме почти същия проблем с нашето и мога да твърдя на 100%,че смесването на храните влияе зле.Не всяко куче има чувствителен стомах,ако става на въпрос има кучета,които ядат всичко без претенции(от най-скъпите до най-големите боклуци на пазара) и нищо им няма,така че вашето куче не е показател в случая.
Публикувано: 20 September 2013 - 05:14 PM
Доста литература изчетох, покрай проблемите с моето куче, които пак казвам са от друго естество и специалисти съветват гранулите да се накисват, а добавянето на късове пилешко месо...нямам идея към коя графа на неправилното хранене го прибавяте....
Публикувано: 23 September 2013 - 11:36 AM
Не не са правени никакви изследвания за жалост.
От 3 дена обаче кучето ми яде често и по малко само гранули на Роял Канин лечебната храна за проблемен стомах за малки кученца и се подобри. Все едно никога не е боледувал. Така ще го храна определен период от време и ще се опитам да добавя и друга храна. Ако пак покаже влошаване ще търся по- сериозен лекар,който да назначи нужните излседвания.
Благодаря за отговорите ви!
От 3 дена обаче кучето ми яде често и по малко само гранули на Роял Канин лечебната храна за проблемен стомах за малки кученца и се подобри. Все едно никога не е боледувал. Така ще го храна определен период от време и ще се опитам да добавя и друга храна. Ако пак покаже влошаване ще търся по- сериозен лекар,който да назначи нужните излседвания.
Благодаря за отговорите ви!
Страница 1 от 1